Hirdetés
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
trassher
addikt
válasz
szente
üzenetére
A 700K-s kategória pont a lehet jó is és szar is kategória. Én az egy 1.4-et ajánlanám saját tapasztalataim alapján. Városban jó és városon kívül is. Úgy kell hozzáállni hogy ennyi pénzért nem kap új autót az ember, mindig lesz mit csinálni rajta. Alaktrészárak szerintem több mint barátiak, nem fog rámenni a gatyája az embernek. Lényeg hogy ne rohadjon, ne legyen leélve se belül se kívül és onnan már lehet mit kezdeni.
Amire figyelj vásárláskor szerintem:
-Ne legyen rozsda
-Ha a lámpák le vannak vakulva nem kell megijedni mert egy polír sokat segít de egy új lámpa sem heroináron megy.
-Ülések, kormány, pedálok, szoknyák állapota sejteti a valós km-t.
-Ha gyakran pakolnátok a csomagtartóba akkor az 5 ajtós jobb. Nem tűnik nagynak de rengeteg cuccot elnyel és jól pakolható.
-Klíma mindenképp legyen. Ha nem kell nem kapcsolja be az ember de ha épp kéne és nincs akkor az szenvedős lesz.
-Nagy eséllyel gumikat is venni kell alá mert nem sokan adják úgy el az autójukat hogy 1-2 szezonos gumi van alatta. -
-
válasz
szente
üzenetére
Kereskedő: igen...
Ezért jobb egy koszos autót venni, mosatlan motorral, nem átfestett, 2 napig tartó kopott bőrkormánnyal, stb., mert akkor látod az autó tényleges állapotát, és a szerelő is látja a jelekből hogy milyen költségeid várhatóak.
Csak ilyet kereskedésben nem találsz, max. ismerős nem lemosva mutogatja.... -
válasz
szente
üzenetére
Ez a sajátosságuk, és nem gyártófüggő - a sedan az lépcsős hátú, ezeknél nem egybenyitható a csomagtartó az utastérrel, eleve a kaszni miatt, ezért is 4 ajtó, mert a hátsó nem az utastérbe nyílik.
A ferde hátúnál összenyitható, ezért az utastérbe nyílik a hátsó ajtó, így 5 ajtós.
Pedig Vectrából is van 4 meg 5 ajtós.
És kb. G Astra árszint, vagy még olcsóbb is.
[link] -
válasz
szente
üzenetére
Ezt írtam már az elején - jó-e pl. a 4 ajtós.
Nekem sem tetszik, de ez a kisebb baj, a nagyobb, hogy nagy cucc nem fér bele.
Hogy vinném haza pl. a karácsonyfát minden évben?
Tudom, tetőn...Pedig lett volna egy tuti vétel, G, 1.4, 2002-es, ha jól emlékszem, gázzal, 130e km, 500-ért.
Gáz nélkül 400-ért.
A gáz kb. 200 bele - igaz, nem kellene nagyon, kisebb is a csomagtér, meg ki tudja nyáron a 40 fokban, tűző napon (bent 60 fok....) mennyire biztonságos az. -
w333
félisten
válasz
szente
üzenetére
Hmmm ... megtaláltam az 1.4 autót ami kereskedésben már 1.6 lett Link

Szerintem az 1.4 csak elírás lesz, viszont a km elég valósnak tűnik mert nincs szétkopva a belseje, viszont azon nem csodálkoznék ha felhívnád a kereskedést és ők azt mondanák hogy 145e km. van benne, az is lehet hogy egy nem hozzáértő nyugdíja páré aki nem ért hozzá ("Eladó" felirat a bal első ablakban tipikusan nyugdíjas megoldás), viszont gondját viselték + szervizelték normálisan !
ML Merci áll a garázsban ez már jó jel, mamié volt a G Astra
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
w333
félisten
válasz
szente
üzenetére
Persze hogy látszik ... főleg a pedálok kopása + kormány fényesre van már kopva, váltószoknya sz*rrá van kopva stb. de ha ezek ki lettek cserélve és feltűnően újnak néznek ki na azzal vigyázni kell és ilyenkor kell megnézni a bal első ülést hogy mennyire van már kiülve

Szóval ne a km. órát nézd hanem azt hogy milyen állapotban van !
(#38492) gban
+1

-
válasz
szente
üzenetére
Az a baj, hogy ennyiért már nem az az olcsó fenntartású motor ami újkorában is az volt, hanem ami jó állapotban van.
Vagyis tényleg az állapotot nézd, amúgy mindegyik motor jó - sokkal kisebbek az eltérések a specifikációkból adódó költségeknél, mint az állapotból adódó költségek.
És valóban igaz, a 2004 utániak valahogy jobbak lettek, bár ebből a keretből az már nehezebben kihozható.km: nem tudni, hol került bele annyi, inkább egy 250 ezres, ami autópályán járt, mint egy elhanyagolt, pesti 180 ezres.
De én is kevesebbel néznék, ha találnék - kérdés, az mennyire hihető.
[link]
Mi tőlük vesszük "mindig", igaz, másik fiókjukból - náluk tényleg tuti amit kapsz, és a km is valószínű hogy frankó.km látszik az utastérben - nem, vagy nem feltétlenül.
Csakúgy mint fentebb írtam, sokkal kevésbé látszik a km 250e km autópálya után, mint 150e város után.
Előbbinél pl. 100 km egy óra és egy beszállás, városban ez lehet 20 beszállás és 5 óra is vagy több. -
w333
félisten
válasz
szente
üzenetére
Benzines 1.4 vagy 1.6 én 1.2 -t biztosan nem vennék mivel a fogyasztása simán van annyi mint egy 1.6 -nak ráadásul folyamatosan pörgetni kell mert nem megy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ennyiért már nagyon szép állapotút kapsz, de mindenképp vigyél magaddal egy hozzáértő szerelőt vagy ismerőst, nehogy aztán valami rejtett hibái legyenek !
(#38486) gban
Általában azért 99% hogy olyan gumival adják ami még 1 évet lazán elfut

De az is lehet hogy pont kifogja és új gumik lesznek rajta

-
-
válasz
szente
üzenetére
Milyen motort nézegess?
Leginkább benzinest.
Viszont ebből a keretből ne azt nézd hogy milyen a motor, hanem azt vedd ami a legjobb állapotban van.
Ha akarod kizárhatod az 1.2-est, de még az is erősebb mint a 60 lovas F Astránk (sokunknak az van), és járkáltunk mi is vele eleget.
Kérdés, egy horvát útért érdemes-e nagy motorost venni az év többi részére is.
Persze ez csak akkor kérdés, ha találsz egy hiperszuper 1.2-est, és csak azért veszel egy rosszabb állapotút, mert nagyobb teljesítményű a motorja.
Szóval összefoglalva, ebben az árkategóriában az lenne nekem az első, hogy kiválasszam a legjobb állapotút.
De mindenkinek másak a preferenciái, klíma kell vagy sem, 4 ajtós jó vagy sem, stb. -
joe-ker
senior tag
válasz
szente
üzenetére
Az a fehér műanyag darab a szivattyú háza abban van maga a szivattyú.
Legegyszerűbb megnézni hogy lehúzod a táp csatit róla rámérsz multiméterrel hogy ki jön-e áram gyújtáson és indítózáskor,ha kijön akkor kap feszkót és a reléje jó,ha nem akkor a relét vagy biztosítékot kell megnézni,másik próba: adsz áramot (12V) a szivattyúnak,ha nem zúg akkor az a baja,Esetleg megkopogtathatod kalapács nyelével,lehet felragadt a lapát(le szokott törni és beszorul).Ha ez van vele akkor is csere mert bár mikor megállhat. -
válasz
szente
üzenetére
A pumpa általában a tankban van manapság, de szokott az autó alatt is lenni.
A szűrő meg változó, de mostanság a motortérben van.A trükk egyszerű, viszonylag. Tanknál lejön a cső újra, majd gyújtást adsz. Ha a tankban van, akkor folyni kezd a gázolaj, ha utána, akkor meg valami szívja a csövet. Ha egyik sem, akkor rossz a pumpa.
-
_seth_
veterán
válasz
szente
üzenetére
Jégoldó spray az a tuti
A hátsó szélvédő meg a legjobb mert mire lekaparom a többit a bekapcsolt ablakfűtéssel nem, hogy a jég leolvad de még teljesen meg is szárad kívül-belül 
Amúgy a csákány jó lenne.... ha egy T34-es tankról lenne szó
De így marad a gumi/réz kaparó + jégoldó spray szett 
-
TasiA
senior tag
válasz
szente
üzenetére
Figyuzz csak! A Vectra igaz??
Ha felhajtod a műanyagot az ablaktörlő alatt, akkor kb ezt látod. Annyi , hogy itt már a fűtőmotor feletti takarót is eltávolították. Nem kell megilyedni, az is csak pattintós. Amúgy a motor jobb alsó sarkánál a fehér izéé az ellenállás. Jobb oldalán van egy csavar, amit itt már kitekertek, így felfelé kicsit trükkössen kihúzható.
-
TasiA
senior tag
válasz
szente
üzenetére
Szia!
Legtöbször az előtét ellenállás adja fel az unalmast. Bontóba 2-, boltba 7 ezer forint. HA felnyitod a mocitetőt, felszeded az ablaktörlő lapát alatti műanyagot, látni fogod a vezetékeket és a fűtőmotort, miután leveszed annak is a tetejét. Egy csomó vezeték megy bele az ellenálásba, arról pedig 2 a motorra. Adj símán áramot valahonnak (p, akksi) a motornak, ha működik, akkor az gond, amit írtam. HA akkor sem megy, akkor a motor a rossz. Sajna ez az ellenállás eléggé ki van téve a párának, nedvességnek általában szarrá rozsdásodik, lehet csak el kell takarítani.így néz ki Legalább is A Vectrában ilyen van
-
-
csaresz002
senior tag
válasz
szente
üzenetére
az órát a bc feletti 2 gombbal tudod állítani. a bal oldali gombot megnyomod,elkezd villogni az első karakter,meg nyomod mégegyszer akkor a következőre lép. a jobb oldali gombbal pedig állítani tudod.
"amint leveszem róla a gyújtást,nem kap áramot és elfelejt mindent."
meg kell cserélni a piros és sárga vezetéket

-
_seth_
veterán
válasz
szente
üzenetére
Az elektromos antenna vezetékét de vigyázz vele mert ha azt elvágod akkor nem kap áramot az antenna erősítő sem ami a kapatartó alatt van így jelentősen romlik a vétel is persze. Persze erre is van megoldás: a kábelt elvágod, az antenna erősítőt pedig fixen rákötöd a csomagtér világításának a vezetékére mert az elbírja így igaz, hogy folyamatosan kap áramot de nekem már így van egy ideje és nincs vele gond, a vétel is jó és a dátum is mindig ott van bár nekem a nagy kijelzős van.
Egyébként meg ne vágd el hanem vegyél egy gyári rádiót és akkor oda fogja kiírni a csatorna neveket és persze menni fog a multikormány is.
-
csaresz002
senior tag
válasz
szente
üzenetére
ha jól emlékszem akkor,az elektromos antenna vezérlése az. próbáld meg kihuzni a csatlakozobol,és később visszatudod tenni,nem kell vágni. egy tűvel kitudod húzni.

mondjuk nem vágom,hogy miért nem tudod léptetni a jobb oldali kapcsoloval a kijelzőt

mindjárt utána járok
-
csaresz002
senior tag
válasz
szente
üzenetére
ha bekapcsolom a rádiót,akkor a dátum eltűnik.az alatta lévő meg tök sötét
egy vezetéket kell le vágni a magnónál,és nem fog eltűnni a dátum.
az alsó rész akkor fog neked világítani,ha kevés a fékfolyadék,kopottak az első fékbetétek(persze csak ha érzékelősek a betétek) kevés a fagyálló kiegyenlítő tartályba. stb(#13652)
szerk: így van,csak piktogrammok.de ez a linkelt képedből is látszik

az izzításról még annyit,hogy ha nem jó valami,akkor folyamatosan villog a sárga spirál (feltéve ha nincs kiégve
) -
_seth_
veterán
válasz
szente
üzenetére
Hmm...
Neked milyen kijelződ van? Csak mert akkor ott nálad valami nagyon el van cserélve...
Olyan a kijelződ mint az enyém?
Felül 1 nagy egység, alatta egy ugyanakkora alatta pedig az óra, neked is ilyen? Mert ha ilyen akkor középen kellene lennie a dátumnak mindenképpen felül ezek a fogyasztást írják és egyéb adatokat ki vagy hőmérsékletet pl a dátumot a nagykijelzős csak a középső sorba írja ki az órát pedig alulra.
De lehet, hogy neked kiskijelzős volt és arra dugtak egy nagy kijelzős LCD-t ezért ír ki neked mindent felülre vagy én se tudom mit kavarhattak de valami biztosan nem passzol abban az autóban.
A rádió vagy cd-s rádió a középső sorba ír ki nagykijelzősnél, kicsinél gondolom felülre. Ahova a fedélzeti ír ki az meg a felső sor.
Ez a nagy kijelző:
[link]
Ez pedig a kicsi:
[link]Melyik van neked? Ha jól sejtem neked a kicsi.
-
válasz
szente
üzenetére
A mai dízelek már nagyon hidegben izzítanak csak. Az enyém még soha nem izzított, mínusz tízben sem, de pöccre indul. Egyszerűen olyan a kompresszió és a befecskendezés, hogy nem kell. Ha utánakeresel, le van írva, hogy kb. -20C-ban izzítanak csak.
Csövet fűzd el, ahol tudod, és kész. Bezincső megoldás helyett javasolom, cseréld ki szilikoncsőre. -
fero02
nagyúr
válasz
szente
üzenetére
Jól mondod. Ha nem menne az izzítás, akkor nagyon nehézkesen indulna be. Lehet első tekertetése sem röffenne. Pláne mostanság, mikor esténként a mínuszok odavernek már...
Gyújtás ráadáskor ill. (inkább) picivel utána nem hallasz vhonnan egy halk relé kattanást? Sztem csak a műszerfal izzód van kiégve.Rádió kijelző (ahogy _seth_ is mondta) akkor nem szokott kiírni semmit, ha nem a gyári rádió van benne.
Az ablakmosó csöve a kocsi jobb oldalán fut végig a tető gerendájánál. Én már anno cseréltem a csövet, mert nekem is el volt törve és a B oszlopon folyt lefele és be az utastérbe. Kicsit szar meló a csere, de otthon simán kivitelezhető. Én kiszedtem a kapaszkodókat, ill. kihúztam a tető végénél a gumiharmonikát és a szakadt csövet felhasználva húztam be az újat.

-
omcsi
csendes tag
válasz
szente
üzenetére
-1.ha ráadom a gyújtást akkor nem villan ki az izzítást jelző lámpa(azt hiszem így hívják az a spirál piktogramos lámpa)ez normális?
nem normális , világítania kéne még ízit és utána aludna el ,most így nehéz meg mondani mi lehet gondja
-izzó ki éget ????
-nincs izitás ????
én kezdeném az izzó meg nézésével ,de csak javaslom ,és így tovább !!!!
sok sikert a javításhoz

-
csaresz002
senior tag
válasz
szente
üzenetére
az izzításnak nem feltétlen kell világítani....majd fog világítani hideg motorral meg minusz fokokban. gondolom én. mondjuk én benzines vagyok,de majd jönnek a kollegák és megmondják
pár pillanatra se villan fel?a csomagtér ajtókárpitot lekapod,veszel gumicsövet és behúzod az ajtóba,ha nem akarod a motortérig visszahúzni,vegyél egy toldót és csak megtoldod
-
csaresz002
senior tag
válasz
szente
üzenetére
nekem is hasonlo gondjaim vannak a váltóval... nem veszi a hátramenetet,csak ha előtte be rakom egyesbe... viszont ha egyesbe ha nehezen beteszem,akkor alig lehet kivenni....
(lehet olajat kéne már cserélnem...vagy egyáltalán megnézni vane benne
)kérdés: mi van olyankor amikor gyári xenonos az auto,viszont nincs rajta fényszoró moso?? mert nem egy ilyet láttam már
és a fényszoró magasság is kézi állítású? -
Daywalker
addikt
válasz
szente
üzenetére
Sajna Kadett, F Astra és B Corsa betegség a váltó akadozása, bár lehet rajta javítani. Először is jó olajat kell a váltóba tenni (nekem valami Castrol van benne, csillió forintos) és nem árt a válórudazat holtjátékát megszüntetni, ezzel némileg javítható a kapcsolási érzet, de sajnos soha nem lesz 100-as. Egyébként a dupla kuplungot (mármint kétszer nyomod ki egymás után) javaslom, amolyan "raccsingosan", mert akkor beveszi....
-
Daywalker
addikt
Nekem évekig ilyen volt, ráadásul a váltó/difiolaj is csak 100e környékén 10 évesen lett cserélve....több kell annak ahhoz, hogy szétessen. Nézesd meg feltétlenül, de ha megnézed, elég sok autónak olajos a váltója (muter suzukijában 60 ezer sincs és annak is olajos, több szerelő is látta, de mindegyik csak legyintett rá). Sőt, KrenAtesznek évekig durván csöpögött a difitömítésnél és annak sem lett baja. No para, de nézed meg a biztonság kedvéért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Új akku 12 hó jótállás!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4694
- Új MSI 15 Katana FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rosszabb már nem lesz tőle

de elsö tulaj es szervizkönyv az pl igeretes 

pár pillanatra se villan fel?