- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DNReNTi #10840 üzenetére
Megoldható, már ha jól értem, hogy mi a feladat.
-
válasz
axioma #10718 üzenetére
Javaslom a Programming Puzzles and Code Golf SE böngészését, egyrészt rengeteg golf-orientált ezolanggal lehet találkozni, másrészt extrém megoldásokkal a hétköznapi nyelvekkel is.
-
válasz
Chesterfield #10692 üzenetére
Az ő projektjén próbálod létrehozni a merge requestet ugye, nem a sajátodban?
-
válasz
hiperFizikus #10651 üzenetére
Programozási kérdésekkel ez a topik foglalkozik, ebbe az AOP is beletartozik; vagy esetleg a Java programozás, ha konkrétan az AspectJ lenne a kérdés tárgya.
Annyira nem különleges téma, hogy külön topikot kapjon.
-
válasz
nTopee #10184 üzenetére
Használd az SDL_AddTimer függvényt egy időzítő létrehozásához, amivel periodikusan be tudsz tolni egy eseményt az event loopba. A linkelt oldalon erre pont találsz két példát is.
Nem sokon múlt
De most már nem törlöm ki.
-
És miért pont JavaScriptből akarod ezt csinálni? Szerintem akkor már egyszerűbb lenne megfogni úgy a feladatot, hogy az UART-on bejövő üzenetek alapján billentyűleütéseket szimulálni. A weboldalnak nem kell erről tudnia.
Ez pl. elég érdekesen indul, ha nem akarod lefejleszteni - és az eszköz szövegesen kommunikál.
-
válasz
bundli #10015 üzenetére
Pedig az SO-nál nem nagyon van komolyabb oldal, már ha a kérdés megfelel a szabályzatnak. A portáljukon mondjuk ott van a Programmers SE is.
-
válasz
AeSDé Team #9807 üzenetére
Persze, ez már sokkal könnyebb feladat
Ha nem túl nagy felbontásban kéred a képeket a webkamerától, akkor akár teljesen naiv megközelítéssel is jól fog működni.
-
válasz
AeSDé Team #9805 üzenetére
A nagy kérdés az, hogy mit értesz mozgáskövetés alatt. Csak a mozgás ténye érdekel (mert riasztót készítesz pl.), vagy fel akarnád ismerni az embert és a mozdulatait? Előbbihez jó a webkamera, az utóbbinál azért a meglévő eszközök min. két kamerát és infravörös mélységérzékelőt is szoktak használni. OpenCV-vel és egyetemi++ matekkal azért lehet próbálkozni, de nagyon messziről indulsz, ha nulláról fognál bele.
Én jobban szeretem a kulcsrakész eszközöket, például venni egy Kinectet, PC adaptert és az SDK-jával nekimenni a feladatnak. Így is rengeteg kihívás.
-
válasz
hiperFizikus #9801 üzenetére
Kérlek topik helyett inkább blogot hozz létre a Logouton.
-
válasz
Zola007 #9798 üzenetére
Nézd meg még egyszer a Perl topikot. Szerintem valami tranziens zavar miatt volt az elmúlt években zárva, de majd kiderítem.
-
válasz
DNReNTi #9784 üzenetére
A programokat nem ismerem, az első elég meggyőző azért. Ha esetleg nem akarsz tök feleslegesen szervert futtatni a gépeden, van ilyen szolgáltatás online is.
-
válasz
bucsupeti #9602 üzenetére
Frappáns összefoglalója az imperatív programozás nyelvi elemeinek, de a zárómondatoddal – "Minden ennyibol all es semmi tobbbol." – egyáltalán nem értek egyet. Bár Wirth kapcsán a megemlítetted, mintha mi se történt volna, mentél tovább az algoritmus vonalon, ignorálva a bonyolultabb problémát: az adatokat.
Pedig az állapot modellezése nélkül senki se tud túllépni a "számold ki mennyi a felhasználó által megadott két szám összege" típusú példáknál. A tényleges elvégzendő művelet, vagy hogy hány darab érték van, vagy hogy fájlból kell-e olvasni, amit az ilyen prog1 kurzusok maximum bemutatnak, teljesen irreleváns.
Mivel ennek semmilyen gyakorlati, kézzel fogható hasznossága nincs, ha nincs meg a kellő belső motiváció, itt is nagyon könnyű feladni. És nem hiszem, hogy e mögött az állna, hogy nincs meg a kellő kitartás a delikvensben, ezért alkalmatlan lenne a szakmára. Bár lehet azt is gondolni, hogy "ennyi elég", és belefutni fejjel valódi problémákba, valódi károkat okozni cégeknek és más fejlesztőknek.
---
Jelen esetben teljesen más megközelítést javasolnék. Van egy konkrét ötlet, ez a repülős játék. Erre lehetne célirányosan fókuszálni.
Szerintem hamarabb adna kézzel fogható eredményt (egyben pozitív visszacsatolást!), ha repvez a nyelvi alapok helyett felütne két tucat Unity tutorialt, kipróbálhatóan megtanulhatná belőle egy játék fő elemeit, azok életciklusát, és akkor ha már látott ilyet, rá tudná illeszteni a saját elképzeléseit a játékáról.
Utána GeoTIFF-et importálni terrainnek meg már triviális.
-
válasz
bambano #9587 üzenetére
Én az előző esetben is azt mondtam, hogy egyetemista erővel egy rekesz sörből kijön
Még mindig nem tartom szürreálisnak, hogy valaki, aki mondjuk most hallgatott meg egy előadást a Springről és lelkes, neki tudna szaladni annak. Mint a falnak.
huliganboy: ha a cuccnak HDMI bemenete van, az azt jelenti a gyakorlatban, hogy mondjuk mezei PC-re kötve a Windows asztalt rá lehet tükrözni, vagy azért ennél szofisztikáltabb egy ilyen eszköz?
-
-
Dinamikus szöveget nem tudsz csinálni, az emailkliensek nem fogják a levélbe ágyazott kódot értelmezni, lévén elég durva biztonsági rés lenne.
Viszont ha képeket linkelsz be a levélbe, akkor kis kompromisszummal azok tartalmát tudod dinamikusan alakítani, ha a saját szervered szolgálja ki azt; vagy egy közös tárhelyen (CDN-félékre gondolok) periodikusan cseréled a tartalmat.
A kompromisszum az, hogy az email kliensek csak akkor jelenítik meg a külső URL-ről jövő képeket, ha a felhasználó engedélyezi. Biztosan találkoztál már ezzel a hétköznapokban.
-
válasz
Jim Tonic #9511 üzenetére
Ha esetleg az ingyenességből engedsz, most jut eszembe, hogy ott a JetBrains DataGrip. Firebirdöt mondjuk ránézésre nem beszél, de több vendort támogat.
-
válasz
DrojDtroll #9492 üzenetére
Ezesetben tégy belátásod szerint.
-
válasz
DrojDtroll #9490 üzenetére
Még az is lehet, hogy az FFT-t se kell folyamatosan számoltatni, csak ütemezetten felveszel egy ablaknyi adatot, 1x FFT-zed, átlagolod, kiírod. Ki kell kísérletezni, hogy néz ki jól
-
válasz
DrojDtroll #9486 üzenetére
A feladatot szerintem bármilyen nyelven meg lehet oldani.
Valahogy így képzelem el a folyamatot - bár nem voltam valami szuper jelek és rendszerekből, úgyhogy lehet téves, és majd kijavít valaki.
1) Szerezd meg a kvantált hangjelet (például folyasd át a programodon a zenét, vagy vedd fel mikrofonnal).
2) Futtass rajta folyamatosan FFT-t.
3) Az FFT-től kapott komplex számoknak vedd az abszolút értékét, majd átlagold.
4) Ezt a számot jelenítsd meg a 10 LED-eden a nagyságától függően (kísérletezd ki az értékkészletet).Mondjuk ebből a jel intenzitását fogod megkapni, de szerintem azt lehet 10 LED-en mutatni, a ritmust (BPM) inkább kiírni kéne
dabadab példája mondjuk elég jó alternatíva, három LED változik attól függően, hogy milyen ritmushangszert detektál a minim. Igazából az egészet megcsinálja neked bármely open source hangos lib.
-
válasz
Dexar007 #9424 üzenetére
Legalább két év aktív szolgálat a szakmában, hogy meg tudd különböztetni a fától az erdőt és ne tégy fel ilyen kérdéseket.
Különben meg affinitás és kutatás kell hozzá - egy ilyen feladat megoldásához pontosan tudnod kell mit keresel abban a bináris dumpban, hogyan éred el és hogy kell transzformálod. Ezt sehol se oktatják.
Ha ezek megvannak, egy ilyen alacsony szintű bitmanipulációt akár már a BME első féléves prog tárgya után is meg tud írni az ember.
-
válasz
martonx #9151 üzenetére
Na, én ezt teljesen elfelejtettem. Vegyétek úgy, hogy nem jöttem ide beleokoskodni.
Egyébként nekem nagy szerelmem a Redis, nem is mint cache, hanem mint adatbázis - a beépített adattípusaival sokféle problémát le lehet írni, és azokat elég jó komplexitással és in-memory lévén durva futási teljesítménnyel meg is oldja.
--
De mégis visszatérve az on-topic kérdésre: a DO-s szerver mellé nem lehet hozzácsapni egy RedisToGo-t vagy más, ingyenes modellben is futtatható szolgáltatást?
-
válasz
Oppenheimer #9146 üzenetére
Én továbbvinném, amit bambano írt, és a fájlrendszert is kihagynám a buliból. Redist, Ehcache-t vagy Memcached-t elő, aztán hadd szóljon. A fájlokkal szórakozni feleslegesen alacsony szintű, és teljesítményben se determinisztikus.
-
-
És ki fogja előállítani, neadjisten frissíteni ezt a fájlt? Az a része a necces, nem az indexfájlodban kotorászás. Bár igazából mivel nem specifikáltad túl a feladatot, lehet tényleg overkill a Solr.
Fájlnevekre akarsz keresni, vagy tartalomra is (utóbbira jó igazán a Solr + a Tika, meg gondolom más keresőrendszerek)? Pontos egyezést akarsz, töredékes keresést vagy vagy fuzzy keresést is?
-
-
válasz
Zola007 #9076 üzenetére
Az R-et nem beszélem; C-ben létfontosságú (ott a stacken létrejövő változóid és a malloc-kal foglalt dinamikus memóriaterület is szeméttel indul); Pythonban ez a kérdés nem releváns, mert nincsen változódeklaráció; az SQL meg azért különleges állat, mert ahány adatbázismotor, annyiféleképpen oldották meg (vagy hagyták ki) az imperatív programozást.
-
válasz
Zola007 #9074 üzenetére
...Valóban, máshol járt az eszem. Így nem sok értelme van a feladatkiírásnak, az n div 2-vel azt érik el csak, hogy az "N-nél nem nagyobb páros számok összege" az eredmény. A div művelet nélkül, de benn tartva a kettes szorzást pedig az "első N páros szám összege" lesz.
A nullával inicializálás lehet, hogy környezetfüggő, a Free Pascal dokumentációja azt írja, hogy alapból memóriaszemét van benne.
-
válasz
Zola007 #9070 üzenetére
Van ez a sor:
for x:=1 to a do b:=b+2*x;
Ebben kell kicserélned a ciklus végét arra, amit a feladat egyébként szájbarágósan leírt:
for x:=1 to a div 2 do b:=b+2*x;
Emellett van egy olyan hiba a kódodban, hogy a b változó értékét nem inicializáltad, ami okozhat gondokat. A begin után első sorba: b := 0;
---
És bár én is osztom a többiek véleményét a privát üzenetekben segítségnyújtásról, szeretnék mindenkit megkérni, hogy a vitának itt legyen vége. A nézeteltérést rendezni sokkal alkalmasabb a privát üzenet, a topikban pedig túl sok lett az OFF.
-
válasz
asuspc96 #9045 üzenetére
Papíron eljátszottam a 01234567 digitkóddal. A bal felső sarokban az ismétlés kedvéért sok nyíllal jelöltem, hogy az állapotmenetek mit is jelentenek. Jobb fenn ezeket az állapotmeneteket (8 db) írom le binárisan, ahogy dolgozni kell vele.
Mint írtam, összesen három Karnaugh-tábla kell a teljes feladathoz. Én egyet csináltam meg, ennek a folyamata követhető végig. A kiinduló állapot három bitjét A, B, C-vel jelöltem, valamint a piros téglalap az első K-tábla kimenete, egyben a végeredmény legfelső bitének igazságtáblája.
Felírtam a K-táblát (mondjuk ahogy mi tanultuk, kicsit máshogy van a rajz mint nálad, az egyértelműség kedvéért a cellák bal alsó sarkába beleírtam, hogy ez melyik bemenetnek feleltettem meg. Igazából már tíz éve volt, lehet nem jó a jelölés, de az eredményen nem változtat.), majd kitöltöttem a bekeretezett oszlop értékeivel.
Elvégeztem a minimalizálást (mondjuk csak egy összevonást tudtam csinálni), kaptam három részfüggvényt, és azokból a végeredményt.
A next_state[1] és next_state[0] kiszámítása ugyanilyen, csak értelemszerűen a második és a harmadik oszlopot kell beleírni a táblába.
Ez így segít?
-
válasz
asuspc96 #9040 üzenetére
Először írd át az összes oktális számot binárisba, hogy tudj vele könnyen számolni. Aztán három darab 2x4-es Karnaugh-táblát kellene felrajzolnod, kitöltened, majd leegyszerűsítened - egyet a kimenet minden bitéhez. A leegyszerűsítés után kapsz három képletet, ezeket kell leírnod Verilogban.
Most még ne gondolkozz regiszterekben, a feladat még nem kéri. Csak a logikai függvény kell.
Az meg egy másik kérdés, hogy informatikus megközelítéssel inkább az egészet beírnám egy 8 bites RAM-ba, a szintézer meg majd megoldja, de hát ugye a feladat nem így működik
-
válasz
asuspc96 #9030 üzenetére
Van egy FPGA programozás topik, bár az elmúlt években nem volt mozgás, ott is felteheted a kérdést.
-
válasz
DrojDtroll #9003 üzenetére
Nagyon jó. De ha jobb kérdés is felmerülne benned, azért megírhatod.
-
Ha tippelnem kéne, valami key binding akadályozza az alt gr-es varázslást. Így rá tudsz nézni, vagy átállhatsz angol kiosztásra, azzal biztos nincs baj.
-
válasz
jattila48 #8935 üzenetére
TCP kapcsolatot megírni valóban gyerekjáték, kb. bármelyik nyelven, de messze eltörpül a tényleges feladat mellett. Tényleg jelentéktelen. Ha házi megoldás kell, akkor se ez az az idióma amivel el lehet indulni értelmesen egy ekkora kliensszám és a fejekben élő stabilitási kritériumok mellett.
Az eredeti kérdés politikai vonzatára visszatérve: egy házi barkács megoldásnak semmilyen supportja nincs, csak addig az ideig-óráig, amíg foglalkozik vele a barkácsoló fejlesztő. Rá egy hónappal már teljesen esélytelen. Nem tudom milyen vezetés az, aki ezzel még nem égette meg magát, de sajnos valóban előfordul ez az ultrarövidtávú szemlélet...
-
válasz
McSzaby #8928 üzenetére
Szerintem ennek a problémának nem az a helyes megközelítése, hogy egy alapvetően ipari igényt házilag próbáltok megoldani mindenféle ismeretek nélkül. Nehezen hiszem el, hogy 2015-ben ne lenne open source megoldás ennyi szerver távoli monitorozására és menedzsmentjére.
Az alacsony szintű implementációs részleteken filózás helyett inkább forráskutatást javaslok, lehetőleg külön kezelve a két feladatot – monitorozásra még én is ismerem a Papertrailt és a Munint, pedig nem vagyok sysadmin –, a beavatkozáshoz meg jó lenne tudni, mégis milyen műveletek kellenek. Nagy általánosságban az OpenLMI pl. egy érdekes projektnek tűnik.
-
válasz
Sk8erPeter #8919 üzenetére
De ha az eredeti kérdésnél (kattintás) maradunk, akkor is van a Windowsban egy beépített tool (displayswitch), amit be lehet rakni egy parancsikonba és már kész is. Ahogy nézem, házilag nem is nagyon van jobb lehetőség ennél, pl. a WMI-n keresztül semmi se látszik.
-
válasz
bucsupeti #8873 üzenetére
Egyébként ennek a megközelítésnek szerintem egy elég jó megvalósítása a BME EET tanszékének az InfoC portálja. Ha nem nulláznák félévente, szerintem kőbe véshető lenne, mint remek kezdőanyag. Amíg nem kezdődik a szeptemberi félév, mindenképp ajánlom az eredeti kérdezőnek áttanulmányozásra - az első pár előadás az imperatív programozásról nyelvfüggetlen és fontos.
-
-
válasz
McSzaby #8750 üzenetére
"Egyszerű" a dolog, ne nyitogasd újra meg újra a fájlt, hanem csak egyszer. Amikor EOF-ot kapsz, akkor bezárás helyett nullázd az EOF állapotot (hogy Perlben hogy kell, fogalmam sincs, de például a Python automatikusan megoldja, C-ben seekelhetsz a fájl végére), így amint van adat, tudsz tovább olvasni.
Mit akarsz elérni ezzel? Nincs esetleg kész szoftver a feladatra? Elég ígéretes például.
-
válasz
Mr Dini #8714 üzenetére
Dekompilálni? Olyat biztosan nem akarsz.
Csak a pifm.c fájlt akarod átírni és az általad is most bemásolt parancs végrehajtásával futtatható fájlt fordítani belőle. (Mert hogy ez a parancs az, ami az RPin lefordítja a programot.)
Mondjuk ahogy nézem, ez eléggé alacsonyszintű történet, lehet a címeken túl még matekoznod is kell, hogy a frekvenciák kijöjjenek.
-
Node.js-ben írtam hasonlót, ami a PH! fórumot pollozza és push üzeneteket szór a PushBullet szolgáltatás segítségével. Használd nyugodtan alapnak. Ha hostolni akarod, Azure-ban, Herokun, Openshiften szerintem el tud ketyegni ingyen.
A lényeg tényleg annyi, hogy HTTP hívással behúzod a tartalmat, feldolgozod egy HTML parserrel (a Cheerio lib igen jó JavaScript alatt, Javaban a jsoup bevált más projektben), aztán meg szétszórod az értesítéseket. Emailhez tudom javasolni a SendGrid szolgáltatást, ingyenesen is elég sok emailt adnak. Mobilra, böngészőbe pusholásra meg nyilván a PushBullet
-
válasz
martonx #8519 üzenetére
Szerintem szőrszálhasogatott csupán.
Egyébként az ilyen kérdéseknek van külön topikja: Weblap készítés.
-
Fel-le nyilak + enter a billentyűzeteden esetleg? Én se egészen értem a problémát amúgy. Megnézheted még, mi változik, ha az Edit > Intellisense > Toggle completion mode-ot átbillented, hátha jobb lesz.
A másik kérdésre meg van parancs a context menüben: Open folder in File Explorer.
De valójában nem ezt akartad kérdezni, hanem hogy hogyan helyezhetsz el úgy egy fájlt a projektben, hogy az a lefordult program mappájába kerüljön automatikusan. Ezt úgy éred el, hogy behúzod a fájlt a projektbe, Properties, itt Build Action: Content és Copy to Output Directory: Copy if newer.
-
Ez a kérdés sokkal inkább a Weblap készítés topikba való.
-
válasz
TedThomas #8424 üzenetére
Windowson tényleg bukó, de az említett virtuális OSX mellett még olyat is csinálhatsz, hogy Linuxon belövöd a környezetet, az androidos változatot helyben, az iOS-est pedig a PhoneGap Build szolgáltatással csomagolod be.
Egyébként az elmúlt másfél hétben pont Ionicoztam, és szerintem elég jól fel tudtam tolni a szintet. Az app egy offline is működő wikiszerűség, az alapja CouchDB szerveroldalon és PouchDB a mobilon. A live szinkronizálás kegyetlen jó dolog.
-
válasz
TedThomas #8376 üzenetére
A Cordova/PhoneGap önmagában még semmire se jó, a felhasználói felületet is meg kell csinálnod valamivel. Nagyon melegen ajánlom az Ionic Frameworköt, összehozza a Cordovát, az AngularJS-t és még egy elég jó UI alapot.
Két projektet már csináltam vele, hasonló kaliberűeket, mint amit leírtál.
-
válasz
beleszólok #8312 üzenetére
Ennyi információval nem sokat lehet mondani rá
Az ördög valószínűleg a részletekben van, és ki lehetne mérni, mégis hol veszik el ennyi idő.
-
válasz
beleszólok #8299 üzenetére
Az lehet a kiváltó ok, hogy tévesen vontál le egy következtetést pár hozzászólással ezelőtt: a solution nem a projekt megfelelője más környezetekből.
Visual Studioban (és itt is) a projekt a legkisebb fordítható egység, aminek a kimenete projekttípustól függően egy DLL, futtatható fájl, csomag, stb. Vagy más szóval egy modul, Pythonban meg kb. a package felel meg ennek, csak komplexebb.
A solution ilyen projekteket fog össze, és lehetővé teszi a kereszthivatkozásokat közöttük. Ezt meg máshol workspace-nek szokták hívni.
A regexes példádnál nem a solution, hanem a C# projekt hiányzott - enélkül nem tudja az IDE, melyek framework verziót húzza be és mi a kimenet, inkább nem is csinált semmit.
Azt viszont nem tudom, miért nincsenek nevek a tabokon. Xamarin Studio alatt még nem volt ilyen bugom.
-
válasz
bucsupeti #8287 üzenetére
Most jutott eszembe, hogy nem az MvvmCross volt az első MVVM környezet, amit megpróbáltam, hanem a Xamarin.Forms - ami ugye papíron jóval több is ennél.
Sajnos két hónapja leginkább egy vonatszerencsétlenségre hasonlított, iOS-en még egész koherens volt, Androidon már voltak durva bugok, a WP-s változat meg egyáltalán nem hasonlított a reklámban láthatóra. Emellett furcsa layout bugokkal is verekednem kellett.
Valószínűleg az eltelt idő alatt sok ilyen nyűgöt javítottak (elég sűrűn van új release NuGeten), de nem értem rá kivárni, no meg előfordult, hogy teljesen mások az igények, mint amit a Formsszal össze lehet rakni.
-
válasz
martonx #8276 üzenetére
Mivel elég hosszúra sikeredett, írtam egy Logout bejegyzést a válaszomhoz.
-
válasz
bucsupeti #8272 üzenetére
Én az is vagyok valamennyire napközben, de a natív, Obj-C alapú fejlesztésre nem igazán tudlak őszintén lelkesíteni.
Jó a megérzésed, a nyelv nagyon régi és semmilyen szempontból sem barátságos vagy biztonságos. Személy szerint jobbam szeretem Xamarinon keresztül táncoltatni, de a Swift is egy igen erős ugrás.
-
Esetleg ez a cikk? Szerintem nem szabadna bonyolultabbnak lennie ennél.
-
válasz
bbTamas77 #8215 üzenetére
Persze hogy hihetetlen, martonx a végletekig leegyszerűsítette a folyamatot, hogy a lényeg átmenjen.
Természetesen semmilyen nyelvet nem ír át semmilyen másikra. A Mono runtime-on (ami egy hatalmas natív lib, saját GC-vel, memóriakezeléssel stb.) keresztül fut az egyébként natív gépi kódra lefordított alkalmazásod. Az, hogy az iOS-szel és az Androiddal összehangoltan működjön, nem kis technikai eredmény szerintem.
-
válasz
Oppenheimer #8199 üzenetére
Az, hogy "úgy volt", nem jelenti azt, hogy a most kezdő gólyáknál is ez a tanterv. Nem sok konkrétummal, de egy nemrég végzett kollégám mondogatja, hogy alaposan átalakítják a képzést a most kezdőknél.
-
válasz
Oppenheimer #8148 üzenetére
Halkan azért hozzátenném, hogy egyik választható tárgy se annyira mély vagy hasznos, hogy csak erre alapozd a karrieredet. Az újgen.NET még a frissebb adatlap szerint is eléggé elavultnak tűnik - amit linkeltél meg talán pont ugyanaz, mint amit anno én is hallgattam.
A J2EE-be belelépés se feltétlen adja vissza azt, ami a való életben kelleni fog.
Ha választani kell, én azt mondanám, hogy hallgasd mindkettőt
-
Inkább javasolnám a Google-t és az angol Wikipédiát, meg esetleg egyetemi jegyzeteket gráfalgoritmusokból.
De ami eszembe jut, azt leírom:
a) Vannak általános gráfokra használható ábrázolások, amikkel némely művelet könnyebb, némely bonyolultabb, de leírhatóak statikusan.
Az egyik ilyen a szomszédsági (adjacencia) mátrix, ami egy NxN-es (N = csúcsok száma) tömbbel megvalósítható. Nem kevésbé pazarló, mint az én tömböm, és nem is jó szvsz.
Másik az éllista, ami egy E méretű tömb (E az élek száma), és soronként azt írja le, hogy honnan-hova fut egy-egy él. C-ben például megvalósíthatod egy int[2][E] változóval.
Ez jó lehet, és emberileg is könnyebben kezelhető, cserébe lehet, hogy minden menügenerálásnál végig kell futnod a tömbön, keresve azokat az éleket, amik az aktuális csúcsból indulnak. Nekem perpillanat ez a legszimpatikusabb stratégia.
Van illeszkedési (incidencia) mátrix is, de az annyira nem passzol, hogy bele se kezdek.
b) Meg van az a verzió, hogy kihasználod a fa tulajdonságait, és például veszed a klasszikus naiv megoldást: a csúcs egy struct, benne pointerekkel, amik másik csúcsokra mutatnak. Ezt ROM-ba nehezebb rakni, és gyanúsan túl sok rizsa.
-
válasz
martonx #8118 üzenetére
Azért az erős overkill
Egy mikrokontroller nem fog XML-t parsolgatni
Wyll:
Van egy ötletem a tetszőleges mélységű fára: egy konstans char*[] és egy konstans int[] segítségével.
I) A char*[]-ben felsorolod az összes lehetséges menüpont nevét, ezáltal mindegyiknek lesz egy egyedi azonosítója: az indexe a tömbben. Egy enummal még egyértelműbbé lehet tenni a dolgot.
A példádból ez lesz (pszeudoC, most nincs kapacitásom fordítgatni):
static const char*[] MenuTitles = { "MENU1", "MENU2", "MENU3", "SUBMENU1", "SUBMENU2", "SUBMENU3", "SUBSUBMENU1", "SUBSUBMENU2", "SUBSUBMENU3"};
typedef enum {
MENU1 = 0,
MENU2,
MENU3,
SUBMENU1,
SUBMENU2,
SUBMENU3,
SUBSUBMENU1,
SUBSUBMENU2,
SUBSUBMENU3,
NONE = -1
} menu_item;II) Az int[] trükkösebb, mert két logikai ugrás van benne.
Először is, van az a stratégia, amivel egy tetszőleges fát bináris fában ábrázolsz. A szabály egyszerű: az új fában egy pont első gyereke bal oldalra, az első testvér pedig jobb oldalra kerül.
Megrajzoltam a menüdet:
A másik pedig az, hogy egy bináris fát egyértelműen tárolhatsz egy egydimenziós tömbben. Ez wikipédián le van írva, nem fordítanám át, inkább csak az eredményt mutatom:
static const int[] MenuTree = { MENU1, SUBMENU1, MENU2, NONE, SUBMENU2, SUBMENU1, MENU3, NONE, NONE, SUBSUBMENU1, SUBMENU3, NONE, SUBMENU2, NONE, NONE, NONE, NONE, NONE, NONE, NONE, SUBSUBMENU2, SUBSUBMENU1}
III) Ha írsz egy olyan függvényt, ami egy indexhez visszaadja a gyerekeit (csak jobbra kell menni, azaz az i-edik csúcshoz a 2i+2-ik csúcs kell while ciklussal, amíg ki nem mész a tömbből vagy NONE-ra nem futsz), bármilyen menüt felépíthetsz ezzel.
Megj.) egy menüelem akár több helyen is előfordulhat, ahogy a példádban is volt, hiszen csak az indexet kell többször feltüntetni a fában
-
válasz
bucsupeti #8077 üzenetére
"Javában csak OO programokat tudsz készíteni..."
Wohohohohohóóó, ez azért egyáltalán nem igaz! Kreatív emberek tudnak olyan strukturálatlan, procedurális kódot írni benne, hogy Gosling is sírva fakadna. Nem attól lesz ugyanis valami objektumorientált, hogy objektumokat kell használni benne, vagy osztályba kell foglalni a kódot.
-
válasz
Sk8erPeter #8071 üzenetére
Nálunk nemhogy először, hanem többnyire papírt nyomtak a kezünkbe.
Ettől függetlenül nyelvfüggő, de például Java esetében semmi értelmét nem látom az IDE nélküli küzdésnek, például szerintem a - természetesnek számító - automatikus importok és az azonnali visszacsatolás nagyon sokat dobnak a folyamaton úgy, hogy nélküle csak frusztráció lenne, minimális didaktikus értékkel.
C-ben még elmegy, hiszen az a pár tucat header fejben is tartható, vagy egy kétoldalas nyelvi összefoglalóval a lexikális része simán zsebre tehető; sokkal több múlik a gondolatmeneten.
Vitorlázni se úgy tanul az ember, hogy kap egy pozdorjalapot és egy lepedőt, hogy csapassa.
-
válasz
bbTamas77 #8033 üzenetére
Az Internet Archive letükrözte 2012-ben.
-
válasz
martonx #8028 üzenetére
A kettes ponthoz annyit, hogy olyan telefon kell hozzá, ami amellett hogy modemként látszik a gépről, az AT+CNMI parancsot is támogatja. Öt éve csináltam ilyet kicsiben, akkor ezt egy Nokia 9210-zel értem el, soros porton
Az akkori S60-asok már nem támogatták.
De a gyakorlatban amúgy se jó megoldás, mert küldéskor fékez a hálózat.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest