- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agony
aktív tag
válasz
sztanozs #15921 üzenetére
Ja és ha nem fáj nagyon, akkor átrakhatnád class-based-re a kódot...
Megtisztel a bizalmad, de mint mondtam PHP 0 vagyok, a célnak így is tökéletesen megfelel.
Én is csak segíteni próbálok egy ismerősnek, hogy az 1001 nevezést ne e-mailekből és cetlikről kelljen összevadásznia. -
Agony
aktív tag
válasz
sztanozs #15919 üzenetére
Elnézést pontatlanul fogalmaztam és félreértettem az előző nemleges válaszod.
A kód tökéletesen működik amit írtál, a kérdés lényege az lett volna, hogy lehet-e az eredményeket versenyszámok szerint külön táblázatba elszeparálni egymástól, de nagyjából sikerült megoldani.Köszönöm szépen a segítséget.
-
Agony
aktív tag
válasz
sztanozs #15916 üzenetére
Az megvalósítható, hogy a következő lekérdezés timestamp értéke az előző utolsó értékét vegye fel +30perc és arra kezdje rászámolni újra a versenyzők 2 perceit?
Mert most ez az első lekérdezés:
$result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM nevezesek where verseny=1 and versenyszam = '01. Futószáras versenyszám'");
Ez a második:
$result2 = mysqli_query($con2,"SELECT * FROM nevezesek where verseny=1 and versenyszam = '02. Kezdő gyermek ügyességi versenyszám'");
... és így tovább ahány versenyszám van, de a második lekérdezés táblázatában már az első versenyszám utolsó idejének 30 perccel megnövelt értékével kellene kezdődnie.
-
Agony
aktív tag
válasz
sztanozs #15914 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ.
Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy a következő versenyszáma kezdése ebből hol állítható be?Meg kell ismételni a táblázatot, módosítva az SQL lekérdezést a következő versenyszámra és már eleve az előző timestamp értéket kezdi el növelgetni ismét 2 percekkel?
Mert kb. 10-12 versenyszám követi egymást ezeket kellene egymásra építeni időben, hogy kialakuljon egy napirend féleség. -
Agony
aktív tag
Sziasztok!
PHP-val kapcsolatban szeretnék segítséget kérni egy probléma áthidalására:
Adott egy verseny amire a nevezőket mysql tábla tartalmazza és a PHP oldal innen listázza ki egy táblázatba.
Eddig csak be voltak sorszámozva egyszerűen, hogy egy változónak alapértékként 1-et adtam, aztán a táblázat minden sorában növeltem az értékét.A problémám az, hogy szeretnék ha sorszám helyett idő lenne és a versenyen belül az egymást versenyszámok tervezhetőek lennének időben.
Például: Az első versenyszám 9:00-kor kezdődik és minden versenyző 2 percet vesz igénybe, tehát 3 induló esetén az első 9:00-kor a másik 9:02-kor a harmadik 9:04-kor kezdene.
A második versenyszám viszont már az első versenyszámra nevezettek függvényében alakulna és fel kell számolni egy fix időt, mondjuk 30 percet a pálya átépítésére, így a fentiek alapján 9:34-kor kezdődhetne a második versenyszám.Most így van megoldva az első versenyszám, és ez ismétlődik annyiszor ahány versenyszáma van, nyilván más-más sql lekérdezéssel. Tudom elég puruttya de abszolút PHP amatőr vagyok, szóval elnézést a tákolt kivitelezésért.
mysqli_set_charset($con, "utf8");
$result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM nevezesek where verseny=1 and versenyszam = '01. Futószáras versenyszám'");
$counter = 1;
$timestamp = strtotime('09:00');
$time = date('H:i', $timestamp);
echo "<table border='1'>
<tr>
<th>Sorrend</th>
<th>Indulás ideje</th>
<th>Lovas neve</th>
<th>Ló neve</th>
<th>Edző neve</th>
<th>Egyesület neve</th>
<th>Nevezés ideje</th>
<th>Versenyszám</th>
</tr>";
while($row = mysqli_fetch_array($result)) {
echo "<tr>";
echo "<td>" . $counter . "</td>";
echo "<td>" . $time . "</td>";
echo "<td>" . $row['lovas'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['lo'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['edzo'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['egyesulet'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['nevezes'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['versenyszam'] . "</td>";
echo "</tr>";
$counter++;
$time++;
}
echo "</table>";
mysqli_close($con);
?> -
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen amatőr vagyok a PHP-hoz, de találtam magamnak egy érdekes kihívást és ehhez szeretnék egy kis iránymutatást kérni hozzáértőktől.
Egy egyszerű oldalt csináltam amin a látogatók jelentkezhetnek versenyekre, azon belül pedig versenyszámokra és egy mysql lekérdezésből láthatják is az addig benevezetteket.
Eddig nem is volt bonyolult kb. zéró php és mysql tudással pár óra alatt össze lehetett dobni, viszont szeretnék ha tudnák törölni és módosítani is a nevezéseiket, hogy ne csak az adminon keresztül intézhessék.Ez -szerintem- csak felhasználói fiókokkal lehet megoldani ezért kerestem erre a célra egy regisztrációs és login scriptet, amit kicsit személyre szabtam és sikerült működésre bírni, viszont itt a nulla php tudásomnak köszönhetően léket kaptam. :S
A login oldal kész van, ezen belül három aloldal van (versenyek, nevezés, nevezéseim), de sajnos ötletem sincs, hogy ezen belül, hogy oldjam meg, hogy a userek kezelhessék a saját nevezéseiket.
Ismertek esetleg erre vonatkozólag valami jó tutorialt? Az se baj, ha az egészet elölről kell kezdeni
A teljes oldal letölthető innen egy rar fájlban.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Agony
aktív tag
válasz
fordfairlane #13905 üzenetére
Igazad volt, a rengeteg <form>-ban akadt el. Kipucoltam és szépen átmegy minden.
A karakterkészletet átraktam közép-európaira, így már az ékezetek is átmennek.Köszönöm szépen!
-
Agony
aktív tag
válasz
19.Norbika #13906 üzenetére
Köszönom a gyors infokat.
Norbika
Szerencsére nem állítottam, hogy jó, 100%-ig amatőr vagyok hozzá, de bírom a kritikát.fordfairlane
$HTTP_POST_VARS cseréje $_POST -re működött, most a rendező átjön, a többi meg gondolom a sok form miatt akad el, de azokat is kipucolom mindjárt.Még az ékezetek vannak elveszve de az gondolom a kódoláson múlik.
Minden esetre köszönöm az észrevételeket!
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis szakértői supportra lenne szükségem PHP mailezés kapcsán, mert kissé elvesztem.
Írtam egy végtelenül egyszerű 1 oldalas html oldalt, ami lényegében egy űrlap és jelentkezési lapként funkcionál, mert eddig minden információt ömlesztve cetliken, telefonon kaptunk és szeretném leegyszerűsíteni a folyamatot.
Az oldal itt található: http://vomnatkai.atw.hu/test
Az oldalon az Elküldés gomb el is küldi a PHP-n keresztül a levelet, a mezőknek megadott értékeket viszont nem veszi át, csak a címeket küldi el... pl.: Rendező neve:
Hol hibáztam?
Előre is köszönöm a segítségeketet!
A fileok innen letölthetők (1 html, 1 php): HTML+PHP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged