- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
fordfairlane #17473 üzenetére
Thx, értem! Na így már meg tudom csinálni tökéletesre
-
SirRasor
addikt
Erre próbáltam guglizni, de ezt már nem értem
Picit tudnád jobban körvonalazni?
Ha megvan a session id, akkor azzal mit érek, ha kilépéskor elméletileg megsemmisül a szerveren?Viszont most találtam egy ilyet, és asszem megold minden gondot, ha jól értelmezem:
http://php.net/manual/en/function.session-set-cookie-params.php - azaz a session-nek is lehet lejárati időt adni úgy, mint a sütinek.Amúgy itt az oldal
-
SirRasor
addikt
válasz
creation #17467 üzenetére
Nem hiszem, hogy azzal előrébb lennék, mert akkor is túl nagy lesz egy idő után a cookie. Inkább engedek az igényeimből, és inkább ne számítson a böngésző bezárás. Mármint amíg a honlapon van, addig nem kapja meg 2x ugyanazt a kérdést, aztán ha visszalátogat, akkor meg..ez van.
SQL-be semmi szín alatt se raknám bele, mert az meg az adatbázist növelné meg brutál módon. Sőt, szerintem lehetetlen megoldani, mert akkor minden egyes kérdéshez mondjuk az adott eszköz IPcímét kéne elraknom, mert úgy működne 100%-osan.
Most az jutott eszembe, hogy ha nem kéne hosszabban megjegyezni, akkor még session se kéne. PHP-ben egy szimpla 2 dimenziós tömb, és az új kérdést meg ajaxxal bele tudom tolni.
Óóóó én állat, megvan a megoldás! Félig. Ha abból indulok ki, hogy egy ember ne lásson már 1 kérdést egyszerre, akkor...az a lényeg, hogy minden kérdést max 1x lát. Tehát tök fölöslegesen keverem meg az SQL-es lekérdezést. Ha szépen sorban lépked a kérdéseken, akkor elég azt megjegyeztetni cookie-val, hogy éppen hol tart. Ha eljut a végére, akkor:
A. várhat az újabb kérdésekre (mondjuk kiírja a honlap, hogy már az összes kérdést látta)
B. átválthat kevert üzemmódra, de abban ott a rizikó, hogy 2x kaphat 1 kérdést (mint most), de az "A" pont megléte miatt ez már nem olyan nagy bűn.Azért ha van jobb ötlet, azt szívesen várom
-
SirRasor
addikt
Üdv, van egy huncut kérdésem:
Honlap feldob kérdéseket. Mindig csak 1-et, aztán ha a tovább-ra kattintok, akkor még1et felad stb.
Van mondjuk 736428364(sok) kérdés benne.Hogy tudok úgy lekérdezni, hogy véletlenszerűen adjon ki 1-et, DE x napig (vagy amíg én nem akarom) ne dobja fel azt újra? Ha nem számítana, akkor könnyű, mert SQL-el elintézem úgy, hogy order by RAND 0,1 oszt' csókolom.
1. Gondoltam session-ra, abban tömböket jól lehet tárolgatni: pl: tomb[kerdes_ID][vót'-e mán*]
*ami lehet 0 meg 1 és akkor már nyert ügyem van. Viszont ha bezárom a böngészőt, akkor a sessionnek vége, viszont napokban, akár hetekben kell csinálni a hozzáférhetőséget.2. Kuki az már jobban hangzik az időtállósága miatt. A tömbözés is megoldható trükkösen (tomb(0)(0) hihi), DE...de, és ezért is kezdtem azzal, hogy "736428364" kérdés, tehát még ha ID-ket és 0-1-est tárolnék bennük, akkor is túl nagy lesz a mérete és fölöslegesen fogja terhelni a szervert elküldéskor. Meg talán 4kb-nál nagyobb is lesz.
Van-e 3-as megoldás? Van olyan megoldás, ami max a kliensgépet terheli, és jó lehet nekem? Vagy ami egyszerűbb?
-
SirRasor
addikt
Hoi!
Találkoztatok már olyannal, hogy
"Parse error: syntax error, unexpected '{' in..." hibát dob, ha csinálok egy szabvány try blokkot?
Arra a sorra dobja a hibát, ahol a try { helyezkedik el. Ha sort török, és egyedül áll a {, akkor arra a sorra mondja a hibát.DE csak a try-nál fordul elő. Elé bevágtam szimpla ifet teleaggatott {}-al és továbbjutott rajta.
Másik szerveren nem volt ilyen gond, de guglizásban arra jutottam, hogy php.ini-vel nem lehet letiltani a try-finally dolgot. Vagy mégis?
-
SirRasor
addikt
válasz
fordfairlane #14508 üzenetére
Közben összevontam rafináltan 1-be, de azért thx; így már kezd világosodni a dolog
eddig $query elnevezést használtam, csak neten egyre több helyen láttam kiírva a $result-ot erre a helyre, de akkor átpártolok az $stmt-re. Mondjuk én is $pdo-val példányosítom a pdo-t
-
SirRasor
addikt
Hoi! Csak egy gyors kérdés:
PDO lekérdezés $result->execute(array..
végigmegyek az elemeken:foreach($result as $data) { .. } a $data szépen visszaadja az értékeket.
Ha viszont utána (és nem benne!) csinálok még egy foreachet, akkor a $data már teljesen üres lesz, mintha a $result elbandukolt volna a végére és nem állna vissza.
Ötletek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Makulátlan PlayStation 5 lemezes kiadás + 2 játékkal, garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged