- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
válasz
Nagyzoli27 #19673 üzenetére
Megkerdezed oket, hogy van e.
Szerk: Ha van, erdemes elkerni hozza a dokumentaciot, aztan meg is vagy. -
DNReNTi
őstag
válasz
Nagyzoli27 #19671 üzenetére
Ha van publikus API-juk, akkor az a legegyszerubb.
-
-
DNReNTi
őstag
válasz
bandi0000 #19594 üzenetére
Ha nem hoki backendet akarsz irni, akkor a PHP-t kb el is felejtheted. Nem megoldhatatlan feladat benne REST API-t irni, csak szerintem tulzottan hakolas, meg akkor is ha valami normalis framework-ot hasznalsz, ilyen lehet pl a Lumen vagy a Slim. Szerintem kimondottan API-t irni, sokkal egyszerubb mondjuk NodeJS-ben. Lehet velem van a baj, es csak az en kezem nem allt ra, de en az utobbi par evben a modern igenyek miatt inkabb mar elengedtem a PHP-t.
-
-
DNReNTi
őstag
válasz
jattila48 #19444 üzenetére
Ezt mi ugy hivjuk a meloban, hogy "bekented szarral". Ahogy mar korabban is irtak neked, a problemat nem oldottad meg, csak elrejtetted. Ha ismered a hiba okat, marpedig most irtad le, akkor jobb lenne magat a hibat orvosolni, nem pedig csak a tuneteket.
Nem oltas, csak tanacs.
-
DNReNTi
őstag
válasz
davee_92 #19248 üzenetére
Szia,
A usernek feldob egy engedelyezo ablakot, hogy a te app-od mely adatokhoz szeretne hozzaferni, ha a user ezeket engedelyezi, akkor fog mukodni. Gondolom te mar ezekre engedelyt adtal, a megprobalt masik userId tulajdonosa meg nem. Csak tippelem, regen (~3-4 eve) igy ment.
-
DNReNTi
őstag
válasz
adika4444 #19101 üzenetére
Ahh... Tulbonyolitod.
Egy topik csak egy kategoria ala tartozhat? 1:n kapcsolat? Akkor egyszeruen kell egy mezo a topik tablaba, mittudomencategory_id
ami egyertelmuen azonositja. Ha egy topik tobb kategoria ala besorolhato akkor n:m kapcsolatrol beszelunk, kell tehat egy kapcsolotabla, ami tarolja hogy melytopic_id
-k escategory_id
-k vannak osszerendelve. Akarhogy is, nem olyan bonyolult ez, szerintem te gondolod tul. -
DNReNTi
őstag
válasz
sztanozs #19095 üzenetére
Koszi, itt mar jartam, ki is probaltam ezt azt, pl a LunaticSMTP korrektnek tunt, sikerult is beallitani, csak epp a leveleket nem kapja el, pedig a php.ini-ben a portot 2525-re allitottam (a lunatic is 2525-on indul). Annyival jobb mint eddig, hogy egyaltalan nem megy ki level.
fordfairlane
Koszi neked is! Megnezem a linket! -
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #19093 üzenetére
De, pont ez a baj. Nem akarom hogy leveleket kuldozgessen, azt szeretnem hogy egy FakeSMTP szolglatatassal el tudjam kapni a lokal leveleket. Ez meg nem sikerult.
-
DNReNTi
őstag
válasz
adika4444 #19047 üzenetére
A helyedben pont a Yii amit messzirol elkerulnek.
Akkor mar inkabb Codeigniter, az eleg egyszeru, konnyu benne elkezdeni dolgozni, bar van benne egy csomo ma mar buta megoldas, de arra hogy elkezdj valami komolyabbal foglalkozni es ne menjen el a kedved tole 30 perc utan, arra jo.
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #19021 üzenetére
Lehet le kellene csapni ezekre. Konnyupenz.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Vision #18970 üzenetére
Attol fugg mi a cel, mire akarod hasznalni.
En szeretem a lightweight cuccokat, igy peldaul a Slim szerinem egy igazan jo valasztas lehet. Felteve ha neked eppen egy REST API-ra van szukseged. A Codeigniter is eleg kicsi es gyors, viszont alapbol eleg buta, viszont bizonyos dolgok meg feleslegesek benne, igy en azt kicsontoztam, es felokositottam a sajat igenyeimre. A Phalcon-t is ki akarom probalni, nekem nagyon szimpatikus, kicsi, gyors, pont amit szeretek.(#18971) Lacc
En sem flame-elni akartam, csak velemeny / tapasztalat csere ez.Teljesen egyetertek veled hogy a projekt hatarozza meg mire van szukseg, de ezt mar kozben eppen kiveseztem fentebb.
-
DNReNTi
őstag
Szemelyes eloitelet, mindkettovel kellett mar dolgoznom, de szerintem mindketto szornyu. Ha a ketto kozul valasztani kellene, akkor mar inkabb a Symfony, nagy enterprise szintu alaklmazasok eseten meg lehet van is ertelme, mas kerdes, hogy akkora alkalmazasokhoz meg nem jellemzo, hogy PHP lenne az alap. A Yii-vel egesz egyszeruen nem tudtam azonosulni, mondjuk lehet bennem a hiba.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18960 üzenetére
Ha belekezdtel mos'ma' mond el mer' utalod.
Engem erdekel, tenyleg. -
DNReNTi
őstag
Legalabb elore haladnak. Jo az irany.
En mindig azt mondom a PHP maga nem szar, csak konnyu benne szart irni, mer' joforman barmit irsz mukodik, de attol az meg szar, raadasul a net is tele van szar es/vagy outdated tutorialokkal, kodokkal. Hab a tortan, hogy ez egy ongeneralo folyamat. Jon a newbie, "programozik" 3 honapot PHP-ben, latja hogy megy ez neki, es meg motivacioja is van, erre nekiall oktatni a nepet a hulyesegeivel kulonbozo blogokon, ezzel olajat ontve a tuzre, hiszen az ujabb newbie-k, majd az o altal megosztott egyszerubb megoldast fogja valasztani, a professzionalis helyett. Hulye lenne 10 sort irni, ha azt meg lehet irni 4-ben is. Szar de mukodik. Win. Nagyon fel van higulva a PHP-s kodallomany, ez remelem valtozni fog, ha szigorubb lesz a nyelv, erre ertem, hogy jo az irany.
Nem akarok amugy senkit bantani ezzel, ez a newbie tema akar en is lehetnek, anno mikor elkeztem programozni en is PHP-vel kezdtem, es kabe minden fel ev utan mikor visszaneztem miket irtam, letortem volna a sajat kezem.
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #18949 üzenetére
pluszEgy();
En is pont igy gondoltam. Nem arra akartam celozni, hogy PHP hiba helyett exceptiont kell adni a user-nek, hanem hogy az exceptiont tudod kezelni, a PHP hiba meg (optimalis esetben) nem jelenik meg prod-on, szoval lovese nem lesz a felhasznalonak mi az isten van, es neked sem, ha elmondja, hogy mit lat: semmit. Nyilvan emelle aldasos ha van log, de jobb egy hibaoldalra iranyitani. Legalabb van mit jelenteni.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18939 üzenetére
Azert az nem art, ha fel vagy arra keszulve, hogy valami megsem ugy sul el, ahogy eltervezted, aztan olyankor mondjuk jobb egy exception-t dobni, mint az, hogy beszarik a kod, azt nezegeti a user a feher kepernyot, meg riportalja a "nem mukodik ez a szar" hibat.
-
DNReNTi
őstag
válasz
JoshaJosh #18912 üzenetére
Minden tiszteletem a lelkesedeseteke, de nem lehet, hogy eloszor valami kisebb faba kene vagni a fejszet? Te magad is irod hogy "nagyon nagyon amatőr programozó vagy" illetve mar egy lokalis szerver kornyezet beallitasa problemat okoz... Nem bantani akarlak felre ne erts.
Ahhoz pedig hogy valaki a konkret kerdest is megvalaszolja, kicsit keves ez az info amit adtal, illetve en a helyedben futnek egy kort mondjuk egy linuxos VM-mel, mer' hat a szerveren is az lesz, nem IIS. Vagy ott a WampServer Windowsra, nekem azzal nem volt anno semmi bajom.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18857 üzenetére
Ehh..
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
Egyszer vagy jo par eve megprobaltam kiserletezos kedvemben, ugy remlik sikerult is. Volt hozza valami varazslatos tool, amiben ossze lehetett kattintgatni hogy mit szeretnek az IIS-hez, az leszedte es done. Azt hiszem talan a htaccess atportolasa volt nyugos es hagytam az egeszet a fenebe... Linux mer nem jo amugy?
-
DNReNTi
őstag
válasz
Mr Dini #18804 üzenetére
Ja egyebkent most nezem pontisan mi is a cel. A tombot sokkal egyszerubb lenne bejarnod
feloreach()
fugvennyel.Szerk:
Sot ha ez az egesz csak arra kell hogy meglegyen az utolso index akkor itt a megoldas. -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18800 üzenetére
Az lett hogy felulvagtam a gyari toArray()-t, es ha van blakclist tomb atadva akkor
array_diff()
-el kiszorom ami nem kell es mehet ki a response-ba. -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18798 üzenetére
Hasonlo megoldasra gondoltam en is, azzal a kulonbseggel, hogy en csak a kliens oldal fele akarom elerhetetlenne tenni ezeket a property-ket, itt meg ha jol ertem mar az adatbazis lekerdezes sem ter veluk vissza. Az eljaras ettol meg tok hasonlo lesz, csak en majd a REST-ben dobalom ki ami nem kell. Koszi a linket!
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
A Laravel fele Eloquent ORM-ben lehet valahogy feketelistazni az objektumok bizonyos attributumait, hogy azokat peldaul ne adjam vissza egy REST-en? Mondjuk a password, es password_salt mezoket nem annyira szeretnem egy az egyben kifosni REST response-ba.Beepitett megoldasra gondolok. Ha nincs irok. Koszike.
-
DNReNTi
őstag
válasz
mamusz11 #18765 üzenetére
Fuuu. Van baj boven. Csak egy par dolog igy elsore:
$sql = "SELECT * FROM pt WHERE element like '%".$_GET['elem']."%';";
Ez kialt az SQL injection-ert, egyenesen konyorog erte.while($s=mysqli_fetch_assoc($eredmeny))
Feltetel helyett egyenloseg van megadva.Es hogy a kerdesre is valaszoljak, a hibauzenet magaert beszel. Azt mondja "expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given", tehat gyanus, hogy valami nem oke a lekerdezessel, vagy a kapcsolattal. Megnezzuk hat, a mysqli_query() doksit, hogy megis miert boolean tert vissza, es latjuk hogy: "Returns FALSE on failure." Tehat ezert.
-
DNReNTi
őstag
válasz
ssid3956 #18762 üzenetére
Valami szerverkonfiguracio nem oke. Csak tipp: gondolom nem annyira megy az Apache htaccess lighttpd-n. Migrating from Apache to lighty. De az is lehet alapbol van valami biztonsagi okbol php futtatast tilto beallitas. Ebbe az iranyba indulnek.
-
DNReNTi
őstag
Szerintem akkor megis az output buffering lesz az ami neked kell, ha jol emlekszem en levelkuldeshez hasznaltam valamikor ezer eve, pont azert mert idozitett script futott, ami osszeallitotta a levelek tartalmat a felhasznaloknak, es annak a kimenet lett kikuldve. Remelem nem mondok hulyeseget.
-
DNReNTi
őstag
-
DNReNTi
őstag
válasz
alpihun #18746 üzenetére
Windowson nem lehet cronjobokat beallitani, de az elkepzelheto, hogy van ra valami 3rd party tool. Ettol fuggetlenul, en inkabb a linuxos kornyezetet javasolnam. Az idozitett hatterfolyamat pedig nem framework fuggo, tehat tok mindegy, hogy Laravel, vagy Codeigniter, vagy akarmi.
-
DNReNTi
őstag
Ez mar amugy lassan megert volna egy "Hacker" topik nyitast.
-
DNReNTi
őstag
válasz
MacCaine #18705 üzenetére
Konkretan a webszerverre valo betoreshez nem gondolnam, hogy a PHP lenne a belepesi pont. Ez inkabb linux/unix varazslat kellene hogy legyen. Ha konkretan egy PHP alapu alkalmazast akarsz felnyomni, az mas. Akkor jo kiindulasi alap amit disy68 linkelt.
En SQL injection-nel kezdenem, aztan lehet tovabbmenni session lopassal, XSS-el, esatobbi. Mondom ezt ugy, hogy sose csinaltam meg ilyesmit.
-
DNReNTi
őstag
válasz
MacCaine #18700 üzenetére
Nem feltetlenul kell a konkret peldat megosztani, linkekkel, hozzaferessel es koddal, teszem azt kaptal egy finom SQL injection-t, eleg megkerdezni mit tegyel ellene, min valtoztass, vagy mondjuk valami robot arto fajlt tol es futtata a szervereden, mit lehet tenni, esetleg hogyan authentikalj helyesen.
Ezekre akkor is lehet valaszolni, ha az ember nem tudja pontosan melyik oldalrol van szo. No de nem okoskodok, ha privat, akkor legyen privat.
-
-
DNReNTi
őstag
válasz
szucstom #18640 üzenetére
A 24 órás könyvet tényleg csak maximum alap dolgok megismerésére érdemes használni, mára már szörnyen elavult. Szerintem egyebként a legtöbbet a tapasztalattal lehet tanulni, kitalálsz magadnak valami kis hobbi projektet, amit PHP-ban akarsz összehozni. Hozzákezdesz és majd mindig keresed mit, hogyan lenne a legjobb megvalósítani. Így sokkal több releváns tudás ragad majd rád, de tény, hogy ehhez azért bizonyos általános programozási ismeretekre és némi nyelvspecifikus tudásra szükség van.
-
DNReNTi
őstag
válasz
hemaka #18628 üzenetére
De most miért kuka?
A leszármazós módszer amit mobal is írt az nem jöhet szóba esetleg? -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #18543 üzenetére
Ugy ugy, eljen a PHPStorm!
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #18535 üzenetére
Hát az rendben van, de azért ez egy elég egyértelmű hibaüzenet. No mindegy nem offense-nek szántam, persze kérdezzen csak, úgy tanul az ember, csak itt szerintem a kérdésben benne volt a válasz. Ha én látom rosszul máris jelleggel elnézést kérek.
Szerk: Off -
DNReNTi
őstag
válasz
PowerBuldog #18501 üzenetére
Azt még tegyük hozzá, hogy a
mysql_
függvények deprecated státuszúak PHP 5.5 óta, és el is tűnnek PHP 7.0 és felette. Az ebből előbb-utóbb biztosan adódó problémákat érdemes lenne megelőzni mysqli, vagy pdo használatával. -
DNReNTi
őstag
válasz
Joci93 #18467 üzenetére
Ha egy kép csak egy gallériában szerepelhet akkor jó ez a megoldás, ez az 1:n (egy a többhöz) kapcsolat. Ha ugyan azon kép több galériában is benne lehet, akkor kell az n:m, abban az esetben külön egy tábla van csak a kapcsolatoknak fenntartva, tehát három táblára van szükség. Egy a gallériák, egy a képek, illetve egy a kapcsolat tábla, amely összeköti PK alapján a képeket és gallériákat, így lehetővé téve az n:m (több a többhöz) kapcsolatot.
Ha jók az indexek biztos nem lesz lassú, sőt, a string parse-olástól tuti lényegesen gyorsabb. Kell rá írni egy fasza SP-t, ami mondjuk galéria ID alapján visszaadja az össze képet, és akkor már adatbázis szinten le van kezelve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest