- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
Kezdőknek mindig ferdítesz? Remélem ezt csak viccből írtad. Legalábbis magamból kiindulva ha valamiből kezdő vagyok és kérdezek valamit, akkor a lehető legrészletesebb választ reményében teszem azt. És ez a "linux a webszerver" nem csak egy kis ferdítés, hanem egy nagy kavarás. Kb. mintha azt mondanád, hogy a Windows egy szöveg - táblázat- prezentáció készítő program, mert legtöbben arra használják.
Elnézést a kis felháborodásomért, de ebben a szakmában legyünk pontosak.
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
Szerintem DNReNTi kollégának lesz igaza, ez már inkább jogosultság kezelés, mint titkosítás. Ki kell találnod egy olyan rendszert, ami backend oldalon eldönti, hogy a usernek van-e joga az adott tevékenységhez vagy nincs. Aztán ő azt hekkelget kliens oldalon amit csak akar, backenden nem fogod átengedni.
Titkosítás az ugye inkább az, hogyha van a kliens és a szerver gép, akkor egy harmadik fél ne tudja csak úgy sniffelni az adatot, vagy akár beletúrni az adatokba.
-
Zedz
addikt
NetBeans nálam több mint 1GB memóriát kért el, akkor voltam úgy vele, hogy oké akkor megy az uninstall. Persze a PHPStorm is elkéri a magáét, viszont nekem sokkal jobban kézre áll a használata, és a memória használatot figyelmenkívül hagyva ez a lényeg.
Ha valakinek a babok jönnek be és azzal tud gyorsabban dolgozni, akkor szerencséje van az árát tekintve.
-
Zedz
addikt
válasz
DNReNTi #18904 üzenetére
Sőt, ha egyéniben tolja az ember vagy csak otthonra kell, akkor 90 eur / év. Semmi pénz érte, tudom, csak valakinél ez nem opció, és azért szoktam említeni az ingyenes alternatívákat is.
Aki meg nem fizet érte úgy, hogy pénzt csinál vele, arra nem tudok mit mondani. Max annyit, hogy lehet fele idő alatt szerezné meg azt a pénzt, de ez se győzné meg.
Fun fact, hogy open source projektekhez ingyen szórják a cuccot, csak pár dolgot kell hozzá bizonyítani.
-
Zedz
addikt
Környezeti változóknál meg kell adni a PHP elérési útját. Ez természetesen máshogy néz ki Windows vagy Linux / macOS környezeteknél, keress rá a megfelelőre. Mondjuk ez érdekes mert nekem nem sírt ilyenért, ha meg volt adva, ha nem. Esetleg ha a továbbiakban nem sikerül megoldani a problémát, lőjj egy screenshotot és mutasd meg itt.
> MS-nak van ilyen ingyenes cucca, ami jó PHP fejlesztéshez
Visual Studio 2017-es IDE-ben is kellene lennie elvileg, de aztán a fene tudja hogy van ott. VS Code elég jó erre a célra ha a fizetős PHPStorm nem játszik. -
Zedz
addikt
PHPStorm +1, de hozzáteszem ez az IDE fizetős!
Tehát ha ingyenes megoldás kell, akkor VS Code nálam a nyerő. Rengeteg extension van hozzá. -
Zedz
addikt
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni a Laravel Auth::attempt() használatában?
Elvileg minden adatot megkap és mégis mindig false értékkel tér vissza. Az mondjuk keresztbe tehet neki, hogy a táblában a mezőnevek nem a Laravel standard szerint készültek, de ha minden igaz a modelben felülcsaptam őket. -
Zedz
addikt
Srácok!
Esetleg foglalkozott már valaki Laravel 5.4 és LDAP autentikációval?
Ezt próbálom működésre bírni, de folyamatosan Invalid credentials errort kapok. A connect gondolom jó, mert ha direkt elírom a connection urlt, akkor nem tud csatlakozni és ezt írja is. De pl a base dn az pontosan micsoda? -
Zedz
addikt
Sikerült megoldani ezt az átkozott kombót.
Szerintem a probléma az volt, hogy a PHP verzióm 7.1.1 volt, az MS driver pedig azt írta 7.0. Gondoltam sok mindent nem jelenthet, de ezekszerint mégis.PHP 5.6.3 + sqlsrv32-vel működik a dolog. Az eljárás ugyanaz amit fent ecseteltünk, a verziókkal lehetett a probléma.
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
válasz
DNReNTi #18848 üzenetére
Felvételiztetős gépre akarom ráhackelni a php + mssql kombót, de a rohadt mssql nem akarja magát működésre bírni mondjuk XAMPP alatt.
A következőt csináltam:
1) letöltöttem ms oldalról a drivert (2 dll)
2) bemásoltam a php ext/ mappába
3) php iniben extension=.... .dll
4) restart
5) nem működöttGondoltam IIS kezesebb lesz de az is rossz... Foglalkoztál már ilyennel?
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
Foglalkozott már valaki az IIS nevű csodával, PHP-val karöltve?
-
Zedz
addikt
Vagy itasd le azt aki a feladatért felel, kérd el a szükséges információt, majd használd a friss tudást. Social engineering.
-
Zedz
addikt
válasz
DiabloCorsa #18682 üzenetére
Ehhez inkább írnék egy shell scriptet.
-
Zedz
addikt
Ha PHP-val megy az adatbázis írás / olvasás, akkor lényegében meg is vagy. Már csak egy oldal kell, ahol van egy <form>, aztán miután POST-tal felküldted az adatokat a szervernek, a $_POST tömbből szépen össze tudod rakni a queryd, majd megjeleníted a felhasználónak.
Tehát amire szükséged lesz:
1) Adatbázis műveletek
2) HTML form (method="post")
3) $_POST tömb értékeinek kiolvasása majd a query összerakása
4) eredmény visszaküldése a kliensnek -
Zedz
addikt
Én a minimális backendre szavaznék.
Kell hozzá egy router, és egy tömb, ami tartalmazza a nyelvi elemeket. Szóval ehhez igazából még adatbázis sem kellene. Aztán ahogy azt Te is írtad, a router segítségével le tudnád renderelni a templatet a kívánt nyelvvel.Ami miatt erre szavazok:
1) Könnyen bővíthető a nyelvek száma, mert ugye csak a tömbbe + routerbe kell felvenned egy új részt.
2) Ha változik az oldal, mondjuk belekerül egy új rész vagy épp kikerül belőle valami. Esetleg struktúra váltás lesz... sorolhatnám még, akkor ezt n alkalommal is véghez kell vinni. Viszont egy backenddel az oldal mögött ezt egyszer megcsináljátok, aztán a contentért úgy is a szerver fog felelni.
3) Több hibalehetőség. A második pontból kiindulva bárminemű változtatás könnyen azzal járhat, hogy valamelyik verzió nem olyan lesz mint a többi. -
Zedz
addikt
Sziasztok,
Használ valaki Laravel + MariaDB kombót?
-
Zedz
addikt
Tudtok ajánlani valami jó form validatort szerver oldalra?
-
Zedz
addikt
Esetleg tesztel valaki Laravelt a Postmannel?
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
Ismertek esetleg valamiféle programot, ami local php servernek küld test post adatokat, html rész nélkül? Ha lehet most ezért nem írnék kliens oldalt.
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Egy Laravel mestert keresnék, aki segít a következőben: hogyan hozzak létre saját helpereket? Simán csináljak az app könyvtárban egy helper mappát, aztán oda írogassam a dolgaim? Vagy van a Laravelnek valami dedikált cucca erre?
-
Zedz
addikt
válasz
nickrivers #18360 üzenetére
Igen, nem kell változtatnod semmin, egyszerűen elavult lett a
mysql_connect()
és minimum amysqli_connect()
-et kell használni. -
Zedz
addikt
válasz
nickrivers #18357 üzenetére
De mi baj az eddig ajánlottakkal?
-
Zedz
addikt
Szerintem kezdjen akkor már valamilyen ORM-mel.
-
Zedz
addikt
válasz
nickrivers #18347 üzenetére
Nem kell felrakni régebbi verziót, semmi baj nincs azzal, ha haladni kell a korral. Tudsz MySQL-hez kapcsolódni, csak már másféle módon. Ahogyan a kolléga is írta, a msyqli_connect() vagy egy kicsit bonyolultabb de annál jobb PDO-t még tudod használni.
-
Zedz
addikt
válasz
nickrivers #18343 üzenetére
Pl. az index.php és a php.ini az két külön dolog. Előbbi egy sima php script, utóbbi pedig egy konfigurációs fájl, ami azt jelenti, hogy ne keress szintaktikailag közös pontot a kettő között, mert más-más célt szolgálnak. Az index.php-ban a ";" mindig egy "sor" lezárást jelenti.
$a = 2;
$b = 5;Blokkok nyitásánál és zárásánál nincs rá szükség.
if ($a == 2) {
echo "a = 2";
}A php.ini fájlban pedig kommentelésre használjuk: ;ez_egy_komment
A 3. problémához: PHP 7.0-át használsz? Ha igen, abból már kivették a mysql_connect() functiont, használj helyette valami mást. Ha tutorialok alapján tanulod, akkor érdemesebb minél frissebbeket keresni ezekből, mert ebben a szakmában csak úgy rohan a világ.
Szerk.: most nézem, milyen kis fancy lett a kódok meglejenítése.
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Volt már valakinek dolga Ubuntun Oracle DB kapcsolattal?
Egyenlőre van egy ilyenem: Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function oci_connect()Kis keresgélés után arra gondolok, hogy lehet kellene neki ez az oracle instant client. Ez lehet a hibája, vagy ennek simán csatlakoznia kellene?
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Kötött már valaki Oracle DB-t Laravelhez (5.2) ?
-
Zedz
addikt
Köszönöm a válaszokat!
-
Zedz
addikt
Egy webshop cart tartalmát hogy szoktátok elmenteni?
Session vagy db? -
Zedz
addikt
Sikerült már valakinek PHP7-hez LDAP csomagot telepítenie, valamilyen Linux rendszeren?
-
Zedz
addikt
válasz
DNReNTi #18213 üzenetére
Ha már íz, akkor kakaó, forró csoki.
De érdekes, mert néha nagyon bebambultam és akkor rávettem magam 1-1 kávéra, de igazából nem sok hasznát éreztem. Ugyanígy vagyok az energiaitallal is, hogy ízre elmegy, de semmi "felpezsdülést" nem érzek. Igaz energiaitalt már évek óta nem ittam. -
Zedz
addikt
válasz
DNReNTi #18208 üzenetére
Én minden nap egy adag forró kakaóval indítok, lehet át kell térnem végre a kávéra?
(#18209) mobal:
Már rá gondolni is ciki, nem még leírni.
Az volt a problémám, hogy az Eloquent belongsTo() functionjét használva hozzá akartam férni egy másik táblában lévő adathoz. Persze abból a modelből ahonnan hívtam mindenre szükségem volt, így értelemszerűen a controllerben egy $news = News::all() hívással elintéztem a dolgot.Aztán csodálkoztam, hogy a $news->user->id miért nem működik. Elkeserédesmben már ide írtam, mire eszembe jutott, hogy nem find(...)-dal kértem le az adatokat, hanem all()-al, így a másik táblában lévő adatokhoz kell egy foreach...
-
Zedz
addikt
Hali,
Laravel Eloquent ORM-ben jártas itt valaki?
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Ha Laravelben minden logolni szeretnék, kezdve egy user belépésétől, az adatbázis műveleteken keresztül a kilépésig, akkor milyen módszert javasoltok?
Elsőre a Laravel eventek jöttek szóba, hogy minden ilyen actionre írni egy eventet, és mindig meghívni ott ahol logolni szeretnénk.
-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #18138 üzenetére
Ajj nagyon topa vagyok, naná, hogy a vagrant /etc/hostsba módosítottam.
Köszi. -
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #18136 üzenetére
Nem sikerült beállítanom a vhostot.
Ugye alapjáraton a 192.168.33.10 címre bejön a scotch "üdvözlő" oldala, ez eddig stimmel, működik a dolog.
A public mappába legiteltem egy teszt projectet, aminek legyen most a neve szimplán "project".
Az /etc/hosts fájlba felvittem egy ilyet, hogy 192.168.33.10 project.dev, aztán csináltam egy configot:
/etc/apache2/sites-available/project.conf.Ez a következőt tartalmazza:
<VirtualHost *:80>
ServerName project.dev
DocumentRoot /var/www/public/project
ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/error.log
CustomLog ${APACHE_LOG_DIR}/access.log combined
</VirtualHost>Ezek után egy laza mozdulattal sudo a2ensite project.conf, majd sudo service apache2 restart.
Igazából ugye ez egy sima vhost kreálás linuxban, és nem tudom, hogy most én felejtettem ki valamit, vagy rosszul csináltam valamit, vagy a vagrant nem enged valamit? Elméletileg a http://project.dev címre be kellene jönnie a vagrant publicjában lévő project oldalnak, de e helyett csak teker a böngésző, aztán nem tudja elérni.
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Használ itt valaki Scotch boxot (vagrant) ?
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Laravelben találkozott már valaki olyannal, hogy a lang fájlokból jövő szöveget ha megnézzük a HTML kódban, akkor ékezet helyett annak valamilyen kódját mutatja? "és" helyett "és" például. A weboldalon jól jelenik meg, a HTML kódban sajnos nem. A fájlok és a html doc és UTF-8 encodera van állítva.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #17988 üzenetére
A sok kontár kóddal sajnos tényleg nem lehet mit kezdeni, de ha jól tudom akkor már a CodeIgniter is tudja, hogy csak át kell írni valahol milyen DB-vel dolgozzon, a query builder pedig elintézi a többit. És ez még csak nem is ORM.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #17986 üzenetére
Egy jó keretrendszerben a DB átállás nem igazán kellene, hogy fájdalmat okozzon, nem?
-
Zedz
addikt
válasz
PowerBuldog #17884 üzenetére
Az nem baj, úgy a legizgalmasabb.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #17582 üzenetére
+1 a PDO-nak.
-
Zedz
addikt
válasz
#68216320 #17577 üzenetére
Csak mysql_ támogatott? Nem vagyok nagy PHP guru, de ha jól tudom ez már nem támogatott dolog, így ha saját szakállra dolgozol azon a tárhelyen, szerintem keress másikat. Miért fontos, hogy mind a kettő támogatva legyen?
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #17525 üzenetére
"nem is csak alapvető dolgokra!"
Én eddig még nem használtam ki a teljes erejét, így nem mertem állítani, hogy ez jó mindenre.
De ha igen, akkor öröm és boldogság.
Sőt, még egy kicsit fényezve a VS-t, nemrég még Node.js támogatást is kapott.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #17520 üzenetére
VS Community is ingyenes, és igazából szerintem elég az alapvető dolgokra.
Amúgy komolyabb fejlesztések alatt +1 az IDE-knek. Én is egy ideig Sublime Texteztem, de aztán rájöttem, hogy mennyivel egyszerűbb ha nem szopatom magam egy nagyobb projekt alatt.
-
Zedz
addikt
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #17160 üzenetére
honda, kérlek hagyd el ezt a szakmát. Nagyon szépen kérlek keress valami mást, mert ez már kritikán aluli amit művelsz. Rengeteg türelem és segítőkészség után sem vagy hajlandó felfogni azt amit írunk. Hányszor szóltunk már, hogy először olvass utána, értelmezd, próbáld ki, ha végképp nem megy akkor kérj segítséget. Az utolsó hozzászólásomra sem reagáltál, gondolom ötleted sincs miről beszéltem neked. Részemről ennyi volt, csatlakozok azokhoz akik már csak nézik ezt a vergődést.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #17150 üzenetére
10 másodperces Google keresés eredménye.
-
Zedz
addikt
válasz
Orionk #17147 üzenetére
Szia,
Ahogy Sspot kolléga írta, Drupal és WordPress fronton megérné szétnézni. Utóbbi valamivel népszerűbb, rengeteg sablon van hozzá, biztos találsz olyat ami neked megfelelő. Ezeknek nagy része ingyenes, olcsó, kevésbé olcsó.
Ezek szerintem megfelelnek az elvárásaidnak, egy viszonylag átlátható felületen tudod szerkeszteni az oldalad struktúráját, tartalmát.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #17144 üzenetére
Össze-vissza értelmezed a dolgokat, de kezdem azt hinni, meg sem éri megpróbálni rendet tenni.
orulnek ha ugy meg tudnam csinalni hogy ne kelljen MYSQL-t hasznalni
Akkor mégis mi értelme lenne dinamizálni az oldalad? Mennyivel jobb 120 HTML fájl helyett 120 PHP fájlt kezelni? Semmivel.
Amit szerintem most csinálnod kellene, és amit úgy sem fogsz megfogadni, az a következő:
Túrni a netet alapvető PHP tutorialok után. Értem ez alatt azt, hogy egy jó időre elrakni a padlásra a telefonos oldalad, majd megtanulni azokat az elemi dolgokat, amik nélkül egy ilyen oldal nem tud létezni.Mik ezek? Adatbázis műveletek. Ez magában foglalja az adatbázisba való írást, olvasást, adatok módosítását . Ha ezekkel megvagy, érted a lényegét, meg tudsz írni pár alapvető dolgot, akkor térj vissza ide, és mondjuk mi lesz a következő lépés.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #17098 üzenetére
A sok link, segítség, JSFiddle és már-már türelem is az oltogatásod része volt.
-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #17084 üzenetére
Ha ennyire fontos számodra az adat és biztos helyen akarod tudni, akkor szerintem is felesleges spórolni azon az 1 queryn. Az a biztos, ha elrakod DB-be, onnan már nem olyan egyszerű eltüntetni.
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #16953 üzenetére
Szerintem szánd rá az időt arra amit DNReNTi linkelt. Tanulsz is belőle, és többre mész mint az ilyen ekevas tutorialokkal, ahol még mysql_connectet használnak. Nincs elég időd elolvasni? Miért kell kapkodni?
-
Zedz
addikt
válasz
honda 1993 #16949 üzenetére
Ez a tutorial nem jó. Ha már ezt látod egy kódban, akkor hagyd ott: mysql_connect. Párszor már le lett írva, hogy ez egy idejét múlt megoldás, már nem szabad használni, helyette ott van a mysqli (igen, direkt van i betű a végén) vagy esetleg a PDO.
Gondolkozzunk el egy kicsit, hogyan is működhet egy nagyon alap login rendszer? Van ennek több módja is, de vegyünk egy nagyon alapot.
Regisztrációnál mi történik? A megadott adatokat beszúrjuk egy adatbázisba, de ez előtt lehetőleg szerver oldalon kiszűrjük az "ártalmas" karaktereket, és sha1(jelszo) hash segítségével elkódoljuk a jelszavunk. Amikor valaki be szeretne jelentkezni, akkor a login formban megadott mondjuk felhasználó név és jelszó párosra lefuttatunk egy keresést az adatbázisban. Ha megtaláljuk a felhasználónév - jelszó párost, akkor létrehozunk egy úgynevezett sessiont, amiben adatokat tudunk tárolni. Ez a felhasználó böngészőjében tárolódik, tehát mindenki egyedi sessionnel fog rendelkezni. Ha ebben eltárolsz mondjuk egy olyan változót ami azt ellenőrzi, be van-e jelentkezve, akkor ezt szerver oldalon tudod ellenőrizni. Ha az oldalbetöltéskor ezt megvizsgálod, és megtalálod a session-ben keresendő változót, akkor pl. üdvözlöd a felhasználót, ha mégsem találtad meg, akkor simán átirányíthatod a bejelentkező felületre.
-
Zedz
addikt
válasz
hurvinka69 #16734 üzenetére
Nem teljesen értem a kiegészítő szerepét, de ha eddig saját kóddal dolgoztál, akkor szerintem ennek megírása sem okozhat gondot. Ha elakadnál akkor segítünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest