- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok, újabb kérdés:
1.) Adatok tárolása adatbázisban: milyen biztonsági kérdései vannak a dolognak (ilyen alap, hogy jelszó md5-tel, meg hasonlók).
2.) Hogyan tudom megcsinálni, hogy egy adott php oldalt kívűlről ne érjenek el, csak a bejelentkezett tagok? (Annyival megbonyolítva, hogy regisztráció során is elérhetőnek kell lennie, azaz amikor tulajdonképpen még nincsen bejelentkezve.)
Ha linkekkel, könyvcímekkel is tudnátok segíteni, hogy merre olvassak utána, az is nagyon sokat segítene.
Köszi! -
bLaCkDoGoNe
veterán
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
paramparya #2885 üzenetére
Ééééés ott a pont!
<form action=''edit_profile.php'' method=''post''>E-mail cím:<input type=''text'' name=''email'' value='' 111@111.hu'' /> Köszi!
Megoldotta, hogy ne legyen benne space, de így sem érvényes a cím szerinte.
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
paramparya #2883 üzenetére
Benne van az adatbázisban tárolt e-mail cím a szövegmezőben. (Ha jól értem a kérdésedet.
)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
paramparya #2881 üzenetére
<form action=''edit_profile.php'' method=''post''>';
echo 'E-mail cím:<input type=''text'' name=''email'' value='' ' . $user_info['email'. ''' /> <br />';
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Kérdés:
Írok egy tagi nyilvántartó rendszert, és több kérdésem is lenne:
1.) Lehet olyat csinálni, hogy a tag módosíthatja az adatlapját. Ezt alapszinten meg is írtam, de van némi problémám vele, több is. Vegyük példának az e-mail cím módosítását:
beolvasom a régi címet az adatbázisból -> megjelenítem a szövegmezőben. Eddig ez rendben van, de belefutottam abba, hogy ha az adatlapon nem az email címet módosítom, hanem vmelyik másik mezőt, akkor ugye az e-mail cím mezőjében ott marad a régi cím, de az ellenőrző rész azt mondja rá, hogy nem érvényes e-mail cím. Ezzel a kódrésszel ellenőrzök:
if(!ereg(''[a-z||0-9]@[a-z||0-9].[a-z]'', $email))
{
$errors[] = 'Az e-mail cím nem érvényes.';
}
A többi kérdéssel még várok, mert miközben írtam a kérdést, eszembe jutott egy másik megoldás, azt még kipróbálom.
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszönöm, igen, rosszul adtam meg a regexp-et...
Lehet, hogy megcsinálom az általad javasolt tábla változtatásokat is, ezek szerint rosszul kezdtem neki a dolognak. Főleg, hogy igazából nekem nincsen szükségem arra, hogy vesszővel elválasztott stringem legyen, tulajdonképpen az egyes string-értékekhez tartozó pid-értékekre van csak szükségem, ez pedig valószínűleg egyszerűbb az általad javasolt táblaszerkezettel.
Köszi!
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
Van egy sql táblám, benne mindenféle mezők. Kérdésem szempontjából az alábbi kettő fontos: PID (ez egy azonosító mező) és label (ebben számok vannak vesszővel elválasztva).
Van-e lehetőség arra, hogy le tudjam kérdezni azokat a sorokat, amelyikben a label mező tartalma megegyezik egy bizonyos számmal? Regexppel próbálkoztam, de az nem jó, mert pl. az 1-et és a 11-et tartalmazó sorokat is megjeleníti.
Van ilyen lekérdezés, vagy jó bonyolultan kellene megoldanom a dolgot PHP-ból? (Lekérdezés, szétválogatás, stb.)
Köszi!
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #1426 üzenetére
#1426-ban levő kérdésem még mindig él, azzal a különbséggel, hogy elírtam a 1426-os hsz-ben, nem enum, hanem SET típusú mezőben vannak tárolva a címkeszámok.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ismét én, ismét kérdés:
Van 2 mysql táblám (ill. több, de ez a kettő a lényeges).
Az egyikben van 3 mező, LID(index, int), name_eng, name_hun (ezek varcharok).
Címkék neveit tárolom benne.
Egy másik táblában van egy ENUM mező, ami az adott objektumhoz tartozó címkéket tárolja. (tehát pl. 1,2,6,7)
Feladat: Ki szeretném választani az adott cimkével rendelkező összes objektumot.
Hibajelenség: Ha több elem van, ami rendelkezik az adott cimkével (ill. a számával az ENUM mezőben), akkor csak az elsőt adja vissza a lekérdezésem, a többit nem, azt viszont látja, hogy hány darab olyan címkéjű elem van.
Vonatkozó kódrész:
$tagged=''select pid from pic_data where label regexp ''.$tag;
$szamlalo=''select count(pid) from pic_data where label regexp ''.$tag;
$tagged_query=mysql_query($tagged);
$szamlalo_query=mysql_query($szamlalo);
$tagged_fetch_row=mysql_fetch_row($tagged_query);
$szamlalo_fetch_row=mysql_fetch_row($szamlalo_query);
$elemek=$szamlalo_fetch_row[0];
print(''elemek: ''.$elemek.''<br />'');
$i=0;
while ($i< $elemek)
{
print(''cimke sorszam: ''.$tag.''<br /> index: ''.$i.'' <br />'');
$lekerdez=''select label_''.$lang.'' from labels where LID=''.$tag;
$lekerdez_query=mysql_query($lekerdez);
$lekerdez_fetch_row=mysql_fetch_row($lekerdez_query);
print(''cimke neve: ''.$lekerdez_fetch_row[0].''<br />'');
print(''képazonosító: ''.$tagged_fetch_row[$i]);
$phototext_query = ''select * from pic_text where PID=''.$tagged_fetch_row[$i];
$phototext_result = mysql_query($phototext_query);
$phototext_array = mysql_fetch_array($phototext_result);
print($phototext_array[''$title'');
print(''<br />-------------------<br />'');
$i++;
}
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
paramparya #1417 üzenetére
Köszi!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Hogyan lehet levágni egy karakterláncnak a végét? Mondjuk ha a hossza nagyobb, mint n.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Sziasztok, ismét én, ismét kérdéssel.
Egy kommentkiírót csinálok éppen a képgalériámhoz. Minden remekül működik, egy dologra nem sikerült még rájönnöm, ami ez:
A kommentek egy mysql táblában tárolódnak, ahol a mezők a következőek: név, email, kommentszöveg, dátum, ip... szokásos dolgok. Amire nekem szükségem lenne, az a következő: ha a kommentszöveg egy megadott hossznál nagyobb, le kell vágni a lelógó részt, és a szöveg végére kell biggyeszteni egy linket, ami a teljes szövegre mutat.
Először így csináltam:
...
if (strlen($lastkomment) >= 250)
{
$rovidkomment=chunk_split($lastkomment, 250);
print($rovidkomment);
tovább gomb kiíratása
}
else
{
teljes komment kiírása
}
...
Abban sem vagyok biztos, hogy ez jó, de rájöttem, hogy az én problémám megoldására nem az igazi, mivel nem csak a szöveghosszra kellene szűrni, hanem a sorok számára is; azaz a szöveg csak x sor hosszú lehet, mivel különben szétnyomja a designt.
Tehát ha a szövegem csak ennyi (1<br />2<br />3<br />4<br />5<br />6<br />) azt karakterszám alapján nem tudom leszűrni, de mivel hat sornyi lesz a szöveg, ezért itt is le kellene vágni belőle. Erre mi a legegyszerűbb, legelegánsabb megoldás? -
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszönöm az eddigi sok-sok hasznos segítséget, sokat tanulok itt Tőled/Tőletek.
Ismét lenne pár kérdésem:
Molyolok a képgalériámmal, és lenne egy olyan lehetőség, hogy a képekhez kommentárt lehet fűzni. Csináltam erre egy egyszerű formot, név, email és komment mezőkkel. A gondom az, hogy a komment mezőbe beírt szöveg nem őrzi meg az ottani formáját megjelenítéskor - tördelésre gondolok főként. A beírt szöveget egyszerűen csak beömleszti az adatbázisba. Hogyan lehet megoldani a komment beírását olyan módon, ahogy pl. itt a PH!-n van... Azaz a sortörések maradjanak meg.
Ehhez kapcsolódik még az a kérdésem, hogy milyen biztonsági kockázatai vannak a fent vázolt megoldásomnak, van-e valami fontos, amire ilyenkor figyelnem kellene?
Mai utolsó kérdésem (ez nem tudom, hogy mennyiben MySQL ill. PHP kérdés): a hosszú ékezetes betűk nem jelennek meg helyesen. Az adatbázisba rendben bekerül, azonban kiolvasás után az ŐŰőű betűk helyett ?-ek vannak. Gondolom ez valamilyen kódlap gond lehet. Az oldal 8859-2-es kódlapot használ, az adatbázis UTF8-Unicode.ci-t. Ez így nagy marhaság? -
bLaCkDoGoNe
veterán
Nekem az id csak azért kellene, hogy tudjam, hány elem van a táblámban, mivel a navigáció felépítésekor így meg tudom csinálni, hogy az első elemnél ne lehessen visszafele lépni, az utolsónál pedig ne lehessen előre lépni.
Egy képgalériáról van szó egyébként, ahol a képek adatai vannak a táblában eltárolva, és az id-vel megegyezik a fájlnév. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Kérdés (lehet, hogy már a kiindulási elképzelésem sem helyes):
Van egy sql táblám, és meg szeretném tudni, hogy mi az utolsó értéke a kulcsnak. A kulcs egyszerű szám, auto incrementtel növekszik minden beszúráskor. Hogyan lehetne az értékét megtudni a legegyszerűbben/legelegánsabban?
Izé, MySQL az adatbázis...
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Tele von Zsinór #677 üzenetére
Igen, így rendben, köszönöm!
Egyenlőre localhoston fejlesztek, ott mind az általad írt módszer, mind a REMOTE_ADDR-féle IP-cím kiírás működik, az igazi teszt majd az online működés közben lesz természetesen. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Tele von Zsinór #674 üzenetére
Kipróbálnám, csak lelóg a kódsor vége. Törd el valahol plíz, kiváncsi vagyok a dologra.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #672 üzenetére
Megtaláltam. Vagyis találtam egy ilyet: $_SERVER['REMOTE_ADDR'
, ez használható erre?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
VladimirR #671 üzenetére
Benéztem, a $_GET[''valami''
helyett $_GET[''valmi''
-t írtam, én vagyok a balf...
Köszi az agymozgatást!
Viszont felmerült bennem még egy kérdés: hogy lehet megtudni valakinek az IP címét, aki kommentet ír be egy weboldalra? (Mármint jól beír nekem, én meg jól elmentem az ipjét az adatbázisba.)
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
Mi az oka annak, hogy az eddig működő php programom hirtelen nem működik? (Illetve működik, csak...) Az oldal a szokott valami.php?valtozo=valami módon működne, azonban a $valtozo nem kap erteket, teljesen üres, pedig 'valami' kellene, hogy benne legyen.
Újra kellett húznom a gépemet, így újra lett rakva a fejlesztői környezet, ezért sanszos, hogy a PHP vagy az Apache2 beállításánál baltáztam el valamit, csak nem tudom, hogy mit kellene beállítanom, hogy a ''szokott'' módon működjön a dolog.
Köszi a segítséget.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Asztrofotózás
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged