- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Yettel topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #14910 üzenetére
patternekről sztem nincs sok értelme itt beszélni
Az én kódom is echózott gyorsmegoldás.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #14899 üzenetére
Az alap ötlet/felállás az, hogy ugye van egy skeleton projekt. Ehhez írtunk kiegészítőket és modulokat, amiket külön repokban tárolunk, így csak a megfelelő helyre kellene őket bemásolni. De a composerrel jól lehetne ezt irányítani és nem tartozna bele a projekt git repojába, csak composerrel be lenne húzva.
Amikor a git-be push-olok, akkor a jenkinst meghívja a gitlab egy hook-kal, a jenkinsnek pedig meg lehet mondani, hogy a build előtt a composert is futtassa le. Így lerántja a megfelelő repokat a megfelelő helyre, majd ha végzett a tesztekkel akkor deployol.
Legalábbis ez lenne az alap ötlet. Egyedül a composer nincs még beállítva a mappákkal.Nem letöltött könyvtárak, repokban vannak.
Tele von Zsinór:
Hmm, végül is a config-ban bármilyen mappát meg lehet adni az import-nak. Annyi, hogy akkor egyesével kell felsorolni őket, mert a vendor mappában van egy bin és egy .composer mappa is.
Bár a saját telepítő is jól hangzik.Ja igen, a composeres diád jól összeszedett. Kíváncsi lettem volna az előadásra is.
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #14858 üzenetére
A 2. pont teljesen jogos.
Valami miatt nem akart jó lenni prepared statement-tel, ezért vettem ki, az még megoldásra vár.
Köszi az infót. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #14848 üzenetére
Akkor hogyan tudom megadni, hogy ne IPv6-os címet adjon vissza outputként?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #14820 üzenetére
Az első kérdést nem nagyon tudtam értelmezni, de úgy van ha lépteti akkor azonnal menti a fájlba, őszintén nem tudok rá válaszolni. Attól féltem, hogyha a "program" futása véget ér akkor a változóban lévő érték elvész, ezért azt egyből mentem.
Beolvasáskor szuperglobális változót használok azért, mert az első verzióban még úgy volt, hogy mindenhol azt fogom használni bele értve a szamlalo_write() függvényt is. Később ez változott.
A bonyolult osztás az egy fail!
Ugyanis a fájlból be lehetne olvasni karakterenként is, de én inkább beolvastam az egész sort, és ennek köszönhetően fel kellett osszam a beolvasott tartalmat számjegyekre.
A "main()" függvényrészt csak azért neveztem el main()-nek mert máshogy nem tudtam rá hivatkozni.
(#14819) Sk8erPeter
Igaz, csak most gyors bemásoltam azt ami a fórumon is bent van. Amúgy egy ilyen honlapon meddig tárolódnak az ilyen kódok?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #14765 üzenetére
Kösz, hogy leírtad ugyanazt, amit én, csak rövidebben
-
orkester
őstag
válasz
fordfairlane #14696 üzenetére
Lecseréltem a template-et az alapra, de sajnos ugyanaz volt a helyzet.
A vessző hibát is javítottam, de nincs változás.Az AJAX hiba elképzelhető, hogy szerver beállítástól függő? Sajnos AJAXban nem igen vagyok otthon.
-
Joci93
senior tag
válasz
fordfairlane #14694 üzenetére
Van benne session_start();
A teljes kód:<?php
session_start();
include("db_connect.php");
if(!isset($_SESSION["felhasznalok"])){
header("location:reg.php");
}
$usercheck_time = time();
$felhasznalok_sql="SELECT * FROM felhasznalok WHERE id=" .$_SESSION["felhasznalok"];
$felhasznalok_lekerdezes=mysql_query($felhasznalok_sql);
$felhasznalok=mysql_fetch_array($felhasznalok_lekerdezes);
if (isset($_POST["email"])) {
$ToEmail = $_POST["email"];
$EmailSubject = ' meghívás';
$mailheader = "From: ".$felhasznalok["email"]."\r\n";
/* $mailheader .= "Reply-To: ".$_POST["email"]."\r\n"; */
/* $mailheader .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";*/
$mailheader .= $felhasznalok["email"]. " "."Test";
mail($ToEmail, $EmailSubject, $mailheader) or die ("Error");
?>
Invitation is sent succesfully!
<?php
} else {
?>
<form action="email.php" method="post">
<table width="400" border="0" cellspacing="2" cellpadding="0">
<tr>
<td class="bodytext">Email adress:</td>
<td><input name="email" type="text" id="email" size="32"></td>
</tr>
<tr>
<td class="bodytext"> </td>
<td align="left" valign="top"><input type="submit" name="Submit" value="Send"></td>
</tr>
</table>
</form>
<?php
};
if(isset($_POST['Submit'])){
$sql =("UPDATE felhasznalok SET meghivok=meghivok+1,login=now(),pontok=pontok+5 WHERE id={$_SESSION['felhasznalok']}");
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error()); }
else{}
?> -
orkester
őstag
válasz
fordfairlane #14693 üzenetére
Köszi, elvileg kiszedtem a felesleget, de nem történt változás.
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #14584 üzenetére
mégmegy helyett végigmegy
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #14526 üzenetére
"Olyan, mint az isset, csak még pluszban leellenőzi, hogy false-e a tartalom."
Mondjuk ezzel kapcsolatban lehet, hogy vki számára félrevezető a php.net-en lévő infó, hogy "A variable is considered empty if it does not exist or if its value equals FALSE", mert inkább a visszatérési értéknél írtak tűnik egyértelműbbnek a leírás: "Returns FALSE if var exists and has a non-empty, non-zero value.""The following things are considered to be empty:
"" (an empty string)
0 (0 as an integer)
0.0 (0 as a float)
"0" (0 as a string)
NULL
FALSE
array() (an empty array)
$var; (a variable declared, but without a value)"Az "if its value equals FALSE" olyan, mintha ilyen ellenőrzés történne: ($var === FALSE), pedig a listából látható, hogy nem erről van szó, és a visszatérési értéknél írtak picit mintha inkonzisztensek vagy ellentmondóak lennének az első idézett állítással (mert a FALSE is empty, de még más is).
-
aero.
veterán
válasz
fordfairlane #14521 üzenetére
1. Visszakerült
2. Majd ha működik kap rendes formát, most csak hánytam
3. Jogos észrevétel ... éés valószínűleg a hiba oka is volt, mivel most már jó. Ja meg igen, a DELETE után a csillag nem kell, egy kísérletezésből ott maradt.Köszönöm szépen a gyors segítséget
-
SirRasor
addikt
válasz
fordfairlane #14508 üzenetére
Közben összevontam rafináltan 1-be, de azért thx; így már kezd világosodni a dolog
eddig $query elnevezést használtam, csak neten egyre több helyen láttam kiírva a $result-ot erre a helyre, de akkor átpártolok az $stmt-re. Mondjuk én is $pdo-val példányosítom a pdo-t
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #14496 üzenetére
Ennél beszédesebb query:
SELECT EXISTS(SELECT 1 FROM `users` WHERE `uid` = 5)
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #14496 üzenetére
Köszi, megnézem
Bár egyelőre az IF()-ben a több paraméter zavarba ejt.
Majd gurigázok hozzá kis infótUpdate: Meg is van, picit C++ os
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #14403 üzenetére
"lehet én vagyok a beton hülye"
Mondtam.
Viszont, ha false akkor nem kellene oda egy 0-át biggyeszteni?
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #14374 üzenetére
Elég volt a header úgy néz ki.
Sk8erPeter: Valami miatt nem megy a htaccess, ahol most próbálom. Így kerülőutakat kell használni.
Alapból én is azt szoktam használni, amit linkeltél. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #14336 üzenetére
És meglepő módon még az is segít neki, ha egy kicsit megerőlteti magát, és a dokumentációból az első értelemszerű példát copy-paste-eli, és átírja a számára megfelelő adatokra, például:
http://swiftmailer.org/docs/sending.html
Hogy mik vannak, doksi!
Nem neked mondom, a kérdezőnek, meglep néha az ilyen mértékű lustaság.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #14317 üzenetére
Letöltöm ezt a Swift libraryt és kb. az általad demonstrált kóddal működni is fog?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Hmm, csak azt nem vágom most így hirtelen, hogy a SwiftMailert miért így oldották meg, hogy tele van ilyen randa static newInstance-ekkel, ahelyett, hogy lehetne rendesen példányosítani.
$transport = Swift_MailTransport::newInstance();
$mailer = Swift_Mailer::newInstance( $transport );
$message = Swift_Message::newInstance( $subject )ezek helyett legalábbis sokkal szebben nézne ki így:
$transport = new Swift_MailTransport();
$mailer = new Swift_Mailer( $transport );
$message = new Swift_Message( $subject ) .....Szóval ide vajon minek a static?
-
Zedz
addikt
válasz
Jelenleg a levél 1 confrim linkből áll, lehet az nem tetszik neki. Köszönöm a segítséget, lehet még felbukkanok.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #14315 üzenetére
Huhh. Ez így elsőre elég merésznek hat. Az a gond, hogy ez munka lenne egy nagyobb cégnek, adott tárhellyel és nem épp átverős url címmel. Kaptam egy elég pofás látványtervet szöveggel, képpel mindennel. Na most nem tudom akkor hogyan kerüljem ki a spam mappát. Ráadásul ez egy confirm e-mail, szóval eladásról még szó sincs.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #14312 üzenetére
Ismered az okát, hogy miért? Pl. nem valid a html kód? A linket megnézem köszönöm, de jobb szeretem a saját magam által írt dolgokat használni.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #14309 üzenetére
Mi a különbség a kettő között? Mindenképpen headers kell ha több headert akarok küldeni?
Szerk.: köszi, így már jó. Viszont a spam-ban landol, mi ennek az oka? :S
-
stigma
addikt
válasz
fordfairlane #14283 üzenetére
Hát megtaláltam miben hibáztam naagony de köszönöma segítséged:
mysql_fetch_assoc helyett mysql_fetch_array alkalmazok akkor működik.while($row= mysql_fetch_array($result_stores))
$output[]=$row;
print_r(json_encode($output,JSON_UNESCAPED_UNICODE));Így már tökéletes.
Köszönöm és elnézést a lámaságomért.
-
stigma
addikt
válasz
fordfairlane #14281 üzenetére
Ezt gyorsban kipróbáltam , pont most akartam írni úgy működik, és még meta utf-8 karakterkódolást sem kell megadni.
Baj ott lesz mikor a mysql_fetch_assoc függvényt használom és feldarabolom azután lesznek problémák vele.Pontosabban ittEzután ,,szarja" össze magát sajnos)
$output[]=array_map("utf8_encode", $row);
Most nézegettem az egyes felvett mezőnevek utf-8_hun_ci szóval azzal sincs gond.
-
stigma
addikt
válasz
fordfairlane #14279 üzenetére
Az OOP igaz nem befolyáos semmit csak a szemléleti módot.
Amit írtál meta adatokat beállítottam, és a függvényben is kihagytam az utf-8as átkodolsást eredménye a következő:
"storename":"T\u00e1rol\u00f3
Ennyit állítottam a függvébyben:
...
while($row=mysql_fetch_assoc($result_stores))
$output[]=array_map($row); //kivettem amit mondtál
$value=json_encode($output);
print_r($value); -
sonar
addikt
válasz
fordfairlane #14240 üzenetére
notepad++ megvan, de abban hogyan tudok syntax ellenőrzést csinálni?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #14247 üzenetére
Megpróbálok-e szerint választani, de tényleg elég szegényes
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #14245 üzenetére
Az egy zsebkönyv. Arra való, hogy ha valami nem jut eszembe akkor abból kiolvasom, hogy hogyan is működik. Tényleges profi php tudást szvsz nem lehet belőle szerezni. A PHP4 24 óra alatt az első 120 oldalon több tudással szolgált mint az.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #14239 üzenetére
Ez a könyv nekem is megvan, viszont ez kevés. már 3x kiolvastam, szóval szinte mindent tudok belőle. Csak több tudásra szomjazom.
-
sonar
addikt
válasz
fordfairlane #14237 üzenetére
Huhh banyeg, pedig már fél órája néztem a kódot, hogy WTF
(milyen egy kezdő vagyok, nincs IDE aztán ennyi...) -
Petyyyyy
addikt
válasz
fordfairlane #14190 üzenetére
Ez az első komolyabb php-s ügyködésem, majd lesz szebb is. A relatív path-okról tudok, azt azért átírtam, mikor kipróbáltam. Holnap folytatom a kutatást, megeshet, hogy a javascript okozza a többszöröződést. Ezért is linkeltem egyel feljebb a drag n drop mintát, amit használok.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
fordfairlane #14055 üzenetére
Így igaz, PHP4, 2002-es kiadás.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #14055 üzenetére
A könyv a PHP 4 átfogó kézikönyve, amely ismerteti a nyelv kialakulását és a PHP 4 újdonságait, bemutatja az alkalmazás telepítését, a HTML kód előállítását és az adatbázisok elérését.
-
trisztan94
őstag
válasz
fordfairlane #14048 üzenetére
Ugy ertettem, hogy melyik a legjobb hozza, mondjuk ab kapcsolat, listazas, stbstb.
Mondom, en eddig az observerbe mentem bele csak, de nyitott vagyok minden ujra
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #13984 üzenetére
Igen. Pont jöttem megírni a csodamegoldást. ' helyett " ...
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #13945 üzenetére
Akkor nagyon nem lőttem mellé, ezt raktam fel én is az apache-ra.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
fordfairlane #13919 üzenetére
Igaz, csak ékezetmentesítettem, de a fájlt nem neveztem át.
A $zip változó print_r-rel 11-et ír. -
Agony
aktív tag
válasz
fordfairlane #13905 üzenetére
Igazad volt, a rengeteg <form>-ban akadt el. Kipucoltam és szépen átmegy minden.
A karakterkészletet átraktam közép-európaira, így már az ékezetek is átmennek.Köszönöm szépen!
-
19.Norbika
tag
válasz
fordfairlane #13905 üzenetére
Annyi a hiba, hogy első átfutásra nehéz megjegyezni miket kell javítani benne
Meg most nem is vagyok formában, de csak összemazsolázzuk neki
-
19.Norbika
tag
válasz
fordfairlane #13903 üzenetére
Igen, nem is néztem a : -ot.
A html űrlapot is rakhatnád egy form-ba. Nem kell az a sok form bele.
-
trisztan94
őstag
válasz
fordfairlane #13887 üzenetére
Pont ez jutott eszembe miután újraolvastam a hsz-em, de mivel mysqli-t hasonlítjuk vele, így akkor legyen az, hogy pro-kontra pdo mysql-lel és mysqli_* közt.
Én személy szerint PDO-t használok, nem tudom miért, amikor váltottam mysql_*-ről, akkor az első tutorial amit találtam PDO-ról volt, azóta nekem teljesen megfelel.
Csak szimplán érdekel, hogy van-e valami előnye a msqli_*-nek vele szemben.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #13877 üzenetére
Ezt a kolléga válaszára írtam.
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13831 üzenetére
Thunderbird+hmailserver megy nálam a dolog, csak egy localhostos mail fiókkal tesztelés céljából, ezzel nem tudok küldeni thunderbirdből magamnak, de majd letesztelem egy rendes fiókkal, köszi a tippet
Swift Mailerrel megpróbálom majd megoldani, de még nem használtam, remélem nem lesz túl bonyolult
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13828 üzenetére
Oké, köszi, akkor asszem nekem is fixálnom kell ezt a témát
-
trisztan94
őstag
válasz
fordfairlane #13828 üzenetére
Köszi az infókat!
Akkor swiftmail lesz, azt szoktam használni. -
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13826 üzenetére
Hát passz, beírtam subjectbe az Árvíztűrő tükörfúrógépet, nem volt semmi gondja, Thunderbirdben teszteltem le, localhoston. Minden karakter rendben volt, subjectben és a contentben is.
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #13809 üzenetére
nem, más volt a neve a változónak, de érdekes felvetés
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #13804 üzenetére
pl hogy értsd
$stmt = $db->query("SELECT * FROM crm_esemenyek LEFT JOIN (
crm_cimek
) ON ( crm_esemenyek.cim_ID = crm_cimek.cim_ID )
LEFT JOIN (
crm_klimak
) ON ( crm_esemenyek.klima_ID = crm_klimak.klima_ID ) ;");
foreach ($stmt as $row) {
........
újabb query
.......
}akkor exceptionnel hiba, mert a cursor nincs alaphelyzetben
de ha
$stmt = $db->query("SELECT * FROM crm_esemenyek LEFT JOIN (
crm_cimek
) ON ( crm_esemenyek.cim_ID = crm_cimek.cim_ID )
LEFT JOIN (
crm_klimak
) ON ( crm_esemenyek.klima_ID = crm_klimak.klima_ID ) ;");
$rows=$stmt->fetchAll();
foreach ($rows as $row) {
........
újabb query
.......
}akkor jó
mert lezárja a queryt
vagy bufferelni kellene -
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #13804 üzenetére
Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY000]: General error: 2014 Cannot execute queries while other unbuffered queries are active. Consider using PDOStatement::fetchAll(). Alternatively, if your code is only ever going to run against mysql, you may enable query buffering by setting the PDO::MYSQL_ATTR_USE_BUFFERED_QUERY attribute.'
De...
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #13721 üzenetére
Ja, akkor benéztem.
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #13714 üzenetére
ok, de a PDO:
ARAM_STR esetén kb egyenlő a régi mysql_real_escape_string-l?
vagy hogy kell értsem?
eddig nem pdo-ztam, most már ideje
csak akkor elhagyható a scriptem elején lévő összes változó ellenőrzése ciklusban, vagy inkább maradjon? -
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13661 üzenetére
"Átlag felhasználók nem szoktak ajax hívásokat nézegetni, profikat meg nem lehet ezzel a módszerrel távol tartani."
Ez mondjuk igaz
Amúgy POST-ot használok.
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13658 üzenetére
Jaja, tudom, hogy ez nem halálbiztos megoldás. Amúgy user előtt nem lesz semmi "kritikus" ajaxos dolog, ami okot adhatna, de jobb félni, mint megijedni alapon akarom védeni a dolgokat
Meg tanulgatnom is, hogy mi lehet hasznos és mi nem.
(#13657) Tele von Zsinór: oké, még nem tudom mikor és melyik szerveren lesz, de ha lehet, akkor megoldom majd rooton kívül. Ettől függetlenül nem baj, ha van más megoldást is
(#13659) wis: köszi a tippet, kipróbálom majd ezt is
-
ahetaton
csendes tag
válasz
fordfairlane #13629 üzenetére
Nem én írtam, bár nem azt kértem, hogy véleményezd.
Van aki csak erre képes. -
jeszi
tag
válasz
fordfairlane #13589 üzenetére
Köszönöm!
-
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #13519 üzenetére
Eleve csak az 5-ös verzióban kapott a PHP tisztességes obejktumkezelő rendszert. Az 5.2-ben jutott el odáig, hogy használható lett a class loadere
Az 5-ös verzió 9 éve jelent meg, az 5.2 pedig 7 éve, szóval ezek már jó ideje lejárt lemezek.aminek az implementációja még mindig egyedi, ezért további szabványosítást igénylő (PSR-0). Az 5.3-tól van csak namespace-kezelés.
A class loadert kezeli a framework, vagy megírod egyszer és jól van. Tény, nem túl elegáns, de azért ez nem akadálya a komoly programok fejlesztésének.
Az 5.3 pedig 4 éve jelent meg, szóval lassan már ez is lejárt lemez. Inkább baj, hogy mennyire bénán implementálták a namespace-eket.Ezen kívül vannak olyan tulajdonságai, ami arra csábítanak, hogy kuplerájt hagyjon maga után a programozó.
Azért ez sem megoldhatatlan probléma egy komoly projektnél. Ha én enterprise szoftvert fejlesztek php-ban, akkor miért kell érdekeljen, hogy a kezdő pistikék szar kódot is tudnak akár írni?Nincs szétválasztva a megjelenítés az alkalmazáslogikától, a PHP egyben template-nyelv is.
Ez mondjuk egy mvc framework dolga, nem a nyelvé. Ha írok egy egyszerű java programot, ami csinál valami számításokat, majd kiírja az eredményt a konzolra, akkor erre sem teljesül az alkalmazáslogika és a megjelenítés szétválasztása. Most ettől rosszabb nyelv lesz a Java?Nincs szabványos URL - metódus mapping, ez nem a PHP futtatókörnyezet része, hanem webszerver- és egyéb komponenesektől függő dolog.
Mert amúgy melyik nyelvben van szabványos URL-metódus mapping? Ezt mindenhol a library-k intézik. (Egyáltalán, hogy kéne elképzelni, hogy ez egy általános célú nyelv része legyen?)Szóval na, ez így távolról sem volt meggyőző.
-
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #13517 üzenetére
Mit jelent az az "összetett programstruktúra", amit a php hiányosan támogat? Tudsz példát?
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13515 üzenetére
Jaja, a válaszokban már jó az == 1, meg tényleg felesleges az unchecked, hiszen alapból már az. Működik is. Én azt hittem, valami bonyolultabb a módszer, mindig túlgondolom
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13443 üzenetére
Köszi, msqli-t próbálgatom most, de kezdő vagyok, meg nem is lesz szükség semmi nagy vagy bonyolult adatbázisra.
Ennek így van értelme?
$text = $db->escape_string($_POST['text']);
Form adatokat ad át, és a text mező (ami egy textfield) html kóddal formázható (TinyMCE pluginnel). Viszont ha megnézem adatbázisban (phpmyadmin), simán úgy látom, ahogy a form elküldi. Például:
<p><a href="valami.com">valami.com</a> "html próba".</p>
Ez így?
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13341 üzenetére
Köszi, így tényleg szebb
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13337 üzenetére
$dest = $_GET["dest"];
$dest2 = urlencode($dest);Nem jó így sem. Pedig megkapja az értéket, mert echoval kiírja a $dest és a $dest2 -t, de nem számol semmit. Hiába írom be a destination után a $dest2-t.
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13271 üzenetére
explode("|"."\r\n", $contents);
Működik, köszönet!
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13266 üzenetére
Igazad volt, köszönöm
$breaks = array("\r\n", "\n", "\r");
$val= str_replace($breaks, "", $val);Most már működik
-
tildy
nagyúr
válasz
fordfairlane #13259 üzenetére
Pont mondani akartam , mar kezdtem a fejemet fogni, hogy "$_POST['line'.$i]" csak igy, magaban...
Frontenden bemeno parametere input validation, cross site scripting validation, sql-nel sql injection elleni vedelem , bemeno parameterek tipusellenorzese is akar es meg lehetne sorolni.
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #13257 üzenetére
Ú, nagyon szépen köszönöm, úgy néz ki, tökéletes lesz!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #13138 üzenetére
Igen, ebben igazad van. Habár kérdés, hogy valósítja meg valaki, hol keletkezzen a fatális hiba, vagy akár egy exception mondjuk itt, akkor, ha a fájl nem létezik, vagy akkor, amikor példányosítani akarja valaki az osztályt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #13135 üzenetére
Gondolom csak szemléltetés akart lenni, de sztem nem árthat egy
if(file_exists('classes/' . $class . '.class.php')){
// ...
}
ellenőrzés is előtte, végül is a file_exists() relatíve gyors. -
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #13121 üzenetére
Én nem javasolnék singletont ilyen esetben. Meg úgy őszintén, jól el kell gondolkoznom, hogy mikor fordult elő utoljára, amikor singletonra lett volna szükségem. Attól, mert egy osztályból várhatóan csak egy példány lesz, még nem indokolt a singleton használata.
-
H.O.D.
senior tag
válasz
fordfairlane #13118 üzenetére
Azt sejtettem, hogy hibás...
Mit tegyek, hogy ne kelljen a konstruktort manuálisan meghívni? Megoldható egyáltalán? Egy csomó keretrendszerben láttam ezt a megoldást, de lehet, hogy valami alapvető dolog kerüli el a figyelmemet.
-
cstom
aktív tag
válasz
fordfairlane #13090 üzenetére
Köszi, mint kiderült a wordpress address-t ha átírom, az ugyanaz amit fent leírtam, valamint egyből kihajít az oldalról, és csak phpmyadminba visszaírva az ip-t localhostra enged vissza. A site adress átírása viszont segített. Köszönöm!
-
cstom
aktív tag
válasz
fordfairlane #13088 üzenetére
Ha a wp-config-ra gondoltál, ott átírtam a localhostot a kiszolgáló gép ip címére. Ez nem segített. Viszont ha a phpmyadmin/weblap adatbázis/wp_options/siteurl-t átírom a gép ip címre, akkor a kezdőlapot tökéletesen jeleníti meg. Viszont bármilyen linkre akarok kattintani az oldalon, ott már a localhost/xy-ról akarja lekérni az adatokat, tehát ismét error. Az lenne a legegyszerűbb, ha valahol meg lehetne adni, hogy a localhost helyett, mindig a ip cím legyen az alapértelmezett elérési útvonal.
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #13076 üzenetére
Ez nagyon jo hir, mert meguszok egy ujabb if-else-t. Koszonom.
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #13067 üzenetére
Teljesen érthető, köszönöm.
Más (ismét):
Küzdök a .htaccess rewrite funkciójával, hogy az úgynevezett szép URL-t megcsináljam. Már használom úgy-ahogy, de érdekelne, hogy ti milyen technikával oldanátok meg.
A jelenlegi .htaccess-em így néz ki:
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteOptions MaxRedirects=10
RewriteRule \.(ico|js|css|gif|jpe?g|png)$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php?parameter=$1 [L,QSA]
</IfModule>Az véleményetek szerint mennyire jó megoldás, hogy a $_GET['parameter'] tömbömet figyelem és ha van benne érték akkor:
$tagok = explode('/',$_GET['parameter']);
foreach($tagok as $tag)
if($tag != '')
$params[] = $tag; -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #12846 üzenetére
Azért ez engem is megdöbbentett, hogy most komolyan arról megy a vita, hogy érdemes megspórolni require használatával sok-sok fájl include-olása esetén is totál irreleváns időt, viszont cserébe belerakni az alkalmazásba egy potenciális hibalehetőséget, amikor ezernyi más dolog van, amit sokkal-sokkal fontosabb optimalizálni, mint például épp az általatok is említett adatbázis-indexelés, azzal való kommunikáció, a query-k minősége (!), az I/O műveletek sebessége (akkor már mondjuk sokkal érdekesebb az is, hogy SSD-n fut-e a szerver, és így tovább).
-
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #12843 üzenetére
Igen, plusz a PHP jól skálázódik. Lehet elé rakni load balancert, szétdobhatod akárhány alkalmazásszerverre. Session kezelés a kérdéses, de arra meg ott a memcached, vagy más elosztott cache. Plusz html-t elég hatékonyan lehet cache-elni.
(#12842) lordjancso
De ha te tudod, hogy az az optimális megoldás, alapból azt használod nem?
Az optimális megoldás azt jelenti, hogy:
- a programod hibamentes
- a kód tiszta, könnyen olvasható, érthető
Ezek a fontos dolgok, amikre fókuszálni kell. Az teljesen irreleváns, hogy nyersz-e egy helyen fél ms-t vagy nem nyersz. -
lordjancso
senior tag
válasz
fordfairlane #12837 üzenetére
Szerintem te eléggé kötözködősre ittad magad. -
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #12837 üzenetére
Én csak a yii miatt szoktam le róla. Magától betölti nekem azokat az osztályokat, amiket én meghívok. Az, hogy ő most miképp hívja meg...nem tudom.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #12833 üzenetére
Nem olvastam ezzel kapcsolatban vissza, de sok helyen használják ezt a függvényt.
Régebben én is rendszeresen használtam. -
lordjancso
senior tag
válasz
fordfairlane #12831 üzenetére
Nem szeretnék túlzottan magasröptű beszélgetésbe bonyolódni, továbbá nem szeretném fejtegetni a programozói hivatás mélységeit sem, tehát csak annyit mondanék, hogy ha valamit csinálunk, akkor azt csináljuk a lehetőségekhez és a tudásunkhoz mérten a legjobban. Ha ebből engedünk, kontár munkát végzünk.
(#12833) fordfairlane: Ha visszaolvasod a beszélgetést, arról volt szó, hogy milyen esetekben nem kell/szabad/érdemes használni a require_once, illetve include_once függvényeket.
-
lordjancso
senior tag
válasz
fordfairlane #12829 üzenetére
Feleslegesek a szarkasztikus megjegyzések.
Ha kicsit is érted, hogy miről beszél, tudod hogy igaza van. -
Soak
veterán
válasz
fordfairlane #12824 üzenetére
Én nem mondtam, hogy facepalm de ha már tudjuk hogy jobb akkor miért a rosszabbat használjuk ?
cucka : Nem cél a gyors website?
Elég sok irodalom van fent arról, mikor elemzik, hogy 100-200ms mennyit jelent értékesítési szempontból. Csak hogy egy példát említsek : amazon 100ms-es novekedés, 1%os bevétel kiesés. Ezért írtam a legelején, hogy egy kis látogatottságú sitenál teljesen mindegy, de van ahol számít és még mindig nem értem miért kéne a rosszabbat csinálni ha tudjuk hogy mi a jó
C-ben meg csináljon siteot akinek két anyja van. Ha még komolyan is vennénk, mennyi egy átlag C fejlesztő bére és mennyi egy PHP ?
-
PiXeL90
tag
válasz
fordfairlane #12630 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Müködik! -
PiXeL90
tag
válasz
fordfairlane #12627 üzenetére
Igen, ezt értem arra gondoltam, hogy lehetne úgy hogy egy változóba elmentem az egész műveletet persze ebbe mindent kicserélek arra a változóra amire kell majd azt a változót amibe elmentettem az egész műveletet belerakom a value értékhez.
-
Lacces
őstag
válasz
fordfairlane #12613 üzenetére
Inkább a rövid verziót írom le.
Igazatok van, művelet előtt be castolni jobb, lehet látni az értéket.
Elő validálás kell, de nem biztos, hogy tud valaki olyan hejde szuper módon validálni.
Bár én ettől függetlenül használni fogom, ha mégegyszer olyan a szitu
. Egészségemre.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #12591 üzenetére
Ja, hát végül is azt is lehet, csak számomra konzekvensebb, hogy akkor kiíratom üresen. Meg szerintem jobban néz ki a ternary operatorral, mint a külön ifekkel.
Persze, ez jogos, érdemes akkor már template-ezést csinálni. -
PiXeL90
tag
válasz
fordfairlane #12588 üzenetére
Köszi!
Köszönöm mindenkinek aki segített. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #12588 üzenetére
"illetve inkább
<input name="szelesseg[<?php echo $x;?>]" type="text" size="15" form="form1"<?php if(isset($_POST['szelesseg'][$x])) : ?> value="<?php echo $_POST['szelesseg'][$x];?>"<?php endif; ?>/>
"inkább:
<input name="szelesseg[<?php echo $x;?>]" type="text" size="15" form="form1"
value="<?php echo isset($_POST['szelesseg'][$x]) ? $_POST['szelesseg'][$x] : ''; ?>" /> -
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #12520 üzenetére
Valóban! Megoldottam inkább modell szinten a dolgot.
-
CSorBA
őstag
válasz
fordfairlane #12515 üzenetére
Tárhely.eu-nál van mindkét tárhelyem (All inclusive és Start csomag). All inlcusive alatt volt tesztelve, pedig ott van még csak nekem 8-9 aktív oldalam a tárhelyen. A Start csomag alatt pedig csak ez a weblap van. Viszont most nézegettem, akár csak egy phpinfót tartalmazó pi.php futása is olykor sokáig tart. Szóval kezdem kizárni a kódolási problémát, mindenesetre jelzem feléjük, vagy legvégső esetben visszaköltözök az All inclusivere. Azért kínos, mert nemrég indítottam élesben az oldalam...
-
CSorBA
őstag
válasz
fordfairlane #12513 üzenetére
Nem használok ilyet, nem hinném, hogy ez lenne.
Viszont amit észrevettem már korábban is ezen a szerveren, bármely oldal betöltődésének sebessége kicsit hangulatfüggő. Van amikor villámgyorsan töltődik, van amikor vánszorog. És ezt még az éles üzem előtt is tapasztaltam (.htaccessel volt zárolva, szóval még a használat sem lehetett, ugyanaz a fájl futott le végig).
-
CSorBA
őstag
válasz
fordfairlane #12511 üzenetére
Az a gondom, hogy nem tudom előidézni a jelenséget. Majdnem fél évnyi teszt és fejlesztés alatt nem jött ki, most is csak az error_logból láttam meg....
-
kkdesign
senior tag
válasz
fordfairlane #12473 üzenetére
Szakdolgozathoz kellene, azt meg nem kéne CMS rendszerrel csinálni :S ...
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
fordfairlane #12467 üzenetére
Jah igen, próbálkozásaim következtében az véletlen úgy maradt a másolás pillanatában. Viszont meg van a hiba, egy másik osztályban zártam a kapcsolatot, az zavart bele. Esetleg azzal kapcsolatban, van valami javaslat hogy mikor érdemes zárni a kapcsolatot?
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
fordfairlane #12465 üzenetére
bocsi
, valóban csinálhattam volna úgy is. Senkinek semmi ötlete hogy mi lehet a baj?
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
fordfairlane #12462 üzenetére
igen, construct-orban lefut. de mondom ezen kívül még 3x használom a db osztályt gond nélkül.
-
Agyasima
őstag
válasz
fordfairlane #12418 üzenetére
Már le is szedtem, köszi.
Úgy általában meg: azért nem vagyok teljesen gyík a témához, egy halott programnyelvben rendszeresen debuggolok és ha kell, bele is javítok a kódba, emellett pedig egy másik, M.o.-on ismeretlen szoftverrel rendszeresen szerkesztek dokumentumokat. Csak hát ezekkel kitörölhetem, ha váltani szeretnék.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #12378 üzenetére
Ne má', legalább Te ne mutass őskövület kódokat kezdőknek...
Egyébként a query-d első ránézésre hibás.
Átalakítom, szerencse, hogy Tele von Zsinór példájából lehet gyorsan ollózni.// ........ MIUTÁN ELLENŐRIZTÜK a $_POST-tömböt
// persze a csatlakozás lehet máshol is, most tök mindegy
$db = new PDO(
"mysql:host=localhost;dbname=etterem", // adatbázis neve 'etterem'
"USERNAME", // cserélendő
"PASSWORD", // cserélendő
array(
PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => 'SET NAMES UTF8;',
PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION,
)
);
$stmt = $db->prepare(
"INSERT INTO tablanev (mezonev1, mezonev2, mezonev3, mezonev4)
VALUES(:mezonev1, :mezonev2, :mezonev3, :mezonev4)");
$stmt->execute(array(
':mezonev1' => $_POST['piritos'],
':mezonev2' => $_POST['palacsinta'],
':mezonev3' => $_POST['kakao'],
':mezonev4' => $_POST['tea'],
));Szerk.: persze ez sem biztos, hogy hibátlan, nem teszteltem, nem raktam code syntax highlightot mutató editorba.
-
Atti575
tag
válasz
fordfairlane #12329 üzenetére
na végülis ez a feladatom
Egy étterem a megrendeléseit interneten keresztül is felveszi. Készítsen olyan
weboldalt ami lehetővé teszi a megrendeléseket, és a megrendeléseket egy
adatbázisban rögziti, az árak ismeretében elkészíti a számlát és a számlát egy pdf
fájlban kinyomtathatóvá teszi.
a számlát nem tudom hogy csináljam meg mysqlbe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Sword 15 A12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Eladó garanciális Hohem iSteady V2S gimbal
- Creative 3D Blaster 3Dfx Voodoo Banshee PCI (CT6760)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged