Hirdetés
- iPhone topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Yettel topik
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bent vannak az új rugók. Nagyjából arra jutottam, hogy egy kalap sz@r volt a gyári, és új képet festettünk az autózásról, kanyarodásról, fékezésről, stb.
Kocsiszekrény nem sokat süllyedt, kb. 3cm-t, ahogy előre írta. Pont annyi, amennyi még egészséges. -
Ramius
őstag
Köszönöm a válaszokat, Isten fizesse meg!

-
JanR
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Azt miből lehet észrevenni, hogy koszos a tankom (meg az züzemanyag). Már mint milyen fizikai jelei vannak?
-
Gabesz357
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat mindenkinek

-
fero02
nagyúr
válasz
Ramius
üzenetére
Igen!

Gabesz357: google a barátod!
Benzinesnél ha jól tudom 3 helyről (generátor, meg gyújtás) lehet a műszernek jelet venni. Keress rá és nézd meg a kocsidban van-e ilyen kábel (1 szál tyúkbél az egész). Ha nincs, akkor el kell gondolkozni azon, h van-e értelme beleruházni bármibe is. -
csaresz002
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
asszem tavaly előtt volt ilyen gondom, 2szer állt meg a szivattyú, utána meguntam kivettem, szürőt le, szétvágtam és kitakarítottam kívül-belül, pákával összeolvasztottam körbe a műanyag peremét aztán vissza.... eddig bírta. ahogy néztem most, áll a retek, homok meg ilyenek....plussz a szűrő alján vmi pelyhek
etanolt nem merek tankolni még felesbe se,mert úgy feloldja a retket,hogy aztán az életbe el nem indítom a kocsit

(#14482) TasiA : nincs kiszakadva.... az a gáz hogy ilyen szűrőt eddig csak szivattyúval együtt találtam,30ezret meg nem akarok kiadni addig amíg megy.

-
Gabesz357
csendes tag
Sziasztok. Szeretnék egy 1.4 8v F Astrába fordulatszámérős órát. Kérdésem az lenne hogy a beépítésen kívül mit hova kell kötnöm?. Gondolom a fordulatszámérő a motortérből kap valahonna jelet csak az a kérdés az be van építve gyárilag vagy nekem kell berakni és ha igen akkor hova? Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni. Előre is köszönöm.

-
adorjant
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
5w-30,GM előírást teljesítő előnyben

-
Ramius
őstag
Üdv. Valaki mondja már meg nekem, hogy a G astrának az első ajtóiban mekkora a hangszórók átmérője? Köszke.
-
Daywalker
addikt
Hát ezaz...ezért kell megnézni, hogy nincs-e átszakadva, ne szedje ki feleslegesen.
Amit mondtam, hogy egyszer kiürítettem nagyon (40 literes a tank és 42 litert tudtam tankolni, tehát nem tudom előtte mivel ment), utána pedig durván rángatott és kihagytak a hengerek is (központi befecsi), aztán meghajtottam, cseréltem szűrőt, azóta jó. Szóval elképzelhető, hogy nálam is ki van szakadva az a tankszűrő és valamit felszippantott.
-
TasiA
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Az ilyen megszorulások inkább a meghaló AC pumpa jellegzetességei. HA sűrűsödik a megszorulás, akkor gáz lesz. Amúgy én nehezen tudom elképzelni, hogy bármit felkap. Vedd ki a pumpát és rá fogsz jönni miért mondom. Azon a szűrőn keresztül, amin át szívja a benyát a pumpa, csak az jut át, ami folyékony, más nem nagyon. (már ha nincs kiszakadva)
-
Napfénysüti
nagyúr
Kolléganőm megint érdeklődött nálam így hozzátok fordulok:
2003-as G Astrába (1.4 16V) milyen motorolaj kell? -
Daywalker
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Egyébként érdekes kérdés ez a felkapott valami szart téma, mert elvileg van egy szűrő a tankban is a szivattyú előtt, de gyanítom, hogy az nem olyan finom, mint a rendes szűrő...már nekem is sikerült egyszer annyira kiüríteni a tankot, hogy utána szívtam vele rendesen (szűrőt is kellett cserélnem).
Ha nagyon retek, akkor marad a kiszerelés -- feltéve, hogy tényleg ettől szorult meg, mert feleslegesen kivenni a tankot elég szopás. Egyébként meg etanolt szoktak tankolni és az kimossa, a szűrő pedig felfogja. Persze, ha a tankban van a szivattyú, akkor megint megszorulhat, ahogy most (ezért kéne csekkolni a tankban lévő szűrőt is, hogy azzal mi a helyzet).Más: múlt héten tankoltam és ahogy megfigyeltem, 3000-ért pont 8 liter ment bele. Emlékszem annó, amikor még kispókom volt (az se ma volt
), akkor 2000-ből ment bele 8-9 liter
-
válasz
csaresz002
üzenetére
40-45l-es kis Fiesta/Clio dízelekkel rohangáltam. Ez most 60.
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Be tudsz nyúlni némileg a szivattyúnál/szintjelzőnél.
Nekem mondod? Megszokta az ember, hogy 10e-ből tele a tank. Múltkor annyiért raktam bele, aztán nem lett félig.

-
válasz
csaresz002
üzenetére
Benzinnel kell takarítani. Nem a legjobb, de a legolcsóbb, és nem csinál kárt.

Gyakorlatban annyi lesz, hogy az alján leült sok szart kitörlöd, benzinnel kimosod, ''oszt'' kész.Nekem meg megjöttek a rugók tegnap. Holnapután lesznek beépítve. Akkor már felmennek a pacskerek is.
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Milyen Opel ez, amiben hosszában fekszik a motor?

-
csaresz002
senior tag
ha szemben állsz a motorral,a motor elején van egy szíj keresztbe ami a szervo szivattyút,klímát,generátort hajtja. megtalálod a szervo és a klíma közt asszem az automata feszítőt (görgőt) is

viszont nekem is lenne egy kérdésem: a tankot hogyan érdemes takarítani? azt leszámítva h le kell venni
milyen szerrel? miként? muszáj leszek kitakarítani,mert ma is meg pár napja megszorult a züzemanyag szivattyúm....felkapott vmi retket vagy nem tom 
-
JanR
addikt
Paff, annál a Vectra C-s hirdetésnél írva van, hogy a klíma ékszíj nyikorog, meg a görgők oda vannak... Most már biztos vagyok, hogy az én kocsimban is ugyan ez lesz a gond. Indításnál van hangja, aztán jó lesz... Na majd elviszem valami klímáshoz, mert más gondom is van vele, csak senki nem tud rá mit mondani az autószerelők közül

(#14462) vallas: Azt sajnálom, nem túl jó móka

-
vallas
őstag
nekem ma 3 hengeressé vállt a kocsi...

Szigetszentmiklósról elindultam, és a 0-s végén elkezdett villogni a check engine....
árpád hídnál bevittük egy szervizbe,ahol a céges gépeket csinálják, cseréltek rajta nagyfesz trafót+4 gyertyát, faxa is volt, amíg kiértünk pestről, utána újból 3 henger 100-al, fehérvárra M7-n jó móka volt.
folyt köv holnap......
-
TasiA
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
nekem ez tetszik és ez tényleg GTS

Ne aggódj
, eszem ágában sincs egy 10 éves B Veciért 1,5 millát adni, olyan 900-at maximum, d akkor legyen xenon, tempomat, meg minden -
TasiA
senior tag
válasz
_seth_
üzenetére
NEKEM MOST EZ A FAVORIT Annyira megvenném, ha kicsit értelmesebb ára lenne, meg nagyobb motorja
Mocskosul tetszik!! Nekem meg ez az Opel PENTA felni tetszik nagyon! B Vecire még 17-esben is 205/50-es gumi kellene, ami még elviselhető. -
TasiA
senior tag
válasz
_seth_
üzenetére
Szia! Az alufelniknek hiába tömör, több, vastagabb küllős a külső része, attól nem erősebb, mindig a belső fele hajlik meg, ha erős ütés éri. Nekem rengeteg féle felnim volt már, külső perem szinte sosem sérült. Ilyen szempontból, inkább csak a szépség számítson, hogy neked mennyire tetszik!
205/55 az épp elég ballonos ahhoz, hogy ne nagyon érezzél komfort problémákat. 
-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Nekem eddig 2 komplett toronycsapágy, 2 stabilizátor ami cserés lett, a balos toronycsapágy pl egy konkrét csatornafedélen tört darabokra... Mert hiába van 195/65 gumi alatta ha közben irmscher futóműves tehát komplett futómű keményebb és alacsonyabb így jutottam a 16-os méretre, ott még a 205/55 remélem nem lesz túl meredek vagyis nem fog kegyetlenül rázni és az autó sem fog szétesni... kanyarban, autópályán és mindenhol ahol jó az út ott imádom ezt a futóművet és oda jó lenne a szélesebb és valamivel peresebb gumi de az a baj, hogy minden út tele van hibákkal

Télire lesz a gyári Vectra B1 15" felnin a Goodyear UG7+ 195/65 [link]
Nyáron pedig a Vectra B2 Elegance 16" felnin Fulda Carat Progresso 205/55 [link] Ezzel a felnivel így fog kinézni nekem is: [link] szerintem nem rossz, és nem vagyok híve a nagyon vékony pár küllős felniknek ahol látszik minden a komplett felfüggesztés és átlátni az autón
Az ilyenek tetszenek és ezek erősek is, nem kell járni évente görgőztetni.ET persze mindkettőnél rendben van hiszen gyári B vectra felnik

17" tetszene de járni nem járnék vele max találkozókra de oda meg amúgy sem járok nagyon
Ez a kedvenc felnim: [link] legalább egyszer egy fotó kedvéért felcsavarozok 4 ilyet rá 
Valamint ha lemegy az áruk nagyon és megjavulnak az utak akkor végleg ilyet rakok fel

Árakról pedig annyit, hogy pl B2 felniből 15" 195/65-ös gumival kompletten 30-35 ezer között nagyon sok van, nekem meg majd duplája lesz a 16" de remélem meg fogja érni.
-
Daywalker
addikt
válasz
fero02
üzenetére
Úgy, hogy nem rá való. A gyári mérethez képest a /50 esetén 2,6% az eltérés, /45-nél meg 0,8%. Előbbivel érezni, hogy nem rá való, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy a /45-tel sokkal jobban fekszi az utat (persze ebbe beleszól az alacsonyabb, keményebb oldalfal is). Nem véletlenül mondják, hogy az eltérés lehetőleg legyen 1-1,5%-on belül.
Idén úgyis cserélnem kell, megint /45 lesz..persze nem vagyok eleresztve, jó kis BF Goodrich Profiler lesz a befutó (egyébként nem írtak róla rosszakat). -
JanR
addikt
Az én kérdésem igazából arról szól, hogy a 205/65-t, vagy a 195/65-t válasszam a 15"-os felnimre

-
Daywalker
addikt
válasz
fero02
üzenetére
Ugyanez van a 195/45 és 195/50-nél is. Akkora árkülönbözet van, hogy én is csak néztem. Ellenben nem javaslom, hogy eltérj a gyári mérettől vagyis annak pontos váltóméretétől -- már próbáltam /45 - /50 viszonylatban ugyanolyan típusú gumival, érzésre pedig a nem váltóméret sokkal instabilabb volt. Nyilván ezt is autója válogatja.
-
Daywalker
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Szerintem autója válogatja. Lehet, hogy a G Astránál már más módszerrel van megoldva, mint régen. Illetve kortól is függhet, hogy javasolt-e a csere. Én cseréltettem az első és hátsó szélvédőt is (más-más üvegesnél) és ott mindkettő cserélt keretet (már az elején mondta, hogy kell), tehát erről most ne nyissunk vitát.
A gumiméretről meg csak annyit, hogy a rendőr nem jár típuskönyvvel a kezében, tehát nem tudja, hogy mi a gyári méret. Max kötekednek egy sort, ha kirívóan nagy felni van az autón, illetve tilos, hogy kilógjon a karosszéria síkjából...aztán menj Isten hírével. Eddig fizetés nélkül átengedtek mindig a 195/45R15-tel (sőt, /50-nel is) a vizsgán, pedig ezen az autón 14" volt a maximum gyárilag. Le se sz.rják, hogy a sportdobokkal sem törődnek.
-
-
fero02
nagyúr
Ha megnézel 1-2 oldalt, akkor észre fogod venni, h a gyári váltóméretű gumik mindig drágábbak, mint az attól picivel eltérőeké.

Ha eldöntötted milyen méretűt veszel, akkor még vásárlás előtt olvass utána a guminak. Illetve azt sem árt tisztázni magadban, h milyen gumit szeretnél (hangosság, tapadás, stb).
-
JanR
addikt
Opel Omega B-re milyen gumit érdemes venni? 15"-os alu felnim van és nem is tervezek nagyobbat venni. Volt aki a 205-öst ajánlotta, volt aki a 195-s gyárit. Melyiket válasszam?
-
Daywalker
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Nekem Koni piros gátlók és Koni rugók vannak, de utóbbival annyira nem vagyok megelégedve, szerintem picit megpuhultak (mástól is hallottam hasonlót). Ez elvileg 3,5 centit ültet, de szerintem nekem többet is megült, mint 3,5 cm, de még mindig jól veszi a kanyart, a kátyúkat viszont nem szereti. Ha most vennék, akkor KW szettet választanék.
-
Daywalker
addikt
válasz
Jofi81
üzenetére
Nekem itt csinálták: Autóüveg Soós. Kb. két éve cserélték gyárira, csak a GM jel nincs benne, de ugyanúgy Sekurit márkájú és semmi baja, nem ázik be stb.
OPEL ASTRA G 98- ELSŐ SZÉLVÉDŐ ZÖLD-KÉK SÁVVAL 22700
OPEL ASTRA G 98- SZENZOROS ELSŐ SZÉLVÉDŐ ZÖLD 34000
OPEL ASTRA G 98- ELSŐ SZÉLVÉDŐ HŐVÉDŐS KÉK-SÁVVAL 52000
OPEL ASTRA G 98- SZENZOROS, ELSŐ SZÉLVÉDŐ HŐVÉDŐS KÉK-SÁVVAL 58500Ehhez még +10000 a beépítéshez szükséges keret.
-
Na, jönnek a rugók No-ból. Beszámolok majd az eredményekről.
-
Jofi81
őstag
Tudtok ajánlani olyan helyet, ahol olcsón tudok venni első szélvédőt G Astra-hoz? Nemsokára műszakira kell vinnem, addigra ki kell cseréltetni.
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Emeld fel a seggét és amikor ki vannak nyúlva a rugó tagok, akkor vedd ki a tányérból.

-
csaresz002
senior tag
Háhá csatlakozok én is a bandához egy (jobb hátsó) törött rugóval

Nem is lenne vele gondom,ha nem nyikkanna/nyikorogna meg minden útegyenetlenségnél

-
fero02
nagyúr
Ha csörgő a hang, akkor az sztem nem kipufogó lesz. Nekem anno beleért az új és az tompa hangot hallatott és az is inkább az utastérben hallatszódot, mint sem kívülről. Lehet Neked is rugód tört el. Azt nézted már?
Más: van egy komplett belsőm, esetleg nem érdekel?

Jim Tonic: igen, én is eljátszottam a gondolattal. Aztán jobban belegondolva, ültessen a f@szom ezekre az utakra. Szégyen és gyalázat az egész úthálózat Mo-n.

-
Valakinek valami ötlete az alábbira?
Bal oldal közép, hátsó tájról, hallok csörgő hangot, ha göröngyösebb úton megyek.
Kipuffrögzitésre gyanakodtam, de az stabilan a helyén, érzésre semmi nem jön át, csak a csörgés, mi lehet?
Lényeg: F astra (kombi)
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Hálózati / IP kamera
- Mesterséges intelligencia topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bialetti kézi kávéőrlő
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2, év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De lehet, hogy csak a boltban cseszték el, (erre gyanakszom) de ez már nem fog kiderülni.

Benzinesnél ha jól tudom 3 helyről (generátor, meg gyújtás) lehet a műszernek jelet venni. Keress rá és nézd meg a kocsidban van-e ilyen kábel (1 szál tyúkbél az egész). Ha nincs, akkor el kell gondolkozni azon, h van-e értelme beleruházni bármibe is.
etanolt nem merek tankolni még felesbe se,mert úgy feloldja a retket,hogy aztán az életbe el nem indítom a kocsit

de majd csak lesz 5-600 ft is
inkább veszek egy elektromos biciklit...olcsóbban kijövök
hány literes? 30?
(nem az enyém...)
bebírok nyúlni szerinted ha a szivattyú házát kiszedem teljesen?