- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadtamas
tag
Esetleg próbálj meg valami online kurzust elvégezni, régebben volt ilyen az MIT-n vagy a Harvardon-is, ha papírfetisiszta munkahelyre vágysz, ezzel nagyobbat tudsz villantani, mint x+n-edik bsc programozó papírral.
Vagy megtanulsz programozni önerőböl és keresel olyan munkahelyet, ahol a tudásodért fizetnek.
Ami jó hír, hogy a dolgok jelenlegi állasa szerint nagyon kellenek a programozók.
Ha máshoz is értesz, sokszor nagyon jól jöhet, mert azok vannak igazán jól megfizetve, akik valamilyen specializált terület szakértői.
(Ha valamilyen építőipari szoftvert fejlesztenék, biztos örülnék olyan kollégának, aki egyszerre építőmérnök és programozó) -
cadtamas
tag
Sziasztok.
Mit jelent a programozásban az O(N) solution?
-
cadtamas
tag
válasz
bandi0000 #11033 üzenetére
Azokon a munkahelyeken, ahol a 'papír' számít a legnagyobb a veszélye, hogy valaki olyan lesz a felettesed, akinek ugyan több papírja van, de segg hülye a témához.
Olyan munkahelyet keressetek, ahol a pozíciót a referenciák és a hozzáértés függvényében lehet megpályázni.
Nekem gyakorlatilag semmiről nincs papírom, amit most csinálok, de még a 3 diplomás kollégák is hozzám jönnek kérdezni, ha nem értenek valamit.
-
cadtamas
tag
válasz
fordfairlane #11019 üzenetére
Persze.
Én már fejben rég elszakadtam ettől a pendrive-os alapsztoritól.
A belső hálózat tökéletes ha az összes gép fizikailag közel van egymáshoz.Tényleg nem akarom szétoffolni a topicot. Elnézést kérek mindenkitől.
A 100%-ig biztos online hálózatosoktól kétszer is elnézést kérek.
Peace! -
cadtamas
tag
válasz
martonx #10995 üzenetére
Rajtad kívül senki sem állított ilyet.
Mármint rólad.
És ha mondjuk azt mondanám neked, hogy gyere el hozzánk és csinálj egy 100%-ig biztos VPN-t, de ha elcseszed teljes anyagi felelősséged van, akkor is ezt állítanád? Én neked van felelősséged akkor is ha user error van a háttérben.Nem kell hogy ellopják, elég ha tönkreteszik az állományt és indul a szopóroller.
Vagy inkább azt, hogy tároljuk az állományt fizikailag elszeparált gépeken, amiknek se wired se wireless kapcsolatuk nincs semmilyen hálózattal.
És nem a titkárnő macskás képeit kell biztonságosan kezelni.100%-os VPN aha.
Mindegy, részemről elhiszem neked. Te vagy a legjobbabb.
Csak így tovább! -
cadtamas
tag
válasz
PumpkinSeed #10985 üzenetére
Mutass egy rendszermérnököt, aki 100%-os biztonságú hálózatot épít fizikailag egymástól távol levő helyeken.
-
-
cadtamas
tag
Amikor már azt hiszem, hogy kezdek programozóvá válni, jönnek ilyen hozzászólások amikből csak a kötőszavakat értem.
-
cadtamas
tag
válasz
bambano #10947 üzenetére
Rosszul fogalmaztam.
Minden nem 'n' jel két-két szomszédját minden irányban.
Bár ez egy idő után eléggé erőforrásigényessé válhat.
Elég lenne valóban a legutoljára lerakott jel sugárirányú szomszédjait megvizsgálni +4,-4 intervallumban és ha a kapott string tartlamazza a 'ooooo' vagy 'xxxxx' stringet, akkor nyerő.A guglitól hiába kérdezem, hogy ti hogyan fognátok bele egy ilyen feladatba.
-
cadtamas
tag
Sziasztok.
Pár hónapja tanulok Python nyelven programozni. Van egy feladat, hogy készítsünk egy Tic-tac-toe játékot.
Megcsináltam, fut is szépen, de felmerült néhány kérdés amire inkább általánosságban keresnék választ, ezért írom ide és nem a python fórumba.A játék állapotát egymásba ágyazott listákban tárolom.
[['n','n','n'],['n','n','n'],['n','n','n']] ha valamelyik játékos tesz egy jelet, akkor a megfelelő érték átíródik 'o'-ra vagy 'x'-re.
Az ellenőrző metódust úgy írtam meg, hogy kiírtam egy listába az összes állást amikor 3 egyforma van egymás mellett. 3 függőleges sor, 3 vízszintes és kettő átlósan és ha valamelyikre 'xxx' vagy 'ooo' stringet ad vissza, akkor nyert.
-A kérdésem a következő.
Elgondolkodtam, hogy ha egy amőba játékot készítenék, akkor hogyan oldanám meg ugyanezt, hisz akkor ez a megoldás nem működhetne.
Tudnátok ajánlani valami támpontot, merre érdemes tapogatóznom?
(Bár, most beugrott, hogy írnék egy scriptet ami megvizsgálná minden nem 'n' elem két szomszédját minden irányban és ha találat van, akkor nyert. De hátha van valakinek jobb ötlete)-A másik kérdésem: Ha szeretnék egy gépi ellenfelet, annak a programjába ti hogyan vágnátok bele? Úgy hogy ne véletlenszerűen rakja a jeleket, de néha azért kövessen el nem egyértelmű hibákat.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
cadtamas
tag
A Udemy-n ismét 15eurós akciók vannak.
-
cadtamas
tag
Az udemy-n mikor szokott 10-15 eurós akció lenni?
Csak karácsony/újév környékén? -
cadtamas
tag
Tudnátok nekem valami jó magyar nyelvű irodalmat ajánlani ami segít nekem kialakítani, hogy miként célszerű programot tervezni?
Pythont tanulok autodidakta módon és nagyon tetszik, de nem igazán 'éreztem rá' arra, hogyan építsek fel egy programot a nulláról.
Hajlamos vagyok egyszerű feladatokat túlbonyolítani és egy idő után nehezen látom át a 'nagy egészet'. -
cadtamas
tag
válasz
martonx #10582 üzenetére
Azért volt, aki sikeresen megoldotta a hülye kérdést.
Pontosan ez lenne a lényeg, kis rálátás arra, hogy mit várnak el egy kezdő programozótól.
Írd oda bátran, hogy nálatok magasak az elvárások. Ne aggódj, nem csak a programozásban van így.
Ha tőlem valaki megkérdezi, hogy AutoCad/REVIT/NX/Solidworks/ProE/AdvanceSteel/Cadmep/Cadduct vonalon mik az elvárások, simán el tudom mondani, hogy nálunk mi. Sőt, konkrét példát is tudok neki mondani, hogy mire számítson egy felvételi elbeszélgetés alatt. Meg azt is, hogy másoknál nagyjából mire számíthat.Ha valaki leírja, hogy a NASA-hoz mi a belépőszint az is lehet adekvált válasz valakinek.
-
cadtamas
tag
Egy kicsit szeretnék visszakanyarodni egy korábbi témára engedelmetekkel.
A junior programozóktól elvárt képességekről beszéltünk.Tudnátok példákat mondani, milyen feladatokat kell tudni önállóan megoldani egy junior programozónak?
Az is biztos nagy segítség lenne a jövő programozói számára, ha tudnátok konkrét feladatokat leírni, amik mondjuk egy felvételi teszten előjönnek. -
cadtamas
tag
válasz
dabadab #10405 üzenetére
Igen is legyen meg benned a betyáros vircsaft!
Ha köll nekik a jó magyar program, akkor tanuljanak meg magyarul!
Az annyuk csipáját a külföldi népeknek!
Idejönnek ellopni a magyar szakembereket, meg a jó csajokat, ráadásnak meg a programok is kellenének mi?
Felpezsdül bennünk Árpád vére!
MAGYAR PROGRAMOZÓ, MAGYAR SCRIPTEKTŐL KAPJON IDEGBAJT! -
cadtamas
tag
Olvasom a fórumot és érzem, hogy egyre közeledik a pillanat -én csak szingularitásnak hívom- amikor az eddig érthető, élvezetes, logikus programozás átfordul valami elborult katyvaszba, amit csak a kiválasztottak érthetnek.
Pythont tanulok, még nagyon az elején járok. De az egész felett lebeg, mint Damoklész kardja, hogy mi lesz később. Osztályok, objektumok, magas szintű halmazok meg öröklés meg egy csomó olyan dolog amiről még távolról sincs lövésem se, hogy mit jelenthet. Remélem így negyven felé közeledve nem vágtam túl nagy fába a fejszémet. -
cadtamas
tag
Üdv.
A kérdésem elsősorban pycharm-al kapcsolatos.
Hosszas tépelődés után elhatároztam, hogy megtanulok programozni.
Első nyelvnek a pythont választottam, később szeretnék majd blender+python vonalon tovább mozogni.Gerard Swinnen:Tanuljunk meg programozni python nyelven c. könyvéből próbálom az alapokat elsajátítani.
Igyekszem magamtól rájönni mindenre, de most elakadtam.
Pycharm-ot használok és létrehoztam egy függvényt.def kocka_mozgato():
global x, y, kockak
xt, yt = x, y
i = 0
while i < n:
if i==0:
x=x(i)+iranyx*racs
y(i)=y(i)+iranyy*racs
else:
x(i) = xt[i - 1]
y(i) = yt[i - 1]
can1.coords(kockak(i), x(i), y(i), x(i) + racs, y(i) + racs)
i += 1
abl1.after(200, kocka_mozgato)A problémám a következő: az x és y változó két lista, aminek az értékeit szeretném elmenteni (xt és xy listákba), hogy később a lista előző elemének a régi értékét vegye fel a soron következő elem. (ez egy kígyós játéknak ez egyik függvénye)
A kérdésem a következő: meg tudom nézni valahogy a pycharm-ban, hogy mikor-milyen értéket vesz fel egy lista? Szeretnék rájönni, hogy mit szúrtam el.
-
cadtamas
tag
Köszönöm a válaszokat.
Egyelőre akkor maradok a pythonnál.
Később meg majd meglátjuk. -
cadtamas
tag
Régi vágyam, hogy saját játékokat fejleszthessek.
Elkezdtem ismerkedni az Unreal Engine-al, de szembesültem vele, hogy szükséges elsajátítanom valamilyen programozási nyelvet, hogy érdemben tudjak haladni a dologgal.
Első nyelvnek sokan ajánlották a Pythont, amivel a szükséges alapokat meg lehet teremteni.
El is kezdtem tanulni a magam komótos tempójában, tetszik is a dolog eddig (még csak a függvény definiálásnál járok), de felhívták rá a figyelmem, hogy a C# nyelv lenne inkább célravezető, de előtte olvassak az objektum orientált tervezésről, mert az kell, hogy megértsek bizonyos dolgokat a C#-ben.Kérlek segítsetek helyre rakni a dolgokat.
Adott a célom, mit javasoltok kezdő nyelvnek?
Zéró tapasztalatom van programozásban.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Könyvajánló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6
- Házimozi belépő szinten
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- További aktív témák...
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest