- iPhone topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lehetetlenül vékony és hihetetlenül kemény (fotó)
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne:
PHP-ba kellene egy combobox, aminek elemei egy adatbázisból lennének lehívva. De a combobox-ba kézzel is be lehetne írni és ha a beírt elem még nincs az elemek között, akkor úgy is el lehet menteni és a beírt elem eltárolódik az adatbázisban, tehát a következő használatkor már ott lesz alapjáraton a választhatók között..
Ezt hogyan lehetne megcsinálni?
-
bigbuda
aktív tag
válasz
bambano #8140 üzenetére
Köszönöm, de a szuper konfigot én ahogy írtam is, ár értékben értettem... Tehát az a konfig, ami a legjobb, de kerül 500 ezerbe nekem nem szuper, ha 10%-al kisebb teljesítményű pl kerülne 250 ezerbe...
Persze nem ilyen számokkal gondolkodok jelenleg, hanem a legszuperebb konfigra, ami 60-80 körül kijönne.
-
bigbuda
aktív tag
Programozáshoz egy PC konfigban mire kell inkább odafigyelni? VGA egyáltalán szükséges vagy elegenendő egy alaplapi? Procira és Memóriára kellene koncentrálni?
Esetleg ha valaki ár érték arányban össze tudna rakni egy szuper konfigot, azt megköszönném, nem szeretnék több százezret rákölteni, jó ha használtan is megvenném, és maximum 60-80k körül
-
bigbuda
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8123 üzenetére
Köszönöm
-
bigbuda
aktív tag
Van valaki, aki ismeri és használta már a Java Embedded Derby adatbázisát? Mindneképpen desktop helyi adatbázis használata kéne, és sajnos valami miatt nem tudom életre kelteni, megvan elvileg minden, de azt írja, hogy a tábla, amibe illeszteném a rekordokat nem létezik... pedig létezik. Az APP séma alatt...
Közben nézegettem amugy neten is hátha találok választ, egyik helyen azt irták, hogy maga a kódban hozzam létre az adatbázist. De ez hogy fog kinézni? Minden indulásnál ujra létre akarná hozni?
Az url, driver, tábla neve midnen egyezik, biztosan nem ezekben van a hiba. Esetleg ha valaki tud, akkor egy példa .java fájlt el tudna küldeni?
Légyszi segítsetek, mert megtorpantam
ui.: milyen más külföldi fórum, vagy portál van, ahol programozással kapcsolatos kérdéseket lehet feltenni, és viszonylag rövid időn belül érdemlegeset válaszolnak a hozzáértők?
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem... Hogyan tudnám megoldani a következőt?:
Egy embedded DB-t használok a java desktop applikációban és a táblában lenne DATE formátumu oszlop, ami végülis a legfontosabb lenne, mert e szerint szeretnék kikeresni rekordokat, illetve két dátum közötti rekordokat... Van olyan Swing elem, amivel a GUI-n keresztül a felhasználónak kifejezetten a dátumot kell megadni és ezt tudja letárolni az adatbázisban?
Lelkes amatőr vagyok, így ha kifejezésbeli hibák vannak a kérdésemben, kérlek nézzétek el... Vagyis csesszetek le és javítsatok ki inkább, azzal többre megyek fejlődés szempontjából
Köszönöm!
ui.: Eclips-be milyen GUI editor ajánlatok és azt hogy kell telepíteni (Luna), próbálkoztam, de nem jártam sikerrel, így Netbeansbe tolom.
-
bigbuda
aktív tag
plusz olyan kérdésem lenne, hogy amit szeretnék csinálni, az a következő:
Van egy adott GUI, amin van 4 ComboBox, aminek az értékei alapján kiszámolok valamit. Ezt eddig megcsináltam. Nos a következőt szeretném, hogy egy gombnyomásra lementse egy fájlba (adatbázisba) az éppenséggel adott ComboBox értékeket, és az általam megírt kiszámított végeredményt is. És mindezt dátum szerint mentse el... Hogyan álljak neki? Esetleg valami hasznos tutorialt tud valaki küldeni? Köszönöm
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy Eclipse 4.4.0 Luna verzióban Jigloo plugint hogyan tudok telepíteni és honnan? Köszönöm
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok!
A következő linken levő feladat megoldásának a következő kódsor miért nem jó?
LINKstatic int doStuff(int a, int b){
int sum= 0;
for (int i = a; i<=b; i++) {
sum += (i*i);
}
System.out.println(sum);
return sum;
}Köszönöm
-
bigbuda
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8068 üzenetére
Azt nem is említettem, hogy későbbeikben Androidra is szeretnék kódolni. Szóval ezt figyelembevéve melyik lehet a legjobb IDE?
-
bigbuda
aktív tag
Köszönöm a segítségeket, lehet majd ha időm lesz akkor érdemleges előadásokat meg fogok látogatni
Esetleg nincs itt valaki, aki Óbudai Egyetemen vagy ELTE-n koptatja az iskolapadot releváns szakon? Hátha egyszerűbb lenne megtudnom mikor milyen előadások vannak/lesznek
Persze nem most július közepén... Majd...
Továbbá mint ahogy említettem korábban nemrégen kezdtem programozói pályafutásom autodidakta tanulási módszerrel. Nos eddig NetBeanst használtam, de sokat olvastam más IDE-kről is... Kérdésem az lenne, hogy mit ajánlatok, melyik IDE-be mélyüljek el inkább, melyik az amivel későbbiekben jobban járok (esetleges céges munkavégzés esetén). Intellij IDEA vagy Eclipse? A napokban sokat olvastam mindkettőről és kicsit az Intellij felé húzok, de azért megkérdezem itt is, hátha kapok értékes véleményeket, ami segít a döntésben.
Köszi
-
bigbuda
aktív tag
2012-es és 2013-as pótfelvételiket néztem és se az ELTE-n, se BME-n, se Óbudain nem hirdettek meg mérnök informatikus pótfelvételi szakot nappali tagozaton. Azért irtam, hogy sajna a nevesebb intézményekben nem volt ilyen, de szivesen bejárnék gyakorlati órákra, amennyiben lehetséges.
bucsupeti: De akkor ezekszerint lehetséges!
Köszi! Ennek örülök.
-
bigbuda
aktív tag
Hali! A Következő kérdésem után biztos többen érdekesen fogtok nézni, de első körben kiváncsiságból teszem fel.
Nos midnen bizonnyal úgy alakul, hogy szeptembertől elkezdek egy nappali költséges képzést valamely informatikai területen, lehetőleg mérnök informatikusként. Ez függ attól, hogy pótfelvételin milyen intézmények hirdetnek meg ilyen szakot. Bár valószínű, hogy inkább a "gyengébb" intézményeknél lesz pótfelvételre lehetőség. No mindegy, szerintem arra is jelentkeznék, lényeg, hogy minél gyakorlatiasabb legyen a programozás oktatása.
Azt tudnotok kell, hogy én már elvégeztem egy műszaki irányultságu Bsc szakot, és ahogy nézegettem, van jópár tantárgy (analízis, valszám, fizika, közgáz, jog, stb..) amit kreditátvitellel ki tudnék váltatni. Szóval tényleg szinte csakis az informatikához kötődő tárgyakra kellene bejárnom.
Felmerült bennem a kérdés, hogy szerintetek van e lehetőség arra, hogy más intézményekre "csak úgy" belopakodjon az ember programozás gyakorlati órák meghallgatására. Mennyire figyelik azt hogy ki az aki nem illik oda. Vagy esetleg az oktatók mennyire rugalmasak ilyen téren? Természetesen csakis a saját magam fejlesztésére irányulnának a látogatások, hogy minél több tapasztalatot szerezzek esetleg erősebb intézményekben.
Nálunk anno szinte az összes előadásra szerintem nyugodtan bejöhetett volna akárki, az oktatónak biztos nem tűnt volna fel.
Előre is köszi a válaszokat!
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok, kérdésem az lenne, Java-ban hogyan kellene megoldani, hogy egy int tömbben a többször előforduló elemek törölve legyenek, és így ugye a tömb mérete is megváltozna. Köszi
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok. Olyan kerdesem lenne, hogy melyikek a legjobb angol nyelvu java programozas konyvek?
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Alapszintű programozói ismeretekkel rendelkezek, bár régóta érdekel a téma, és nagyon szivesen tanulnám, fejleszteném magam és munkálkodnék mint programozó. Kitartásommal és tanulékonyságommal nincs gond.
Szóval maga a kérdésem az lenne, hogy van e bármi olyan mód, tanfolyam, amivel legjobban, legrövidebb idő alatt fel lehet fejlődni egy olyan szintre, ahonnan már elegendő volna az önképzés. Tehát merre és milyen módon lehetne kitanulni egy erős alap tudást? Akár egyetemi, akár OKJ-s lehetőségek is szóbajöhetnek. De leginkább olyan lenne jó, ha lenne valami gyorstalpaló, kifejezetten a programozási nyelvekre specializálódott intenzív tanfolyam, tehát ahol szinte csakis programozási gyakorlat van.
Biztonságtechnikai mérnökként végeztem, tehát megvan a szükséges matematikai képzettségem, azért modnom hogy az ilyen tárgyak nem lennének fontosak, csak maga a programozás.
Láttam, interneten is van számos tutorial, de az elején lehet jobb lenne, ha lenne egy profi, aki megtanit, akitől lehet kérdezni, aki kijavitja az esetleges hibákat. Egy mentor, akitől lehet kérdezni, és aki érdemben tud is választ adni minden kérdésre.
Köszönöm előre is a tippeket tőletek! Nagyon fontos lenne!
ui.: Ingyenes és költsége lehetőségek is érdekelnek. Csak érje meg az ára a megszerezhető tudást.
-
bigbuda
aktív tag
válasz
bucsupeti #7629 üzenetére
Köszi, én még arra a gyakornoki alapbérre se feltétlenül tartanék igényt... Örülnék ha mondjuk egyre nagyobb feladatokkal megbiznának és igy megismerném, megtanulnám a dolgokat... Mert olyan vagyok, ha egyszer valamit megtanultam, vagy megmutatnak, akkor azt már tudni fogom később is... Tehát addig amig nem érzem hogy értékes a tudásom, addig nem is kérnék érte lóvét... Szóval akkor igy iskola nélkül és minimális tudással is lenne lehetőségem szerinted elhelyezkedni gyakornokként?
-
bigbuda
aktív tag
válasz
skoda12 #7623 üzenetére
Köszi szépen, örülök ennek az infónak. Hiszem magam elég szorgalmasnak és értelmesnek, hogy magamtól is meg tudjam tanulni a dolgokat.
Annyit kédeznék, hogy ebben a helyzetben, miszerint ugye nem járok semmilyen egyetemre, így lehet jelentkezni gyakornoki helyekre? Jelenleg eléggé minimális a programozó tudásom, a 24 órás Java könyvet végigfutottam, plusz Android fejlesztésnél végigfutottam pár online tutorialt. Tehát lenne lehetőségem valahova elmenni tapasztalatot szerezni? Természetesen pénzt nem kérnék ilyenekért, a fizetésem a tudás megszerzése lenne, amit későbbiekben tudnék kamatoztatni... Hogyan merre induljak? Komolyak a szándékaim.
-
bigbuda
aktív tag
válasz
bambano #7609 üzenetére
Értem, és esetleg, ha nem is egyetemre járna az ember, akkor hol tudná olyan szinten megtanulni a programozást, ahonnan már magától tudna tovább fejlődni? Tehát va e esetleg valami érdemleges OKJ képzés? Én tényleg csak normálisan szeretnék programozást megtanulni, de mindenféleképpen oktatói közvetítéssel, akire lehet számítani ha felmerül valami probléma, kérdés, aki feladatokkal lát el, azt kiértékeli, elmondja mit kell máshogy csinálni... Oké itthon is el lehet kezdeni a dolgokat autodidakta módon, de annak hátránya, hogy nem tudom mikor hibázok, nem tudom mit lehetne mondjuk egyszerűbben csinálni, nem tudom milyen lépcsőfokokat vegyek, hogy az ismeretem a legszéleskörübb legyen... Más dolog egy olyan ember feladatait végrehajtani, akire felnéz az ember, minthogy magamnak kitaláljak dolgokat, amit le se tudok ellenőrizni...
-
bigbuda
aktív tag
válasz
martonx #7603 üzenetére
Tehát akkor eddig 3-at kihúzhatok:
- Debreceni Egyetem Informatikai Kar - mérnökinformatikus
- Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Kar - programtervező informatikus
- Dunaújvárosi Főiskola - mérnökinformatikus- Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar - mérnökinformatikus
- Nyíregyházi Főiskola - programtervező informatikus- Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar - mérnökinformatikus
- Gábor Dénes Főiskola - mérnökinformatikus
- Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar - mérnökinformatikus
- Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar - mérnökinformatikus
- Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar - mérnökinf. vagy prog.tervező inf.Többiről bármi inó? Amugy abba tisztába vagyok, hogy szorgalom és önképzés nélkül sose tanul meg az ember, de azért tényleg jó lenne egy olyan hely, ahol lehetőség szerint legtöbbet megtanítanak, és ha van bármiféle kérdésem, problémám abban tudnak segíteni. Illetve az se mellékes, hogy esetleg az intézmény tud e segíteni gyakornoki hely, vagy egyéb továbbképzési lehetőségek, gyakorlatok biztosításában. Én szorgalmas vagyok, de jó lenne ha valamit érne is az a több mint 1millió forintos papír amit megszerzek...
-
bigbuda
aktív tag
Tisztelt Fórumtársak!
Szeretnék tőletek programozás tanulásával kapcsolatosan kérdezni. Nos elvégeztem már egy mérnöki szakot egyetemen, de sajnos itthon nem igazán tudok vele elhelyezkedni. Nos engem nagyon érdekel az informatikai világ, főleg a programozás, szeretek alkotni. A Java nyelvvel már kezdetlegesen önszorgalomból megismerkedtem, de kontroll hiányában nem igazán tudom hogyan tudnék előre lépni, mit kéne tennem hogy jó és piacképes legyek. Ezért gondolkodtam egy újabb egyetemi szak elvégzésén. Mivel már ugymond a saját lábamon állok szülőktől külön, ezért levelező szakon kell gondolkodnom, hogy a suli mellett legyen időm megkeresni a napi betevőre szükséges összeget.
Ahogy nézegettem a következő intézményekben találtam képzéseket. Kérlek titeket véleményezzétek, melyiket lenne érdemes választanom. Azt hallottam, hogy az ELTE-n inkább csak a matematikával van fogallkozva, ott kevesebb a tényleges programozás. Tudom hogy azért mert a matematika alapja, nem is határolódok el tőle, vágom is, szeretem is, tanultam egyetemen, szigorlatoztam is belőle
De amennyire lehetséges, inkább már a programozás rejtelmeibe szeretnék belecsapni. Olyan véleményeket is szivesen várok, hogy melyik intézményt hanyagoljam.. az is egyfajta segítség...
Szóval a lehetséges intézmények és szakjaik (mindegyik levelező):
- Debreceni Egyetem Informatikai Kar - mérnökinformatikus
- Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Kar - programtervező informatikus
- Dunaújvárosi Főiskola - mérnökinformatikus
- Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar - mérnökinformatikus
- Nyíregyházi Főiskola - programtervező informatikus
- Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar - mérnökinformatikus
- Gábor Dénes Főiskola - mérnökinformatikus
- Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar - mérnökinformatikus
- Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar - mérnökinformatikus
- Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar - mérnökinf. vagy prog.tervező inf.Előre is köszönöm!
-
bigbuda
aktív tag
válasz
Peter Kiss #7333 üzenetére
Köszönöm!!!! Jó így már! Szuper!
-
bigbuda
aktív tag
sziasztok
olyan kérdésem lenne, hogy NetBeans-be hogyan tudok project-et importálni? Zip fájlból...
Van egy jó kis forráskód, amit behoznék, de nem megy sehogyan se... mindent próbáltam, "import from zip" csak annyit csinál, hogy kicsomagolja a zip-et a netbeans project könyvtárába, de mikor meg akarnám nyitni nem csinál semmit.... sehol semmi.. esetleg valaki tud valami megoldást? Köszönöm
-
bigbuda
aktív tag
Köszi szépen!
Azért irtam ide, hogy ilyen véleményeket is halljak. Mert feleslegesen nem akarnék 2 évet ott ücsörögni és fizetni a "semmiért" vagyis "kevesebbért" ha azt rövidebb idő alatt itthon is meg tudnám saját magam tanulni.
Tehát akkor véleményed szerint minden itthon is megtanulható, elsajátítható kellő akarat és szorgalom mellett?
Amúgy ha valakinek van még bármiféle tapasztalata, tanácsa, véleménye, akkor szívesen várom, előre is köszönöm!
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy el szeretnék kezdeni komolyan foglalkozni a programozással.
Találtam egy OKJ tanfolyamot LINK
Ismeri valaki ezt az iskolát, esetleg tanult itt, elvégezte már? Érdemes elkezdeni?
Vagy ha nem itt, akkor merre? Ha iskolába is mennék, mindenféleképpen csak OKJ játszik, egyetem és főiskola sajnos nem.Vagy netán elegendő lehet ha autodidakta módon tanulja az ember? Meg lehet úgy tanulni rendesen? Amúgy elkezdtem már, Java nyelvet (24 órás könyv) és szerintem eléggé érthető számomra, bár néhol nem lenne rossz valaki (pl. tanár) aki a kicsit zavaros dolgokat elmagyarázná, bár ezek a zavarok idővel kitisztulnak, de talán gyorsabban menne... Vagy nem?
Köszönöm tapasztalaitokat, gyorsan kell döntenem, tényleg szeretnék ezzel foglalkozni és a jövőben ilyen téren dolgozni.
-
bigbuda
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy ha én programozni szeretnék, akkor melyik az a programozási nyelv / nyelvek, amelyekkel érdemes foglalkozni? Melyikek a legnépszerűbbek, leghasználatosabbak?
Anno Pascalon nyomtam, de az már nagyon nagyon régen volt, most jött az elhatározás, hogy szabaidőmben szeretném újra űzni a programozást. Mondjuk android OS-re írni pár progit, játékot..
Időm az lenne, csupán segítségre szorulok abban, hogy merre induljak el, mivel kezdjem, és hol? Esetleg valami szuper könyvet, vagy internetes oldalt tudtok ajánlani?
Biztos vagyok benne, hogy sokan azt gondolják, hát ez hülye, így biztos nem fog megtanulni, de én hiszek magamban. Egy kezdő löketet szeretnék kérni a Nagyoktól!
Előre is köszi a tanácsokat!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- DJI Avata drón +MasterAirscrew tuning propellerek
- iMac 27" ( 2017 ) Core i7 1TB SSD 16Gb
- Eladó iPad Pro 11" (3. generáció) Wi-Fi + Cellular, 128GB + Apple Pencil 2 + tok + üvegfólia
- BONTATLAN GARANCIÁLIS APPLE IPHONE 17 PRO ÉS PRO MAX SZÉRIA
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3080 10GB OC - Garancia - Wellness done
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest