- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- VoLTE/VoWiFi
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
lordjancso #13003 üzenetére
Az ütemezett feladatot feladatütemezővel futtatjuk, mert egyrészt pont erre találták ki, másrészt mert ez megkímél egy csomó jövőbeli problémától. Semmilyen komoly érv nem szól amellett, hogy ne így tegyük, különösen annak fényében, hogy az alkalmazáslogika lényegében ugyanaz bármilyen esetben. Ha gondoljátok, akkor fűrészelhetitek a fingot ebben a témában tovább, én kiszállok.
(#13004) oleslie
Egy valamire való hosting szolgáltatónál az ütemezett feladatok futtatása megoldható. Nyilván nem fogod megengedni a júzernek, hogy turkálja a crontab-ot, de vannak erre UI eszközök, vagy megoldhatja egyedi kérésre a rendszergazda, teljesen mindegy.
(És ha szar a kód és beakasztja a szervert, akkor teljesen mindegy, hogy az cron-ból futtatva vagy http request következményeként fogja beakasztani.) -
Dave-11
tag
válasz
lordjancso #12984 üzenetére
Aham, és ezt a cron jobot mi hívja meg?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
lordjancso #12854 üzenetére
Ja, hát akkor írni kell valami tisztességes reguláris kifejezést, biztos a kommentek között is van pár ilyen példa php.net-en a strip_tags-nél, meg kész megoldások is találhatók rá némi keresés után.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
lordjancso #12827 üzenetére
Nem fog lefutni, mivel direkt azzal kezdtem, hogy "ha előtte kiszedted a HTML-tageket", pl. strip_tags()-zel...
-
Speeedfire
félisten
válasz
lordjancso #12847 üzenetére
Már miért lenne fogalomzavar?
Szerintem kicsit olvass utána ennek a dolognak. Ez egy igen hasznos függvény, kezd el újra használni. -
Speeedfire
félisten
válasz
lordjancso #12842 üzenetére
A szakszerű használat alatt akkor azt érted, hogy ne használjunk beépített függvény, mert lassabban töltődik be az oldal x ms-el?
-
fordfairlane
veterán
válasz
lordjancso #12834 üzenetére
Nem szeretnék túlzottan magasröptű beszélgetésbe bonyolódni,...
Akkor vagy ne így kezdd a mondatot, vagy tényleg ne bonyolódj bele.
-
fordfairlane
veterán
válasz
lordjancso #12830 üzenetére
blabla
-
DeltaPower
addikt
válasz
lordjancso #12819 üzenetére
Ilyenre gondolsz? [link]
-
törölt tag
válasz
lordjancso #12815 üzenetére
Belegondolva a későbbi feladatokba, lesz az oldalon lehetőség hozzászólásra is. Ott majd linkeket is tehetnek a szövegbe és természetesen a szöveg is tartalmazhat " és ' jeleket is. Tehát nem tehetem meg, hogy eltávolítom ezeket a jeleket. Viszont, ha olyan editort adok nekik, mint itt a PH!-n, hogy BBCode lesz a linkből, akkor az megoldás lehet a javascript problémára is, nem? Mondjuk jó lenne olyan WYSIWYG-szerű editort találni, ami a BBCode linkeket nem kiírja kódszerűen, mint itt, hanem rögtön linkként mutatja.
-
DeltaPower
addikt
válasz
lordjancso #12815 üzenetére
Link beszúráshoz nem feltétlen kell html, inline szövegként beilleszti az urlt, lefuttatsz egy preg_matchet url-re és az illeszkedő részek köré raksz egy <a>-t, max előtte validálod.
További megoldás lehet a bemenetet domdocumentként kezelni, a nem kívánt tageket, attribútumokat kidobálni belőle, aztán savexml-el menteni, így kiszűrhetők a direkt szintaxishibás tagek is.aposztróf és idézőjel nélkül nem fognak neked működőképes javascript kódot írni
fromCharCode -
törölt tag
válasz
lordjancso #12812 üzenetére
Jogos, ha HTML-t is engedek nekik tárolni, akkor problémás lenne.
Viszont sima user ezen az oldalon nem tárolhat HTML kódot. Ha linket engedek esetleg neki, akkor BBCode lesz a megoldás. HTML esetemben kizárólag az Admin felületre jogosultak (én) tárolhatnak majd.
Nekem a névhez, loginhoz, más egysoros mezőhöz kell csak megoldás meggátolni a kódok beírását.
Ugyan JS-el nem engedek beírni csak megfelelő karaktereket, de tudjuk, hogy az csak ijesztésnek jó. -
DeltaPower
addikt
válasz
lordjancso #12812 üzenetére
Arra ott van a strip_tags, én a felhasználónévre írtam lehetséges megoldást. Mondjuk a strip_tags se elég magában, ha teljesen biztosra akarsz menni.
-
törölt tag
válasz
lordjancso #12805 üzenetére
Olyanra gondolok, hogy pl. a beírt nick megjelenik linkként majd az oldalon, de ha onclick-et is ír mellé, akkor csúnya dolgokat is csinálhat.
De akkor inkább úgy kérdezem, hogy milyen védelmeket kell megcsinálnom, hogy a beírt tartalmakkal ne tudjanak illetéktelen működést generálni?
-
válasz
lordjancso #12801 üzenetére
ilyen apróságokat itt ott találtam de együtt összefoglalva még nem
-
válasz
lordjancso #12779 üzenetére
Igen, ezt a kettőt és még az index.php-t is (amibe amúgy be van hívva a header és a footer.php).
Operában például nem is lehet a fejlécben semmire kattintani.Egy kattintással vissza tudom tenni a ma reggeli vagy a tegnapi verziót, ezzel tehát nincs gond, csak nem tudom hogy csinálták és hogyan tudom kivédeni legközelebb.
CineDOG1: Köszi, megnézem mit tud.
DeltaPower: Megkérdezem a tárhely szolgáltatót, hátha ők tudják honnan jött a támadás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 14" 2021, M1 32GB RAM/1TB SSD Space gray
- HP EliteBook x360 830 G8 Core i5 1145G7 2.6GHz/16GB RAM/512GB
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest