Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
Sz@ropel.
-
fero02
nagyúr
-
fero02
nagyúr

-
fero02
nagyúr
Ehhez nincs és nem is kell leírás.

Fogsz egy akármilyen kb 30 cm-es vezetéket. Mindkét végét megcsupaszítod ~1 cm-es darabon. Az egyik kezedben megfogod úgy az izzót, hogy az ujjaddal odafogod a vezeték csupasz részét az izzó fém testéhez (ez a negatív). Így odanyomod az izzó alját (ahol az a 5 mm átmérőjű fém csatlakozási pont van) az akku pozitív pólusához, majd a másik kezeddel a vezetéket hozzáérinted a negatív pólushoz.
-
fero02
nagyúr
válasz
Jofi81
üzenetére
Menj el vastelepre és keress kerítés vezérdrótot! Van többféle vastagság, ilyen rövid szakaszon merev is, tökéletes a célra. Esetleg a végére hajthatsz csőrös fogóval egy szemet (gyakorlatilag visszafordítod, úgy nézzen ki, mint a varrótű bújtatós vége), majd szigetelőszalaggal tekerd be, nehogy visszahúzáskor beleakadjon a cső falába.
-
fero02
nagyúr
válasz
Jofi81
üzenetére
Én anno az 1-es Golf-omnál csináltam ilyet...ott csak annyi volt, hogy hátrahúztam az üveget, zseblámpával bevilágítottam a "sarokba" és már láttam is a cső végét. Aztán egy kicsit sprődebb drótot dugtam bele és a túlvégen csak úgy tolta ki a mocskot belőle. Finom por, összetört levél darabkák, nyárfa magja...
-
fero02
nagyúr
válasz
zolikaDB
üzenetére
"...az aktuális cdti Corsa H olajkályhám a 90 lovával..."
Múltkor mutatták Discovery-n, hogy a fórumokban van ez aaa izé... kereső! És hogy állítólag lehet is használni.

-
fero02
nagyúr
válasz
adidas4death
üzenetére
Első, kombiban!

-
fero02
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Szerintem nem is Neked ment...

-
fero02
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
Jó, megint kezdődik a szokásos műsor...
Igen, persze, hogy a sofőr a felelős. Muszáj annak lennie, hiszen neki is kell az a pár ezres a megélhetéshez. Valószínű magán kívül még legalább egy emberrel él egy háztartásban és legalább 1 hitele van. Jóhogy megy és nyomja neki...
Mo.-on egyelőre úgy néz ki, hogy aki munkát vállal és dolgozik az szinte bűnöző kategória. Ellenben aki valóban bűnöző, azt meg támogatják. Erről ennyit.
Szumma szummárum, mindenki megy, mint a mérgezett egér azért a 90-100e ft-ért, mert muszáj. Amíg munkáltatói oldalról nem lesz rendes szabályozás, addig ez így is fog maradni (meg utána is lesznek próbálkozók).
-
fero02
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
Az előtted lévő kommentet olvasd már el pls.
Fizikailag ugyan valóban nem ül a pilóta mellett és nem is ő nyomja a gázt, de Te is nagyon jól tudod, hogy ha nem úgy ugrálsz, ahogyan ő fütyül, akkor mehetsz a pics@ba...és ezt éreztetik is. Ez sakk helyzet a sofőrökkel szemben.
Erre lehet jönni egy sablon dumával, hogy ha nem tetszik, akkor el lehet menni máshova, meg bla bla...de nagyon sokan ezt nem, tehetik meg. -
fero02
nagyúr
válasz
realmadrid
üzenetére
Passsz, kérdezd meg a gumisodat, ahova járni szoktál.
-
fero02
nagyúr
válasz
realmadrid
üzenetére
7Jx15 H2 ET35
adidas4death: mindent lehet javítani, csak kérdés, hogy megéri-e? Az ilyeneknek fel szokták hegeszteni a szélét, köszörülik, leesztergálják és görgőzik. Az Alessiókat nagyon szidják, állítólak nagyon hitvány anyagból vannak.
-
fero02
nagyúr
válasz
realmadrid
üzenetére
-
fero02
nagyúr
válasz
erikke17
üzenetére
Szintszabályzósnak hívják, de most hirtelen se a bárdi se az unix webshop-jában sem láttam. Enyémben is ilyen volt. Annyi rémlik, hogy mikor 2-3 éve cseréltem őket, akkor vmi kib@szott horror ára volt. Ha ragaszkodsz hozzá, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy jobban jársz, ha felújíttatod egy normális helyen...
-
fero02
nagyúr
válasz
KonzolKartel
üzenetére
"Test jó helyen, igen. Ülés alatti csavarnál"
Az ilyet el kell felejteni. A negatív pólust is tessék az akku sarutól elvezetni.
Második akku helyett én is egy kondit javasolnék.
-
fero02
nagyúr
válasz
Jim Tonic
üzenetére
"Aki kicsit is ad a hangzásra"
A csatlakozási számoknak a lehető legminimálisabbnak kell lenni. A vezetékek mennyisége és minősége abszolút nem túllihegett téma (az a hifis topikban megy), igenis fontos dolog (egy bizonyos szintig). A hangsugárzó saruját meg lehet forrasztani.
-
fero02
nagyúr
válasz
Dr. Gonzο
üzenetére
Ez sem feltétlen igaz...
Nekem vagy 2 éve Sachs Super Touring volt/van és hibátlanok a mai napig. Viszont a jobb oldali keréknél a teleszkóp kb 4-5 cm hosszú M8-as végződése minden előjel nélkül letört tőben. Gondolom a fasza kis utak ehhez nagymértékben hozzájárultak. Amúgy maga teleszkóp simán jó most is...
Ezzel csak azt akartam mondai, hogy egy fasza gyártó fasza terméke is megadhatja magát, míg másoknál egy jóval gyengébb is teljesíthet szépen. Illetve fordítva is igaz lehet.
davee_92: ahogy KonzolKartel leírta az maximálisan igaz. Aki kicsit is ad a hangzásra, az a gyári 0.75-1 mm^2-es tyúkbeleket, meg az ilyen-olyan tüskés csatlakozókat mind likvidálja.

-
fero02
nagyúr
válasz
Jules5
üzenetére
Az F Astrám első tulaja rakatott egy relét és egy mikro kapcsolót a kocsiba. A kocsi alapból csak akkor indul, ha fékezel (féklámpa kapcsolóra lett kötve egy relé). Illetve ennek az áramkörében van egy 2 állású kapcsoló, ami el van dugva. Értelemszerűen ha azt "off" állásba teszi az user, akkor a kocsi addig nem indul, míg át nem pöccenti "on"-ba.

-
-
fero02
nagyúr
válasz
_seth_
üzenetére
Lehet korábban is átment volna az elsőre, csak nem Deák igazolvánnyal igazoltad magad...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem ma olaj + szűrők (meg generátor szíj) cseréje volt. 282.600 km...

-
fero02
nagyúr
válasz
_seth_
üzenetére
Annak csak akkor van hangja, ha megy a hajtás. Szétszereléskor vigyázni kell, hogy ne folyjon ki az olaj a váltóból. Maga a csere nem bonyolult művelet, de csere kell hozzá, meg a gumiharangot leszorító bilincshez célszerszám.
Korábban kérdezted hol van az ellenállás: nekem a ventillátor házán van (gondolom a többinek is a hűtés miatt).
-
fero02
nagyúr
válasz
amargo
üzenetére
Használd tovább a 10W40-et. Az 5W40-es semmivel sem tud többet hétköznapi használat során, mint a 10W40 (az úton meg nem a teszteknek kell megfelelni), de legalább drágább.
Kipróbálhatod simán, baja nem lesz tőle. Legfeljebb annyit veszel észre, hogy jobban eszi majd, mint előtte és pótolnod kell majd.
Imy: miért csinálsz a bolhából elefántot? Teljesen felesleges, meg hülyeség is.
A szervizek is azért használnak 10W40-es olajat, mert tudják, hogy a 0-ás és az 5-ös nem ilyen motorba való. Az árat meg pont leszarják, nem ők fizetik. A marketinges süket dumát meg meghagyják azoknak, akik hisznek benne.
Amiket meg a végén mondtál, az elégtelen kenés miatt pont ugyanúgy előfordulhat...
-
fero02
nagyúr
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Az pedig egy általános hiba, hogy az ember fia nem olvas figyelmesen és ebből adódóan helytelen választ ad (egy olyan dologra, ami tulajdonképpen nem is volt kérdés).

Abban az autóban, amit korábban említettem nem folyik az olaj, hanem a motor eszi meg.
Továbbá amit írtam az nem tévhit, hanem egy hosszú évek óta nagyon jól bevált gyakorlat, amit (többek között) márkaszervizekben is alkalmaznak. Ez a motor (konstrukció) egy régi darab, ami nem is túl "precíz", ami indokolttá tenné ezt a nagyon finom olajat. Az pedig hab a tortán, hogy az ecotec és a twinport motorok is küzdenek ezzel a hibajelenséggel.
Az olajevés legkorrektebb megoldása pedig egy minőségi alkatrészeket felhasználó teljes motorgenerál lenne, aminek az ára kb az autó értékének közel a fele lenne. Gondolom Te is ezt választanád a 10W40-es olaj helyett.

Imy: ezen korú autóknál már vannak olyan dolgok a gépkönyvekben, amit nem kell elhinni...
Ez az olaj dolog pont ilyen.

-
fero02
nagyúr
-
fero02
nagyúr
válasz
deicide
üzenetére
A tárcsa felülete akár 1 nap állás után képes besárgulni. Ha viszont komoly a rozsda, akkor lehet érdemes volna leszabályoztatni, mert csak szétb*szná a betétet.
A turbó meg gondolom ford.szám tartomány függően hallod, tehát szólnia kell annak 3.-ban, 4.-ben is...legfeljebb azokban a fokozatokban nem huzatod annyira.A szervíz intervallum nem típusjelzés függő, hanem a motorhoz (motorkódhoz) határozzák meg. Általánosságban 120e km-enként kell szíjat (és a szokásos sallangokat) cserélni. Én új autó vásárlásakor szó nélkül kukáznék mindent a saját érdekemben, kivéve ha csak nem vmi megbízható helyről/ismerőstől van.
-
fero02
nagyúr
-
-
fero02
nagyúr
"10 motorosból vajon mennyi tartja be a határokat?"
Gratulálok. Igazán jó hozzáállás. Ezek után meg nem kell csodálkozni, ha minden motorosra rá van húzva a "hülye motoros, száguldozó*, közveszélyes*" és egyéb kifejezések. Pedig ő lehet éppen a normálisak közé tartoznak.
A jogsit pedig bevonni szokták, nem bevinni. De tényleg tökös gyerek vagy, ja meg még büszke is magadra.
Remélem a Ph megteszi a szükséges lépéseket. Ha nem, én fogom javasolni. Ez így "még csak" szabálysértés, de ha baleset lenne (tökmindegy ki miatt), onnantól gondatlanságból elkövetett.... és az már letöltendő is lehet.

-
fero02
nagyúr
Legalább ne "vagánykodnál" azzal, hogy mennyire szabálytalan vagy. Aki pedig motorral szabálytalankodik -gyors hajt- (ami szvsz jóval veszélyesebb, mint autóval), az kocsival is fog. Díszes példája ennek a videó, amit linkeltél: olyan sávból fordulsz balra (meg az okos robogós haveros is), ahol a kötelező haladási irány a jobb, aztán 90-el szerepelsz, Géza micsinász', utána ismét 90-ig huzatod a városban és végül majdnem elbaszod a haverod, mert nem tartasz megfelelő követési távolságot.

"Kocsival tartom a határokat." -> aha, a videón is jól látni mindezt.

Összességében nem is volna ezzel baj, mert donorok is kellenek, csak amíg baromkodsz, addig mások tulajdonát és életét is veszélyezteted! Ezen kéne kicsit elgondolkozni. Ha meg részingelni akarsz, akkor fizess érte és menj pályára, ahol nyugodtan tetőre rakhatod anélkül, hogy bárkit is bajba sodorhatsz.
-
fero02
nagyúr
válasz
KonzolKartel
üzenetére
És ha összeadod az eredeti vételárat, meg azt a qrva sok pénz, amit eddig beleöltél, akkor arra is van egy remek mondás: ennyiért autót is vehettél volna...

-
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gyúrósok ide!
- Lexus, Toyota topik
- Vicces képek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- YouTube
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Varmilo /Limitált kiadás/Beijing Opera/EN/Silent Red/
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)