- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
Protezis #4906 üzenetére
Igaz , igaz, csak ott maradt a kódban
mégegyszer köszönöm, hogy segítettetek, és az ötleteket is .
A lényeg: mostmár működőképes.
Protezis elmondanád ennek a működését? Még nem használtam ilyet:
$class = (($i & 1) ? ''class=\''paratlan\''' : ''class=\''paros\'''');
Az a ? olyan , mintha if lenne, es ha igaz, akkor az egyiket adja (paratlan ), ha nem igaz az előtte lévő akkor a másikat (paros) ?
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
DArchAngel #4903 üzenetére
Css-el igazándiból még csak ismerkedem/tanulgatom (kezdő vagyok, na ), végülis mégis azt használtam, és egész pofás lett.
A smartyt nem ismerem.
Végüla kódba pluszban ez került bele:
<style type=\''text/css\''>
a.blue {
font-size: 12px;
font-weight: bold;
color: #FFFFFF;
background: #0099FF;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
}
a.white {
font-size: 12px;
font-weight: bold;
color: #0099FF;
background: #FFFFFF;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
}
</style>
.
.
.
kód
.
.
.
foreach ($megallok as $i => $value){
if ($background==TRUE) $class=''blue'' ; else $class=''white'';
echo ''<a class=\''''.$class.''\''href=\''csvparser.php?megallo=''.$i.''\'' ''.$color.''>''.$value.''</a><br/>'';
$background=!$background;
}
És így már azt csinálja , amit szerettem volnaTényleg , tudtok ajánlani jó doksit, vagy könyvet CSS-el kapcsolatban?
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
azta mennyi lehetséges megoldás. Király. Nekem először ez a true/falseos váltogatás jutott eszembe
Mondjuk amit kiíratok, az asszociatív tömb.(Tehát az indexei a megállók nevei, és a járatok )
Még gondolkodom , de jók az ötleteitek.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Louloudaki #4896 üzenetére
Végülis akár css is lehet benne.
(Csak mostanában már azzal annyit szívtam, ma is jól működött az egész normál böngészőn, mobilon meg egy sorban írt ki mindent egy másik projekt kapcsán...
)
-
tildy
nagyúr
válasz
DArchAngel #4894 üzenetére
jahm, ezt észrevettem. Mindenesetre még mindig nem állít bgcolort , bár ezt kapom vissza forrásban:
MEgállóhelyek : <br/><p bgcolor=''#E6E6FA''><a href=''csvparser.php?megallo=0''>NÉPLIGET</a></p><br/><p bgcolor=''#FFFFFF''><a href=''csvparser.php?megallo=1''>BORÁROS TÉR</a></p><br/>
De böngészőben nem látszik.
. Hm, lehet muszáj leszek táblázatot használni, lehet hogy p-nek nem is nagyon lehet bgcolort adni... .
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
DArchAngel #4892 üzenetére
Lemaradt egy $
A picsába ilyen dinkának lenni, ifben == helyett egy =t írtam.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Újabb hülye kérdés: Tömbböl listáok adatokat, amelynél azt szeretném megoldani, hogy minden 2. elütő hátérrel legyen, pl. halványzölddel.
Próbálkoztam úgy, hogy létrehoztam egy boolean változót, aminek kezdeti értéke true volt, és ha a változó értéke épp true, akkor adott bgcolort állítottam be, ha nem true, akkor fehléret..
Minden tömbelem kiolvasása után pedig ezt adtam meg $bgcolor=!bgcolor (jól adtam meg?Azt akartam, hogy ha true volt, false legyen, ha false, akkor true)
De úgy tűnik, mintha mindig csak az egyik szint kapná meg.
Legjobb példa a gondolatomra : ph fóruma -
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
na szóval. Van egy függvényem, amely egy csv fileban lévő bizonyos adatokból csinál egy asszociatív tömböt , méghozzá úgy, hogy :
tomb[irany][megallonev][jaratszam]= indulasi idopont.
Namost en ebből már próbálkoztam mindenfélével, hogy sikerüljön pl az összes megallonevet kiszednem, de nem jön össze
Foreach (tomb as megallonev=>value) satöbbiket próbáltam, de igazándiból nem nagyon látom át hogy kéne
Neztem mar ezt pl: [link]
és ezt [link] , de eredménytelen volt -
tildy
nagyúr
Regurális kifejezésekkel már megitn szívok, valami eltrontok és nem tudom mi az.
Azt szeretném megoldani, ha van egy szövegem , amiben van az alábbi rész
<card id= .....>szövegy, html kódok, szöveg, html kódok </card>
Akkor abból a <card id= ....> és a </card> közti részt nekem kiszedje.. De perpill már azzal is megelégednék, ha megtalálná ezt a <card id= .....>szövegy, html kódok, szöveg, html kódok </card> szövegrészt is....
Valamit nagyon ''elkefélek'' benne:
preg_match_all('/\<card[^>*+>(.*)<\/card>/', $curlpage, $matches);
-
tildy
nagyúr
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e valami fv. amivel lehet azt vizsgálni, hogy milyen útvonalon jött be a kérés? Pl. hogy átment egy bizonyos gatewayen?
-
tildy
nagyúr
válasz
Jester01 #4379 üzenetére
Nem szeretném elmondani pontosan mi is a feladat,csak körülírva főleg , hogy rájöttem , mi volt a hiba. Ékezetes betű! Azon csúszott el.
Egyébként a <> közti részt kellett <>-mentesíteni.
$content=preg_replace(''/<Felhaszn[^>]*\[\[username]\]<br\/>>/'', ''Felhasználó: ''.$username.''<br/>'', $content) ;
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Na már megint szívoka regurális kifejezésekkel.
Van egy ilyen szövegem, hogy
<Ide van valami írva ...... >
Ezt kéne lecserélnem
Ide van valami írva ...... -ra
A ^kezdő $ végzős dolgok szokás szerint nem működnek, ne is próbálkozzatok.
Próbáltam így:
$content=preg_replace(''/\<Ide van valami irva ...*>/'', ''/Ide van valami irva ...../'', $content) ;
De ez nem volt jo. -
tildy
nagyúr
A &$valtozonev -ben mit jelent a & az elején?
-
tildy
nagyúr
válasz
Drótszamár #4253 üzenetére
Adatbázissal is hasonlóképp szívtam, fogalmam sincs milyen kódolással voltak benne az adatok. Hiába volt a dekodoló headerjében, hogy :
<meta http-equiv=''Content-Type'' content=''text/html; charset=''utf-8''>
Nem csinálta meg. Itt megoldás ez lett:
mysql_query(''SET character_set_results=UTF8'');
Amit írtál , azt meg megnézem, mondjuk én most már XHMTLezek, és kevésbé wapozok.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Hogyan tudome gyébként egy sztringről megállapítani, hogy milyen kódolást hazsnál? Van egy templatefile, amiben vannak ékezetes karakterek is , ezt nyitnám meg fopennel, és íratnám ki. A magyar ékezetes karakterek helyett ?-ek jelennek meg.
-
tildy
nagyúr
Mások okulására, akik esetleg php5-el akarnak xmlben kutakodni, elmondanám, mivel szívtam rengeteget:
Adott egy xml dokumentum, amiinek ki akartam íratni egy elemet, de szinte sose sikerült, mert ilyen nodeos pbaromságokat dobott. Szóval domot akartam használni, de keserves volt...
A doksikban nincs jól leírva , majd egy napot sz*ptam vele, szóval hogy is érdemes.
Az xml ebből áll:
<?xml version=''1.0'' encoding=''UTF-8''?>
<employee>
<employeename>Testuser</employeename>
<id>39187</id>
<phonenumber>2000</phonenumber>
<office>500</office>
</employee>
A php pedig:
\\XML beolvasas filebol
$xmlfile=''test.xml'';
$dom = new DomDocument;
$dom->load($xmlfile);
\\kiiratas
$name =$dom->getElementsByTagName(''employeename'');
$office= $dom->getElementsByTagName(''office'');
echo ''Employeename :''.$name->item(0)->nodeValue.''\n'';
echo ''office :''.$office->item(0)->nodeValue;
Ha nem írtam oda az item(0)->nodevalue -t akkor hülyeséget írt ki. pl. ha csak igy volt : item(0)..
Régi domxml sokkal egyszerűbb volt
[Szerkesztve] -
-
tildy
nagyúr
válasz
VladimirR #4212 üzenetére
Tudom mit akarok kiíratni
, nem véletlen , hogy ezzel megy a próbálkozás....:
[link]
Ebből az oldalból a metar táviratos részt. (de ez csak akkor jelenik meg jól, ha az előző oldalból kapott paramétert)
Szóval jól ugrott be, de most más maitt kell.
Kb úgy, mintha itt a php oldalán meg kéne keresnem a ''az az LHBP micsoda egyebkent? csak mert nekem egybol ez ugrott be => sort, úgy, hogy kb tudom az elejét, meg azt, hogy egy sorban van .. Tehát tudom azt, hogy úgy kezdődik, hogy ''az az LHBP'' és nekem ebből meg kell találnom a sort és kiíratnom, tehát ez lenne az eredmény : ''az az LHBP micsoda egyebkent? csak mert nekem egybol ez ugrott be =>[/I}
A regurális kifejezéssel van egyébként a gond, preg matchel msot már jó lenne, de ezt nem hajlandó megkajálni:
/^LHBP.*$/
Így megtalálja jól a kifejezéseket, ahol LHBP van..
/LHBP.*NOSIG/ de a nosig nem mindig szokott ott lenni:/
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
VladimirR #4210 üzenetére
Mivel az a feladatom , hogy ismerkedjek a curl-el, ezért egybe kellett.
Nem hőmérsékeltet akarok kiíratni, hanem adott elemmel kezdődő sorra kell rákeresnem... És kiíratni a sort.
Most így próbáltam :
22 | $metar=preg_grep(''/^LHBP.*$/'',$x);
De erre ezt dobta: Warning: preg_grep(): Second argument to preg_grep() should be an array in /home/tildy/workspace/work/work1.php on line 22
Preg matchel meg azt írja ki: 0
egyébként ebben keresnék:
.
.
.
<P>The observation is:</P>
</font>
<font face=''courier'' size = ''5''>
LHBP 271300Z 30015KT 9999 SCT031 BKN060 09/03 Q1012 NOSIG
</font>
<hr>
</FONT></TT></P>
.
.
.
Tesztelnek....
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Egy változóba lehozott teljes weboldalban szeretnék keresni egy adott sorra, és azt a sort kiíratni. Tudom, hogy reguláris kifejezéssel kell, és azt is, hogy a sor az LHBP stringgel kezdődik . tudna valaki segíteni?
Mivel érdemes szűrni :ereg-gel, vagy preg_matchel?
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest