- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsirfecske
addikt
hehe, alig játszottam és patch óta azon pörögtem, hogy újra összerakjam a gránátos build-et. de most kész, jöhetne bármi boss (semmit nem toltam még le mindig). viszont teljesen elgatyásodtam, 3 div-em ment bele az új amuba és a voltaic 5 socketbe (kb tucatnyi próba ment mellé, és hát se a gemcutter's prism se a greater jeweler's orb nem túl olcsó mostanság...), 12 div-em párolgott el ebben a körben.
de épp egy stone citadelnél vagyok, ha sikerül 600+ waystone-nal letolni és esik legalább 3 fragment, akkor lehet megpróbálom még egyszer. bár úgyis csak felkúr a halálmechanika, de legalább most már tudom, hogy a +max res se ér semmit a játékban ezek ellen. azt elengedve (főleg, hogy ugye szét is izelte a patch) kő egyszerű két klikkes karival vicces lenne elsőre megcsinálni.
de tényleg jó a kérdés, mert ugye a quest log mindig kiírja és idegesít
-
Ribi
nagyúr
Konzolon lehet nézni terhelést? Mert neten nincs olyan ember akinek ne nézne be 30 fps alá nagy fight esetén. Az a szar, hogy állandóan megy a séder amint valami új jön be. Mondhatni ótvarfosul van megírva a játék. Map töltéskor sédereljen le minden szart és ne harc közben.
Belibeg valami új boss, látom hogy SSD 4-600MB/sec, shader maxon, hallom hogy cpu venti felpörög, fps 100-ról 30-ra le.
Szerintem konzolon sem fut jól, csak megszoktad hogy szar mindenhol -
_ocsisajt
őstag
Ez is baba volt nagyon. 3.1K hp, 1.2K ES, 1.7K Mana (Mind Over Matter rulez)... Kék, meg nem sok modos T15 mapokat vitte szépen... Le is nyomtam vele az időmanipulálós bosst, tehát megvolt a 2X4 pont is ascendancy-ben... De ezt túlizgultam és ebattam, ha bementem volna a karikába a fázisnál, utána lenyomtam volna simán...
Mindegy, most szerintem indítok egy Poeguy (az az akcentus, attól kiégek
) féle totemes buildet*, meglássuk...
* [link]
-
_ocsisajt
őstag
Jaa ok, de szerintem még kevés vagyok damageben hozzá:
Azon theoryzok, hogy kiveszem a grim feastet (boss fight, nem tudom előtte túltápolni ES-t), berakom a raging spiritet a szokásos demolisher/splinter/envenom/corro-val...
Most Grimmel (vitality supp) és RS nélkül Bossos gemekkel sniperek (level 89 wok):
11 sniperem van így:
Grim (vita) nélkül RS-el: 12 sniper... Hmmm RS-ek szétkapkodják az armorját, eleve még ott lesz a sebezhetőség is.(Ha a póznát úgy tudnám leszúrni, hogy a warriorból táplálkozzon, az lenne a tuti, de ott arra úgy sem fogok tudni figyelni sztem)
Szted? -
-FreaK-
veterán
Igen. Nem.
Kb. fele volt a peak player count (578,569 vs. 264,708) tavaly februárban mint a poe2-nél, de szerintem ez most bőven meg fog dőlni, eléggé várják az emberek és van hype.
Folyamatos player count most kevés, de már rég volt tartalom és ugye jön hamarosan az új cycle, így érthető.Elég sokan írják (pl. Raxx videója alatt, vagy a linkelt Ziz videó alatt), hogy LE-vel fognak inkább játszani, nyilván ez kis minta, de megértem, én is jobban várom.
Viszont tényleg a Poe2 a "nagyobb hal" azért.
-
zsirfecske
addikt
ez szopi, rng map átka néha
én meg behaltam a 2. citadel fajtám legvégén +600% juiced irradiated waystone-nal a kötsög boss uccsó fázisánál, az insta kill effektet 1 centi híján nem kerültem el. ez tényleg baromi idegesítő, újat keresni, elgrindolni addig stb. hülye voltam, még mindig nem csináltam meg a trialokat, 5-8 ascendancy pontokat, akkor most már tényleg az jön előbb.
-
zsirfecske
addikt
boss-oknál mit érek max 5 life on hit-tel? effektíve semmit, és cserébe map-ozás közben sem tölt rendesen. így meg életben tart a boss-ig, ott meg úgyis flaskázok, ennyi. nem is igazán értem, még ha gránátonként is számolja, akkor is 25 life / shot ha mind betalál? ráadásul én a gas granade fire explosion-jét használom fő sebzésnek, az sokszor lehet hogy tök független a hit eseménytől. de nemtom hogy számolódik, őszintén szólva nem is próbáltam ki soha, annyira useless statnak tűnt az alacsony érték miatt. persze javítsatok ki ha tévedek.
szerk:
amúgy 30-50 div körül láttam magas mana+life on kill suffix mellett +proj skill és 500+ phys dps xbow-okat, csak hát ugye még a mapozás elején vagyok, második citadel felé járok épp, nincs rá zseton. de az lenne a tuti, mana on kill-ből csak az egyik gyűrűmön van 20+, mondanom sem kell a leghasznosabb statok egyike. 145 mana körül van egy gas granade (-40% resource cost mellett!), szóval kell a visszatápolni folyamatosan, bossoknál meg ha nem elég magas a damage akkor flaskázni 1-2x. -
Csokishurka
őstag
Hát igen csak akkor a loot is gyengébb
De végül is az Invictust ugy talán nagyobb eséllyel dobja.
Én a végén már eladtam mindent fragmentet amúgy.
Amúgy ha most kezdenék karit a legjobb fix bevétel szerintem a Temple of Trial.
► Soul Coreok egész jó áron mennek mióta lehet cserélni a socketekbe
► Eshet currency (nekem az első Divem ott esett)
► Sajnos arra hogy jó corruptolt itemet dob arra elég kevés az esély
► Illetve a bosshoz való 3 fragment is tűrhető áron megy
Szumma ha napi 2-3-at letolsz (ha már van értelmes geared sztem ez max 1 óra) simán napi 1 div is bejöhet akár. Ha jó soul coreokat dob akkor mégtöbb)Most próbálok/próbáltam mindent tesztelgetni mi az amiból a legtöbb bevétel jöhet. Ez a quantity + rarity + rare monsteres fel setupolt mapok nem rosszak, de mivel a Divenon van DR így egy kicsit szívás. (amit pontosan sztem senki sem tud, hogy működik)
-
zsirfecske
addikt
így jártam el eddig is, guide-ot nem is nagyon néztem, csak wudijo build-jéből lestem a support gem-eket, mert nem volt kedvem átnyálazni mindent meg agyalni rajta. az elemental gamage boost-olása is onnan jött, de amúgy a passzív fámon látszik, hogy elég saját kútfőből megy:
-
zsirfecske
addikt
-
prokxy
veterán
Nem tudom megadni, mert akkor ütközés lesz, lentebbi hsz-emben látszik.
"szerk: ha pedig a mail-t akarom felvenni, akkor:
The Email account associated with this request is already linked to another Path of Exile account.
Current Account: Pr0kxY#91xx
Existing Account: Pr0kxY#38xx"Nem regeltem a poe-ra, max az 1-re nagyon régen, de a 2-re már steam-es acc-tal lépek be és ez lehet a gond.
Mind1, redditen is írják, hogy a support az nem nagyon válaszol + a validáló mail sem megy el sokaknak. Még kutakodok a neten, hogy mizu, de normál esetben ennyi léne legyen.
Köszi azért.
#2746tomazin: képen elég rosszul látszik, de a connect gomb nem aktív, csak a twitch-nél és a mail-nél. Így ez nem nyert sajna. :/
-
Ezt én értem, de akkor mi értelme van ennek, lehet én vagyok láma, de nem látom értelmét! Mármint a HC-nak nem látom értelmét, mert az biztos, hogy kizárólag az vágjon bele aki teljesen magabiztos abban, hogy nem hal meg ott...ahhoz pedig igen csak toppon kell lenni minden tekintetben 🤔
-
tibee77
őstag
Az a baj, hogy ez az item annak a bizonyos 1%-nak lett kitalalva.Beraktak olyan rewardnak, amit alig paran tudnak csak megszerezni.No hit run-okat futni rohadt stresszes, igaz most persze egy olyan bug is van hogy a chayula monk-ok siman ugy vegigfutnak a sanctumon hogy nem vesztenek a honour-bol...Ujabb dolog amit ggg-nek javitani kell.Szoval van egy item ami ugy lett kitalalva, hogy legyen belöle talan 100db össz-vissz traden ehelyett van 1100 xD. Ez az item meg busted, igaz a choir amulettel szo szerint infinite dmg, amugy meg "csak" olyan gyorsan tolhatsz le egy mapot vele amilyen gyorsan akarsz.
akarhogy nezem ez eleg op, mivel ggg direkt kijelentette, hogy szenvedni akarja latni a jatekosait, hogy meg egy rare mobtol is parazzunk nehogy leöljön, egy map boss meg igazi kihivas legyen mar t15ön is,Pinnacle bossokrol nem is beszelve.Ez az item meg ezt az elkepzelest felrugja teljesen.Ha meg is szüntetik ezt a monkos dolgot meg az insta dupe-ot akkor is lesz traden több mint 1000 elado belöle.Amiböl a vegen az lesz, hogy par gazdag ember felvasarolja öket es aztan olyan aron adja el amilyen-en akarja.Ergo a sok ugymond "csiter" akiknek köszönhetö most ez a helyzet, ismetelten jol jarnak.Nagyon remelem hogy valahogy megoldjak ezt de az is lehet hogy tenyleg kapunk egy uj ligat, egy economy resetet.
-
ProEvoFan
nagyúr
-
Har_melin
addikt
-
tibee77
őstag
Jaja vagom, neztem is egy nagyot mikor random beadta.
nagyon kivancsi vagyok, hogy milyen lesz a patch, mi az ami tuleli es mi nem.igy az amuval mar szivesen visszamennek a gemlingre.amu elött volt 950 intem-400 dexem, bikazna a dpst meg a speedet az tuti csak para hogy kuka lesz a kari ket nap mulva.
-
-
mor
tag
Ugyanez van nekem is, teljes megoldást nem tudok, viszont nekem az vált be, hogy egy cpu magot leválasztok a folyamatról így ha fagy a kliens, akkor nem döglik bele az egész gép és kibírom lőni a tm-ben.
(task manager>poe2.exe>jobb klikk>go to details>set affinity>cpu 0 pipa ki) -
freddirty
senior tag
áá, gyűjtögető vagyok, inkább megtartom
. Meg a POE2 még nincs kész messze, szóval bármi lehet a jövőben, én pedig a POE1-ben is standardon játszottam az időm több mint felében, ergo ha nem unom el a POE2-őt nagyon akkor jó lesz ez még. Szóval egy ritka unique bezsebelve és kipipálva
Más: lehet quality egy charmon is! Legalábbis találtam egy topaz charmot amin van. Ezen felbuzdulva azt hittem glassblower jó lesz a golden charmomra, de nem. Nincs currency amivel lehetne charmot qualityzni. -
zsirfecske
addikt
oh kösz az inspiration tippet (ez a d2 insight megfelelője kvázi), ezt már most be fogom tenni
az attack speed-nek meg utánaolvastam kicsit, az van amit mondunk, mindkettő igaz: ha van elég cooldown reduction akkor igenis számít az attack speed, gyorsabban tudsz dobálni, de először a cdr kell, no meg manával sem árt győzni. szóval vsz a három stat közül az attack csak a harmadik a sorban.
-
zsirfecske
addikt
köszi mindenkinek az infókat
tudom, hogy bombard crossbow, azt is vettem, és persze nem endgame-re, hanem majd lev59-től levellingre.
viszont az attack speed dolgot nem értem, az itt mit számít? cooldown-os minden használandó gránát skill, nem?
azt hittem a +proj skill dps-ben bazi sokat ad, többet mint más stat, a mana pedig megoldható lesz később (de akkor látom, hogy +mana/kill az útja, felteszem még +proj skill nélkül is fontos stat). mondjuk 1 ex-ért a +physical és +%pyhiscal sebzés ezen a szinten elég jó deal-nek tűnt még socket és up előtt. kíváncsi vagyok milyeneket fogok találni/vendorozni/craftolni ehhez képest majd ezen a szinten. nyilván nem 222 div kategória a célom
juteszembe az item level ugye nem változtat az alap sebzésen és a level req-en (épp mint diabloban)? tehát egy ilevel69 cucc mindig ugyanaz lesz mint egy ilevel80, kivéve, hogy sokkal kisebb értékűek lehetnek a stat-ok rajta (tier), kisebb level req mellett. gondolom a legjobb dps mindig az lesz ami a legmagasabb map-eken esik a legnagyobb levelű moboktól, persze ha az optimális kombóban jönnek a statok a legjobb rollokkal. és ennek az ára az, hogy nem is lehet alacsonyabb szinteken használni, ha trade-el is az ember ilyet.
szerk:
jajj, most veszem csak észre, hogy az enyém advanced bombard, nem expert bombard xbow. akkor ezért alacsonyabb a base dmg és a level/attrib req is, nem pedig az item level miatt. az nem is hat ráugye d2-ben a magasabb tier-ű stat mindig emeli a level req-et is.
-
tibee77
őstag
Levelingre meglepöen op volt maga a staff, ami ugye fillerekert megy.(3 socketes kell) a lenyeg, hogy legyen a cuccaidon flat dmg.kesztyün lehet flat dmg-et hozni , ringeken.elejen semmilyen attribute nem kell kb sehova, mert a färol minden pont szinte strengthre megy, amitöl rohadt sok lesz az life meg az increased dmg is.Igy tenyleg csak azzal tudod növelni a dps-t leveling alatt, hogy mindig egy picivel jobb rollos flat dmg-es cuccokat veszel fel.(az a legjobb ha mindenfele element van) illetve attack speed-del.
-
tibee77
őstag
Azert ezzel nem ertek egyet.en is giga kocka voltam/vagyok poe1-ben de a ligastart nagyon nagy szenvedes volt.vagyis legalabbis magamhoz merten, egy poe1es ligastarthoz kepest.ket kari utan ugy voltam vele ,hogy hagyom a jatekot a *csaba, nem kell ez nekem.nagy lutri volt a start , mert ha nem volt szerencsed a kezdö karival akkor elegge szar volt a jatek.aztan hirtelen felindulasbol inditottam egy harmadik karit, egy minion abusert.hat igen, hirtelen poe2 lett a kedvenc jatekom.
sokkal több volt a sikerelmeny, a kari szarnyalt a kampany alatt aztan endgameben is.szedtem össze vele annyi penzt ,hogy mostanra egy olyan kariv jatszok ami vagy 50 divbe került, olyan sebesseggel tolom a watchstoneokat mint anno az elsö reszben.(Stacker gemling, op mint allat, csak sokba kerül) Majd teszek fel rola videot.szerettem a minionosat is mert az atomtank volt es mindent vitt de lassu volt mapra.meglatjuk meddig hagyja ggg hogy ilyen karik is letezzenek mint a gemling stacker.remelem meg januar elejeig igen.
-
zsirfecske
addikt
köszönöm, quality-t nyomom akkor + én is evasion-ra gondoltam, ha már a majdnem perf 99% base értékre mentem. csak ennél nemtom mi a jó rúna, az iron rune az low level és ott 20% armor/evaison/energy shield a tooltip. ez picit zavaros, nincs ott a 20% evasion rating amit említesz. általánosan az itemeken nem annyira egyértelműek ezek, hogy mi mit módosít, főleg ha nem pontosan ugyanaz a szóhasználat.
pl. itt van ez a jewel, beraktam az első jewel slot-ba a passzív fámon:
mivel grenade build, azt látom, hogy a gas grenade dps 99-ről 104-re emelkedik vele, és hogy a main hand critical hit chance 5%-ról 5.6%-ra. ezeket értem, az 5% base chc-re kell érteni a +12%-ot, az pont 5.6% (ez követhető jól a skill panelen a critical hits alatt), a projectile dmg viszont nem igazán látszik külön. jó, a végeredmény +5% total dps, de jó lenne látni a passzív fáról jövő projectile dmg szummát, ha már az az egyik legfontosabb sok ranged build-nél. vagy csak én vagyok vaksi -
Har_melin
addikt
Majd megnézem alaposabban, de az első másfél perc alapján rögtön két gondom is van vele (miközben a boss dmg valóban impozáns):
- a clear direkcionális, csak abba az irányba működik, amerre állsz. Ha körbevesznek, akkor szopás lehet.
- mana menedzsment. Folyamatosan kifogy neki, a franc se akar állíndóan flaskát nyomogatni. -
ProEvoFan
nagyúr
Adok a játéknak még egy esélyt.
Grenade Mercenary Leveling Guide [link]
Utána váltok az edgame megfelelőjére.
Lvl8ig sokkal jobban haladtam, mint a sorcival.
Monkot nem akarok kezdeni, mert azt szerintem nerfelni fogják, és a cometes sorcival már megszivatott a játék. Többször nem viselném el, törlés lenne a vége.
Ez a Mercenary build már régóta él, remélem ezt békén hagyják. -
Anti-Hero
aktív tag
Gas Granade witchhunter tényleg jó.
Sokáig erőltettem az explosive Shotos witchhuntert..de nem volt effektív mapozásra.Vagy 40 exát költöttem összesen eddig. De lehet kicsit többet..mert volt rossz vásárlásom is.
T7 jelenleg és haladok normálisan vele.Aztán még át sem respeceltem a t13+ra magam..de jelenleg jó az ami van, amíg nem járok ott.
-
Hangfalképű
tag
Na ja. Mondjuk mégis kipróbáltam, mivel kellet a harmadik ascendancy és trial of sekhemast csináltam, oda pl pont jó. Nem fogy a honor ha eltalálnak és elemental a sebzés, sokkal egyszerűbb volt így.
Viszont a weapon set pontoknak valaki magyarázza el a lényegét, mert nem bírom megérteni. Miért jó az, hogy ha adott fegyver, csak xy pontokat használ a fáról? Miért baj, ha a teljes fa érvényes mindkét fegyónál, úgy is kiosztom a pontokat, mivel a weapon set pont nem plusz pont? -
Lokids
addikt
Dehogy. Csak a sparcot nem szeretem.
Most még Arc + lg orb+warp.
És átraktam magam CI-re. De ezt meg kell szoknom, mert mikor hirtelen eltűnik az ES folyton a life potit nyomom a mana helyett.waystonokat meg nem találok. Folyamat 1-eseket kell menni, mert nincs 2-es. Több lvl3-ast találtam már mint 2-t...
-
Sunrider987
tag
Nagyon nem a megszokott modon vezette a passziv fat megprobalt minnel tobb jewel slotot elerni, valami 10-11-et sikerult neki, a statlapon a vegen 86% evasion volt es melee hitre meg 90% folott. Ha elkapom a mukit es hajlando megmutatni akkor megnezem, a merc-et felretette es felhuzott egy deadeyet lvl 91-re aztan most valtott masik jatekra...
-
Bennyboy
őstag
Érdekes, nekem meg a poe2 hangulata, látványa jön be sokkal jobban (minden maxon 2k-ban). A környezet és szörnydesign is kreatívabb. Az egész összhatás nálam sokkal epicebb a poeban. Az már csak hab a tortán, h sokkal jobban is fut mint a d4. Úgy tűnik sikerült megoldanom a loading screen fagyást. Aki még érint az nézzen el erre: [link]
A lényege ha jól tudom, h alapból mapváltásnál 100%-on eszi a procit a játék, amitől néha teljesen kifagy a gép. Ezzel a progival le lehet szabályozni a procit x%-al. Nálam már 5-el is működik. -
Har_melin
addikt
Plusz az legújabb, javított változat már jelzi a foglalatos cuccokat is, amiket szintén kár otthagyni, amíg nem áll hegyekben az orb.
Más téma: mindenki a konzolos irányítást dícséri, de milyen konzol kell ehhez pc-n? Nekem van egy (franc tudja, milyen öreg) Saitek P880, amit a win11 ugyan felismert, de a PoE1 már nem, amikor a hétvégén előkotortam, hogy kipróbáljam. (Nem tudom már, hogy mihez vettem, de nyilván annyira nem jött be, csak már nem tudom, hogy a játék vagy a használata.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged