Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lujó55
addikt
Új probléma (vagy mégsem?)
Egy kicsit megjárattam a gépet és a nagyobb tépés után mikor megálltam a garázsban, észrevettem, hogy valami csöpög. Olaj!
Rémület, pánik. Alámásztam az aknában, a főtengely szimering ereszt. Rendesen. Majdnem egy litert kellett utánaönteni. Kérdés: ez természetes az Astránál? Más is tapasztalta, vagy tényleg túlzás amit a kocsi kapott. Tudom minden szimering enged egy kicsit, de ez nem két csepp ami elkenődik alul. Mennyibe fájhat egy főtengely szimering csere ha nem én csinálom hanem szakember? 
-
JanR
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Jó, hát én nem értek hozzá túlzottan, de azt én is láttam, hogy 3,5 menet kapaszkodott csavaronként. Mondta is a srác, hogy legközelebb kell új csavar, mert ez nem jó az alufelnimbe. Na sebaj, majd kiderül mit mondanak rá, kedden, vagy szerdán megyek feltetetni a nyári gumijaimat, aztán majd megmondják a frankót.
-
-
JanR
addikt
Kell vennem alufelni csavarokat, mert még a tavalyi szettem is az acéltárcsa csavarokkal volt felfogatva (akkor vettem az autót, így nem tudtam róla), aztán a gumis szólt, hogy 3,5 menet fogta a kerekeket.
Mennyibe kerül egy 20db-s alufelni csomag kb.? Mert a nyári gumijaimat már megrendeltem, csak hát ugye bele kell kalkulálnom még a csavarokat és a szerelést is

Opel Omega B (94-99) / 15"-s alu
-
#TOTTI
őstag
Valaki tudja eseteg, hogy hány hónap bejelentett munkaviszony kell, ahhoz hogy autóhitelt kapjak, mivel, most segítő családtagként dolgozok, de akkor mielőbb bejelentetem magam, valamint még annyi, hogy ha esetleg cég venné fel a hitelt vagy a lízinget és elszámolnám költségként a kamatot akkor kéne cégautóadót fizetni..?
-
_seth_
veterán
Szivargyújtós töltő + 1-5 méteres hatótáv... ki lehet találni, hogy mire való.
-
Tomoty
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Gondolkodom egy enyhe ültetésen, nekem elég lenne -15-20mm is. Az összes rugó astra H GTC-hez -30mm körül kezdődik. Ez nekem már sok. Hogyan tudnám ezt megoldani?
Illetve kaptam egy olyan infót, hogy a GTC alapból 15mm-el lejjebb van mint a normál Astra H.
Szóval ha vennék egy -30mm-es rugót az elvileg -15mm-t ültetne (30-15mm). Valaki hallott már erről valamit? -
üdv
starline márkárol hallottatok már?
féltengelycsuklo ügyben kaptam ajánlatot.
megbízhato ?
-
válasz
dragonfx
üzenetére
bmw helyett c corsa?

én elfértem benne és én magasabb vagyok.
az 1.2 16V az szerintem 80 lovas. közlekedni lehet vele, de ne számíts rá, hogy tisztelni fognak vele. persze, jobb az 1.4. valószínűleg kevesebbet is eszik.
ha pályán megállod, hogy csak 110-zel menj, 6 liter körül megvan. országúton kevesebb.astrában pont ugyanolyan.
-
válasz
_seth_
üzenetére
Ja, készen van végre. Vágott egy öreg szaki nagyobb menetet a sapkába másfeles menetemelkedéssel (magyarán finommenet), aztán esztergált nekem hozzá egy csavart rézből, harmincas fejjel, ami alá gumitömítést lehet rakni (aluhoz nem raknak fémalátétet).
A speciális szerszámmal is csak úgy jött le a szűrőház sapkája, hogy hosszú 3/8-os szárra még egy vascsövet kellett rakni. Alumíniumot... Ez az Opel Maxabo szervize, el kell kerülni...
Én Loctite Copper (glycol- és olajálló, rézbázisú, tipikusan olajdeknikhez) tömítőpasztával visszaraktam, ésszel meghúztam, és tökéletes.
Szart sem érnek a mai szervizek. Ha az ember jót akar, maga csinálja.Hétvégén megy be előre a két Textar Pro tárcsa (ebből se veszek többet mást, ez az, ami ezüsttel van festve, és ott sem rozsdásodik, ahol nincs fékezőfelület).
Így most ebben a hónapban 100e-nél jár az autó rugókkal együtt. F@sz kivan.
-
Csúnüan megszívtam. Anno írtam, hogy az olajszűrőház leengedőcsavarját megtépték a szerelők. Most szivárogni kezdett. Ezért kiszedtem, megtisztítottam, visszaragasztottam. Beidítás után kilőtte a csavart, és szinte minden olaj belefolyt az aknába. A szivárgás miat 2L olaj kuka (6e Ft), most újabb 3L hiányzik... A szszűrőház sapkáját két napja nem tudjuk leszedni, most hozott az Opel (nekik sem volt Sopronban) ehhez való kulcsot.
Közben észrevettem, hogy oda a két első tárcsa, így ez most 50e Ftba fog fájni.
-
dragonfx
veterán
c corsáról érdeklődnék.185 vagyok.kényelmesen elférek benne?
elég a 1.2 16V moci vagy kell a 1.4 1.6V?
mind2 kb emnnyit eszik?
mit kell tudnia tipusrol?hibák ilyenek....illetve a fenn említett 2 moci az astra mennyivel rosszabb jobb?
-
wwhy
veterán
Kerékcsapágyban milyen márkát javasolnátok (FAG, SKF mellett, ezeknek utánajártam).
Egy kátyú elvitte a jobb elsőt a Corsámban
Illetve meddig lehet halogatni ennek a cseréjét? Nem zúg nagyon, de hallható.
Esetleg olcsó(bb) szerelőt Debrecenben/Nyh-án? (akiket felhívtam olyan 8-10e ft-t mondtak a cserére, ennél még a márkaszerviz is olcsóbb: utángyártottból (Febi/Breda/QH) + munkadíj megvan 10-12e-ből). -
vhunor
őstag
válasz
vhunor
üzenetére
Szombaton elhoztam a vektort. Mentem vele úgy 150 kilométert, tetszik
. Fekszi az utat rendesen, a motor húz mint az állat, csendes, kényelmes, nem zörög-lötyög benne semmi. Első utam egy családi flekkenezésre vitt, sokan azt hitték, hogy új a verda. Őszintén szólva sosem voltam oda az Opelekért, de ez a járgány elég gyorsan belopta magát a szívembe. Asszonykám nem szokta ezt a nyomatékot, rendesen kapaszkodott néha
. -
HWSW
tag
válasz
_seth_
üzenetére
Mondjuk a hsz-ből szerintem kivehető, hogy csak a Berlingora utaltam a 100% etanol használatáról, de közben megkérdeztem pontosan. Rosszul emlékeztem.
Megnéztem az osszesauto.hu-n, ott azt írják az 1.4-es motorra [link], hogy megelégszik a 92-es lónyállal is. Ezek szerint nem túl igényes. -
-
_seth_
veterán
És 100% etanolt tankolnak? És működnek? Miközben télen már az 50-50% sem tartható elektronika nélkül?
Elég hihetetlen.
Még jófajta elektronikákkal is kínlódnak sokan télen mert nem indul, nem dúsít eléggé és más hibákkal pedig azokban már a lambda szonda értékét nézi az elektronika és etanolra kompenzálva adja az üzemanyagot és direkt hidegindítási program van télen szóval nem csak 1 doboz 2 kondival

-
_seth_
veterán
válasz
VR6-Fan
üzenetére
Már régebben eléggé beleástam magam a témába, milyet lehetne beépíteni mennyibe kerülne stb de tekintve, hogy hozzám a legközelebbi etanol kút 20 km így annyira nem érné meg a dolog. Opelekhez van is speckó elektronika de konkrétan az én autómhoz vagyis a lambda szondájához nem jó mert (iridium? ha jól emlékszem és a kimenő fesz ezen eltér a megszokottól és nem tudnám használni az eco módot sem) így lenne nekem olyan 30% a többlet fogyasztás, de így, hogy az etanol ára folyamatosan követi a benzinét mindig pont annyi, hogy ne szánjam rá magam.
Meghibásodás annyira nem jellemző de tény, 1-2 benzinpumpa, szűrő, kioldott szennyeződések a motorban előfordulhatnak de főleg az ac adja meg magát.
Igen, annyival olcsóbb amennyivel több kell belőle így meg kb mind1 is sajnos

Teljesítményt pedig ez is úgy növel mint más, arányosan. 10% növekedés (most csak mondok egy számot, és nincs ennyi úgysem...) 50 lovas suzukinál az 55 ló, észre lehet venni éppen de nem sok ellenben egy 200 lovas gépen már 220 lesz a vége ami pl padra téve elég jelentős.
De jelenleg még a legjobb: a benzines üzem karbantartott autóval (motor, gyertyák, kábelek, trafó, autó többi része is rendben legyen) és akkor nem kell etanol kút útán sem keresgélni mert bár egyre több de még mindig kevés összességében.
Amúgy opeles srác fejleszt olyat amit usb-n notira lehet kötni és élő adatokat mutat valamint lehet állítani dúsításttól kezdve mindent.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
csak egy óva intésnek szántam, a témával kapcs hogy érdemes ezekre a dolgokra figyelni hosszú távon és utána számolni hogy akár csak 30% túl fogyasztással mennyit takarít meg az ember és az esetleges meghibásodásokkal.

no offens csak érdemes ezt az oldalt is végig turkálni.
nem rossz dolog az etanol ha stand alone ECU-m lenne tuti azzal járnék én is, mert teljesítménybe jobb, fogyim meg kb ugyan ott lenne forintra vissza bontva

-
VR6-Fan
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
picit olvas utána hogy milyen sztöc. aránynál hozza az E85 a lambda1-et.

én csak azt írtam le hogy kb mennyivel kell több az azonos égéshez, az megint más kérdés hogy az újabb autók nagy része részterhelés szegény keverékkel megy.
de tankolj bármelyik pl mechanikus befecskendezős (vagy kismértékben korrigálni képes) motorba E85-öt ami jól és pontosan van benzinre beállítva, mérhetsz különbbséget bőven.
Jim Tonic:köszi!
az az köv lépcső 1,8T 177le-vel?

-
_seth_
veterán
Én eddig mindenhol 30% körül többlet fogyasztást olvastam, 45% körül még sehol sem. Olyan fékpados mérést sem láttam ahol gyengébb lenne etanollal mint benzinnel ellenben vagy hozta az előző teljesítményt de többnyire javult valamelyest.
-
adorjant
őstag
Nekem sokkal rugalmasabb az autó etanoltól (30-35% arányban),más autóval rendelkező ismerőseim is ezt tapasztalják.
Plusz alapjáraton a megszokotthoz képest is észrevehetetlenebb a motor járása! -
vallas
őstag
Mindenkivel jó történik, velem is!
Magától elmúlt a hibakód a kijelzőn, egy hétig világított a motor piktogram, de a kocsinak semmi baja nem volt, aztán egyszer fogta magát, és kialudt, és azóta sem gyulladt ki.
-
_seth_
veterán
válasz
#TOTTI
üzenetére
Éppenségel jobban lép még így is ellenben nehéz érezni de padon ki lehetne hozni pár tized javulást mivel ha csak keveset kever is hozzá javul az üzemanyag de igazából tényleg tiszta etanol kellene ahhoz, hogy jobbat lépjen

Ellenben zöld és "olcsó" és tisztítja a rendszert ami öreg autóknál már nem előny

-
manoarc
senior tag
Opel guruk help!
1.4 twinport G astrába 2008-as , ha fele fele arányban tankolunk bengát és etanolt akkor tényleg benzinszűrőt kell cserélni rövidesen ? Ja meg igaz,hogy 30%-al megnő a fogyasztás? Egyébként jobban lép a verda vele

-
_seth_
veterán
Nekem is sikerélménnyel zárult a nap

Opel márkaszervizbe vittem a vectrát (mióta nálam van először
), a fedélzeti számítógépnek a hatótáv kijelzése volt rossz, egészen pontosan a még megtehető km helyett ezt írta ki: "Reichweite - High Fuel", na igen, német nyelven volt a BC és angol volt a hibafelirat
, új szoftvert kapott a BC és egyúttal át is lett állítva angol nyelvűre. Hibakód nincs, jól van a kocsika 
Extra kép:
[link]
(Alapos takarítás után, a felniken még ultradermmel is átmentem ott ahol a polír sem érte el így most valóban olyan mint az új
) -
Üdv
Sikerült megoldani a Töltés problémat

A müszer jó volt, az izzó is müködött.
VIszont ami jött akábel a generátortol az akksi irányába, történt egy kontakt hiba, ezértnem adott töltést az akksinak, amire ugy reagált az auto h "akadozott" a motor, mondhatni addig amig le nem merült az akksi.
a kéréses kábelt kicseréltem és Csodák Csodája, mostmár Töltéslámpám is van, és sötétben sem 'parázslik' ( most néztem meg ).
minden OK. Igaza volt annak aki azt mondta "generátor" probléma , vagy az nem ad ampert

Köszi szépen.
de ha már igy belelendültem a tavaszi "takaritásba". lenne egy kérdésem
Alapjárati motort hogy tudok tisztitani?
sose csináltam ilyet.
simán csavarozzam le?
utána azt a szerkezetet szét kell még jobban szedni?
-
cocki
tag
Sziasztok,
Sikerült szereznem tescos áron 4 db B-s corsa alufelnit gumikkal (30000FT) az lenne a kérdésem, hogy ezek felmennek az én kis C-s 1.2 twinportos corsácskámra?
-
csaresz002
senior tag
-
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Lambdaszondával már volt korábban egy kis nézeteltéréem
, a mostani hiba másként mutatja magát. H öszinte legyek, néha láttam h a Töltés lámpa halványan világit, nappali fénynél sosem láttam, de mikor éjszaka vezettem , észre vettem. A Srác jo ötletet adott a generátorral kapcsolatban, egyáltalán nem kizárt h az volt az elö jele ennek az eégsznek. csakmivel semmilyen kisérö jelenség nem volt, az auto müködött, igy nem forditottam különösebb figyelmet. Még annyit h amikor elöször észleltem a "tötés visszajelzö halvány világítását" akkor én rámérettem h mekkor töltöáramot ad visssza az aksinak. A hozzáértö emberke aztmondta Rendben Van, nem kizárt h már akkor sem volt tökéletesen rendben. -
-
fero02
nagyúr
Nem ismerem az öregedet és minden bántás nélkül mondom, de sztem amíg vele nem érteted meg a dolgokat, addig minden más költség fölösleges kiadás. Hiába teszel/veszel fogyasztás mérőt, ő attól ugyanúgy fogja neki taposni, mint eddig. És ettől a ketyere ára nem fog visszajönni.
Ellenben ha gázt rakatsz bele (tudom, h drágább móka), akkor nagyobb esélyed van spórolni, még ha keveset is. Ha hosszú távon és sokat van használva a kocsi, akkor meg pláne.
Vagy ha más nem, dugd el a kulcsot előle.

Látod, ha most a jó öreg karburátoros technika lenne benne, akkor visszavennél a kajából és probléma megoldva.

-
vans?
őstag
szevasztok,
olyan kerdesem lenne, hogy 2002-es G Astraba lehet-e utolag beszereltetni valami fogyasztasmerot? en nem ertek hozza, ugyhogy valami segitseget szivesen vennek... apam ugy vezet, hogy a fel fizetese benzinre megy el, szoval figyelni kene, hogy mi a helyzet.
koszi!
-
fero02
nagyúr
válasz
insyde5
üzenetére
Az attól függ, h mi a hiba. Lehet csak kefés, ami viszonylag filléres, de a csapágyat pl érdemes kicserélni ha már meg van bontva. De pl a diódahíd is elszarta magát, akkor lehet jobban jársz egy bontottal.
De mindezek előtt a műszerfalban kellene megnézni a visszajelző izzóját. Annak gyújtáskor világítania kell és csak beindítás után elaludnia ha van töltés. Nálad már az első is bajos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Rémület, pánik. Alámásztam az aknában, a főtengely szimering ereszt. Rendesen. Majdnem egy litert kellett utánaönteni. Kérdés: ez természetes az Astránál? Más is tapasztalta, vagy tényleg túlzás amit a kocsi kapott. Tudom minden szimering enged egy kicsit, de ez nem két csepp ami elkenődik alul. Mennyibe fájhat egy főtengely szimering csere ha nem én csinálom hanem szakember? 

Csak 2L folyt ki? Ja értem ez olajszűrőház csavarja nem az olaj leeresztő a motor alján.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)