Aktív témák
-
Finwe
őstag
Hello!
Írtrad, hogy easyPHP-t használsz, gondoltam azt is megpróbálom.
Föltelepítettem, most fut az apache és a mysql és a php is, mert megtaláltam hol írja ki.
Bemásoltam az ithoni oldalam a www könyvtárba és megnéztem, hogy a php tartalmú kiírások látszanak-e, de nem!
Csak ez látszik:<?php
if ($kifejezes) {
?>
<strong>Ez igaz.</strong>
<?php
} else {
?>
<strong>Ez hamis.</strong>
<?php
}
?>
Más semmi. Ha nem futna a php akkor nem kéne látnom minden amit beírtam?
Mint mikor az asp-vel próbálkoztam, ezt láttam: <% response.write(''Muködik az apache server'') %> -
Finwe
őstag
Azt hiszem rosszul telepítettem
mert föltettem ludensre és ott is ilyen: [link]
viszont IE alatt az asp és php kód sem jelenik meg (az itthoni változaton) és egyébként az egyik oldal ezt: ' a másik ezt: '' használja és nálam ez:'' nem is működik. -
Finwe
őstag
Köszi
Az apache-asp oldalt ismerem de mikor próbáltam az sem működött és inkább másba kezdtem (most biztosan menne de elegem van a telepítéséből)
Viszont a php működik!
Csak éppen azt csinálja, hogy a példa szerint ezt beírom: <?php echo '<p>Hello World</p>'; ?> akkor a böngészőben ez látszik: Hello World'; ?>. Gyakorlatilag a hello world után ha nem írok semmit akkor tátszik az aminek kell de íg nincs lezárva a parancs! :S -
Finwe
őstag
Hát, eredetileg asp kellene nekem de nem működik
Az appserv-el kezdtem és láttam, hogy fut a dolog de a localhoston nem változott az asp kód.
Aztán felraktam egy rendes apache-ot és a hozzávaló asp modult de a kód még mindig nem változott.
Ezt csináltam asszem 1 teljes napon át és kipróbáltam mindent (asp-re törekedtem) de egyik sem hozott eredményt.
Most a cikk szerint telepítettem az apache szervert (ebben nincs válotozás) és úgy döntöttem, hogy akkor a php-t teszem föl mert ha az megy, pont olyan jó mint az asp.
Egyébként órára kell:[link] -
Finwe
őstag
Mindjárt újraindítok és kiderül mennyire voltem ügyes;
viszont elötte lenne 1 kérdésem: Ismét érdemes a környezeti változó beállításának lehetőségét választani a php.ini elérhetőségének megadására, ahelyett, hogy máshova helyeznénk az ini állományt. Egy új PHPRC nevű változót állítsunk be a fentebb már ismertetett módon a PHP könyvtárára. NTFS fájlrendszer esetén ellenőrizzük, hogy a webkiszolgálónak legyen olvasási joga a php.ini állományra
Ez azt jelenti, hogy apol elszúrtam a path változót ott létrehozot 1 PHPRC nevű új változót és megadom neki a php könytáram elérési útját? -
Finwe
őstag
Hello!
Most próbálok php-t telepíteni e szerint:[link] és enzt a szöveget felületesen olvastam el:
A PATH változó beállítását lehetővé tevő ablakhoz a Control Panel System alkalmazásának Advanced fülére kattintva jutunk el. Az Environment variables gombra kattintva a rendszerváltozók PATH környezeti változájához adjuk hozzá a PHP könyvtár elérési útvonalát, pontosvesszővel elválasztva azt a meglévő elérési út listától!
és az eredeti szöveget kitöröltem, persze nem is mentettem le, hogy mi volt ott.
Hogyan tudom visszarakni az eredetileg ott lévő szöveget?
A gépet még nem indítottam újra!
Azt hiszem nem kell hangsúlyoznom, hogy elég nagy a baj!
Aktív témák
Hirdetés
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- BMW topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- War Thunder - MMO Combat Game
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest