-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
Chesterfield #11084 üzenetére
Felejtsd el az Angulart meg a Knockoutot. Két gombhoz semmi szükség nincs viewmodellre, meg különféle transpileres förmedvényekre. Hacsak nem feltett szándékod, hogy egyik vagy másik keretrendszert megtanuld, két onclick esemény lekezeléséhez meg két ajax lekérdezéshez bőven elég a jquery.
-
fordfairlane
veterán
válasz
szaszayanou #11068 üzenetére
Nem hiszem, hogy volna hátránya. Legfeljebb elsőre túlságosan elvontnak, absztraktnak tűnnek majd az összetettebb OO elemek, de ez legyen a legnagyobb probléma. Idővel a helyére kerülnek a dolgok.
-
fordfairlane
veterán
válasz
cadtamas #11013 üzenetére
Ha ennyire paranoiásak, akkor csináljanak egy belső vezetékes hálózatot, ami nem csatlakozik a külvilág felé, azon osszák meg az adatokat. Kellene egy központi gép, amin az adatok vannak, és ezt időnként archiválni kell. Ez a pendriveos fájlkörebutaztatás meg egyáltalán nem megbízható, mint a példa is mutatja.
Egyébként ha ennyire pocsékak a körülmények, akkor a cég működését, adatkezelési módszerét kellene inkább átgondolni, nem pedig azon gondolni, hogy milyen új pendrive-val kellene megoldani ezt a konkrét esetet.
-
fordfairlane
veterán
válasz
kiszsolt100 #10907 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyi idős vagy, milyen végzettséged stb..., de az állami infós felsőoktatáson mindenképp elgondolkodnék. Programozni elkezdeni nem nehéz, de profi szintre felfejlődni nagyon hosszú idő, és ha csak nem vagy olyan elborult, mint itt jópáran, hogy tkp. a szenvedélyed, a hivatásod a téma, akkor saját erőből elérni profi szintre elég nehéz lesz.
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
válasz
kiszsolt100 #10894 üzenetére
Egyrészt senki nem olyan okos, hogy mindenre tudja a helyes választ, másrészt senki nem áll készenlétben a nap 24 órájában, hogy minden kérdésre válaszolhasson, harmadrészt ha ilyen hangnemben indítasz, annak is elveszed a kedvét a válaszolástól, aki egyébként tudja a választ. Ez egy fórum, nem pedig valamiféle irgalmas szamaritánus programozóképző. Szokd meg, ha programozni akarsz megtanulni, irgalmatlan mennyiségű infónak kell tudnod utánajárni a neten. Sok segítőkész ember van itt, de ha elkezdesz követelőzni, azt nem sokan tolerálják széles mosollyal az arcukon.
-
fordfairlane
veterán
válasz
kiszsolt100 #10892 üzenetére
Senki nem fog neked minden kérdést megválaszolni, neked kell utánamenni ezeknek a dolgoknak, és összeszedegetni. Ilyesfajta konzultációs lehetőségeket max. a drága tanfolyamokon, vagy minőségibb felsőoktatási intézményekben fogod megkapni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #10782 üzenetére
Megvan, ez a feladatgyűjtemény az:
Programozási feladatok és algoritmusok Turbo C és C++ nyelven
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #10780 üzenetére
Illetve volt még külön egy C++ példagyűjteményem, ami nagyon hasznosnak bizonyult a gyakorláshoz, de annak a címére sajnos már nem emlékszem.
-
fordfairlane
veterán
válasz
bandi0000 #10779 üzenetére
Én anno régesrégen ezeket olvastam, ebben a sorrendben:
Brian W. Kernighan – Dennis M. Ritchie: A C programozási nyelv
Bjarne Stroustrup: A C++ programozási nyelv
Dr. Kondorosi Károly - Dr. László Zoltán - Dr. Szirmay-Kalos László: Objektum-orientált szoftverfejlesztés C és C++ nyelvenTalán nem a legújabbak, de ezek mind jól megírt könyvek.
-
fordfairlane
veterán
Kipróbáltam command lineból is a jdk 1.8 könyvtárjából, és úgy is 1.6 jött ki eredményül. Meglehet, a Netbeans valamit betáraz valami cache-be, amit aztán nem hajlandó frissíteni. Igazából nincs ötletem, mi lehet rossz. Enne jónak kell lennie. kirpóbáltam floattal, double-lal, és mindkettő jó eredményt ad.
-
fordfairlane
veterán
Forrás:
import java.util.Scanner;
public class Welcome4
{
public static void main(String[] args) {
Scanner be = new Scanner(System.in);
char c;
System.out.println("Kérek 2 számot");
float sz1 = be.nextFloat();
float sz2 = be.nextFloat();
System.out.println("Mi az üzenet?");
String msg;
msg = be.next();
System.out.println("1. Összeadás");
System.out.println("2. Kivonás");
System.out.println("3. Szorzás");
System.out.println("4. Osztás");
c = be.next().charAt(0);
float szam = 0;
switch (c) {
case '1': szam = sz1+sz2; break;
case '2': szam = sz1-sz2; break;
case '3': szam = sz1*sz2; break;
case '4': if (sz2 == 0) {
do {
System.out.println("Ne legyen a második szám 0!");
System.out.println("Adj meg egy másik számot!");
sz2 = be.nextFloat();
} while (sz2 == 0);
}
szam = sz1/sz2; break;
}
System.out.println(msg + " " + szam);
}
}Intellij idea + jdk 1.8
output:
-
fordfairlane
veterán
Sajnos amint valami nem matematikai-algoritmikai feladat jott, nem is ertette, hogy mit akarunk tole, nalunk meg nem volt igeny kulon algoritmus-felelos emberkere.
Ezért nincs értelme matematikai-algoritmikus példákkal szívatni a jelentkezőket. Túlnyomó többségüknek nem matematikai algoritmusokat kell elemezniük, hanem információs rendszereket kell tudniuk kezelni, ezek alá fejleszteni.
Ez kábé olyan, mintha egy kőművest azzal szívatnának, hogy tud-e faragni követ sziklából, majd abból tud-e piramist építeni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
petyus_ #10465 üzenetére
Először le kell doktorálnod algebrából, numerikus analízisből, hálózatok topológiájából, művészettörténetből, és egyiptológiából, a többire nem emlékszem, ami a litániában fel volt sorolva, mint nélkülözhetetlen és _valóban_, igazán, nagyon-nagyon fontos alapozó tudományág. Ezután begépelheted az első hello world programodat. Persze nem Java-ban! Az csak egy szűk, magasan képzett egyén kiváltsága. Te használj valami scriptnyelvet!
-
fordfairlane
veterán
válasz
sulu1701 #9987 üzenetére
Azért nincs tisztességes képzés, mert senki nem akar informatikát tanítani jelen keretek között. Kevés a senior, akinek komoly tapasztalata van, ezért őket nem lehet elcsábítani, csak olyan magas fizetéssel, amit már a legtöbben nem hajlandóak kifizetni egy tanfolyam keretében. Ördögi kör, de amíg a programozók létszáma duplázódni fog 6-8 évente, addig sajnos ez lesz.
-
-
fordfairlane
veterán
válasz
racskobalazs #9937 üzenetére
A C# jó alap, erre akár egy ASP MVC tudást is fel lehet húzni.
-
fordfairlane
veterán
A csak tárolt eljárással való API-s megoldás nem jó, mert közvetlenül a tábla adatait szeretnéd piszkálni, akkor borul az egész. Triggerekkel maga az adatbázis önmagában is megáll, nem kell tudni semmilyen API-t, hogy jól működjön, mert elrejti a piszkos részleteket, it just works.
Pont ezért nem hagyod, hogy közvetlenül írja a táblát. Ez egy kezdetleges OO egységbezárás, SQL módra.
-
fordfairlane
veterán
Ez tipikusan olyan lépéssorozat, ami egy tárolt eljárásban szépen, áttekinthetően implementálható, lépésről lépésre. Semmi szükség triggerekre, és az általuk jelentett rejtett adatfüggőségekre. A PHP-nak nem kell a hozzászólásokat tároló táblát piszkálnia, csak a tárolt eljárás nyújtotta API-hoz kell tudnia hozzáférni,a többit az eljárás intézi.
Az adatbázis triggerekkel az a baj, hogy a legtöbb relációs adatbázis event-driven modellje meglehetősen kezdetleges, nehezen összeegyeztethető a konkurens adatkezeléssel. Ezért is van az, hogy a kőegyszerű triggerekről továbblépve könnyen belefut az ember a susnyásba.
-
fordfairlane
veterán
Nem akarom bárkinek is a szakértelmét lekicsinyelni, sőt, de a tapasztalatom az, hogy tárolt eljárásokkal dolgozni horror. Egy szót sem szólok a kódbázis hordozhatóságáról, az ezen a szinten elég alacsony lehet, csak már maga a munka menete (pl. debuggolás) elég meghatározó, negatív élmény volt számomra.
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
válasz
Oppenheimer #8150 üzenetére
neten mindenhol azt találtam, hogy javaval jobban lehet ervenyesulni.
Én is ezt tapasztaltam.
-
fordfairlane
veterán
válasz
gyurkikrisz #8021 üzenetére
Hát igen, sajnos a legtöbb magyar programozási könyv didaktikailag csapnivaló. Ezért ajánlják sokan az angol nyelvű szakirodalmat, sokkal nagyobb a választék, és sokkal több a jó könyv.
Amit te épp nem értesz (heap - stack), az tulajdonképp egy olyan implementációs részlet, amit kezdőknek szánt anyagba szerintem nem lenne szabad beletenni. Példaként itt egy angol tutorial, ebben a heap szó egyáltalán nem fordul elő, és a stack sem abban az értelemben van benne, hogy hogyan működik a CLR. És még ez sem a legjobb tananyagnak való könyv, láttam már jobbat is:
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #7578 üzenetére
Nagyon rossz a stílusa, ellentétben a Tannenbaum könyvvel, amelyik ugyan hosszú, és sokkal általánosabban foglalkozik a hálózati protokollokkal, viszont olvasmányos, nagyon jól megírt könyv.
-
fordfairlane
veterán
válasz
BloodyEddie #7309 üzenetére
Objective C-hez meg ugye nem árt, ha OS X-ed van, + Apple developer account, és egy iPhone vagy iPad is jól jöhet.
-
fordfairlane
veterán
válasz
BloodyEddie #7300 üzenetére
Ha mobilfeljesztéssel foglalkoznál első körben, akkor javaslom csak az Objective-C-t vagy JAVA-t. Egyébként inkább valami scriptnyelv.
-
fordfairlane
veterán
Ha nem kerül sokba, akkor nyugodtan végezd el, ártani nem árt. Sokat ne várj tőle. A felsőoktatás az utóbbi évtizedben átállt a tömegtermelésre, ezért ott, ahol a munkaadók megtehetik, hogy válogatnak a jelentkezők közt, csak a rangosabb intézmények papírjait fogadják el. Az OKJ-s papírnak nincs gyakorlati jelentősége, ugyanis elképesztően nagy a szórás köztük tudásban (saját tapasztalat, hogy a BME-VIK Msc. végzettjei közt is nagyok a különbségek), így maga a papír nem rangsoroló.
-
fordfairlane
veterán
válasz
DiabloCorsa #6540 üzenetére
PHP-ben egyszerűen meg lehet oldani.
$tomb = preg_split("/English/", $szoveg);
$magyar = $tomb[0];
$maradek = $tomb[1];Ezzel kettévágtad a stringedet az "English" szó mentén. Első rész a magyar, többi az angol, meg minden más A maradékot aztán továbbdarabolhatod, következőként a "român" szóval, az eleje lesz az angol, és így tovább, megkapod a megkapod a horvát, román, ukrán szövegrészt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged