Hirdetés
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Van pár Dolog, amiről beszélnünk kell
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
Köszi a képeket.
6000K-s égővel szerelt autó már vezettem ráadásul esőben...hát nagyon nem jött be ezért már az alapból kihúztam a listáról.
A 5000K is eléggé kékes már, de még elmegy kategória. Esőbe hogy muszikált nálad.
Fotók alapján 4300K-s lesz a következő. Vagy csak égő, vagy majd jövőre Astra J Caravan (ezek már ilyen égővel vannak szerelve) személyében

-
-
Calogero
addikt
Régebben én is rávoltam kattanva a xenonra, de mindig arra jutottam hogy ha majd a gyári kiég,vagy el kezd kékülni. (valahol azt olvastam hogy ajánlott 3 évente cserélni az égőket)
4300K vagy 5000K-ba gondolkoztam
A gyári 3800K
-
-
_seth_
veterán
válasz
deicide
üzenetére
Bosch Silverstar S3 72 Ah, 2,5 évet bírt... elkezdett savat ereszteni magából így most Exide Premium 72 Ah zselés van benne. (55 Ah is elég lenne de sok elektromos kütyü, hifi, navi-multimédia... nem árt ha van menni úgyis megyek vele sokat + könnyedén beröffenti az autót, 2.0i benzines).
Jah: a bosch működik egyébként hiba nélkül egyszerűen csak a sav megeszi a motorteret ami elég kellemetlen.
-
_seth_
veterán
Én ott tartok 3 állítás után, hogy csak emelkedőn villog rám a street racer suzukis szintén xenonnal persze látszik, hogy az övé az eget világítja de mások nem nagyon villognak... ködlámpa volt még ilyen de azt is beállítattam szabályosra + mivel xenon az is így mindig egy kicsit alá van állítva de így is jól látok.
-
TasiA
senior tag
Hali!
Nem a fényerőt szabályozzák, hanem a beépítést. Ha meg is van minden amit a kollega felsorolt, még akkor sem oké, el kell menned beíratni a forgalmiba, ami ugye vizsgáztatást von maga után, d így van ez mindennel ami nem gyári. (az más kérdés, hogy magasról teszünk rá)Amúyg engem speciel nagyon nem zavar, hogy büntetnek érte. Nekem sincs már, pedig 4 féle szettel is kísérleteztem, a legolcsóbbtól a jó drágáig. CSak annyi változottt, hogy az óccsóval kú*vára vakítok és én se látok, a drágával csak rohattul bosszantóan vakítok , de legalább rendesen látok. Lényeg a lényeg, "téglalámpába" nem való.

-
VR6-Fan
veterán
-
deicide
veterán
No, ma reggel 9.5 év után megadta magát a gyári akkumulátor...nyugodjon békében. Már hétfőn gyanús volt, hogy nagyon nehezen forgatta meg a motort, de most a -15 fokban csak kehegett szegény...
-
plömplöm
őstag
AVIA Miskolc, Erenyő u. 1. (M.I.K. telep) 5-21 226.9.-
AVIA Miskolc, Szirma - Martinkertváros között 5-22 226.9.- -
RpPRO
őstag
TasiA, tibi666: van-e valami szabalyozas, milyen eros lehet az a xeon ego, mintha draga fakabatjaink utaznanak ra es buntetnenek erte.
-
olbeteam
tag
Szevasztok,
Van nekem egy 2001-es 2.0 dti vectram. Van egy kis hiba a rendszerben, egyszerűen megjelenik a motor ikon és az autó nem szeretne gyorsulni, ahogy eléri a 2000 f/p akkor már gyorsul rendesen, ha megállok és visszaesik alapjáratra a fordulat, akkor megint kezdődik elölről, azt észrevettem, ha a féken tartom a lábam, akkor nem jön ki a hiba.
Tech2-vel megnézték márkaszervízben, nem tudják, hol a hiba...

Ötletek?
Profi Opel szerelő Pesten vagy környékén?
-
TasiA
senior tag
válasz
tibi666
üzenetére
Az élettertammal nekem eddig nem volt bajom, 4 hónapja , ha használom.
XENON: hát igen, nem véletlenül 4300K a gyári, nem pedig 6K, meg 8K. Azt meghagyják a kínai mérnökök a többieknek.
Én végig próbálta 8-tól 4,3-ig mindent, háát aki 8-al jár az egy vágni való barom.
Már az 5K is észrevehetően gyengébb és rosszabb a sötét aszfalton, mint a 4,3K -
tibi666
senior tag
igen, olyan izzót kell venni, aminek a színhőmérséklete a leginkább közelíti a napfényét. nem véletlen, hogy a gyári xenonok inkább fehéres-mármár sárgásba hajló színűek, nem pedig sufni-kékek, mint az utólagosokban.
viszont mint írtam már korábban, előfordulhat, hogy az osram nightbreaker hamar kiég. osram márkaboltokban nem is árulják túl szívesen. persze lehet, hogy autófüggő is a dolog, de jóval érzékenyebb, mint a kisebb fényű izzók.
-
TasiA
senior tag
Üdv!
Ami esőben, vagy nedves sötét aszfalton jó, az a sárgástól fehérig árnyalat. A kék színt felejtsd el. Amik pedig nagyon jó fényerővel világítanak, azok a TUNGSRAM megalight +90% és az OSRAM NIGHT braker +90%. Lehet, hogy nem kék és nem menő
, de szerintem nem a 16 éveseknek akarsz villantani a KÍK égővel, hanem látni szeretnél. 
Amit a kollega írt az se lehet rossz, ha fehéren világít és nem kéken.

-
Sziasztok!
Ha már lámpa és izzótéma, milyen izzóra voksoltok:
Tungsram H4 Superblue volt eddig, de 10 hónapot bírt, a héten mindkettő kimúlt...és nem nagyon voltam megelégedve vele... nedves időben nem ért semmit se...
Jelenleg valami ezeréves égőt tettem be helyette, és szeretnék venni valami használhatót.
Ki mit használ?
Köszi. -
milomi
tag
valaki tudná pl hogy E 85 ös kutak már hol vannak magyarországon ? ( ETANOL )
aki tudja irja már le léccives hogy MISKOLC , Gyöngyös környékén merre vannak...

-
válasz
csaresz002
üzenetére
A fényszóróval nekem is kell kezdeni valamit, de lehet csak teszek bele egy nagyobb izzót, meg beállíttatom.
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Ezen aligha gurul el az autó.

-
csaresz002
senior tag
hagyom a felnit... találtam jobbat magamnak
[link] -
válasz
csaresz002
üzenetére
Parancsolj: [link]
Lehet még megvan.Egyébként én is úgy gondolom, ennyiért jó bolt volt.
-
Felniprojekt eredménye:
30K volt a 4 db
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Biztos, keress rá.

-
milomi
tag
válasz
csaresz002
üzenetére
nekem is levolt csúszva.. a ponsotsan nemtudom mi a szakneve.. de a kormány rásegitőnél van a szelepfedeled mögött és jobb részét kicsit lentebb található... 2 cső megy rá .. egymás alatt nézd meg
tomyoy megnyugodtam
kár lenne érte -
tibi666
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
az obd2 can-bus diagnosztika hozzá képest kőkorszaki találmány.

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Ha full gáz és cserélni kell kompletten, akkor olyan 20k magassága lesz a bontott cucc.
-
milomi
tag
tomyoy neked meg csak anyit.. hogy ritka buta vagy .,... haverom motorljával csinálta hogy forróvolt a motor és rakot a tankba gázolajat.. ment vele,..... ugyan úgy majdnem,., de fűstölt.. és ÁÁÁÁÁ... de hidegen nemindult be neki :S:S
am nekisérletezz mert tönkre vágod mint a szart.... :S:S
-
milomi
tag
válasz
csaresz002
üzenetére
lehet valami vezeték lecsúszot.. vagy ilyesmi ..
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Az sztem nem a szervó hibája (az csak rásegít), hanem magáé a szerkezeté...de sztem javítható.

tomyoy: áldozni mindre kell...a törések meg sztem leginkább rajtad múltak.
De azért arra figyelj, h a kocsi is úgy fog viszonyulni hozzád, mint Te őhozzá. Ha szarral eteted, akkor előbb utóbb zsebbe kell majd nyúlnod. 
-
csaresz002
senior tag
szervót szokták javítani? vagy kuka és csere? ( 2 bizonyos pontnál hatalmas lógása van a kormánynak :S )
-
-
milomi
tag
ki hazsnált üzemanyag adalékba teljesitmény növelőt ??? a neve SPURI ..
-
#TOTTI
őstag
Sziasztok!
Megvan a rendőrségi határozat vagyis telefonon megkérdeztem és bebizonyosodott a vétlenségem.. Még a fellebezési idő vissza van és annyi az max. 2 héttel toldja meg.. Mivel az ember a 8 napon túl gyogyuló sérülést magának okozta igy nem lesz bíróság igy ugy néz ki még el sem telt a két hónap de már megvan az eredmény.. Valszeg azért amire jogerős lesz addigra eltelik 1-2 hét de előzetesen már igazolják a vétlenségem ami elég a biztosítónak!
-
fero02
nagyúr
-
Daywalker
addikt
Mintha csak a nővéremet hallanám....volt, hogy ő is rádobott +10 ezret a periódusra...na azóta van egy picit hidrotőkésebb-csattogósabb hangja. Az "új" autójával is eljátszott hasonlót, bár ott csak pár ezret futott túl, szerencsére az új olajjal olyan finoman jár, mint a vaj.
-
fero02
nagyúr
Mondjuk annak kötelezően működnie is kell a Kresz szerint!
Amúgy én ha vmit barkácsolok (pl amikor elektromos ablakot szereltem be, vagy a centrál zárat, stb), akkor lehetőségeimhez képest mindig gyári alkatrészeket szereltem be. Így mondjuk az elektromos ablaknál a gyári kábelkötegen kívül minden gyári cucc; a kp.-i zárnál a kábel és a vezérlő nem gyári, viszont a szerkezetet 1:1-ben cseréltem gyári motorosra...

Van még 1-2 apróság, de az nem számottevő és nem lehet belekötni semmilyen téren sem.

Új hozzászólás Aktív témák
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Nekem 13 év után adta meg magát

honnan miből?