- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
Protezis
őstag
válasz
vzsolo2225 #2495 üzenetére
hat nem torli a konyvtarat. de ezt irtam is
-
Forest_roby
őstag
válasz
vzsolo2225 #2485 üzenetére
ok! thx
mod:
műxik a dolog! Elküldi a leveleket elég szépen, html -t is támogatja, de most vettem észre hogy korlátozva van a serveren a levélküldések száma. Tudtok olyan tárhelyet, ahol engedélyezett a php futtatás és nincs korlátozva a mail() függvény futtatása?
[Szerkesztve] -
szicsu
őstag
válasz
vzsolo2225 #2485 üzenetére
jaja a .= vel utánafűázőm az eddigi tartalmához....
-
Forest_roby
őstag
válasz
vzsolo2225 #2434 üzenetére
okay THX!
-
Forest_roby
őstag
válasz
vzsolo2225 #2434 üzenetére
$HTTP_POST_VARS[ 'targy_txt' ] *enyém*
ill.
$_POST[ 'adat' ]; *tiéd*
van vmi különbség? -
cucka
addikt
válasz
vzsolo2225 #2047 üzenetére
a levélbe írj bele egy linket, így egy kattintással odaugrasz. ennél jobban nem fogod tudni megoldani. (tréfás lenne, ha a raklapnyi vírus, spam meg vicces körlevél orrba-szájba nyitogathatná a böngészőablakokat)
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
nem teljesen értem: neked mint webmesternek nyissa meg az oldaladat a mail-program? Ezt nem fogod tudni összehozni - lévén, hogy emailt nem tudsz ''programozni''
rosszul értettelek? -
vzsolo2225
tag
válasz
UP!!!
-
Tyrael
senior tag
válasz
vzsolo2225 #1877 üzenetére
muti a forrast, abban elobb megtalaljuk a hibat.
Tyrael -
skera
tag
válasz
vzsolo2225 #1875 üzenetére
1., Bővebb P601 menüpontban -> Oldal tetejére nem műxik, elírtad
2., trabant/link.htm midnight link rossz
Egyelőre ennyi, csak úgy felületesen -
skera
tag
válasz
vzsolo2225 #1847 üzenetére
1., Warning: main(..\oldnezet.php): failed to open stream: No such file or directory in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/real/index_1.php on line 18
Warning: main(): Failed opening '..\oldnezet.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/real/index_1.php on line 18
2., Warning: main(): Unable to access ..\oldnezet.php in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/romet/index.php on line 18
Warning: main(..\oldnezet.php): failed to open stream: Permission denied in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/romet/index.php on line 18
Warning: main(): Failed opening '..\oldnezet.php' for inclusion (include_path='') in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/romet/index.php on line 18
3., Warning: main(): Unable to access ..\oldnezet.php in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/trabant/index_2.php on line 17
Warning: main(..\oldnezet.php): failed to open stream: Permission denied in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/trabant/index_2.php on line 17
Warning: main(): Failed opening '..\oldnezet.php' for inclusion (include_path='') in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/trabant/index_2.php on line 17
Egyelőre ennyi.
Bár nem tudom, h kokrétan ilyen hibákra gondolsz-e... -
vzsolo2225
tag
válasz
vzsolo2225 #1830 üzenetére
#1830-erre senki? Csak meg kéne nézni, hogy van-e benne valami bug!
-
Tyrael
senior tag
válasz
vzsolo2225 #1837 üzenetére
sql injection-re nem reagalt a loginbox, nincs idom mindent vegignezni.
Tyrael -
vzsolo2225
tag
válasz
vzsolo2225 #1830 üzenetére
#1830-ra senki???
-
L3zl13
nagyúr
válasz
vzsolo2225 #1732 üzenetére
Igen, mondtam, hogy a hibás számlálás nem emiatt van...
-
vakondka
őstag
válasz
vzsolo2225 #1732 üzenetére
És kihagytál egy szóközt a Location: után ???...ugyanis kellett volna...
-
faster
nagyúr
válasz
vzsolo2225 #1730 üzenetére
Akkor viszont nem értem, hogy miért rossz az én megoldásom, mert a Locationos megoldást leszámítva nálam is így működik a rendszer!
Egyszerű az oka. Ha úgy include-olsz, hogy include(''http://akarmi.php?valami=5'');, akkor a session nem látszik a beinclude-olt fájlban, ha meg így include-olsz: include(''akarmi.php'');, akkor nem tudod url-ben átadni a ''valami'' nevű változót, hanem globális változót kell használnod. A http:// include -ot felejtsd el.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
válasz
vzsolo2225 #1727 üzenetére
1. Az oldal elején megvizsgálod, hogy a delikvens be van-e léptetve, ha nincs, átirányítod a beléptető oldalra.
2. Vagy pedig az oldal kódja helyett a login formot dobod ki.
Tipikusan valahogy így:
<?
session_start();
if(!$_SESSION['auth') {
// kirakom a login formot, majd exit;
// vagy pedig header('Location:login.php');
}
// olda további részei
?>
Ha ez az autentikáció több oldalt is érint, mindkét módszer esetén célszerű ezt egy külön php fájlba tenni, pl. auth.php, és azoknál az oldalaknál, ahol szükség van rá, az oldal elején beinclude-olni.
Ha szükséged van konkrét példákra, akkor holnap előbányászok a programjaim közül egy ilyen autentikációs modult.
[Szerkesztve] -
Tyrael
senior tag
válasz
vzsolo2225 #1727 üzenetére
hat atiranyitasra hasznald a header() fuggvenyt.
header(''Location: http://url'');
ez atdobja a latogatot a megadott url-re, hatranya, hogy csak akkora lehet hasznalni, ha meg nem kuldtel semmilyen html kodot a bongeszonek, de olvasd el a manualban, minden benne van peldaprogrammal.
pl. beleptetorendszer:
elso lepesben minden oldalad elso php parancsa:
session_start();
aztan
van az 1. szamu lap, a login form-mal, ha rabok a submit gombra, akkor elkuldi az adatokat a 2. szamu lapnak, ott feldolgozodik a tartalom, es ha sikeres a bejelentkezes, akkor letrehoz a $_SESSION['logged'valtozot true ertekkel.
ezutan minden lap tetejen vizsgalod, hogy letezik-e $_SESSION['logged'valtozo, ha nem, akkor letrehozod false ertekkel.
ha $_SESSION['logged'==true; akkor be van lepve az illeto, ha false, akkor nincs.
Tyrael
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
válasz
vzsolo2225 #1718 üzenetére
Ha sikeres volt a belépés és include(index.php)-val juttatom vissza az alap oldalra, akkor visszakerül, be is van lépve
Nem értem, miért include-dal ugrasz vissza az index.php oldalra. -
L3zl13
nagyúr
válasz
vzsolo2225 #1718 üzenetére
2. Ha HTTP-vel include-olsz nem megy át a session id-> ezért indul új session. Ne http-vel include-olj, hanem ahogy faster is írta fentebb.
Az index.php-ben pedig ne csak $_GET['valami']-t figyelj, hanem pl:
if(isset($_GET['valami'])) $valami=$_GET['valami'];
if($valami)==xxx {
....
}
1. Passz. Valószinűleg valami apróságról van szó, de ezt így látatlanban nem tudom megmondani. -
faster
nagyúr
válasz
vzsolo2225 #1712 üzenetére
include-nál vagy fájlnevet kell megadni, esetleg relatív vagy abszolute elérési úttal, vagy pedig egy url-t, és akkor csak egy virtuális include lesz az eredmény.
include(''index.php?valami=4'');
Ennél az a gond, hogy a fájl neve ''index.php'', nem pedig ''index.php?valami=4''. Ha az index.php egy $valami nevű változót vár, akkor azt előtte be kell állítani
$valami = 4;
include(''index.php'');
[Szerkesztve] -
manrick
tag
válasz
vzsolo2225 #1345 üzenetére
Hali.
Kipróbáltam, amit írtál.
Kiegészítettem az utolsó sort, hogy lássam, ha valamiért nem lenne jó a script.
így néz ki:
mail($cimzett,''valami'',$szoveg,$header) or print ''A levél elküldése sikertelen'';
Nem írt ki semmit, tehát a script lefutott. De a levelet nem kaptam meg.
Mi lehet a gond?
Manrick -
paramparya
őstag
válasz
vzsolo2225 #1347 üzenetére
Hát, tábla struktúra azért lett volna érdekes, hogy kiderüljön, milyen a sorszám típusa
Legyen a sorszám valami egész típus (INT például), úgy tudja csak szépen rendezni... -
paramparya
őstag
válasz
vzsolo2225 #1344 üzenetére
Hát, így ebben a formában kicsit nehézkes
Tábla struktúrája? Szám típusú a sorszám, nem valami szöveges? -
burgatshow
veterán
válasz
vzsolo2225 #1314 üzenetére
$keres = ''SELECT MAX('sorsz') FROM $file'';
$eredmeny = mysql_query($keres) or die(mysql_error());
$eredmeny2 = mysql_fetch_array($eredmeny);
print_r($eredmeny2);
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
vzsolo2225 #1311 üzenetére
select max(oszlop) from tabla;
de ez hol php? -
Tyrael
senior tag
válasz
vzsolo2225 #1207 üzenetére
megcsinalhatnad hogy a torolt rekordok sorat ne torold ki, csak a tartalmat.
illetve ujra lehet valahogy szamolni a auto increment mezoket, de meg nem mondom hogy.
google-n talaltam egy megoldast:
you could issue an update to the table after the delete
''UPDATE your_table SET id=id-1 where id > the_deleted_id''
Tehát miután töröltél egy sort, akkor a törölt sornál nagyobb id-ket csökkenti eggyel, igy nem lesznek lyukak.
Tyrael -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vzsolo2225 #1207 üzenetére
phpMyAminban a táblát kiválasztva az operations lapon meg lehet adni.
-
skera
tag
válasz
vzsolo2225 #1204 üzenetére
Valamilyen rekord(sor) azonosítót + elsődleges kulcsot használsz? Csak mert akkor lehet, hogy nem kavarodna össze.
-
skera
tag
válasz
vzsolo2225 #1194 üzenetére
Ahhoz, hogy válaszolni tudjunk, látni kellene az adatbázis lekérdezést. Írd be ide.
-
skera
tag
válasz
vzsolo2225 #1181 üzenetére
''Miért csak a get-eset rakja be? '' -> Az if else vezérlési szerkezet miatt. Ha az egyik feltétel teljesül, a másikkal nem törődik. Érdemesebb 2 if-et használni.
-
RedAnt
aktív tag
válasz
vzsolo2225 #1179 üzenetére
jónak tűnik a megoldás, csak arra figyelj, hogy ebben az esetben ha mindkét úton jön adat, a get-eset teszi el. Vagy használd a $_REQUEST-et: [link]
az elágazáshoz direkt használod ezt az alternatív szintaxist? (if: else: endif)
az insert-es kérdésre: ha azt akarod hogy beérkezési sorrendben legyenek az adatok, adj hozzá egy oszlopot amiben számlálsz, és rendezd a szerint. Legalábbis ne arra hagyatkozz hogy biztos úgy rendezi ahogy te elképzeled, fogd fel egy halmazként, amit sokféleképp rendezhetsz, hogy ezek közül mi az alapértelmezett, az sokmindentől függhet, de ha biztosra akarsz menni inkább te határozd meg.
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vzsolo2225 #694 üzenetére
Ha a wwwroot-on belül tárolod, akkor sokkal. Ha kívül, akkor elmegy.
-
Ryu
tag
válasz
vzsolo2225 #682 üzenetére
De, biztosan, mivel a két kód ugyanaz, csak azért írtam egy másik megoldást, mert az talán jobban átlátható.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vzsolo2225 #632 üzenetére
Jól sejtem hogy te ebbena példában csak akkor akarsz kilépni a phpből ha az if teljesül? Mert nem az lesz, mindig kilép. Feltételes kiíratást csak php-ből tudsz csinálni.
-
Tyrael
senior tag
válasz
vzsolo2225 #632 üzenetére
szerintem igen
bar ahhoz, hogy erzodjon mar tobb megas kiirasnak kell lennie, vagy pedig nagyon gyenge szervernek.
Tyrael -
L3zl13
nagyúr
válasz
vzsolo2225 #622 üzenetére
Hogyne lehetne txt-ra jogot állítani...
-
L3zl13
nagyúr
válasz
vzsolo2225 #556 üzenetére
Szvsz ne a php-n legyen írásjog, hanem a valami.txt-n legyen írásjoga a PHP-nek. (Azaz annak a felhasználónak akinek a nevében a php fut.)
-
L3zl13
nagyúr
válasz
vzsolo2225 #386 üzenetére
Úgy kell ahogy írtuk. Nekem müxik mind chmod paranccsal, mint a file menü attribútumok módosítása segítségével...
Nekem akkor írja azt a hibaüzit, mint neked, mikor a squid proxin keresztül csatlakozom fel az FTP-re, ami ugye nem FTP proxy, hanem csak HTTP proxy FTP támogatással, tehát bizonyos FTP funkciók nem működnek rajta keresztül...
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
vzsolo2225 #365 üzenetére
Nem proxyn keresztül FTP-zel esetleg? Az szokott bekavarni az ilyemibe...
Vagy csak szimplán nincs rá jogod. -
L3zl13
nagyúr
válasz
vzsolo2225 #354 üzenetére
Próbáld úgy, hogy kiválasztod a fált (fájlokat) majd TC-ben file menü/Attribútumok módosítása. És ott beírod a 776-ot, vagy amit akarsz.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vzsolo2225 #349 üzenetére
Igen, a TC parancsorába kell beírni. És így kell a jogokat állítani, szóval nem tudom miért nem megy.
szerk: próbáld meg így: chmod 772 filenév
így other-nek csak írási jogot adsz.
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vzsolo2225 #342 üzenetére
Csináljunk biztonsági rést
chmod 776 filenev
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
vzsolo2225 #342 üzenetére
google póver
[link]
(a lényeg: cookie elküldése előtt a szkriptednek semmiféle kimenete nem lehet) -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vzsolo2225 #340 üzenetére
Az url nem tudom, de sztem a fileokra való direkt hivatkozást akarja jelenteni.
Írási jog: belépsz ftp-re, aztán azt mondod, h chmod jog file. Jellemzően rwxrwxrwx a sorrend (vagy srwxrwxrwx, nem tudom fw-n mi), ebből neked az utolsó x kell.
Amúgy magánvélemény: az extra 1G, nincs reklám, és megy a feltöltés... -
L3zl13
nagyúr
válasz
vzsolo2225 #336 üzenetére
Változó értéknél:
Formba:
<input type='hidden' name='valami' value=2>
Meghívott oldalon:
if (isset($_POST['valami'])) $_SESSION['valami']=$_POST['valami'];
Fix értéknél:
Formba:
<input type='hidden' name='valami' value='elkuldve'>
Meghívott oldalon:
if (isset($_POST['valami']) && $_POST['valami']=='elkuldve') $_SESSION['valami']=2;
Szerk: F*cking smileys
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- EA Sports WRC '23
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kompakt vízhűtés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Horgász topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest