- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
paramparya
őstag
Írj egy touch('nofene.xls'); -t az fopen(...) elé, az uw-n például nekem is volt ilyen gondom, pl. képkészítésnél nem jött létre az új fájl, előtte touch-csal létre kellett hozni...
Igen, ez lehet a baj, itthon localhost-on a kódod tökéletesen működik, írd bele a touch-ot...
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Biztos van jobb módszer is, de talán az is egy lehetőség, hogy nem update-eled a fontos adatokat, hanem csak megjelölöd a sort inaktívként, és beszúrod insert-tel az új értéket a táblába..
A felhasználásnál persze nem foglalkozol az inaktív sorokkal.
Később ha vissza kell állítani, törlöd az aktív sort, és a régebbit újra aktiválod.
És persze időnként törlöd az inaktív sorokat is, ha már biztosan nincs rájuk szükség.
Szerk: Ja, látom időközben már más is írta.
[Szerkesztve] -
Fisha
őstag
Ne dolgozz annyit, mert ezekszerint nem hatekony.
Milyen db?
Gondolom mysql, ott sajna nincsenek triggerek. Ez esetben csinalnek egy osztalyt (vagy metodust), amin keresztul csinalnam az osszed db muveletet, es o okosan mindent lemasolna a muvelet elott. De szerintem felesleges, mert az elso sort vegulis nem viccbol irtam. -
chop
őstag
Probald igy:
<html>
<head>
<script>
function add() {
alert(eval(document.getElementById('elso').value) + eval(document.getElementById('masodik').value));}
</script>
</head>
<body>
<input type=''text'' name=''elso'' id=''elso'' value=''10''><br>
<input type=''text'' name=''masodik'' id=''masodik'' value=''20''><br>
<input type=''button'' value=''osszead'' onclick=''add();''>
</body>
</html>
Tehat az eval() fuggvennyel eloszor kiertekeled a kapott adatokat, ha ugy tetszik stringbol atkonvertalod szamma. -
Tyrael
senior tag
akkor mar en is kerdezek egy nem ideillot:
nem jut eszembe mi annak az IE css bugnak a neve, hogy lap betoltesekor egy pillanatra formazas nelkul mutatja a tartalmat, mielott a style.css-t alkalmazna.
ezert folyamatos ujratoltesnel ''villog'' a lap.
tudom, hogy anno olvastam rola, de most nem talalom (sem a megoldast)
Tyrael
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
Ha olyat akarsz, ami mindeképp működik, akkor onClick-be a JS kód, a végén return false hogy ne hajtsa végre a href-et, a href-be pedig JS nélküli kód. Bár nem tudom, ezt hogy lehet megoldani JS nélkül
de én így szoktam csinálni, mindig legyen egy olyan is, ami megy a nem JS-képes böngészőkön, mint pl a links vagy a mobilom böngészője.
-
Tele von Zsinór
őstag
Submit-mentes megoldást így hirtelen csak úgy tudok, hogy egy JS összerak egy stringet, valahogy így: ''oldal.php?valtozo='' + document.formneve.mezoneve.value, aztán window.top.location=változó, ez kb. egy get-es submittal egyenlő.
A headert végig lehet include-olni, nem? Én oldalam úgy megy, hogy van egy headers.php, és minden oldal azt require()-olja, és így elég egy helyen belenyúlni. -
Hani
aktív tag
Ja igen, már tudom.
Szóval ez az egész egy weboldal lenne, aminek a tetején van egy csokornyi link/dd menü, stb, hogy mit is akarok csinálni éppen.
Ez úgy van most megvalósítva, hogy van egy fejlec.html a linkekkel meg egyéb infókkal (karakterkészlet, meta keywords, nyavalyatörés), és ezt a fejlec.html-t linkelem be minden php-aloldal elején egy sima include-dal.Ugyanígy van egy lablec.html is, amit szinten berakok.
Ha submit-et kell használnom, akkor minden al-oldal elejére külön be kell biggyesztenem a header részt, ami annyira nem gáz, mert copy-paste módszerrel megoldható. Viszont ha változtatni akarok valamit a headerben, onnantól kezdve minden egyes al-oldalnál át kell majd írnom, ami nem éppen kellemes, és tuti kihagyok valamit valahol (30-40 aloldal a végső terv, három legördülő menü segítségével).
c4-eXp : éppen notepad++ -t használok... régebben meg ott volt a Maguma studio, az is tetszett, vagy a Code-genie. (Mondjuk sosem kódoltam sokat php-ben, csak ha kénytelen voltam, szóval simán lehet, hogy vannak sokkal jobbak is ezeknél)
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
ha jól emlékszem (nem 100%), primary key-re automatikusan létrejön egy index.
indexelésnél nem okoz problémát, ha nem egyedi minden érték az oszlopban.
napi 20-40 lekérdezés szinte semmi, ha nem írsz nagyon elszállt query-ket, akkor szerintem nem lesz gond a sebességgel. (egyébként is, ennél a felhasználásnál nem számíthat túl sokat, hogy 0.7 vagy 1.2 másodperc egy lekérdezés).
egy apró gondolat (esetleg erősítsétek meg vagy cáfoljátok, mivel ebben sem vagyok teljesen biztos): kétlem, hogy gyorsabb lenne 1 byte-on ábrázolt számokkal dolgozni, mint mondjuk 32 bitesekkel. ha első számú szempont a minél kisebb helyfoglalás, akkor nyilván így kell.
(ha minden számot 32 biten tárolnál, akkor mondjuk 3 megával lenne nagyobb az adatmenyniség, ami százalékban kifejezve sok, abszolut véve viszont elenyésző). -
vakondka
őstag
Ez a header utasítás ún. ''kikényszeríti'' a magyar karakterkészletet...elvileg.
Nézd meg esetleg nincs-e a billentyűzeted angolra állítva, illetve nem-e angol nyelvű a böngésződ.
De ha lehet nyisd meg mind a két fájlt és mentsd el más karakterkódolásal,
úgy próbáld meg újra...ha nincs más a jegyzettömb programmal is meg tudod ezt csinálni,
mikor a mentés másként ra kattintasz. Alul ki tudod választani a kódolást a legördülő menüben. -
cucka
addikt
gondolom a fejlec.html tartalma a megjelenített html file <head> része, meta információk, ilyesmi és ezt a filet minden oldalad elejére beilleszted include-al. na ezért talán célszerű lenne oda bepakolni a karakterkészlet beállítást.
nem kötődik szorosan a témához, de: header-t kizárólag azelőtt hívd meg, hogy bármilyen kimenetet generáltál volna php-ból (pl. kiírtál valamit).
hiba feltárásához első körben nézd meg, böngésződ milyen kódlapot állít be az űrlapot tartalmazó oldalnak. ha jól látom, linux/*nix alatt teszteled, ahol valószínüleg minden unicode, ezért ír pl. Í betű helyett 2 másmilyen karaktert.
[Szerkesztve] -
vakondka
őstag
<?php header(''Content-type: text/html;charset=iso-8859-2'');
include('fejlec.html'); ?>
Ezt kaptam POST-tal:
<BR>
<?php
$nev = $_POST['nev'];
print ''Név: <b>$nev</b><P>\n\n'';
?>
<?php include('lablec.html'); ?>
Esetleg így ?
esetleg egy próba kedvéért kihagyhatnád először az include('fejlec.html'); utasítást,
mert esetleg bekavarhat a tartalma miatt...vagy fájl kódolása miatt ahogy el lett mentve.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
Form-ot remélhetőleg meg tudod írni. ha php-val szeretnéd feldolgozni, akkor a form method lehet ''post'' vagy ''get''. ezek értékeit a form elküldélse után a $_POST vagy a $_GET tömbökből tudod kiolvasni. get típusú form-nál a beírt adatok megjelennek az url-ben is, valami.php?valtozo1=adat1&valtozo2=adat2 formában.
Például ha a textfield neve ''abc'', akkor az űrlap elküldése után a $_POST['abc'] változóban találod a beleírt szöveget.
Feldolgozás előtt isset() függvénnyel ellenőrzöd, hogy ki lett-e töltve az űrlap, vagy meg lett-e nyomva az űrlapot elküldő gomb. Pl. if (isset($_POST['gombneve']))
Adatbázis query-k futtatásának a módja függ az adatbázis fajtájától.
Form action mezőjébe a feldolgozó script neve kerül, ha szeretnéd, hogy az űrlap elküldése után ne ugorjon semmilyen oldalra, akkor ne adj meg semmit. Ebben az esetben a form kiiratás _előtt_ szerepeljen az ellenőrzés és sikeres ellenőrzés esetén az adatbázisba írás.
karakterkészlet probléma: célszerű, ha minden oldalad és az adatbázis is ugyanolyan karakterkészletű. pl. <meta http-equiv=''content-type'' content=''text/html; charset=iso-8859-2'' /> sor a html <head> részébe. Ez (ha jól tudom) más néven a Latin2 karakterkészlet.
remélem valamennyire érthető volt
[Szerkesztve] -
Hani
aktív tag
Átmeneti megoldásként beírás előtt megnézem, hogy van-e már ílyen az adatbázisban...
Viszont van egy újabb problémám:
Ha beadom a textField-be, hogy ''AA Á EE É II Í OE Ö OO Ó OOE Ő UE Ü UUE Ű'' és elküldöm egy POST gombbal egy új php oldalnak (annak, ami berakja az adatbázisba), akkor már így érkezik: ''AA Ă EE Ă II Ă OE Ă OO Ă OOE Ĺ UE Ă UUE Ű''
Mit tudok ezzel csinálni? -
Hani
aktív tag
Átmeneti megoldásként csináltam egy 1.php -t, amiben a formok vannak, form action=''2.php'' method=''GET'' -tel, és egy 2.php-t, ami berakja a kapott változókat az adatbázisba.
De hogyan tudom az adatbázisba történő feltöltéskor kipucolni a változókat és a textfieldeket, hogy elkerüljem a dupla feltöltést?
Jobb kérdés: Ha módosítani akarom a már feltöltött adatokat, akkor le kell kérnem őket, berakni textfield-be, és újra elölről... hogyan tudom berakni őket?
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Medence topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- 3D nyomtatás
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest