- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Ezt ne tőlem kérdezd, én nem értek hozzá.
Nem azt írtam, hogy hdmi ről működik, hanme hogy áram alatt van.
Hdmi -ről kap áramot, hogy világítanak a ledek, mintaha nem húztam volna ki a tápot.
Mivel nincs bekapcsoló gombom tesztelni se tudom, hogy ráindulna e hdmi -ről.
A táp bedugásával indítom, ezért is kell kihúznom. -
lanszelot
addikt
Hello,
Rpi4b 8Gb gondom az lenne, ha kikapcsolom, kihúzom a tápot, a hdmi-ről még mindig szedi az áramot, azt is minden alkalommal ki kell húznom, és vissza dugni.
Nincs erre valami megoldás? -
lanszelot
addikt
"Bírja a pi4 a minecarftot?" - erre válaszoltam
"teljesen új processzorra lenne szükség" - ezt is írtam, hogy kb egy hónapja teljesen új procit kapott a RPi4B. Az enyémek már azzal vannak szerelve, be is raktam a képet róla.
Tessék, bár itt azt írják csak a 8GB, de valójában mindegyik RPi4/400
Pont ezért jött a frissítés, és gondolom csak az új cpu val működik az 1.8 húzás, mert az annyi nem húzva -
lanszelot
addikt
Igen bírja, mind a 2 verziót.
Java, bedrock. Mind a kettő tökéletesen működik, sőt van egy 3ik ami RPi verzió, ahol te magad modolhatod, de ez tanulásra való, a mod csak ott működik, se a java, se a bedrock -ba nem tudod átrakni.
Twister OS alapból tartalmazza mind a 3 változatot /java, bedrock, paper/ , a RPi verzió szinte minden OS -re fel lehet dobni RPi OS-re is.
Twister OS gallery, hogy lásd mi mindent tud. Pár dodlog nem fut RPi-n, mint pl video szerkesztő
Viszont a steam is működik a RPi-n. Kicsit laggos de műxik.PeachMan
Te feldobtad az újat? A cpu húzás nem melegíti jobban? Maga a RPi OS húzva használja, vagy át állítja és mindenhol húzva fog utána menni? -
lanszelot
addikt
válasz
cog777 #42848 üzenetére
A fordulatszám az OS -től is függ, ha jól emlékszem a twitter OS alánlja fel, hogy kapcsold be.
/nem biztos, kb 8 OS-t dobtam fel par napja/
Hallani is lehetett hogy fullon teker.
Windows-ban is beállíthatod, hogy ne állítgassa fullon pörögjön Felül írja az alaplapi beállítást.ice tower csak akkor kell ha húzod, azt nem akarom.
Szép 2 napig, utána meg a helyet foglalja
Én a pici méretet preferálom.Sikerült valakinek megtalálni a Nov8-án kiadott új RPi OS-t?
-
lanszelot
addikt
válasz
cog777 #42843 üzenetére
Nem tudom, nem vagyok szaki, de nem lehet, hogy RPi OS vissza veszi a procit, ha túlzottan melegszik?
Nem RPi OS-el melegedett. DietPi -t dobtam fel, és az install alatt el kezdett villogni a hőmérő, forró is volt, rátoltam, és egy perc alatt lehúzta, hogy hűvös volt a ház.
Tény, hogy Twister Os en is max 58 fokot produkált, de rá kapcsoltam, és lehúzta 40-re
Nem állítottam be a fordulatszám szabályzást, így maxon pörög /twister os -en be kell, mert alapból off/De az tuti, hogy ha valaki szórakozni veszi, kell rá. Mert nem csak RPi OS létezik, és miért ne próbálnám ki mind? Ezért vettem, szórakozni.
Volt aki írta, hogy a hütő forrasztgatással kukázta a RPi-t, hát ezt se forrasztani nem kell, se érteni hozzá, és a 40 láb is ott marad szabadon.
Vannak OS-ek ahol be van kapcsolva a fordulatszám, pl Ubuntu Mate, és igen, ott le is lassul, tehát működik a fordulatszám szabályzója is.
Oldalt beszív, lefele fújja a levegőt, elég komolyan. Tehát a tetejét is be lehet fedni, ha vki akarja, csak oldalt kell neki lyuk, a videón jól látni hol, mekkora.
Szerintem jól is néz ki, csak ajánlani tudom. -
lanszelot
addikt
Hello,
Vegül 2 RPi-ben állapodtam meg.
Az egyik Volumio - RPi4B 2GB /legújabb cpu/
A másik pedig többrendszernek van
Nos, akik azt írták, hogy hülyeség a hűtés, és bőven elég a hűtőborda... hát nagyon nem.
Twister OS jobb fent mutatja alapból a cpu hőmérségletet, ha elindítok egy progit, ami használja rendesen, akkor képes felmenni veszélyesbe.
Ha rákapcsolom a hűtést, akkor pedig 50 fok alá lehúzza, úgy,hogy nincs még kifúrva a kis ház a jobb szellőzésért, és szinte nincs is lyuk ahol a levegő távozik.
Nem hangos, a videón full sebességen megy, de szabályozott fordulatszámú, tehát ettől csak csendesebb.
Ház nélkül a hűtő és a RPi4B 8GB /legújabb cpu/
10GBP volt a hűtés és 10GBP a ház, szerintem megéri.
-
lanszelot
addikt
Hello,
RPi OS -en kívül szeretnék más OP rendszereket is kipróbálni RPi4b 8GB -n.
Ubuntu - pocsék folyamatosan kifagy már az első indításnál anélkül, hogy hozzá érnék /software updater csinálja/.
Twister OS nagyon tetszene, de kezelni nem igazán tudom /nem találom pl a csomag telepítőt, ha van/ és az alkalmazás telepítője amit találtam egy nagy katyvasz számomra.
Olyan OS-t keresek ami alapból tele van de nagyon előre telepített programokkal, és könnyű kezelni, kompatibilis, van benne olyan mint az app store, hogy még telepíthessek künnyen programokat.
VS code, vine, android emu, steam, openshot, kdenlive...stb ezeket könnyen rá tudjam dobni, ha nem volna rajta -
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #42732 üzenetére
Itt van 2 példa
RPi4 2 vezetékkel ez is 2 vezetek
RPi4 4 vezetékkel -
lanszelot
addikt
Hello,
RPi4b - official 7inc érintő képernyő bekötésnél van ahol csak a piros feketét mondják, de van ahol a zöld sárgát is.
Piros feketével RPi be dugva az adapter jól működik.
Mi a különbség, ha zöld sárgát is bedugom?
Az a kettő mit csinál, ha nélküle is működik? -
lanszelot
addikt
válasz
PistiSan #42555 üzenetére
Először is köszönöm szépen mindenkinek, a Syncthing fogott meg engem is, csak nem nagyon találok videót a hogyanról.
Ha jól értem RPi OS kell, majd arra és telefonra a Syncthing, és itt elvesztem a fonalat, mert én nem elérni akarom a file okat telefonon, vagy a telefon tartalmát RPi-n, hanem egyirányba telefonról RPi tárolóra menteni, pont ahogy írtad. Hogy hiába törlöm, a RPi-n akkor is meg legyen. És én is pont úgy mint te töltőn, és wifi-n töltse csak.
De nen találok a hogyanról videót. Inkább csak dropbox szerű videók vannak, ahol csak elérik az adott könyvtárakat. De nem backup.
Hol találok hogyan videót erről?Ui: ja LAN on keresztül, net nélkül szeretném.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Létezik RPi re olyan, hogy napi szinten automatikusan készítsen backup -ot az androidos telefon megadott könyvtárairól?
Pl adott idoben minden nap.
Ne minden nap mindent toljon át, csak ami változott azt.
Esetleg 2 telefont is tud kezelni.
Létezik ilyen? Ha igen mi az, mert sehol se találom? -
lanszelot
addikt
válasz
adika4444 #42548 üzenetére
Nekem van RPi-m és 4 sd kártya külön külön más OS ekkel /6 OS-t próbáltam rajta/, de egyszer se nyúltam parancssorhoz.
És mind a 4 tökéletesen működik.
Nem, nem kell az RPi-hez a parancssor.
Rengeteg módon használható fel az RPi.
Nyugodtan azok is vehetik akik nem akarnak parancssorral bíbelődni, vagy programozni.
Azok számára is van rengeteg OS ami érdekes lehet.
Nagyon sok OS van ami telepíted és használod, és semmit de semmit nem kell állítgatni, tutorialokat nézegetni, stb
Ezek az OS -ek azok amelyeket hozzáértők írtak meg.
Nem az a nagy szám, ha a kollegának elmagyaráz az ember valamit, hanem a gyerekeknek. -
lanszelot
addikt
Parancssorból, vagy külön programmal mindig is működött. Vannak olyan file kezelők is amik tudják.
De rakhatok virtuális linuxot is..stb
Ha parancssorba kell nyúlkálni, ha ezért külön programot kell tartani, az cécó.
Plug and play az nem cécó.
Csak azért írtam, hogy ne ferdítsünk.
A megoldható, vagy a W10 alapból tudja az nem ugyanaz. -
lanszelot
addikt
válasz
wassermann #42528 üzenetére
Ez érdekelne, hogy tudjakezelni.
Nekem W10pro legfrissebb van, de ha rá dugom nem látja.
Tcmd pluginnel is cssk olvasni tudja.
Te hogy csinálod? -
lanszelot
addikt
válasz
SunMount3r #42521 üzenetére
Ez miért nem jó neked?
árban is jobb, kivéve ha UK ban vagy -
lanszelot
addikt
Minden évben 2szer küldök értéktelen rongyot állat menhelyeknek. Hogy az állatok ne a csupasz betonon feküdjenek, pláne télen.
Most 2db 15kg rongyot küldtem.
Szakadt pólók stb.
Értéktelen rongy.
csomagonként 12000HUF az átvizsgálás, plusz ha bármire azt mondják az még használható valamire akkor vám megy rá, és adó. Igen, az adó hivatal vizzgálja át.
Aki kapja az fizeti, és annak kell nyilatkozni.
Barátomnak küldöm ő viszi be. Tehát magán személy magán személynek küldi.
Beszéltem a vámossal, az adó valakivel, és mondták, hogy mindenre, mindenre, fizetni kell. Nem január 1 től, hanem március , aprilis valamikortól, mikor újra megváltozott az egész. Covid vége óta, mikor újra nyílt minden.
Vissza hozattam a csomagot, és itt ülök 30kg rongyon.
Ha te tudsz valamit, akkor neked elküldöm, és megmondom melyik menhelynek kell elvinni a rongyokat.
De ha az van amit írtam, akkor azt a részt te állod.Ui: telefonról vmiért nem fogadta az "off topic" hiába pipáltam, bocsi.
SunMount3r: vat = adó
Írtam is 56.18GBP
De mint írtam tuti, 100%, ezer biztos, hogy vám megy rá, nézd fenti esetet. Nem a netről, és hírekből tudom.
Válaszd az EU oldalakat, azzal tuti nem lesz gond. -
lanszelot
addikt
válasz
SunMount3r #42507 üzenetére
Ez egy Kit, nem csak a lap.
56.18 adóval.
Tuti hogy megy rá vám.
Ki is kell töltened hozzá egy papírt.
Hogy mennyi a vám...phff, passz.
De a kép amit küldtem nem csak uk, van francia, német stb, az unió, ott nincs vám.
Abból válasz. -
lanszelot
addikt
válasz
SunMount3r #42502 üzenetére
-
lanszelot
addikt
válasz
SunMount3r #42502 üzenetére
Nekem ingyenes.
Nem tudom neked mennyire jöhet ki. -
lanszelot
addikt
válasz
SunMount3r #42497 üzenetére
Hello,
Én meg tudom rendelni.
18-án adják fel, mert akkor jön be a szállító, oda van lentre írva.
De Raspberry oldalán van még jó pár online bolt ahol van.
Mint írtam ez a legolcsóbb azért linkeltemÉn RPi4B 2GB -t szeretnék, de még hír sincs róla, hogy lesz idén
-
lanszelot
addikt
válasz
SunMount3r #42492 üzenetére
RPi4 2Gb több mint 1 hónapja nincs sehol.
RPi3 van pl CPC nél is.
Raspbery oldalán ott vannak az online üzletek hol veheted meg. -
lanszelot
addikt
Hello,
Dobtam egy Recalbox-ot, és nagyon jó lenne minden, de C64 játékokból csak 3 indul el
Vagy a rom rossz, vagy valamit nem jól csinálok.
Great Gianna Sisters 1, Krakout, Katakis, Wanted Monty Mole Egyik se indul el
Tudna vki segíteni? -
lanszelot
addikt
válasz
cog777 #42441 üzenetére
rgb semmiképp, utálom a felesleges divat dolgokat.
PWM sokkal fontosabb.
Megrendeltem ezt, már csak heatsink kellene alá, de sehol se találok normálisat. -
lanszelot
addikt
Ezt értettem, csak félre értettél.
Te albumról beszélsz, én zenét írtam.
Vannak vegyes albumaim, vagy kiadatlan, stb
Tehát bele nyomok ahol el szeretném kezdeni és nem kell next next next next amíg oda nem érek, hogy onnan játsza tovább /pl van ahol több mint 100 zene van egy könyvtárban, és nem az elejét akarom mindig hallgatni/Ha egy autón be kell állítani a fordulatszámot mikor megveszed, vagy megveszed, beülsz és vezetsz...döntsd el melyik a jobb /még ha maga az autó ugyanaz is/
Ismétlem, a Moode nem rossz, nagyon jó, nagyon tetszik. Van ahol Moode erős, van ahol Volumino, ezt írtam le.
wassermann: értem én, de én szeretnék hűtést
-
lanszelot
addikt
Én érintő kijelzőn kezelem.
Ha nem lépsz be a könyvtárba. hogy indítod el a zenét?
Pontosan azt írtam amit te megerősítettél.
- Nem mondtam, hogya Moode rossz lenne. Írtam is, hogya kezelő felülete jobb.
Azt írtam Volumino -hoz képest mi rosszabb a Moode -ben- Ha valamit be kell állítani, az már kevésbé jó, mint ha alapból tudná. Nem rossz, de a másik jobb.
- Lejátszásnál nem a lejátszás gombbal volt gond, hanem, hogy a következő számot alapból, állítgatás nélkül nem játsza le. Több mint 20000 zeném van, nem fogok egyesével lejátszólistát fabrikálni mindhez, ha könyvtárba van rendezve.A hang miatt kell a PWM, és az kikapcsolható is. Csak bizonyos hőfoknál kapcsol be. A hűtés hatékonyságát a venti sokszorozza. Hütőbordával 80 fokos procira Venti 50 köré viszi. Rengeteg ilyen teszt videók vannak neten. Varrógép olaj a ventibe, és csendes is lett megint
Ez pl iszonyat jó lenne, de nem tudom hogy tudnám bele fabrikálni.. -
lanszelot
addikt
Hello,
Először is Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget.
A 2TB külső HDD-vel nem bírt el a Moode. /nem csak zene van rajta, lehet ez zavarta be Volumio-t nem érdekelte, tökéletesen beolvasta/
Ezért, vettem egy 1TB-s külső HDD-t, és arra csak zenét raktam, azzal jól működik a Moode audio és a Volumio is.
Moode audio kezelőfelülete jobban tetszik, de maga a rendszer tudása nincs olyan jó, mint a Volumio.
Volumio minden szempontból jobb.
Folder kezelése, Külső meghajtó kezelése
Folder kezelés:
Volumio - kikeresem a könyvtárat, benne kiválasztok egy file-t , rá bökök, elindul, és onnantól folyamatosan lejátsza a könyvtárban lévő zenéket.
Moode - kikeresem a könyvtárat, benne kiválasztok egy file-t, rá bökök, lenyílik egy menü - ott play, és csak azt az egy számot játsza le.Külső meghajtó kezelése:
Volumio - rádugok egy meghajtót, felugrik egy figyelmeztetés, hogy szinkronizálja, várjak, míg forog a jel, szinkronizálta, kész
Moode - rádugok egy meghajtót, menü, library update, semmi figyelmeztetés, csak egy mini ikon jobb fent a menü mellett, hogy csinálja, kész akkor Folder kezelés probléma.Telefonnal, még nem próbáltam hétközben nincs időm.
Mivel szeretnék pár OS-t kipróbálni RPI-n, szeretnék hűtést rá.
Bordát, és PWM ventit.
De oda kellene bekötni ahova a kijelző van bekötve.
Y kábellel nem tudom nem -e terhelem túl. Nem igazán szeretném azt a megoldást.
Hogyan lehet megoldani normálisan a bekötést? -
lanszelot
addikt
válasz
Marcsello31 #42421 üzenetére
micro sd nincs a DX3 Pro -n.
Gondolom a RPi ről írtad. -
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #42416 üzenetére
Már nem tudtam hozzá írni:
Itt írják, hogy működik a DX3 Pro a volumio -val, csak azt nem hogyan.Maga az eszközre ha jack-el csatlakozom rettenet hangja van, torzít nagyon.
A telefonom 100x többet tud. Remélem ha sikerül a DX3 Pro val rácsatlakozni, akkor az megoldja a gondot, és nem csak a torz hangot nyomja fel. -
lanszelot
addikt
Feldobtam a Volumio-t,
Az már látja a külső hdd-t, tehát nem a hdd-vel lesz gond.
De sajnos a DX3 Pro nincs a támogatott eszközök között
Volumio -nál be se tudom állítani a DX3 Pro-t, annál is csak villog, es kikapcsol.Így a volumio-t se tudom használni.
-
lanszelot
addikt
2es pont, látszik is a videóban, hogy ki is van választva.
Igen megcsináltam
Villog a DX3 Pro majd kikapcsol.4es pont, a) Insert USB storage device ez nem tudom mit takar, de jobb fent kis ikon Update library meg volt /sokáig karikázott, és hozzá se nyúltam addig/, és sehol se találom
Ha főképernyőn az alap thumbnail re nyomok a Library ba ugrik, ott sehol sincs.
Bal fent lenyitom, ott van radio, folder, tag, album, Sehol semmi.
All music van kipipálva.Se a DAC AMP -om nem megy vele, se a külső hdd-t nem látja
-
lanszelot
addikt
Nem bírtam ki megpróbáltam.
Bekapcsoltam a local display-t ami most már jó.De se a DX3 Pro -m nem látja az eszközt, azaz csak villog, és kikapcsol.
/Audio output -nál kiválasztottam DX3 Pro/
Pont úgy jártam mint az androidos eszközökkel, ezt sem érzékeli a DX3 Pro.Se a külső hdd -t nem találom sehol.
-
lanszelot
addikt
válasz
shtirley #42407 üzenetére
Először is ejnye.
Se nem kiabáltam, se nem tettem semmilyen rossz megjegyzést.
Biztos más sokkal jobban ért hozzá mint én, de mindenki elkezdi valahol.
Másodszor, #320 -as bejegyzés
Harmadszor, ha kifagy bootolás közben akkor dughatok rá szőrös cicát is. -
lanszelot
addikt
válasz
shtirley #42404 üzenetére
vettem 7 colos kijelzőt, nem kell semmit csatlakoztatni mind a kettő működik kijelzővel
first boot - rendszer első indítása
boot - ott nincs mit állítani
kifagy - nem megy tovább, megakad
update utmp about system runlevel changes
itt akad meg
Sehol semmi nincs erről, olvastam -
lanszelot
addikt
-
lanszelot
addikt
No, össze dobtam, és felraktam a moodeaudio-t eredeti raspberry telepítővel.
update utmp about system runlevel changes
itt kifagy
dugtam neki netet, akkor meg
Login
itt fagy ki, még addig se jut mint net nélkül
ja, és a képernyő fejjel lefele van
jupii -
lanszelot
addikt
Weboldal cikket linkeltem be, nem warez, olvasd el az oldalt.
"If you think we have given download link to an un-official rom link, and that is a copyright content of yours, then please email us, we will remove that."Nem tudom milyen régi gépek voltak, csak a C64-et ismerem /az volt nekem/, semmi mást.
De csak meg akartam nézni mik voltak régen, hogy lássam mik voltak azok a nagy címek amiket emlegetnek. Wii U, 3DS nem érdekel az van, és minden meg van ami érdekel róluk.
Inkább a C64 N64 meg ilyenek érdekeltek volna, de csak 2-3 játék, ami nagyon híres lett, nem millió ismeretlen. Azt hittem van valami pár megás pakk, ahol bele leshetek a régiségekbe.MÁS: vettem 7colos kijelzőt, meg hozzá tokot, de a tokban nem tudom cserélni a sd kártyát, szétszedni állandóan meg .....
Volna valami mókolás, hogy ne kelljen szét vágnom a tokot és lehessen könnyen cserélni a kártyát?Illetve valami hűtőn gondolkodom, de nem tudom mi fér be, mert soknak van alsó része, az nem hiszem, hogy bele megy mivel a kijelzőre kell csavarozni a pi4b-t.
Ez nem tudom mennyire jó, illetve a kijelzőt a ugyanoda kell dugni mint a ventit.
Milyen hűtőt ajánlotok, ami hasznos is /úgy láttam teszteken venti nélkül nem sokat érnek/ -
lanszelot
addikt
válasz
peternac #42394 üzenetére
Sajnos egyik retro játékot se ismerem, pont ezért kukkolnék rá, hogy milyenek.
Mivel sose láttam őket, így fogalmam sincs mire keressek.
Találtam egy 112GB torrent linket, a neten, de nekem nem vmi hibát dob, pedig elvileg ok.
Vagy en csinálok rosszul vmit, az is lehet. /google drive -osat próbáltam/ -
lanszelot
addikt
Hello,
Retropie-hoz hol lehet játékokat találni? -
lanszelot
addikt
válasz
jézusom #42317 üzenetére
Nem működik telefonnal DX3.
Az első hozzászólást kellett volna elolvasni, ott írtam le mindent.
Ha nincs wifi akkor hogyan irányítod telefonnal?
Egy router drágább mint ha veszek a RPi hez egy TFT kijelzőt tokkal.Ok, úgy látom itt segítség nem akad :(
Veszek egy RPi 4 B+ , adaptert, hdmi, memoria.
Első korben, és lesz ami lesz.
Nem tudom hűtő bordák kellenek e rá....
És ezt igy kipróbálom mire jutok.
Ha nem jó, akkor veszek SPDIF et hozzá.
Ha jó, és rá megy veszek TFT kijelzőt.Nem tudom ez így jó lesz e, de látom más eselyem nincs.
-
lanszelot
addikt
válasz
shtirley #42314 üzenetére
Nincs wifi-m, ezért irtam, hogy kell kijelző.
Azért kell, hogy el tudjam indítani, kiválasztani a zenét.
Nem tudok mászkálni, mert zenére kell, és minden vezetékes, így a bt is felesleges, bár a DX3 Pro is tud bt-t de nem érdekel.
Nincs NAS -om se.
Felmentem Raspberry oldalára millió RPi van és még több kezdő szett.
Arra a sok tüskére van 20GBP ért kijelző, tehát nem nagy kiadás. Hogy az jó e hozzá, fogalmam sincs melyikhez van.
Millió videó van youtubon , még portable playert is csinálnak belőle, de hogy nekem melyik kell....phfff fogalmam sincs.
Ott van a szoftver: rune audio is pl
De nekemmmelyik kell, mi a különbség...phfff nem tudom.
És folytathatnám.....
Mielőtt ide jöttem szét néztem, de semmit se találtam.
Nem az kell, hogy milyen lehetosegeket tud a RPi, hanem hogy melyik az amit a leirtak alapján nekem vennem kell, és mit csináljak vele, milyen tárhelyen legyen a zene /mert gondolom micro sd nemmlehet hisz azon a rendszer van.
Ha kell még vmi kérdezzetek, és válaszolok. Megpróbáltam összeszedni, de mivel nem értek hozzá lehet kihagytam ami kell még. -
lanszelot
addikt
Hello,
Az ok hogy vennem kell RPi-t.
De amit írtál az tuti nem elég, és azt se írtad hogyan, mi, merre.
Írtam, hogy fogalmam sincs róla, tehát pontosan kellene a mit vegyek.
Illetve azt is írtam se wifi, se bt, se semmi, csak lejátszik, tehát tuti kell valami pici kijelző, nem jó a webes felület.
A zene ott lesz ahova mondjátok hogy rakjam, ezért írtam minimum méretét mennyit foglal ki.Wasserman: írtam hogy onnan küldtek, nem létezik olyan amit szeretnék.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Van egy Topping DX3 Pro -m.
Több mint 20000 zeném ami kb 512Gb .
Digitálisan szeretnék csatlakozni a DX3 Pro-hoz.
RPi-t ajánlottak hozzá, azért jöttem ide.
Semmit se tudok a RPi-ről, sose láttam.
Össze van dugva, bekapcsolom, és működik, könnyen kezelhető.
Nem kell se wifi, se BT hozzá, magában működő eszközt keresek.
Hogy néz ki, pontosan mit kell vennem, mit kell csinálnom, hogyan kell..... lépésről lépésre érdekelne, mert nem értek hozzá.
UK Amazonon tudom megvenni, Ali express ide nem szállít brexit óta. -
lanszelot
addikt
válasz
wassermann #40835 üzenetére
Köszönöm, át mentem
-
lanszelot
addikt
Hello,
Egy ilyen kis passzív hűtéses eszközben gondolkodom.
Csak és kizárólag a DAC-AMP /DX3 Pro/ eszközökhöz kell flac/mp3 -t hallgatni.
Semmit sem értek hozzá. Sose láttam ilyet.
Vettem egy Android Box-ot /X96MaxPlus/, de az nem működik, így másik eszköz után nézek.
Csak vezetékes stabil kapcsolat érdekel. /USB/
Nem akarom feleslegesen a legdrágábbat megvenni, ha nincs értelme.
Csak annyit szeretnék költeni amennyit rá kell fordítani.-Melyik eszköz?
-Melyik op rendszer?
-Hogyan kell összeállítani, os-t telepíteni, melyik progi kell a zenéhez? -
lanszelot
addikt
válasz
UberMutant #40020 üzenetére
Mindenki köszönöm szépen a segítséget.
Ezek tudatában, már magyar leírást is találtam. -
lanszelot
addikt
Hello,
Egy igen olcsó kis eszközt keresek, ami állandóan menne torrentnek.
Semmit se tudok raspberry pi -ről, van valami videó, ami érthető is?
Amiket találtam mind terminal-ban pötyögtek.
Nekem a szokott ablakos op rendszer kellene, ha raspberry nem tudja, akkor pl linux minth vagy valamelyik amivel könnyű a torrent kezelés.
kliens felrak, használ, nem kell teminalban pötyörészni.
Tudnátok ebben segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest