- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Aktív témák
-
vzsolo2225
tag
válasz
Forest_roby #2484 üzenetére
A ''.='', sztringösszefűző operátor. Nem azért kell, hanem azért, mert így tudsz egy változó előző értékéhez hozzákapcsolni egy új értéket.
-
vzsolo2225
tag
válasz
Forest_roby #2435 üzenetére
Hát az előbbi ($HTTP_POST_VARS[ 'targy_txt' ]) verzió már nem javallot.
Amúgy, ha innen letöltöd a manualt chm formátumban (windows súgó fájl), akkor gyorsan és egyszerűen a legfrisseb infókhoz juthatsz, meg persze az alapok is benne vannak:
[link]
[Szerkesztve] -
vzsolo2225
tag
válasz
Forest_roby #2433 üzenetére
Küldő oldalon:
<FORM action='feldolgoz.php' method=post name=kuldes>
<INPUT class=tbox type=text name=adat>
<INPUT class=button type=submit value=Küldés></FORM>
Fogadó oldalon (feldolgoz.php):
<?php
echo $_POST['adat'];
?>
[Szerkesztve] -
vzsolo2225
tag
Ennyire péntek van?
Up! -
vzsolo2225
tag
válasz
vzsolo2225 #2047 üzenetére
UP!!!
-
vzsolo2225
tag
Hy!
Azt szeretném megoldani, hogy ha a weblapomra új ember regisztrál, akkor autómatikusan kapjak egy mailt erről. Eddig oké is a dolog, de úgy akarom,
hogy amikor megnézem a mailt, akkor autómatikusan ugorjon az oldalamra. De mivel freemailre menne a dolog valamiért nem jön össze!
Úgy csinálom, hogy mail()-fügvénnyel küldök egy html mailt, amiben van egy refresh és az oldalamra ugrik. De nem! Pedig próbáltam <meta http-equiv=''refresh''... >, és javascripttel is!
Meg lehet ezt oldani valahogy??? -
vzsolo2225
tag
válasz
vzsolo2225 #1830 üzenetére
#1830-erre senki? Csak meg kéne nézni, hogy van-e benne valami bug!
-
vzsolo2225
tag
válasz
vzsolo2225 #1830 üzenetére
#1830-ra senki???
-
vzsolo2225
tag
Hy!
Megnéznétek a weboldalam, hogy van-e benne valami bug, vagy biztonsági rés, vagy valami!? Csak ne nagyon tegyétek tönkre plíz! Előre is köszi!!!
[link]
felhasználónév: teszt
jelszó: teszt -
vzsolo2225
tag
Tyrael: Akkor viszont nem értem, hogy miért rossz az én megoldásom, mert a Locationos megoldást leszámítva nálam is így működik a rendszer! Ha figyelmesebben elolvassátok a fenti irományomat (vagy én írom le pontosabban... nemtom
), akkor ti is láthatjátok, hogy nálam is így van az egész megoldva! ''1. számú lap''=index.php, ''2. számú lap''=belepes.php...
Faster: Köszi, nem muszály fáradnod miattam, bár ha nem nagy megterhelés számodra és nagyon unatkozol, megdobhatsz vele!
Jah, és köszi mindenkinek a válaszát! -
vzsolo2225
tag
Hmmm... Úgy látszik nem bírom rendesen megfogalmazni a problémámat!
Szal akkor mégegyszer:
Adott az index.php, illetve a belepes.php. Index.php elején (session_start() után!) létrehozok egy session változót, ami mellesleg egy nézettségszámlálóhoz kell: ha létre van hozva, nem növeli az értéket... Nem is ez a lényeg, hanem, hogy index.php-n belépéshez kitöltöm a szükséges adatokat egy formban, majd ezek elpostolódnak belepes.php-nak, ahol az authentikáció zajlik. Majd innentől kétféle eset lehetséges:
1. Ha sikeres volt a belépés és include(index.php)-val juttatom vissza az alap oldalra, akkor visszakerül, be is van lépve, viszont a számláló növel! Holott, már egyszer létre lett hozva az a bizonyos változó ami ezt hivatott meggátolni! És más oldalaknál pedig műxik! Ergó valamiért az a bizonyos sessionváltozó elveszti az értékét.
2. Ha sikeres belépés után a referrer segítségével pl.: include(http://localhost/index.php?valami=2) formában akarom visszajuttatni az előző oldalra, akkor pedig viszakerül, viszont nincs belépve és a számláló is számol, ugyanis ÚJ session jön létre!
Ez az egyik része. A másik, hogy index.php?valami=xxx, tehát ezerféle értéket felvehet! Tehát nem tudom manuálisan beállítani! Ilyenkor hogyan includeoljam? Azt sem tom, hogy milyen változók lehetnek az urlben, mert ez attól függ, hogy az oldal melyik részén lépett be! Ha van valami egyszerűbb megoldásotok, azt is szívesen várom... -
vzsolo2225
tag
Hy!
Az includeolással lennének problémáim:
1. Ugye van egy oldal, ahol feltétellel adok értéketsessionöket, majd egy sessionben eltárolom, hogy már megkapták az értéküket. Ezen az oldlon a júzer kitölt egy formot, majd az adatok elpostolódnak egy másik oldalnak. Ott történik velük minden okosság, majd a végén include-dal visszakerül az első oldalra, ahol ismét kiértékelődik a már említett feltétel és hiába tároltam korábban el, hogy a sessionöknek már van értékük, valamiért ismét beállítja őket alapértékre!
2. A fenti cucc egy beléptető rendszer akar lenni, egyébként működik is rendesen, csak az előbbin kívül még van egy hibája: azt szeretném elérni, hogy ha az oldalam bármely részén belépnek, oda kerüljenek vissza, de ha az iclude így néz ki: include ''http://xxxx.hu/index.php?valami=2''), akkor vissza is kerül, de létre jön egy új sessionID! Ha pedig csak ennyit írok:include(''index.php?valami=4''), akkor meg nem találja a fájlt. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valamilyen függvény, ami az url-ből előállítja a változókat?
Remélem érthető. És bocs, ha hosszú lett... -
vzsolo2225
tag
válasz
paramparya #1348 üzenetére
Értem! Köszi! Mindjárt ki is próbálom...
-
vzsolo2225
tag
válasz
paramparya #1346 üzenetére
A sorszám típusa varchar... Gáz?
Tábla struktúra??? Ez alatt mit értesz? -
vzsolo2225
tag
Az mitől van, hogy ez a SELECT MAX(`sorszam`) FROM $file lekérés csak 9ig adja vissza a ''sorszam'' oszlop értékeit, holott jóval nagyobb szám is van benne!?
-
vzsolo2225
tag
válasz
burgatshow #1315 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!!! Én is így csináltam itthon, de nem működött, méghozzá azért, mert elírtam az oszlop nevét...
-
vzsolo2225
tag
Hy!
(Kezdjük azzal, hogy nem negyon vágom a mysqlt...)
Adott egy mysql tábla, amiben van x sor és y oszlop.
Az egyik oszlopban számok vannak egyesével növekvő sorrendben (pl. auto_increment).
Hogyan tudom kiolvasni a táblából az oszlopan lévő legnagyobb értékű számot? -
-
vzsolo2225
tag
Miért csak a get-eset rakja be?
Direkt használom az alternatív szintaxist, mert számomra jobban átlátható, mint a másik.
De a PH!-n lévő cikkben azt írják, hogy az INSERT INTO a tábla végére szúr be egy sort, és ez eddig így is működött, de most valami miatt nem így cselekszik... Nah mind1! -
vzsolo2225
tag
Hy!
Ha egy adat többféleképpen érkezhet (post, get), akkor a meghívott oldalon hogyan tudom átadni az értékét egy normál változónak, hogy feldolgozhassam anélkül, hogy tudnom kéne honnan jött?
(Természetesen register_globals=off...)
Én erre gondoltam:
if(isset($_GET['valtozo' ])):
$valtozo=$_GET['valtozo' ];
else:
$valtozo=$_POST['valtozo' ];
endif;
Jah, más:
Az mitől lehet, hogy az INSERT INTO-val létrehozott sor, nem a tábla végére kerül???
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
vzsolo2225
tag
Mennyivel veszélyesebb az adatokat fájlokban tárolni, mint MySql adatbázisban?
-
vzsolo2225
tag
Ha nagyobb HTML tartalmú részt akarok kiiratni, akkor érdemes kilépni a php módból? Gyorsabb lesz a feldolgozás?
Pl.:
<?php
if($valami=='1'):
?>
HTML cucc...
<?php
endif;
?> -
vzsolo2225
tag
A txt fájlokra nem lehet jogot állítani! Ezzel szenvedtem egy csomó ideig, mire rájöttem, hogy a php fájlokra kell állítani. Elvileg...
Tehát a kérdés továbra is fent van!!! -
vzsolo2225
tag
Na, nagynehezen sikerült beállítanom a jogosultságokat (én voltam a hülye...), de ennek ellenére amikor egy txt fájlba akarok írni, a következő hibaüzit kapom:
fopen(valami.txt): failed to open stream: Permission denied in ...
fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in ...
Pedig a php fájlon van írási jog! Ez most mitől van? (Abszolút kezdő vok a témában...)
[Szerkesztve] -
vzsolo2225
tag
Hy!
Na mizu? Senki nem tudja, hogyan kell freeweben jogosultságokat állítani???
[Szerkesztve] -
vzsolo2225
tag
válasz
Tele von Zsinór #352 üzenetére
Hmmmm...
ha azt mondom, hogy így is azt írja ki???...
Ha pedig a fájlnevet írom előre, akkor meg acces denied... -
vzsolo2225
tag
válasz
Tele von Zsinór #344 üzenetére
Ezt oda a totalcommander alsó parancssorába írjam be?
Mert ha igen akkor ezt írja ki:
550 Could not change perms on ... Permission denied
Nah most mi van??? -
vzsolo2225
tag
válasz
Tele von Zsinór #341 üzenetére
őőőőőőő...Mi???? Abszolút kezdő vagyok, tehát lécci írd le konyhanyelven is!!!plíz
Ja és még vmi: (lehet,h most elárulom a weblapom biztonsági réseit, de ez van...)
Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/index.php:6) in /disk/raid3/v/z/vzsolo/index.php on line 150
ezt írja ki. Ez mit jelent??? Nem használhatok sessiont fw-nél?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
vzsolo2225
tag
Hy!
Ez a freeweb PHP beállítása:
A biztonságos használat érdekében a PHP programok külső parancsokat nem használhatnak, valamint nincs URL, socket open, és a mail() függvény használata is speciális beállításokat igényel.
Ha állományt szeretnél írni, mindenképp szükséges, hogy other-nek írási jogokat adj az írandó állományra vagy könyvtárra, mivel a PHP programok nem a te jogaiddal futnak.
Az lennek a kérdésem, hogy mit jelent az, hogy nincs URL???
És hogy hogyan lehet írási jogot adni fájlokra? -
vzsolo2225
tag
Hy!
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy egy form elküldés gombjára kattintva egy session megkapjon egy bizonyos értéket, azon felül, hogy az action-ben megadott oldalra ugrik???
<form action='valami.php' method='post'>
<input type='submit' value='Elküldés'>
</form>
Például ebbe hová kell és mit írnom, hogy mondjuk a $_SESSION[ 'valami' ] egyenlő legyen 2-vel???
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Canon EOS DSLR topic
- Napelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest