- Magisk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
Nekem ez egy kicsit furcsa elgondolás. Én létrehoznék 100 linket a 100 ingatlannak, és pl. colorbox-szal galériaként megjeleníteném a képeket, minden ingatlan egy-egy galéria.
Tehát lenne minden ingatlanhoz egy ul, aminek az elemei hivatkozások <a> a képekre. A rel taggal lehet colorbox-nál csoportosítani a képeket. Vegyük a könyvtár nevét: bp001, ezt teszed be a a rel-be <a href="#" rel="bp001>bp001: ez a szöveg a link</a>, így amikor rákattintasz a hivatkozásra, colorbox-ban megjelenik az első kép, mint kép 1 / 4 és szépen végig lehet lapozni. Másik hivatkozásra kattint, másik galéria jön fel.Szerk: persze minden képhez kell egy linket generálni, de csak egy hivatkozást jelenítesz meg, a többit css-szel elrejted.
-
Sk8erPeter
nagyúr
flock($fp, LOCK_EX)
exclusive lock-ot raksz a fájlra írás előtt, majd flock($fp, LOCK_UN) kóddal pedig feloldod a zárolást. Ez most a korábbi fwrite()-os példádra vonatkozik.
Ennél viszont egyszerűbb talán a file_put_contents() megoldása, mert itt a fentit végzi el helyetted automatikusan, ha beállítod a LOCK_EX flaget.
Arra viszont figyelj, hogy ez csak PHP 5.1.0-tól elérhető, győződj meg róla, nálad magasabb verziószámú PHP fut-e.
A hivatalos oldalon található egy egyszerű példa, ami pont hozzáfűzést ÉS zárolást mutat be, neked pedig pont ilyen kell, ha a korábbi példádból indulok ki:$file = 'people.txt';
// The new person to add to the file
$person = "John Smith\n";
// Write the contents to the file,
// using the FILE_APPEND flag to append the content to the end of the file
// and the LOCK_EX flag to prevent anyone else writing to the file at the same time
file_put_contents($file, $person, FILE_APPEND | LOCK_EX); -
Sk8erPeter
nagyúr
Különösebben nem tanulmányoztam át a kódodat, de a $fields_string miért nincs inicializálva egy üres stringgel? Ha valami query stringet építesz össze, akkor miért nem a http_build_query() függvényt használod?
Fájlba írásra miért nem a file_put_contents() függvényt használod, a FILE_APPEND flaggel az egyszerűség és szebb kód érdekében? -
jeszi
tag
Megvan!
Az NLS_LANG változó és a html kódolása a döntő.
Az NLS_LANG elvileg működik, ha putenv függvénnyel beteszem a php fájlba:
putenv("NLS_LANG=AMERICAN_AMERICA.UTF8");
Ehhez az is kell hogy a php.ini fájlban a safe_mode_allowed_env_vars változónál engedélyezve legyen ezen környezeti változó beállítása (ha üres az értéke, bármit beállíthatsz putenv-el)
+ ne legyen tiltólistán a safe_mode_protected_env_vars változónál.
Ezeket beállítottam, fel is szedi az adott php oldal a változót, lekérdeztem a phpinfo(INFO_ENVIRONMENT); függvénnyel, ennek ellenére nem jelentek meg helyesen a karakterek.
Globálisan is beállítottuk a szerveren, de nem hozott eredményt.Végül külön az apache webszerveren is beállítottam, így most már működik (/etc/apache2/envvars).
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nők, nőügyek (18+)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- World of Tanks - MMO
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest