- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadtamas
tag
válasz
martonx #10582 üzenetére
Azért volt, aki sikeresen megoldotta a hülye kérdést.
Pontosan ez lenne a lényeg, kis rálátás arra, hogy mit várnak el egy kezdő programozótól.
Írd oda bátran, hogy nálatok magasak az elvárások. Ne aggódj, nem csak a programozásban van így.
Ha tőlem valaki megkérdezi, hogy AutoCad/REVIT/NX/Solidworks/ProE/AdvanceSteel/Cadmep/Cadduct vonalon mik az elvárások, simán el tudom mondani, hogy nálunk mi. Sőt, konkrét példát is tudok neki mondani, hogy mire számítson egy felvételi elbeszélgetés alatt. Meg azt is, hogy másoknál nagyjából mire számíthat.Ha valaki leírja, hogy a NASA-hoz mi a belépőszint az is lehet adekvált válasz valakinek.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
martonx #10442 üzenetére
esetleg sublime text?
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
martonx #10366 üzenetére
10 évnyi gép előtt gubbasztott délután és suliban való szorgos tanulás után is kezdem úgy érezni, hogy nem ez lesz az álomszakmám, és akkor még az egyetemre sem vagyok felvéve..
Ez most nem hirtelen abból fakad, hogy feladatot kell majd megoldanom a melohelye, szimplan: miota ide jarok nehanapjan kerdezni, tanacsotkerni, egyre jobban csak azt latom, hogy mennyire 0 tudasom van az egeszhez, es hogy mennyire 0 lesz akár még azután is, hogy diplomát szerzek.
-
artiny
őstag
válasz
martonx #10111 üzenetére
Szia
Node.js el megoldhato?
ezt a videot talaltam (a vegen arra lyukad ki,hogy osszead ket szamot es eredmenyt visszakapja)
https://www.youtube.com/watch?v=nuw48-u3Yrgjavascript/json/html fajlt talaltam ami kiszamitja ,animalja a ferdehajitast.
github -
disy68
aktív tag
válasz
martonx #10043 üzenetére
"A másik amit szeretek a .Net világban, hogy nincs teljesen eltávolodva a hardvertől, itt még jelent valamit a private, public, static és társai. Ugyanakkor VB.Net-tel lehet legkönnyebben megérteni, hogy ezek mik is, és miért vannak, miben különböznek."
Nem kötekedés miatt, de mivel ellentétben jelentenek többet itt a láthatóságok, mint más nyelvek esetében? A .NET maga pedig "csak" egy nagy Microsoft-os library gyűjtemény, amit lehet használni jópár nyelvvel, nem igazán VB specifikus dolog, vagy rosszul látom?
@(#10047) choco01
Ha elfogadsz még egy tanácsot, bármilyen nyelvet/irányt is választanál, elengedhetetlen, hogy tudj angolul leírásokat, dokumentációkat olvasni/érteni. A másik, hogy a kód amit írsz, a változónevek, osztályok, akármik is legyenek angolul, jobb megszokni előbb, mint később. -
válasz
martonx #10032 üzenetére
"Személyes nagy kedvencem a VB.Net nyelv."
Abban tényleg így néz ki egy helloworld?
Public Class Form1
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
MessageBox.Show("Hello World", "Message Box Title")
End Sub
End Class -
válasz
martonx #9917 üzenetére
Mielőtt egy friss programozó hozzányúl a kódhoz, megnézi, hogy épül fel az adatbázis, az rögtön látja, hogy hoppá, vannak triggerek, s máris ugyanott van, mint a tárolt eljárással. Na meg van egy olyan varázslatos dolog, hogy dokumentáció.
Attól még, hogy neked rengeteg rossz tapasztalatod van valamivel kapcsolatban, nem biztos, hogy az az ördögtől való. Pl rengeteg PHP-ban írt "műalkotás" létezik, de attól még nem lesz a nyelv szemét. Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye. Persze ha az ember bizonytalan, akkor értelemszerűen inkább ne csinálja, nehogy az legyen az eredmény, hogy valami triggerben van, más meg alkalmazás szinten, tök random, rendszer nélkül.
Az 1-2 sorral több PHP tök jó lenne, de sajnos nem igaz. Ha tegyük fel most le kéne cserélnem a triggereket PHP kódra, akkor pl egy új hsz felvitelénél egy sima INSERT mellett még ezeket kéne megcsinálnia a PHP kódnak:
- téma hsz-számának és utolsó hsz ID-jének frissítése
- téma utolsó hozzászólójának frissítése
- keresőindex frissítése
- particionálás kezelése
- a hozzászóló itt szóltam hozzá listájának frissítése
- a hozzászóló hsz-számának növelése (fórumtól függ, hogy milyen típusú)
- a hozzászóló rangjának léptetése, ha olyan van
- stb.Ha ezek bármelyike nincs, akkor borul a konzisztencia, ezért véleményem szerint az adatbázisban a helyük. Az alkalmazás feladata szerintem az, hogy validációt elvégezze a bemenő adatokon, s azokat az adatbázisnak megfelelő formába hozza és felvigye oda. Azzal nem kell foglalkoznia, hogy bizonyos származtatott vagy kapcsolódó adatok konzisztenciáját fenntartsa. Ezt persze nem kell elfogadni, csak azt próbálom megértetni, hogy mikor lehet létjogosultsága a triggereknek.
-
válasz
martonx #9914 üzenetére
Valóban, a láthatatlanság problémás lehet, de szerintem amiket felsoroltam, azok elég egyszerű feladatok. Illetve triggernél nálam az egy megkötés, hogy ha ír valami mezőt vagy táblát, akkor ugyanazt alkalmazás oldalról csakis olvasom, sosem írom, különben ki tudja mi lesz.
Ez alól kivételt képez pl a particionálás. Itt pont az a feature, hogy a PL/SQL logika az alkalmazás elől elrejtse azt, hogy valójában több tábla van. Ez DB logika, az alkalmazásnak erről nem kell tudnia. Hasonló az, amikor pl valamilyen bonyolultabb adatszerkezetet (pl fát) tárolsz DB-ben, ennek szabályait is triggerekkel a legjobb megoldani, hogy az alkalmazás kódja ne bloatolódjon szét.
Igen, az sokszor előfordul, hogy a trigger ír másik táblába, s az meg újabb triggert süt el. Ezek lehet áttekinthetetlen valaki számára, de ha megfelelően jársz el, akkor nincs meglepi. Fontos az egyszerűség.
Meg lehet csinálni alkalmazás oldalról is, de úgy bonyolultabb megírni, meg jóval lassabb is lenne. Nálam a triggerek a nagyon egyszerű logikákat tartalmaznak, ami nem IF vagy hozzárendelés az kb mind SQL kérés, egyáltalán nem olyan dolog, mint amit alkalmazásban írnál. Ugyanezt tárolt eljárásra átírni elég furán hangzik, hisz maguk a triggerek is tárolt eljárások, csak automatikusan hívódnak, amikor kell. Mi értelme lenne kézzel hívnom, ha lehet automatikus?
-
válasz
martonx #9907 üzenetére
Triggerekkel szerinted mi a gond, pl a példám miért nem jó? Before triggerek helyes használatára szerintem jó példa az egyes automatikusan generált mezők kitöltése, melyekhez pl külső táblból lekérés vagy tárolt eljáráshívás szükséges. Ezt lehet persze enélkül is csinálni, de ez szvsz tök olyan dolog, amit a DB-nek érdemes csinálnia.
(#9905) fordfairlane: Értelemszerűen nem szabad túl sok mindent rájuk bízni. A tranzakciókat nem is értem miért kéne idekeverni.
Egy szóval nem mondtam, hogy az egész business logicot tárolt eljárásokkal meg triggerekkel kéne megoldani, ez persze hogy baromság. Csak egy kis részét lehet, hogy érdemes, attól függően, hogy mennyire bonyolult az adatszerkezeted.
(#9909) bambano: Ez se ma volt.
De tény, natív replikáció a 9.0 óta van, viszonylag későn a konkurens megoldásokhoz képest. De van.
-
akrobet
tag
válasz
martonx #9888 üzenetére
Akkor let's agree to disagree
Értem én hogy sql-ben érdemes olyan részeit az alkalmazásnak átírni ami a legtöbbet használt és EF nem képes rá megfelelően gyorsan futó query-ket generálni.
De mit csinálsz ha váltani kell egy másik providerre, neaggyisten valamilyen no-sql megoldásra?
Nem lehetetlen SQL-ben megírt kódot tesztelni, karbantartani, csak nagyon hamar el fog menni tőle a kedved, ha egy olyan business model-ed van, ami kb 300 egyedi entitásból áll 15+ level mélységű relationokkel...
-
bambano
titán
válasz
martonx #9881 üzenetére
no, ilyen, amikor nagyvállalati rendszerszervező és manager kezdi kialakítani az architektúrát
ezt ezer sor alatt meg lehet írni php-ben és postgresben. ha valaki jól át tudja faragni a php-t c#-ra, akkor nem lesz nagyon sokkal több sor c#-ban se. mondjuk az kérdés, hogy amit a php-ben lehet kuplerájt csinálni változókezelés terén, és ebben a probléma megoldásban hasznos is lehet, azt hogy írja meg valaki c#-ban, de bizonyára erre is lehet választ adni.ha viszont elkezdenek objektumokat meg gettersettereket faragni rá, meg ilyen-olyan szervizeket, akkor elszáll az egész a holdba.
számomra csak egy kérdés van, milyen előnnyel járna átfaragni a php kódot valamelyik postgreses natív nyelvre.
-
repvez
addikt
válasz
martonx #9684 üzenetére
Akkor nagyon félre értettetek, azt a repülős videót nem azért tettem be, hogy egyből azt akarom lemásolni. Azért linkeltem be, hogy azon a témában szeretném megtanulni a dolgokat , és ahhoz kellenek az alapok, mert nem biztos, hogy mindenre szükség van vagy épp még a c++on kívül másra is.
ÉS soha nem írtam , hogy egy hónap múlva vagy bármilyen közeli időben kész akarok lenni vele.Igen kaptam tanácsokat,de azokat nem tudtam hasznosítani.
Kaptam könyv linket, de nem értettem még belőle a dolgokat.
ÉS kaptam olyan tanácsokat is, hogy ha nem tudok programozni akkor kis programokat csináljak sokat.
Mintha azt mondanátok, hogy ha nem tudsz repülőt vezetni akkor repülj sokat akkor megtanulsz.ÉS az a baj, hogy ami számotokra egyértelmű és szerintetek segítség az egy abszolút kezdőnek nem biztos hogy az.
-
biker
nagyúr
válasz
martonx #9624 üzenetére
Nem jogos. A bejelentés az, hogy mikor új vendéget rögzít, akkor "magától" még egyszer rögzíti az előző vendéget.
Pl a délután négykor rögzített vendéget este 9-kor
A logban meg benne van, hogy belép, majd visszamegy előzményekbe, onnan kikér egy vendég felvitele űrlapot, és ugye megkérdezi a browser, hogy "újra elküldi a formot" és leokézza, hiszen a logban ott van egy árválkodó postolt hívás get oldalbetöltés nélkül(nem lehetséges hogy elküldjön egy űrlapot az "uj_vendeg.php" oldalra úgy, hogy előtte nem töltötte be az "uj_vendeg.php" oldal az űrlapot, amit el kell küldeni, nyilván, csak ha visszament az előzményekbe, és a browser memóriában még ott van az elküldött űrlap)
Majd ezt elköveti úgy, hogy 21:40.kor belép a laptopján desktop Firefoxal hdsneten, és 21:42-kor állítólag magától rögzített a rendszer egy duplát, holott elküldött egy postolt újratöltést az iphonejáról telenoros IP-ről, mert onnan is volt előzménye.És a rendszerben nem kizáró ok, hogy két azonos nevű tag legyen...
Most már az lesz, majd sírnak, hogy épp mi alapján legyen kizárva az egyezés, két azonos email? és akkor anya lánya közös emaillel nem jöhet? nem, akkor nem, így jártál kiscsillag
Telefon? majd eldöntik...De hogy ezt képes hibaként elküldeni valaki?
Ez olyan, mintha 2magától kinyílt a légzsák" dumával hozna egy karambolos autót, nem? -
repvez
addikt
válasz
martonx #9613 üzenetére
Azért, mert az unity-s és más enginek, kb olyan mintha a 3dsmaxban összehoznám az egészet , pár kattintás és csuszkát kell huzigálni, meg oké ott is kell írni pár sort, de ezek az enginek előtt is készültek garázsprojektek mint amit linkeltem videót is.
ÉS engem konkrétan a programozás része érdekel nem az ilyen kész dolgokból összeválogatni az elemeket. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #9478 üzenetére
Erre szerintem nem jó ötlet regexpet használni (csak ronda), sem stringként vagdosni, mert URL-ek parse-olására nagyon sok nyelv esetén eleve beépített támogatás van (vagy valami nagyon egyszerű és pici library), aminek segítségével tök beszédes módon ki lehet deríteni a hostnevet. Milyen programozási nyelvhez kellene?
-
sunnysys
tag
válasz
martonx #9459 üzenetére
Köszi szépen!
A Kecskemétet akkor kihúzom.
(#9458) sztanozs
Neked is köszi! Lehet, hogy akkor Miskolc bentmarad a listában. (Bár nincs, a legközelebb. Persze, nem ez a döntő szempont, de azért közben rájöttem, hogy számíthat ez is.)Egyelőre ezek maradtak, aláhúzva, amelyiket már ajánlottá(to)k. A maradékból melyik az, amit nem érdemes bejelölnöm? Ami a végén marad, azokat megjelölöm a felvételiben, a sorrend meg majd alakul. Júliusig egyszer lehet módosítani.
Mérnökinformatikus:
• Dunaújvárosi Egyetem - Levelező - mérnökinformatikus
• Gábor Dénes Főiskola - Távoktatás - mérnökinformatikus (Budapest)
• Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
• Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus (Veszprém)
• Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikus
• Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar - Levelező - mérnökinformatikus (Győr)
• Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar - Levelező - mérnökinformatikusProgramtervező informatikus:
• Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Kar - Levelező - programtervező informatikus (Eger)
• Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar - Levelező - programtervező informatikus -
sunnysys
tag
válasz
martonx #9456 üzenetére
Tényleg a telekocsi! Haza (Zalába) mindig azzal utazok!
(#9454) bambano
Köszi szépen!Elnézést, most kicsit bekevertem, nem tudom, honnan jött az Óbudai Egyetemet, hiszen még a saját listámban sem volt benne... Szóval, ott esti képzés van, amit nem szeretnék, mert nem fogok tudni minden nap meló után bejárni oktatásra. (Valamiért beütött, hogy az Óbudain is van levelező, de nincs, pedig kényelmi szempontból elég előnyös lenne.)
(#9455) sztanozs
Neked is köszi!Szóval, gyakorlatilag bárhova megyek, kéthetente ott kell aludjak. Akkor eddig Szeged, Eger jött szóba, Debrecent elvetem szerintem. Győr és Kecskemét könnyen elérhető. Mennyire ajánlottak képzés szempontjából? Pécs még érdekes lehet, ott végeztem más karon, élnek lent barátaim. Van róla infó/vélemény?
Elég sokat olvasgattam a kapcsolódó fórumokat, és az az általános vélemény, hogy úgysem az egyetemen múlik, hogy milyen szakember leszek, hanem leginkább rajtam. De ha a fentieket sorrendben kellene állítani - a jelentkezésnél úgyis ezt kell majd tennem - mi legyen a sorrend?
Köszi!
-
bambano
titán
válasz
martonx #9406 üzenetére
kérhetném, hogy ne keverjük a verziókat?
az általad linkelt oldalon a sárga mezőben a vs2015 eula-jából vett idézet van, alatta meg a vs2013-ról szóló hozzászólás. miután teljesen nyilvánvaló, hogy a két verziót más elképzelésekkel licenszeli az ms, ezért kérem, ne keverjük már a verziókat végre. térjünk vissza az eredeti (#9382) efs kérdéshez. -
amargo
addikt
válasz
martonx #9406 üzenetére
Szerintem azt ki lehet jelenteni, hogy 5 fő-ig lehet használni a VS 2015 community-t fejlesztésre az, hogy eladható alkalmazás is fejleszthető rajta az sajnos nagyon nem egyértelmű, ehhez azért inkább egy hivatalos forrás kellene, mert én is találtam blog bejegyzéseket, ahol leírják, hogy lehet. Hozzáteszem, remélem, hogy lehet használni, bár azt hiszem a legegyszerűbb megkérdezni az MS-t.
-
repvez
addikt
válasz
martonx #9350 üzenetére
Hát igy egymagában az ember tényleg esélytelen. ez kb olyan mintha matekot akarnál 6 évesen megtanulni segitség nélkül könyvből , lehet, hogy leirod azt ami szerepel benne,de nem érted a lényegét vagy nem tudsz másik számokkal ugyan azt a példát felirni., ha nincs tanár vagy segitség aki elmagyarázza érthetően.
ugyan ez van a code olvasásával is, bizonyos részeit megértem, de , hogy az hogyan kapcsolódik a többi részhez sejtésem sincs.
-
repvez
addikt
válasz
martonx #9342 üzenetére
Teljesen igazad van, mivel elég későn kerültem kapcsolatba a számitógéppekkel és a szakmám sem igen követeli meg , igy nem tudtam anyni infót magamra szedni, hogy képbe legyen ilyennel.DE sem közeli ismerősőm, se olyan lehetőségem amivel átlátnám a teljes müködést nincs.
Rengeteg fórumon már érdeklődtem ezzel kapcsolatba és rendszeresen jöttek a hasonló válaszok, hogy pascal basic meg hasonlóval kezdjek vagy linkeltek könyveket amiket mint mondtam, nem hétköznapi halandóknak irtak.Számomra ugy néz ki mintha csak az tudna programozni aki igy születik vagy anynira "elit" klub lenne, hogy senkit nem engednek be hogy segitsék.
Csak tudnám, hogy hogyan kezdi valaki el a programozást aki eddig még nem is hallott rola, ha minden könyv vagy segitség már feltételez egy alaptudást ebben a témában?Tisztában vagyok hogy ez is egy külön szakma, de azt is meg lehet tanulni ha van hol elkezdeni. Az atomfizikus sem ugy kezdi az általános iskolát, hogy már tud mindent az atomok belső szerkezetésől, neki is az ABC-vel kezdik. És neki sem mondják, hogy végezzen el egy biologiai egyetemet, hogy utánna nekiálhasson az atomfizikának.
ÉS persze megfelelne számomra bármilyen platform, de mindegyikkel ugyan az lenne, hogy hol kezdjek neki. Mindegy hogy pascal, basic vagy c++ mindegyik sok idő és ezért csak egyfélére akarok koncentrálni.Mert ha neki is állnék pascalnak az minimum 2-3 év mire valamit összehozok ezután szokjak át mondjuk c++ az megint 2-3 év mire ugyan arra a szintre elérnék mint a pascalban, akkor már inkább egybőll c++ vagy c# és akkor nyertem 2-3 évet ami alatt jobban megtanulhatom azt az egyet.
-
Gyuri16
senior tag
válasz
martonx #9319 üzenetére
legyen gyors (azonnal valtson at)
egyszeru, minimalis kezeles - ne kelljen egy egesz ablakos programot elohuzni, hasznalat kozben egy kattintas taskbaron vagy egy billentyukombinacio
minden desktopnak kulon taskbar
at lehessen huzni az ablakokat egyikbol masikba
legyen valamilyen vizualis megjelenites a taskbaron az aktiv desktopokrol es a bennuk levo ablakokrol (mint pl gnome)
ha valamelyik nem aktiv desktopban notifikacio van (email, skype villog..) akkor azt lassam.#9320
Olvastam velemenyeket, miszerint pont nem tesz jot. De nyilvan mindenre lehet talalni tanulmanyt. Meg aztan ha egesz nap gep elott ulok, nem biztos, hogy pont ez a legnagyobb problema.[link]
Conclusions: Increased activation of anterior neck muscles caused by asymmetrical, more rotated head–neck postures while operating a video display unit workstation with dual monitor screens may increase the risk of neck musculoskeletal disorders, especially with prolonged computer use. -
válasz
martonx #9151 üzenetére
Na, én ezt teljesen elfelejtettem. Vegyétek úgy, hogy nem jöttem ide beleokoskodni.
Egyébként nekem nagy szerelmem a Redis, nem is mint cache, hanem mint adatbázis - a beépített adattípusaival sokféle problémát le lehet írni, és azokat elég jó komplexitással és in-memory lévén durva futási teljesítménnyel meg is oldja.
--
De mégis visszatérve az on-topic kérdésre: a DO-s szerver mellé nem lehet hozzácsapni egy RedisToGo-t vagy más, ingyenes modellben is futtatható szolgáltatást?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
martonx #9133 üzenetére
Azt elírtam, 512MB RAM van.
Viszont adat az nincs sok, max pár megabájt lenne. Elfér a memóriában is, de kerülhetne diszkre is, sokat nem számít. Lényeg az, hogy ne kelljen mindig végigolvasni a teljes adatbázist, amikor egy kliens kéri ezeket az adatokat. Simán csinálhatnék egy statikus komplex Java (Kotlin) objektumot, ami ezt tárolja, de akkor elveszne a szerver app stateless-sége.
Nem is gondoltam volna, de memcached-et nem lehet használni Windowson, ami a fejlesztői platformom, szóval az már nem is opció.
-
-
Atomantiii
addikt
válasz
martonx #9015 üzenetére
Igen köszi, úgy gondoltam én is. Akkor beszerzem hamarosan és meglátom van-e esélye az egésznek, vagy maradok a régi vb6-nál, mármint egy F1-es programot kellene feltuningolni kicsit.
Vb6-ra lett eredetileg írva csak módosítani kellene rajta bőven és azon gondolkozom lehet nulláról kellene felépíteni az egészet valami újabb programozási nyelvben.
Csak ugye nem vagyok profi programozó de hajlandó vagyok tanulni a cél érdekében
-
-
bambano
titán
válasz
martonx #8827 üzenetére
ide is jöhetsz...
anno egy 100 MHz-en járatott p1, 64 mega ram, ócska ide diszk, ez elvitt egy olyan levelezési listát, amin volt 300-400 ember és tekerték gyakran percenként egy levéllel. a fél giga ram meg a mostani core procik 1 magja az igencsak tápos gép egy ilyenhez.nem a teljesítmény a kérdéses egy levelezőszervernél, hanem a stabilitás. szóval debian.
-
-
válasz
martonx #8519 üzenetére
Szerintem szőrszálhasogatott csupán.
Egyébként az ilyen kérdéseknek van külön topikja: Weblap készítés.
-
Gh0sT
addikt
válasz
martonx #8494 üzenetére
Konkrétumok:
Első körben a NAV ÁFA alany adatbázisát szeretném letárolni egy táblában (2 millió cég). Adószám, cégnév, cím, akármi adatok. Ezt kellene hetente frissítenem. A forrás minden esetben a NAV hivatalos honlapja. A cél egy Access adatbázis egy táblája. Azonosítási alapnak az adószámot gondoltam.Az összehasonlítást, lekérdezéseket, frissítést és gyakorlatilag mindent egy kliens alkalmazás végezné, hogy ne terheljem feleslegesen az adatbázist. Az adatbázishoz csak akkor nyúlnék, ha egy rekordot frissíteni kell, vagy új rekordot kell hozzáadnom.
-
TedThomas
aktív tag
válasz
martonx #8375 üzenetére
Köszi!
Igen, én is e kettő között vacillálok.
1. Ahogy így ránéztem valami node.js alap, ami nem rossz mert azt már használtam. Plusz HTML5 alapokon gyorsabban haladnék.
2. Profibbnak néz ki mint a PhoneGap és legalább lenne motiváció a C# megtanulni valamilyen szinten.
Igazából itt az a kérdés mennyi pénzt akarok beleinvesztálni.
-
beleszólok
senior tag
válasz
martonx #8321 üzenetére
Végigpörgeti, különben nem tudnám pl. a sorok hosszának átlagát megszámolni.
(nekem is ez volt gyanús, ezért beleraktam egy átlagszámítást, hogy biztosan szüksége legyen a beolvasott adatokra)
Az a 3mp nem lehetetlen: a C-ben íródott wc (alias Word Count) ennél gyorsabb, kb. 1.5mp alatt olvassa végig második nekifutásra (ekkor már a fájl egy része cache-ben van)
A python nagy része mögött meg C-ben írt programok vannak.
Az egyetlen, de súlyos szépséghibája, hogy a cPython-ban van egy ú.n. GIL, ami miatt a többszálú működésnek csak akkor van értelme, ha a szálak I/O műveletet végeznek, mert ha mind CPU-t használ, akkor egymásra várnak állandóan. (és látszik is, hogy csak az egyik magon van terhelés) -
beleszólok
senior tag
válasz
martonx #8319 üzenetére
Kipróbáltam: egy szálon ugyanaz, több szálon meg nem működőképes úgy, ahogy elképzeltem (a foreach helyett Parallel.Foreach ...), mert úgy fest, ilyenkor számolni sem tud, a doksiban talált példa alapján a a ForEach második paramétereként átadott lambda fv. úgy tűnik nem képes szálbiztosan kezelni a változókat.
Illetve ez csak feltételezés, az viszont biztos, hogy a fájl eredeti méreténél néggyel kevesebb sort számolt meg.
Az csak mellékes, hogy mindezt még lassabban is csinálta, mint az egy szálon futó változat.
(mindezt linux alatt, mono-val, virtualbox-ban, szóval nem állítom, hogy ez kizárólag a C# hibája) -
beleszólok
senior tag
válasz
martonx #8306 üzenetére
Nem, valamelyik menüben kifejezetten workspace szerepelt. Eredetileg úgy akartam használni, hogy nem volt "solution", mert a neve alapján arra gondoltam, hogy az valamiféle bugtracking eszköz lehet
Ezt látszott megerősíteni az a workspace szó valahol.De ettől függetlenül érthetetlen dolognak tartom a duplázott könyvtárnevet. Szóval ezt még emészteni kell.
-
beleszólok
senior tag
válasz
martonx #8297 üzenetére
Azért az érdekelne, hogy a monodevelop...
- miért duplázza a projekt nevet a könyvtárak létrehozásakor? (new solution -> kap egy nevet, mondjuk azt, hogy teszt, erre létrehoz a megadott könyvtár alatt egy teszt könyvtárat, abban meg még egy teszt könyvtárat.
- miért nem rakja ki a megnyitott tabokra a forrás fájl nevét, ahogy pl. az eclipse? Több fájlt megnyitok, kapok annyi "fület", de egyiken sincs rajta, hogy mi van benne megnyitva. Sok fájl esetében elég kényelmetlen.
És azt sem tudom eldönteni, hogy ez bug vagy szimplán ilyen. -
beleszólok
senior tag
válasz
martonx #8297 üzenetére
Egyébként olyan szempontból kellemes meglepetés volt, hogy a python mellett az egyik leggyorsabb rendszer a modern nyelvek közül. (C++-t kihagytam, arra nincs energiám, de a C# valahol félúton van a PHP és a Python logikája, szintaxisa közt, viszonylag könnyű egy alaptudást felszedni)
Szóval kíváncsi vagyok, az egyéb dolgokban, amikben eddig toronymagasan vezet a cPython, mit sikerül vele elérni. De ehhez minimum egy hét kell, hogy kiderüljön és az is lehet, hogy a végén hagyom a fenébe az egészet
-
beleszólok
senior tag
válasz
martonx #8293 üzenetére
Hm. Hát végül rászántam magam, hogy kipróbáljam a mono-t, de a monodevelop... izé... hozza a "várt" formáját
Ctrl-F5 lenne a start without debugging, de tojik a fejemre.
Ha a System.Text.RegularExpressions-t használnám, azt mondja, hogy nem létezik. Állítólag van rá megoldás, valami jobb klikk a "References"-re és ott, épp csak fogalmam sincs, hol van a monodevelop-ban ez a References...
Szóval továbbra sem az esetem. -
válasz
martonx #8276 üzenetére
Mivel elég hosszúra sikeredett, írtam egy Logout bejegyzést a válaszomhoz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #8239 üzenetére
"Te egy web crawler botra gondolsz Ilyet simán lehet írni, ami ha elég gyors a szerverük, percek alatt leszed neked mindent amit csak akarsz."
Ki az a hülye, aki ír ilyet, amikor van már készen ezernyi ilyen.(A belinkelt HTTrack például egy faék egyszerűségű, jó darab.)
-
válasz
martonx #8218 üzenetére
Kis túlzással azt mondanám, hogy eddig kb. a Python volt az egyetlen poztí tapasztalatom, ami a crossplatformot illeti. Régen jáváztam, úgy 10 éve, de akkor marhára úgy volt, hogy hiába volt meg a bájtkód, az nem volt hajlandó másik platformon futni, leszámítva a primitív programokat (de pl. telefonon azok sem futottak el).
-
bbTamas77
aktív tag
válasz
martonx #8206 üzenetére
Unreal Engine 4 is hasonló elvben működik csak ott C++-ben megírni az alkalmazást.
Melyik a hatékonyabb? Unity-val lehetséges, hogy könnyebb rá fejleszteni mert sokkal nagyobb közösség áll mögötte.
Laikusként úgy gondolom, hogy elvben semmi akadálya nincs annak, hogy komplexebb alkalmazást létrehozzunk Unity-ben, de mégis Unreal Engine 4-nél már kijött egy dobozos játék ami ezen alapul.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest