- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
19.Norbika
tag
-
19.Norbika
tag
válasz
fordfairlane #16117 üzenetére
Mondjuk én szóba sem állok olyan szolgáltatóval, aki 5.4 alatti verzióval döcög. Az értelmesebb szolgáltatók naprakészek a frissítések terén. Verziók között választhatsz is. De az összes probléma könnyen orvosolható egy VPS-el is.
-
19.Norbika
tag
válasz
fordfairlane #16105 üzenetére
Én személy szerint minden értelmes frissítést örömmel fogadok.
-
19.Norbika
tag
válasz
honda 1993 #16098 üzenetére
Nos akkor tisztázzunk alap dolgokat. A php állományok önmagukban nem futtathatóak, mint a html. A böngésző nem tudja futtatni, nem hiába szerver oldali nyelv. A php futtatásához kell egy környezet, ami képes futtatni. Jelen esetedben ez egy LAMP ( vagy WAMP win esetén ) környezet, név szerint a xampp. Ha a xampp-ot telepítetted és el is indítottad, akkor a localhost url-en egy xampp welcome page-nek kell fogadnia. A xampp controll panelben látható, hogy fut-e minden szolgáltatás ( php,mysql,stb )
A xampp default paramétere, hogy a htdocs mappába kell pakolnod a projekteket. Ez azt jelenti, hogy a htdocs mappába ne legyen más, csak az adott projekted. ( Ha mappákba rendezetten több projektet akarsz, akkor hosszabb távon célszerű vhost-al kicsit játszani. )
1. Nézd meg, hogy a xampp minden szolgáltatása fut-e, illetve egyáltalán elvan-e indítva.
2. Teszteld a localhost url-t.
3. Használd rendeltetés szerűen és kicsit olvass már utána mi is az a php -
19.Norbika
tag
válasz
19.Norbika #16094 üzenetére
Sikerült rémesen megfogalmazni, ezért sorry. Nem vagyok kiemelkedő formában ma
-
19.Norbika
tag
válasz
honda 1993 #16086 üzenetére
Ha xampp-ot használsz, akkor a kód tesztelésénél ne a valós path-t használd, ahol a file elhelyezkedik, hanem az url legyen localhost.
localhost/index.html
localhost/valami.phpHa egy nyers xampp-ról beszélünk, akkor a file:///E:/xampp/xamp1/htdocs/gyakorlas/valami.php url nem fogja a php fájl futtatását végrehajtani, hiszen a webszerver ki lett hagyva a folyamatból.
-
19.Norbika
tag
No erre több megoldási lehetőség is van.
1.
County::create(array(
'id' => 1,
'name' => 'Pest megye',
'code' => 'PE'
));
County::create(array(
'id' => 1,
'name' => 'Budapest',
'code' => 'BP'
));2.
countries = array(
array('id' => 1, 'code' => 'BP', 'name' => 'Budapest'),
array('id' => 2, 'code' => 'PE', 'name' => 'Pest megye')
);
DB::table('countries')->insert($countries);Kell más fajta is?
-
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #16078 üzenetére
Ha meg nem magyar lenne, az lenne a baj
-
19.Norbika
tag
Minden végrehajtható ami a selectben is van. Bármilyen más művelet nem.
Pl.: egy tömb tartalmazza a valid műveleteket. Abból select generálás, és majd validálás.
Plusz a tömb bejárása elé a select-ben egy invalid option tag, a demonstráció miatt.Valami ilyesmire gondolhatott szerintem - vagy mégsem?
-
19.Norbika
tag
válasz
honda 1993 #16037 üzenetére
Most nagyon nem zavarnálak össze, de a megjelenítést ne keverd a logikával. Erre jó példa az MVC. Egy kis alap összefoglalás, ami most még biztos kínai lesz, de azért próbáld meg értelmezni.
-
19.Norbika
tag
válasz
kemkriszt98 #16034 üzenetére
Majdnem egymás szavába vágtunk
-
19.Norbika
tag
válasz
honda 1993 #16033 üzenetére
a form az html. Pontosabban html űrlap. ( <form></form> )
-
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #16023 üzenetére
Lesd meg ezeket:
-
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #16023 üzenetére
Mert nem jól telepítetted
Én azt tanácsolom hogy, egy nem támogatott dolgot ne nagyon akarj használni. Ne erőltesd a kör alakú lyukba a négyzet kockát
Még mindig azt tanácsolom, hogy ismerkedj meg a PDO-val. Ennek hosszabb távon csak az előnyét élvezheted.
-
19.Norbika
tag
válasz
honda 1993 #16022 üzenetére
Ne vedd sértésnek de nem vehetjük érdemleges értékelésnek ezt. Nem azért mert bármi baj lenne veled, csak nem ismered kellően a nyelvet. Így aztán az is lehet, hogy jól megvezettelek és rossz a könyv
Szerintem nem az csak gondoltam trollkodok egy kicsit
-
19.Norbika
tag
válasz
Sk8erPeter #16020 üzenetére
A könyv tartalmából elég egyértelműen következik, hogy kezdőknek szól. Gyorsan rákerestem a tartalomjegyzékre.
Mi a PHP? 2
Mi a MySQL? 2
Miért használjunk PHP-t és MySQL-t? 2
A PHP legfőbb erősségei 3Várhatóan aki már találkozott magával a nyelvel, annak nem kell bemutatni sem. Szóval fogadjuk el, hogy ez egy kezdőknek szóló könyv. A legtöbb magyar nyelvű könyv már több éves. A piacon található könyvek közül ajánlottam olyat, ami a lehető legtöbb témával foglalkozik. Márpedig ha kicsit is utána néztél volna ( amit vélhetően nem tettél meg ) akkor belátnád, hogy ez a könyv elég sok témát érint és így nagyobb rálátást ad a nyelv lehetőségeire. Mivel mind tudjuk, egy nyelvet csak könyvből nem lehet megtanulni, így az sem elvárható, hogy mindennel foglalkozzon amivel te vagy én szeretném. Nem MVC pattern szerint fejlesztenek benne, hozzá sem szagol a TDD vagy BDD-hez, meg sem említi mi az az ORM és DAO, stb. Ha rajtam múlna, akkor egy sor procedurális kód nem születne benne, hanem a hello world is OOP lenne. Már csak a hozzászoktatás miatt is. De itt nem arról van szó, hogy szerintem mi a jó. Pedig 2014-ben a rendes OOP szintén alap.
A kérdező válaszára én is válaszoltam. Ezzel nem cáfoltalak meg téged, sőt még csak meg is erősítettelek. Az már végképp érdekes, hogy ezzel neked mi a bajod. Keveset aludtál?
Ötlet. Zárjuk le ezt a végtelenségig húzható témát
Ha egyszer valamikor összefutunk, akkor egy sör mellett megvitatjuk
-
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #16015 üzenetére
$stmt->get_result() -> ez a metódus tudomásom szerint csak 5.0 - 5.3-as verzió között volt elérhető. Mérget nem vennék rá, csak félig
Ha ehhez ragaszkodsz, akkor kicsit játszani kell szerver szinten. Ellenkező esetben ajánlom inkább a PDO használatát, vagy nézd át a mysqli doksiját újra.
P.S.
A hibaüzenetek el vannak nyomva nálad. Ezt biggyeszd a kód elejére.
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1); -
19.Norbika
tag
válasz
Sk8erPeter #16016 üzenetére
Mondjuk a legtöbb kezdőknek szóló könyv nem foglalkozik komolyabban ezzel a témával. Ahogy sok mással sem. De a piacon elérhető magyar nyelvű könyvekből ez az egyik legértelmesebb. Persze mint mindennek ennek is van hibája, de azért falba csak akkor verd a fejed, ha tájékozódtál is
-
19.Norbika
tag
válasz
honda 1993 #16004 üzenetére
Én ezt javaslom. Ezzel nagyon nem lőhetsz mellé.
-
19.Norbika
tag
-
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #15995 üzenetére
Ezt ne vedd sértésnek, de ez nagy badarság lenne. Ember nincs aki mondjuk mobilon elkezdi gépelgetni merre is van
Illetve az autocomplete listából még választani is kell, mert több olyan utca is lehet. Meg mondjuk google maps-en ha beírja west end, akkor is ad találatot. Kényelmetlen lenne szerintem.
Ha ez éles projekt lesz majd, akkor nem tanácsolom ezt a megoldást. Ez csak a menekülő út lehet ha sehogy sem tudod detektálni merre van.
Persze ez csak tanács/ötlet, de én kedvelem a kényelmes GUI-t
-
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #15993 üzenetére
Így hirtelen a teljesség igénye nélkül.
1. - megpróbálod html5-el elkapni a geo adatokat tőle, amit validáltatsz a userel hogy megfelelő-e
1a - sikeresen betájolta a usert így megvan a lat és lon
1b - maga jelöli ki hol van, mondjuk valamilyen térképen, ami callback-ben visszadobja a lat és lon-t ( pl google maps api )2 - google geo code szolgáltatással a lat/lon párosból bármikor tudsz címet csinálni, vagy különböző műveleteket végrehajtani.
3 - integrálsz valamilyen github lib-et ami két pont közötti távolságot számol. ( magad is írhatsz ilyen függvényt nem vészes ) -> ezzel a közeli embereket is tudod figyelni. / jobb megoldás egy sql sp ami közvetlenül a db-ben számolgat. /
Ezek után minden adott lesz. Lehetséges libek:
https://github.com/itsalif/address-geocoder-php
https://github.com/bobsta63/disticalP.S.
Tudom írtad, hogy nem kéne a google maps, de akkor hol jelöli be merre is van?
-
19.Norbika
tag
válasz
honda 1993 #15966 üzenetére
Nem néztem át teljesen, de sok félrevezető dolog van benne, illetve erősen hiányos. Sok dolog nincs elmagyarázva, csak hogy az a bizonyos valami van és annyi. Pl.: POST,GET hiányos átbeszélése, mi is folyik egyáltalán a háttérben, legalább nagyobb vonalakban, mi is az a szuperglobális, ha már megemlíti. Aztán empty és isset függvény teljes összemosása, stb
$kutyánk1->SúlyVáltozik(50); -> Az ilyenért meg egyenesen ütni kéne az embert.
http://jegember.uw.hu/php/vid/vid6.htm
Oktató videó és példa kód, ami hibás.
Egy kis leleményességgel legalább 20 magyar könyvet tudsz leszedni a netről "ingyen". Szerintem még a legrosszabb magyarra fordított könyv is ezerszer jobb mint egy ilyen katyvasz.
-
19.Norbika
tag
válasz
kenwood #15951 üzenetére
Hát ezzel nem adtál több információt. Hidd el tudom a js mire való, nem is ez volt a kérdésem
Tényleg kicsit komplexebb infó kellene. Így csak tőmondatokban lehet segíteni sajnos.
Valami ilyesmire gondolsz?
http://docs.prediction.io/current/engines/itemrec/overview.html -
19.Norbika
tag
válasz
kenwood #15949 üzenetére
Hülyeséget nem akarok mondani, de nem biztos hogy, pont ilyen lib lenne. Ezt célszerű magadnak megcsinálni. Mondjuk kicsivel több részlet azért kellene. Van-e bármilyen user adat, vagy is belépést követően lenne elérhető ez a funkció? Natív js, vagy valamilyen lib? Stb
-
19.Norbika
tag
válasz
DNReNTi #15942 üzenetére
Nézegess meg pár php dom lehetőséget. Itt van két link a sok közül, ezekkel meg lehet oldani.
http://hu1.php.net/dom
http://simplehtmldom.sourceforge.net/manual.htmViszont az ilyen jellegű adathalászatról azért tájékoztasd a célszemélyeket is.
-
19.Norbika
tag
http://laravel.com/docs/eloquent#relationships
Itt megtalálsz minden alapot a relációs kapcsolatokhoz. A felvetésed helyes. A view ne tartalmazzon például sql query-t. Vagy ORM és relációk, vagy query builder és join.
-
19.Norbika
tag
válasz
Speeedfire #14008 üzenetére
Nem hinném, hogy azt mondtam best of lenne, pusztán két rendszert hasonlítottunk össze. Ha nem gond több sárdobálásba nem mennék bele, nem is hiszem, hogy lenne értelme. Tanácsolom, hogy zárjuk le ezt a meddő vitát
-
19.Norbika
tag
válasz
Speeedfire #14004 üzenetére
Persze hogy jobb. Ez nem hiszem hogy vita tárgya lehetne. Sok sok éves előnyük van. Ez a lemaradás még erősen érezhető a linux felületeken. Ami tény az tény. A felhasználók többségének a win esik kézre és az a kezelhetőbb is. Mindannak ellenére, hogy már nagyon ritkán használok windows-t és mint fejlesztő, jobban kedvelem a linuxot, a tényeket akkor is elismerem.
-
19.Norbika
tag
válasz
PumpkinSeed #14002 üzenetére
Szerintem ezzel zárható is ez a téma
-
19.Norbika
tag
válasz
Speeedfire #13995 üzenetére
Ha figyelmesebben elolvasod mit írtam, akkor rájössz mekkora badarságot írtál. De kiemelem újra. Átlagos felhasználó.
Napi szinten használok linuxot, nem kell bemutatni a GUI-t. Sőt. Napi szinten fejlesztek ruby alkalmazásokat, főként GTK gui lib-el. Ha szerinted a linux GUI felülete olyan jónak nevezhető mint pl win 7 felülete, akkor vagy életedben nem használtad a másikat, vagy olyannyira fanatikus vagy, mint bármely alma rajongó. Érdemes lenne eldobni a fanatizmust és kicsit reálisabban tekintve a kettő nevezett op rendszer GUI felületére. Főleg úgy hogy kiemeltem, az átlagos felhasználói igényekről beszélek. Lehet védeni egyiket,s másikat, de teljesen más célra készültek. De persze van akinek az a fétise, hogy egyszerű műveleteket parancssorba gépeljen be. Nincs ebben kivetnivaló, ha ez a vágya, de a világ nem ebbe az irányba mozog.
-
19.Norbika
tag
Pont azért nem tud tisztességes teret hódítani magának az átlag felhasználók körében a linux, mert nincs tisztességes GUI. Csak ha a gui és a win olyan rossz, akkor miért másolja az összes olyan linux disztro ami átlag felhasználókat szeretne kiszolgálni?
"Én nem értek egyet. Ugyanúgy meg kell tanulni, mint minden mást, például mit kell megnyomni ahhoz, hogy elinduljon a gép." - Azért egy console és egy gui tanulási ideje között erős differencia van. Szerencse, hogy az emberek többsége nem veled ért egyet, különben nézhetnénk a fekete képernyőt a 3 soros parancsokkal
-
19.Norbika
tag
Igen segítséget kértél, én meg segítek is. Első körben azzal, hogy tudassam veled, amit szeretnél az badarság. Második körben meg, lesd meg ezt a linket. Itt van egy script. Már csak jelszóval kell védeni és akkor mehet is a menet. Egy egyszerű get paraméteres jelszó bekérés pont elég is lenne jelen esetben. Ha van még kérdés, akkor írj csak.
-
19.Norbika
tag
Érdemes ezt azért jobban átgondolni. Több probléma is van ezekkel a megoldásokkal. De csak ha technikailag nézzük, mi garantálja azt, hogy valaki nem szerzi meg a user/pass párost és nem pusztítja le. Persze mondjuk ezt egy jól fizető ügyfélnél. Abból lenne csak a kellemes beszélgetés
Nem egyszerűbb localhoston fejleszteni és azt mutogatni az ügyfélnek? Meg tudod oldani, hogy azt is meg tudják nézni. Vagy egy bérelt tárhelyre / szerverre feltöltöd, ami a tiéd.
Sok gondtól kíméled meg magad, ha nem önmegsemmisítő scriptet raksz bele, hanem jól bonyolítod a fejlesztést és a tárgyalásokat.
Persze ez csak az én véleményem.
-
19.Norbika
tag
válasz
Tele von Zsinór #13914 üzenetére
Igen így van és ha jól tudom akkor php 4.1 környékén vezették ki. ( nem 100%, a fene se tudja már ) Bár ez nem befolyásolja a választ, hogy ez a változó nem létezik. Ami nincs az nem is létezhet
-
19.Norbika
tag
válasz
fordfairlane #13905 üzenetére
Annyi a hiba, hogy első átfutásra nehéz megjegyezni miket kell javítani benne
Meg most nem is vagyok formában, de csak összemazsolázzuk neki
-
19.Norbika
tag
válasz
fordfairlane #13903 üzenetére
Igen, nem is néztem a : -ot.
A html űrlapot is rakhatnád egy form-ba. Nem kell az a sok form bele.
-
19.Norbika
tag
Hát ne vedd sértésnek, de ez ebben a formában nem nevezhető jó kódnak. De ha ettől eltekintünk, akkor az alapvető baj, hogy a post globális adatait kellene feldolgoznod, helyette egy olyan változót próbálsz meg feldolgozni, ami még csak nem is lett deklarálva, így értéke sincs.
Ha ezt bedobod a php kód elejére, akkor a post adatok bekerülnek ebbe a változóba
$HTTP_POST_VARS = $_POST;
A többi dologba most ne is menjünk bele
-
19.Norbika
tag
válasz
trisztan94 #13895 üzenetére
Engem sokkal jobban foglalkoztat az, hogy aki átveszi, milyen irányba viszi el. Az egyik kedvenc keretem a CI, de azért meg kell jegyezni, hogy komoly hiányosságok vannak. Azt nagyon tudnám díjazni, ha jobban elmozogna a rails felé. Viszont komolyabb support már nincs mögötte, ahogy újabb verzió sem lesz ha jól tudom. Persze csak az új tulajig, ami franc se tudja mennyi idő.
Én anno zendet notepad++ alatt tanultam meg használni
-
19.Norbika
tag
válasz
Is-tee #13889 üzenetére
Aptana IDE-t is nézd meg. Kezdőknek végképp ideális, kézreálló. Persze netbeans is jó, bár én azt inkább ruby és rails projekteknél használom.
php framework már már más kérdés. Egy ténylegesen nagy projekthez a Codeignitert nem ajánlom. Főleg a jelenlegi support mellett, amikor is nem lehet tudni ki veszi át és mi lesz belőle. Yii például nem olyan nehezen tanulható, de egész pofás. De nagy projekt mehet Zend-ben is, csak azt nem 1 perc rendesen használni.
-
-
19.Norbika
tag
-
19.Norbika
tag
válasz
Speeedfire #11311 üzenetére
1. Nem szeretek egy hsz-be 3-4 választ zsúfolni. OOP fórumozó vagyok
2. Nem mondtam a videókról hogy, rosszak lennének, pusztán hogy foghíjas. Azzal nem értek egyet hogy, a legelterjedtebb kereteket mutatták be, inkább azokat amiket napi szinten használnak. De ezzel sincs baj, mert legalább van rálátásuk. No de akkor is hiányos a felsorolás, viszont saját magam dádázása érdekében azt is meg kell jegyezni hogy, egy szóval sem mondták, sem ők, sem pedig bárki más hogy, egy teljes palettát felvonultató bemutatásról lenne szó.
-
19.Norbika
tag
válasz
Speeedfire #11303 üzenetére
Korrekt, csak még hiányos. Nem csak ez a három fw létezik és nem csak ez a három jó
-
19.Norbika
tag
válasz
Speeedfire #11298 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdésed, de lehet csak reggel van.
Vagy használj időbélyeget, vagy date függvény. pl.: date("Y-m-d H:i:s")
Ezt lehet jobbra balra manipulálni is persze. Ha nem erre gondoltál, akkor sorry, de fejtsd ki bővebben -
19.Norbika
tag
válasz
Sk8erPeter #11229 üzenetére
Tovább megyek. Tessék ORM-et használni
-
19.Norbika
tag
válasz
[pod]Diablo #11218 üzenetére
re-write - szép url.
Tessék:
[link] -
19.Norbika
tag
válasz
Forrest Tome #11219 üzenetére
A div amiben a tábla van véletlenül nem tartalmaz egy fix magasságot? height, max-height...
Ebben az esetben a tábla nagyobb mint a div ezért a scroll kikerül. Amúgy a scroll eltüntetésére alkalmas az overflow:hidden, csak akkor a kilógó részeket nem fogod látni. -
19.Norbika
tag
válasz
SureStudio #11220 üzenetére
$sql = " select " from userek WHERE username='$username'";
SELECT * FROM userek WHERE username = '{$username}';
-
19.Norbika
tag
válasz
SektorFlop #11179 üzenetére
Cím alapján lekéred a GEO code-ot ( [link] )
Aztán google maps-nek átpasszolod és már készen is van. Célszerű a geo code-ot a sql insertnél rögzíteni, mert lassú az api.
Kérdés esetén írj PÜ-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- EA Sports WRC '23
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest