- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joci93
senior tag
válasz
instantwater #19927 üzenetére
Lumen backend + React / Vue frontend
-
Joci93
senior tag
válasz
Boryszka #19305 üzenetére
Szia,
Az
$insert_sql =
szerintem nem kellene, ennyi elég lennemysqli_query($db, "INSERT INTO 'shoutbox' ('name', 'message', 'date') VALUES ('".$_POST['name']."', '".$_POST['message']."', now())");
Egyébként a pdo ajánlott mysqli helyett. (pluszpont, hogy nem mysql-t használsz.
)
-
Joci93
senior tag
válasz
PumpkinSeed #18514 üzenetére
Köszönöm, így már világos, ez a módszer nagyon tetszik
fordfairlane: Köszönöm, az első megoldás logikus..
A második tetszik, ha jól értelmezem, akkor ugyan az, amit PumpkinSeed ajánloatt, a harmadik megoldást megnézem a doksiban.
Egyébként szerintetek sem jó, ha egy metódusban 2 vagy több dolog történik? Például kép feltöltés --> méretezés --> mentés. Hanem, ezeket a lépéseket célszerűbb külön - külön metódusba szervezni?
-
Joci93
senior tag
Nagyon kezdő kérdés jön, megfelelő választ nem találtam, úgyhogy elnézést, ha hülyeséget kérdezek.
Laravelben van 2 controllerem: IndexController és SubmitController.
Az Indexcontrollerben lévő IndexController osztályban van egy "Details()" metódus, ami lekérdez különböző paramétereket az adott járműről.
Ha ugyan ezt a metódust szeretném használni a SubmitController osztályban lévő "Test()" metódusban akkor annak mi a legjobb módja?Extendelni gondolom az alap
extends Controller
miatt nem lehet.Ezt mennyire jó megoldás? Nekem nagyon triviálisnak tűnik....
use App\Index; //IndexController
class SubmitController extends Controller
{
public function Test(){
$Index= new Index();
$details= $Index->Details()
return $details;
}
} -
Joci93
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet több kép elérését egy adatbázis rekordban tárolni? Próbáltam serialize-al, de nem jártam sok sikerrel. Az unserialize ezt adja vissza:
unserialize(): Error at offset 0 of 156 bytes
Ez kerül be a táblába a searialize után:
a:3:{i:0;s:32:"/images/users/1/test_700b.jpg";i:1;s:25:"/images/users/1/test.png";i:2;s:24:"/images/users/1/test3.jpg";}
-
Joci93
senior tag
Sziasztok!
If / Else Shorthand-el hogyan lehet leírni az alábbi vizsgálatot?
If(isset($param->name)){
if($param->name == 'test'){
echo 'test';
}elseif($param->name == 'test2'){
echo 'test2';
}
}Én már 40 perce próbálok rájönni, de sehogy nem jön össze.
-
Joci93
senior tag
válasz
PumpkinSeed #17792 üzenetére
Köszönöm, tényleg ez volt a probléma.
-
Joci93
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van ez az oldal. A kezdőlapon található a 'Booking' szekció, ahol ki lehet választani a foglalás típusát, dátumot illetve az érkezők számát. Az lenne a gond, hogy a ' Variable days Demo' részt, ha kiválasztjuk, akkor az 'End Date' mezőben nem jelenik meg a kiválasztott dátum. Sima jQuery Datepicker-t használ az oldal.
Köszi a segítséget.
-
Joci93
senior tag
Köszönöm a sok választ.
Próbáltam meggyőzni, hogy használjuk adatbázist, de hallani sem akar felőle, mert ott keletkezhet biztonsági rés...Hiába hoztam fel, hogy prepared statementeket alkalmazok a beviteli mezőknél, akkor sem akart róla hallani... egyre inkább azon vagyok, hogy ezt el kellene felejteni...
Tegnap volt még 1 nagyon jó megszólalása... egy másik projectben kérték, hogy valamilyen adat jelenjen meg grafikusan is, ehhez Angular-Charts-ot használtam, mert egész szép grafikonokat lehet vele megjeleníteni + a használata sem bonyolult. Erre megkérdezi tegnap, hogy lehet-e ezt úgy bővíteni, hogy ha szeretné, akkor egy állatnak a részei jelenjenek meg. Pl.: Egy ló 2D nézetben és ha rávisszük a testrészeire az egeret, akkor azt tooltip-ben kiírja. Na ekkor majdnem mondtam, hogy köszönöm, ne keressen tovább... -
Joci93
senior tag
válasz
cidalain #17277 üzenetére
Az a baj az űrlappal, hogy oda csak előre definiált 'szavakat' lehet beírni..a megrendelő maga akarja beírni ezeket.
Igen..pont ez a bajom, hogy nincs adatbázis...és így honnan nyerem ki az adatot? Gondolkodtam, hogy .txt-be pakolom be, de az meg nem túl eredményes.Zedz: A megrendelő szerintem nem túl biztonságos..
Heimdallr75: XML még nem is gondoltam, utánanézek.
PumpkinSeed: Ahogy mondod. Meg kéne írni, hogy a SELECT,FROM, WHERE mit csináljon
fordfairlane: Pontosan.
-
Joci93
senior tag
Heimdallr75 jár a legközelebb a tervhez. Az SQL lekérdezésnél csak arra gondoltam, hogy a szintaxisa hasonló. Egyszerűsítve van egy SELECT, FROM és WHERE rész. A megrendelő beírja például, hogy "SELECT name FROM Test WHERE id = 1" és kiadja a lekérdezés eredményét, de mindezt úgy, hogy semmi nem lehet mögött, csak HTML és PHP...adatbázis nem.
-
Joci93
senior tag
Hali,
Létezik olyan megoldás adatbázis nélkül, hogy a szövegszerkesztő felismer egy adott kulcsszót és a kulcsszóhoz tartozó, előre definiált parancsot végrehajtja? SQL lekérdezéseket kellene létrehozni (amik lefutnak, és valahogy kiírják az adatot) phpMyAdmin nélkül..
-
Joci93
senior tag
válasz
Sk8erPeter #17224 üzenetére
Így van, egy tömb, amiben tömb string található. Köszi, holnap ránézek:
PumpkinSeed: Neked is köszönöm.
-
Joci93
senior tag
Hali,
Olyat lehet csinálni, hogy egy tömbön belül rákeresni egy karakterre és ha az létezik, akkor kiíratni valamit?
Én ezzel próbálkoztam:
if (in_array("{", $text)) {
echo "Found!";
}Ezzel az a baj, hogy csak akkor találja meg, ha a tömb egyik eleme a '{', ha már úgy van benne, hogy 'valami { ', akkor már kihagyja. Esetleg van valami megoldás arra, hogy a 'valami { ' részt is megtalálja?
-
Joci93
senior tag
válasz
fordfairlane #17183 üzenetére
(Nem olvastam végig az egész beszélgetést, csak segítségképp írom le.)
Localhoston csak akkor működik az email küldés, ha előtte szerkeszted a php.ini-t illetve a sendmail.ini-t. [link] -
Joci93
senior tag
válasz
Sk8erPeter #15900 üzenetére
Így gondoltam, csak fogalmazni nem tudok....köszi, hogy kijavítottál illetve köszi a választ is.
fordfairlane: Köszi, úgy érzem, hogy nagy fába vágtam a fejszém...
-
Joci93
senior tag
Részletes keresést $_GET[""]-el vagy $_POST[""]-al érdemes csinálni? Illetve, ha van 5 div és összesen 25 checkbox, akkor végig if() elseif() else() formát kell követni? Nincs valami egyszerűbb megoldás?
Köszi -
Joci93
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #15875 üzenetére
Köszi
-
Joci93
senior tag
Na próbálgatom a PDO-t, de még eléggé idegen számomra. Ha jól olvastam a neten, akkor itt nincs num_rows() parancs, hanem külön SELECT-es lekérdezést kell létrehozni COUNT()-al. (Most éppen ezzel próbálkozom.
) Egyébként tetszik, mert tényleg rendezettebb, mint a mysqli-s megoldás.
Egy kérdés a fenti kódoddal kapcsolatban:
Ha így használom a kódot, akkor az nem baj, hogy nincs bindValue benne?$stmt->execute(array(
":receiver" => $idOfReceiver,
":received" => $hasReceivedMessage,
));Köszi
-
Joci93
senior tag
válasz
Sk8erPeter #15870 üzenetére
Köszönöm
"A kódod legyen később általad és akár más által is olvasható." Igaz, át is fogom írni őket.Jelenleg Eclipse-t használok.
-
Joci93
senior tag
válasz
Sk8erPeter #15868 üzenetére
Csatlakozás:
$bd = mysqli_connect("127.0.0.1", "*****", "******", "test") or die("Nem sikerült csatlakozni");
Az "egyedi" változónevekről én tudom, hogy micsoda és az szerintem bőven elég, bár igazad van...tényleg lehetnének kicsit beszédesebbek.
PDO-val tényleg sokkal szebb. Lehet, hogy el is kezdem elemezni. Köszönöm -
Joci93
senior tag
Hali!
Van egy működő lekérdezésem:
$uzenet = mysqli_query($bd, "SELECT COUNT(reciever) AS uzenet FROM uzenet WHERE reciever = '$uzenetszam' AND RECIEVED = '0'");
$uzenet2 = mysqli_fetch_assoc($uzenet);
$uzenet3 = $uzenet2["uzenet"];Páran azt tanácsolták, hogy használjak prepared_statementeket, ami eddig ment is, de most elakadtam.
A fenti lekérdezés működik, viszont ez már nem:$uzenet = $bd->prepare("SELECT COUNT(reciever) AS uzenet FROM uzenet WHERE reciever =? AND RECIEVED =?");
$zero = 0;
$uzenet->bind_param('si', $uzenetszam, $zero);
$uzenet->execute();
$res3= $uzenet->get_result();
$uzenet2 = $res3->fetch_assoc();
$uzenet3 = $uzenet2["uzenet"];Semmi hibát nem ír ki rá az oldal, viszont nem működik. Én már 20 perce keresem a hibát, de nem találom.
-
Joci93
senior tag
válasz
kemkriszt98 #15836 üzenetére
-
Joci93
senior tag
Egy formai kérdésem lenne hozzátok.
Ez így mennyire biztonságos? (Ha a function-on belül nem includeolom a config.php-t, ugye akkor nem fog lefutni a lekérdezés, hiába szerepel a function Users(){} előtt az említett include,
function Users()
{
include('config.php');
$uid2= $_SESSION["admin"];
$users = mysqli_query($bd, "Select name from users where id != '$uid2'");
$usersfetch = mysqli_fetch_array($users);
echo $usersfetch['name'];
} -
Joci93
senior tag
válasz
fordfairlane #14694 üzenetére
Van benne session_start();
A teljes kód:<?php
session_start();
include("db_connect.php");
if(!isset($_SESSION["felhasznalok"])){
header("location:reg.php");
}
$usercheck_time = time();
$felhasznalok_sql="SELECT * FROM felhasznalok WHERE id=" .$_SESSION["felhasznalok"];
$felhasznalok_lekerdezes=mysql_query($felhasznalok_sql);
$felhasznalok=mysql_fetch_array($felhasznalok_lekerdezes);
if (isset($_POST["email"])) {
$ToEmail = $_POST["email"];
$EmailSubject = ' meghívás';
$mailheader = "From: ".$felhasznalok["email"]."\r\n";
/* $mailheader .= "Reply-To: ".$_POST["email"]."\r\n"; */
/* $mailheader .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";*/
$mailheader .= $felhasznalok["email"]. " "."Test";
mail($ToEmail, $EmailSubject, $mailheader) or die ("Error");
?>
Invitation is sent succesfully!
<?php
} else {
?>
<form action="email.php" method="post">
<table width="400" border="0" cellspacing="2" cellpadding="0">
<tr>
<td class="bodytext">Email adress:</td>
<td><input name="email" type="text" id="email" size="32"></td>
</tr>
<tr>
<td class="bodytext"> </td>
<td align="left" valign="top"><input type="submit" name="Submit" value="Send"></td>
</tr>
</table>
</form>
<?php
};
if(isset($_POST['Submit'])){
$sql =("UPDATE felhasznalok SET meghivok=meghivok+1,login=now(),pontok=pontok+5 WHERE id={$_SESSION['felhasznalok']}");
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error()); }
else{}
?> -
Joci93
senior tag
válasz
DeltaPower #14687 üzenetére
1.Így is beenged egyből. De, akkor miért működik jól localhoston?
2. Azt hiszem, hogy újra át kell néznem a .htaccess beállítását...
-
Joci93
senior tag
Az miért van, hogy a lentebb található kód tökéletesen működik localhoston, de feltéve szerverre már nem hajlandó lefutni? A szerveren $_SESSION[" "] nélkül is beenged az oldalra, míg a localhoston átirányít a reg.php-ra.
<?php
if(!isset($_SESSION["felhasznalok"])){
header("location:reg.php");
}
?>A másik:
Csináltam egy .htaccess fájlt, amibe az alábbi sorokat írtam:
Options -MultiViews
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ $1.php [L]Látszólag jó a kód, de mégsem távolítja el az URL címből a .php végződést. (A fájlok a xamp/htdocs/tesz mappában vannak.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux kezdőknek
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest