- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Protezis
őstag
Igen, ezt jelenti.
A ($i & 1) pedig binaris ES. Paratlan szam binarisan ESelve 1-el 1-et ad (vagyis igazat).
Paros szamra 0-at ad (hamis). Joval gyorsabb, mint a maradekos osztas.
Matematikusok ne kossenek belem. Igen, 0-ara is 0-at ad, pedig a 0 nem paros szam.
[Szerkesztve] -
Protezis
őstag
-
DArchAngel
tag
Nem lehet bgcolor-t adni. Sok HTML elemnek alapból nem sok paramétere van, ezért jó a css, akár külső, akár belső. Ha ilyen táblázatokat és hasonlókat generálsz, akkor miért nem használsz valami jó template-engine-t. Mondjuk Smarty-t.
MOD:
#4902: Jó megoldás a true-false. Gyorsabb, mint a többi, bár lehet, hogy tovább tart begépelni, és a kód is rondább. De egy pár tízezer soros táblázatnál már mérhetően gyorsabb.
[Szerkesztve] -
chop
őstag
A legegyszerubb ugy megcsinalni, ha maradekot kepzel, es azt figyeled. Tehat a ciklus elejen beallitasz egy szamlalot 0, vagy 1 ertekkel (attol fuggoen, hogy az iteracio elejen vagy a vegen noveled az erteket). Szoval noveled az erteket, es megnezed, hogy 2-vel osztva kapsz-e maradekot. Ha nem, akkor paros szammal van dolgot, ha van maradek, akkor nyilvan paratlannal. Ez valahogy igy nez ki PHP-ul:
if ($x % 2 == 0) ## paros szam
elseif ($x % 2 == 1) ## paratlan szam
Persze az elseif ag lehet sima else is, hisz ha nem paros, akkor csakis paratlan lehet, most csak demonstralni probaltam a mukodest. -
cucka
addikt
azért nem ette meg, mert a return array($valtozo) kifejezéssel létrehozol egy tömböt, aminek a 0-s indexénél található meg a $valtozo értéke, jelen esetben egy újabb tömb. (ez ugyanaz, mint amikor számokból csinálsz tömböt, mondjuk array(1,2,3) )az array_keys lefuttatása a függvény visszatérési értékére, akkor egy darab 0-t fogsz kapni
-
cucka
addikt
-
VladimirR
nagyúr
ez majdnem jo
annyit valtoztass rajta, hogy a .* helyere .*? keruljon, maskulonben a mintaillesztes moho lesz, s egyben kapod vissza az elso <card id=...> es az utolso </card> kozti teljes szoveget
illetve a [^>*+ eseteben eleg vagy a csillag, vagy a plus (inkabb a csillag, arra az esetre, ha nincs id, hanem egybol a lezarotag jon)
-
Jester01
veterán
Na de akkor mi is a feladat? :F
A te megoldásoddal első ránézésre van egy pár baj:
- egy felesleges backslash
- 2 felesleges slash :)
- a . az most nem tudom valóban . akar-e lenni, de ha igen, akkor oda viszont kell a backslash
Ha az a feladat, hogy a < > közötti részt kell valami másra cserélni, akkor ilyesmi lehet jó: preg_replace(''/<[^>]*>/'', ''valami más'', $content)
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Adatbázisban az öőüű problémát nekem ez oldotta meg:
$par = ''set names 'latin2''';
mysql_query($par);
$par = ''set character set 'latin2''';
mysql_query($par);
mod: a html oldalban meg ez van benne:
<meta http-equiv=''Content-Type'' content=''text/html; charset=iso-8859-2''>
[Szerkesztve] -
Drótszamár
őstag
Ezzel a kérdőjeles karakterkódolásos problémával én is összefutottam már, igaz én nem file-t akartam megnyitni, hanem wapról küldött szövegeket feldolgozni. Hihetetlen milyen káosz van a telefonokban karakterkészlet szempontjából. Az a jobbik eset ha utf8-ban küldi az ékezeteket, előbb utóbb az összes karakterre tudsz írni ''fordítót'' (jobbra dőlő, balra dőlő, hulámos, kalapos, stb ékezeteket mind rendes ékezetre alakítja), ha viszont csak egy ? érkezik az ékezet helyett, azt nincs mire cserélni. SE k300i pl az űŰőŐ betűket is ?-ként küldi.
Ha esetleg mégis lenne majd megoldás az eredeti problémára, akkor írd meg légyszíves.
Köszi. -
Tyrael
senior tag
-
VladimirR
nagyúr
ooo....fejbol nem vagom, de a sorvegjelet nem veszi be alapbol .-ra (pont)
kell valami kapcsolo is a regularis kifejezes vegere
szerk.: megvan, az ''s'' modosito kell
s (PCRE_DOTALL)
If this modifier is set, a dot metacharacter in the pattern matches all characters, including newlines. Without it, newlines are excluded. This modifier is equivalent to Perl's /s modifier. A negative class such as [^a] always matches a newline character, independent of the setting of this modifier.
szoval valahogy igy: /^LHBP.*$/s
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
a preg_grep az tombbel dolgozik, ez akkor lenne jo, ha a file fugvennyel olvastal volna be valamit
neked inkabb a preg_match kell
az az LHBP micsoda egyebkent? csak mert nekem egybol ez ugrott be => Bovebben: [link]
szerk.: kozben megneztem, a formatum egyezik, idojarast akarsz kiiratni (csak lehet, ezt neked nem mondtak meg)
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
homersekletet akarsz kiiratni?
ha errol van szo, akkor az url-t ne egybe olvasd be, hanem vagy soronkent, (fgets), vagy tombbe (file) es abban keress (az elobbi kevesbe menoriaigenyes, mindket masik megoldasnal)
a melyikre annyit tudok mondani, amit a php manual, hogy a preg_match sok esetben gyorsabb (en ez utobbit hasznalom, masikat soha, igy osszehasonlitasi alapom nincs)
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged