Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
szente
üzenetére
Jégoldó spray az a tuti
A hátsó szélvédő meg a legjobb mert mire lekaparom a többit a bekapcsolt ablakfűtéssel nem, hogy a jég leolvad de még teljesen meg is szárad kívül-belül 
Amúgy a csákány jó lenne.... ha egy T34-es tankról lenne szó
De így marad a gumi/réz kaparó + jégoldó spray szett 
-
_seth_
veterán
Döntött a parkolónk, délben a kocsim mellé álltam és a betonon elkezdtem csúszni lefelé.... na csak ennyire csúszott
Az autó is mindenhol 1-1,5-2 mm jéggel beborítva, az is szép volt mire levakartam róla. Az út szerencsére nem csúszott csak ahol kicsi a forgalom. -
szente
addikt
jah fel kéne rakni a téligumikat,csak előtte kellene szereznem occsóé csavarokat lemezfelnihez,aztán mernék már vele menni állatkodni a placcra,de egyenlőre így nem merek vele odáig elmenni,főleg,hogy nem annyira szeret működni az utastér fűtő ventim,így a párát sem tudom lefújni a szélvédőről..

-
szente
addikt
-
JanR
addikt
No mindenesetre nem találgatok, hétfőn délelőtt megy az autó szervízbe, meg akkor már az alapjárati problémámat is megcsináltatom. Utána leírom, hogy mi miatt csinálta
Omega-soknak biztos segít. -
KrAt
veterán
-
KrAt
veterán
Basszus..
Lenn voltam csúszkálni picit, még a nyári gumik vannak meg (nem jött meg a pogácsa) éshát...
Szóval aki nyári gumival hóban az útra merészkedik, bírság.. Elképesztő, mennyire semmit nem tapad..
Legkisebb fékezésre is blokkoltak a kerekek.. Áááh -
TasiA
senior tag
válasz
_seth_
üzenetére
Nálam is mindíg kikapcsolt a rádió indításkor, aztán akksi csere után ez a jelenség eltűnt és az utóbbi 2 évben elő sem jött, csak akkor, ha sokat áll, vagy hallagtom az udvaron a zenét fél napig. 60-a BOSCH akksim van. Az, hogy a lámpa lekapcsol indításig, az rengeteg új autóba direkt van, könnyítve az indítást.
-
_seth_
veterán
válasz
#TOTTI
üzenetére
Nálam ilyen a régi akkuval volt amivel vettem (55ah ismeretlen, de nem volt 100-as azért is cseréltem le, na azzal nekem a hifi kapcsolt ki. na meg nekem xenon van, alapból kevesebb áram kell neki).
+ Jobban belegondolva: a műszerfalban is LED van szinte mindenhol kivétel a középkonzol gombja na meg mondjuk a BC világítása. A helyzetjelző is led, az akku is hatalmas és jófajta (talán az egyik ha nem a legnagyobb indítóárammal bíró 72-es).
-
_seth_
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Nem tudom mindenesetre nekem sem a kadettel sem a vectrával nem halványultak el az izzók és a fényszóró sem gyengébb álló motornál igaz mindkettőben 72Ah minőségi akku volt/van.
Most ha pl szól a hifi (fej-9 hangszóró-antenna erősítő-2 erősítő), tompított, belső tér világítás és nincs látható változás. Álló motor mellett 12,58-12,80 közötti a feszültség (jó cucc a hifihez a kondi pláne amelyiken van LCD kijelző mert amikor leállítom a motort akkor az áramfelvétel változására kijelzi az aktuális feszültséget (nem jelzi állandóan) és a csomgatartóban szem előtt van így ha felnyitom látom is mindig, hogy az akku milyen állapotban van).
Nekem most hidegben annyit változott, hogy első indításnál mintha fél másodperccel tovább tartott volna az indítás, mintha sűrűbb lenne az olaj hidegebb a cucc ami igaz is
Második indítás, harmadik, negyedik már teljesen olyan volt mint nyáron 
-
csaresz002
senior tag
leírtak alapján: generátor->szénkefe csere.....
bár még az is lehet,hogy az önindító zárlatos,mert ha egyszer lemerül,az magától nem töltődik fel_seth_: indítás közben sztem nem gond ha egy kicsit elhalványul,hisz nagyobb az áram felvétel...nekem még a magnóm is kikapcsol olyankor

....sőt ha leállítom az autót és ég a tompított,akkor az is halványabb / gyengébb lesz...legalább is nálam.
fero02: kontroll lámpáról annyit,hogy munkatársam egyik reggel beült az autójába, elindult dolgozni,majd kb 15km után kigyulladt neki is az abs,légzsák,motor diagnosztika stb. Ő is megállt,utána már csak tolva indult

másnap elvitte szerelőhöz,szénkefe el volt kopva. 3000ftjába került.
az a kontrol lámpa akkor jó,ha elszakad a szíj és meg se moccan a tárcsa.mert amíg ott egy minimális áram is van,az addig nem fog jelezni,holott lehet hogy az az áram már semmire nem elég
szvsz -
fero02
nagyúr
Ha nem lenne töltésed, akkor világítana a kontroll lámpa.
Én a nyáron pont ilyen miatt cseréltem aksit. Még tekert, de már sokszor éreztem azt, h fordít még 2 és megáll. Dízelnél ez eleve gázabb, pláne h az önindítóm még csak nem is áttételes. Most télen leszopattam volna magam rendesen.
Egy szónak is száz a vége, méresd meg azt az aksit.

-
JanR
addikt
válasz
fero02
üzenetére
Nöygve nyelősen tekert, majd elindult.
Nem, a töltés lámpa nem világított. Viszont mielőtt megálltam volna az autóval, előszőr kigyulladt a katalizátor lámpám, majd utána nem sokkal az ABS. Pont emiatt álltam meg, hogy ha újraindítom a kocsit, akkor elalsznak-e, de nem tudtam újraindítani, mert úgy viselkedett, mint ha 0 lenne az akksija. Csak érdekes volna, mert az év elején lett bele véve

Aztán rá 10 percre meg elindult, de ahogy írtam, nyögve-nyelősen tekert, majd elindult.
-
JanR
addikt
Srácok, az mitől lehet az, hogy:
Megállítottam a kocsit, rá 3 másodercre meg már indítanám, de nem indul. Tipikusan az a jel, hogy az akuumlátor megmurdált. Nem teker az önindító. De a lámpa rádió gond nélkül szól tovább?
Az aksim szart be, vagy más a gond, nagyon fontos volna a gyors segítség

-
szente
addikt
na megnéztem az ellenállást,de nem jártam sikerrel,a fűtőmotor takaró fedelét nem tudtam leszedni.a két oldalán kipattintottam,de hiába feszegettem erősebben,nem jött le.egyébként a képen látottól tuti különbözik annyiban az enyém,hogy ha én ennyire szét szedném mint ahogyan a képen van,akkor nem csak a motor fedél,hanem a pollenszűrő tartóját is le kellett volna vennem,amit úgy néztem,hogy felül a tűzfal felé fog két csavar.
amúgy reggel még mindig nem ment,de délután amikor jöttem haza vele melóból akkor már ment...

-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Presztizs? Az kb az új 7-es bmw, új a8-as, új x6os bmw, meg amg sl merci kb az a presztizs. Egy 5-6 éves ezekből meg kényelmes bálna meg egy állandó kiadás

Hát igen, a hitel nehéz dolog ezért is mondja barátnőm apja, amikor mesélik neki a fiatal munkatársak, hogy milyen autójuk van: "az nem a tiéd hanem a banké". Utóbbi 1-2 évben meg ki is derült sok helyen, hogy hiába volt x összeg kifizetve a törlesztés elmaradása után mégis csak a bank vitte el az autót. És nem hiába sláger az "Öreg kocsim de ki van fizetve" rendszámtábla a hátsó szélvédőn
Vagy trabanton az "Apámtól a kettes átlagért"
(Igaz ilyet láttam már audi TT-n első szélvédőre ragasztva is... szóval ez utóbb kinek mennyire jön be 
-
En nem vettem magamra semmit, nem is tunt fel, hogy celoztal volna ilyesmire. Magamtol jutottam arra a kovetkeztetesre, hogy lekozelebb csak zsebbol veszek autot. Meg arra is, hogy majom, aki ebbol csinal presztizs kerdest.
Sopron amugy a sznobok mekkaja, Pest utan ez a legborzalmasabb varos. A lakotelepen az ocska lakasok elott sorakoznak a BMW-k, Audik, jo esellyel a mama tarsasagaban. A csaladi hazak elott meg a legtobbszor olcso autok allnak.
Innen visszakanyarodva: mostanara eljutottam odaig ertelemben, hogy az auto fontos dolog, de sosem annyira, hogy emiatt hitelt vegyen fel az ember. Vagy forditva kell gondolkodni. Nem elore elkolteni a penzt, aztan osszedni, ha komolyabb autora vagyik az ember, gyujteni kell evekig, aztan zsebbol megvenni. -
_seth_
veterán
Alapvetően nem akkor van gond a hitellel ha tudod fizetni...
Pl az olyanokon szoktam meglepődni akik: vesznek egy házat valamelyik családtag lesz a fedezet rá és van hitel havi 30e minimum de jön a válság így felment 45-re és akkor vesz 0% kezdőre 10 évre egy SUZUKIT 4 misiért mert kell a klíma meg alufelni meg mit tudom én még mi de ugye nehogy már alap legyen és annak is lesz 30-45 a részlete ha nem több és a reális értékét kb 5 év alatt kifizeti az autónak a többi csak a saját hülyesége és ezekkel van tele az apró, hogy ingyen eladó új swift csak az a baj vele, hogy ér 1,8 misit de még van rá kb 2,5 misi hitel... elég nagy probléma ez és autót ugye így azok vesznek akiknek nincs pénzük és nem hiszem, hogy lenne 4-5 misije a bankban arra az esetre ha megszorulna de még csak 100e forintja sem. Persze érthető mindenki szeretne új autót olcsón és mindenki szeretne lakást is ami még érthetőbb csak ugye kinek meddig ér a takaró azt kellene figyelembe venni de ugye a bank is nyomja a dumát, hogy ez így jó lesz hát persze, hogy ki tudja fizetni, árfolyam változás? nagyon ritka akkor is csak lefele és ezt megeszik az emberek...
Tegnapi napló: 50e forint 1 mágia levétel...... lehet emészteni a mondatot és biztosan van aki kifizeti ami még el is megy de, hogy hisz is benne na az egy másik elmebaj...
Vagy a fókuszban hallottam: metafizikai pszichoterapeuta ez foglalkozás... jól van legyen na de nekem épeszűnek az tűnik hülyeségnek, hogy ilyenekért pénzt adjak bár, hogy őszinte legyek nem tudnám megmondani, hogy ez utóbbi mit is csinál pontosan de majd ha egyszer rámhúznak egy muszájdzsekit lehet megtudom
Hitelre autót én majd akkor veszek ha lesz házam (nem a banknak lesz kintlévősége hanem nekem házam ami nagyon nem ugyanaz) némi megtakarításom és majd akkor veszek valami jót

Amúgy meg amíg önerőből meg tudom venni az autómat mint ahogy tettem, fent tudom tartani sőt még újítgatni is van pénzem valamint évi több mint 30e kilométert tudok menni vele és van is pénzem mellette másra is én nem vagyok elégedetlen

Ui.: Szép darab ez a fekete

-
TasiA
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Azt neked kell tudnod, hogy mit tudsz kifizetni.
Én azon szoktam mosolyogni, mikor még anyukánál lakik az ember 30 évesen is, és fiztés fele autóhitel, de az arc az hatalmas. Szóval magadra ne vedd már a hiteles dolgot.
Sajna én beleszaladtam abba, hoyg ezt is, meg ezt is meg ezt is akarom, aztán most meg fizetek havonta 95-öt csak hitelre.. Saját baromságom, de ha csak a lakáshitel maradna, akkor ilyen havi 10-15-ezre autórészletet esetleg bevállalnék, de inkább KP. Viszont nagyon 1 rugóra jár az agyunk, mert most nagyon belebuzultam a B Vectrákba. Nagyon szeretnék 1-et.
NA ETTŐL ODA VAGYOK MEG VISSZA
-
TasiA
senior tag
válasz
szente
üzenetére
Figyuzz csak! A Vectra igaz??
Ha felhajtod a műanyagot az ablaktörlő alatt, akkor kb ezt látod. Annyi , hogy itt már a fűtőmotor feletti takarót is eltávolították. Nem kell megilyedni, az is csak pattintós. Amúgy a motor jobb alsó sarkánál a fehér izéé az ellenállás. Jobb oldalán van egy csavar, amit itt már kitekertek, így felfelé kicsit trükkössen kihúzható.
-
TasiA
senior tag
válasz
szente
üzenetére
Szia!
Legtöbször az előtét ellenállás adja fel az unalmast. Bontóba 2-, boltba 7 ezer forint. HA felnyitod a mocitetőt, felszeded az ablaktörlő lapát alatti műanyagot, látni fogod a vezetékeket és a fűtőmotort, miután leveszed annak is a tetejét. Egy csomó vezeték megy bele az ellenálásba, arról pedig 2 a motorra. Adj símán áramot valahonnak (p, akksi) a motornak, ha működik, akkor az gond, amit írtam. HA akkor sem megy, akkor a motor a rossz. Sajna ez az ellenállás eléggé ki van téve a párának, nedvességnek általában szarrá rozsdásodik, lehet csak el kell takarítani.így néz ki Legalább is A Vectrában ilyen van
-
szente
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
anyós ülés lábtér=kesztyü tartó alatt a tűzfalnál?meg gondolom tök mindegy a ventinél,hogy klimás e vagy sem.jól sejtem?
jah,ha esetleg oda jutok akkor itt tudtok adni (van hozzá türelmetek) segitséget hogyan kell szétbontani a középkonzolt?
a venti csere az szerelő,vagy itthon is meg lehet csinálni?közepes kézügyességgel és müszaki érzékkel rendelkezem... -
TasiA
senior tag
válasz
fero02
üzenetére
Te fingom sincs!
Kicsit galamb lelkű a drágám, de én így szeretem!

Viccet félretéve, erős érzelmeket táplál a gépjárműve iránt és ha sok atrocitás, vegy el NEM ismerés éri, akkor hajlamos magára venni. Szerintem most is ilyesmi történhetett és hisztizik. Nekem lassan 1 éve ígérget egy hibátlan gyári bőrözött kormányt, de nem képes elmenni egy POSTÁIG.
-
Eleg siman kifizetem az autom torleszteset, es koltenem sem nagyon kell ra. A hitelem havi fixre van rakva, igy annyira a deviza-gond sem erint, bar en amugy is nagyon jokor vettem fel.
De pont azon gondolkodtam, hogy ez megiscsak hitel, ami jelenleg az egesz vilag legnagyobb problemaja. Es majdnem leszarom, mivel jarok. Legkozelebb veszek valamit zsebbol, es letojom. Oreg, de legalabb ki van fizetve, ahogy szoktak irni az autokra. Monst lattam egy 2.0dti B2 vekit, feher kombi, full-full (xenon, bor, stb.), 140e km, 1,1m volt, gyonyoru allapotban. Hatalmas penisz voltam, hogy nem ilyesmiben gondolkodtam. -
szente
addikt
na jó régen jártam erre és tudom hogy egy problémát befejezetlenül hagytunk,de kicsit sok a dolog mostanában és most elő állt egy kicsivel nagyobb probléma.
szóval kajak elment a fűtés a vectrámon.konkrétan a ventilátor nem megy,a meleget az tolná,ha lenne mi tolja(kicsi szellő van)...először úgy kezdte,hogy elment,zötykölődtem egyet,aztán vissza jött.de volt olyan is,hogy nem jött vissza,csak amikor újra ráadtam a gyújtást.most meg már hiába zötykölődök nem indul be a ventilátor.gondolom valahol kontakt hibás lehet.azt szeretném megtudni,hogy kb hol.pénteken megyek fel pestre és nem lenne jó 100km-t tök hidegben levezetni.
-
TasiA
senior tag
Basszus milyen lavina lett ebből!
Én meg csak egyszerűen jóval fiatalabbat szeretnék és korrekt áron, korrekten fenntarthatót! Én nem vagyok márka buzi, de javarészt az Opelről mondható el, hogy "óccsó". Mind megvenni, mind fenntartani SZERINTEM! Omegát azért nem akarok, mert abba is drága minden, de legfőképpen túl nagy nekem. Értem ezt úgy, hogy egy Zafira sem kicsi, de családilag praktikusabb. Egy normálisan felszerelt, normális üléssel ellátot H Astra kombival is megelégednék. A lényeg, legyen fiatal, kényelmes, ne csörögjön-zörögjön, rezonáljon, kopogjon, nyikorogjon semmi, legyen MEGBÍZHATÓ!!! és mindez korrekt áron.Én nem nagyon szeretnék hitelre autót venni, de sajna ez most nekem nem oldható meg, ezért inkább hajtom az öreg A Vekit.Az E39 BMW nekem is tetszik, de kb hasonlóan gondolkodom mint Jim T. Vagy van pénzed és veszel fiatal drága autókat, vagy nincs pénzed és csak kínlódsz ezekkel az öreg szarokkal, de az meg röhejes vergődés.
Nekem úgy kell autó, hogy ne azért dolgozzak, mert az autóra kell a pénz, inkább költöm millió másra ami számomra fontosabb! Legyen az lakberendezés, öltözködés, vagy csak igényes helyeken eltöltött idő. Speciel nem az a legfontosabb számomra, hogy a külvilág miként ítél meg az autóm alapján Vagy is, persze számít valmennyire, mondjuk, hogy ne egy hulladékban üljek, mert azért a lenézést nem szeretem.
Szóval lényeg a lényeg, számomra nem az autó a legfontosabb és mindannyian különbözünk, mindenkinek más kell, más felelne meg, de így van ez jól!

-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Most, hogy ki hány autót látott és mit ír róluk az egy dolog, de ha én beülök és nekem kopogós műanyagnak tűnik több ponton is ráadásul még csak nem is rücsis, hogy kicsit jobb érzés legyen akkor engem nem az fog érdekelni, hogy XY szerintem meg nem az... amúgy is szűk is a hely benne elöl is ugyan szép mert körbeöleli az utasokat az autó de ehhez meg kicsi ez van. És, hogy a magam 180 centijével hátul a fejem hozzáérjen a plafonhoz és, hogy 5,5 misitől indul az ára és 1-2 extrával már jóval több a csúcs meg 13 misi szerintem még kicsit drága persze a kategória társak is azok de hát ez van. Én sokáig állítottam, hogy jó lesz mindenkinek és hogy mekkorát ugrik vele az opel minden téren ami mondjuk igaz is lett mert valóban felzárkózott szerintem minden téren de még mindig van hova fejlődni. Az biztos, hogy nem tekinthető semmilyen téren sem folytatásnak az insignia pl a c vectrának vagy más hasonlónak.
-
_seth_
veterán
Nem kell ám ennyire komolyan venni a dolgot 
Omegát amúgy 2008 végén amikor a vectrámat vettem néztem, volt is debrecenben egy gyönörű és kb ugyanazzal a felszereltséggel amivel a vectrát vettem csak 100e forinttal került volna többe majdnem meg is vettem csak felkerült a vectra és ahogy felrakták az első munkanapon mentem is megnézni és le is foglalóztam ott helyben
Hát na, más biztosan az omegába ült volna bele de engem a vectra fogott meg + régen is tetszettek de valahogy amikor venni akartam autót eszembe sem jutott pedig még mazda xedost is néztem meg calibrát(ezt el is felejtettem gyorsan mert pl egy cliff kivitel most is 1,6 misi és ritka nagyon, ami olcsó az meg olyan is sajnos az esetek 90%-ban).Amúgy így nézett ki a vectrám amikor még nem volt az enyém

Jó vétel volt

1730: az nem kevés...
-
Tom-e
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Jajj látom félrecsúsztam picikét.. A hangsúly a beszélgetés lelke, márpedig az itt nem nagyon jön át..
Ha tudom, hogy te ezt úgy érted, h győzködlek, akkor egy betűt nem írok, nagyon nem szeretek győzködni senkit sem, s úgy gondolom, hogy mindenki olyan autót vesz, amilyet csak szeretne (azaz ez lenne az ideális, csak a pénz szól közbe). Opel topic lévén írtam az omegát és teljesen személy függetlenül, csakis mint autót nézve, 0 emócióval. Tehát az, hogy én esetleg bármi felindulásból tegyem, ill. h meggyőzzelek, az nagyon nem volt cél. Csakis a száraz tények (sok-sok íromány, teszt, adatok) alapján írtam ide, s tettem ezen tények tudatában minden további nélkül 100%-os vetélytársává egy ugyanolyan korú audinak, vagy bmw-nek. Tehát én végig autókról beszéltem, s nem érzelmekről 
Amúgy az említett évjáratú & szériájú omega ncap tesztje min. 4 csillag lenne - hisz a '98-ban tesztelt B omega oldallégzsákok nélkül azt a kommentet kapta az ncaptól, h oldallégzsákok hiányában kapja a 3 csillagot. A 4 csillag pedig 2000-es évek eleji jelenség ebben a kategóriában (kivéve '97-'04 audi a6, mert az oldallégzsákkal is 3-at kapott). De azért abszolút nézve a dolgokat, a 4 csillag már mindenképpen jó eredmény szerintem egy 8 éves autótól.
Előző kérdésedre: ezé a szériájé 1730 kiló.
-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Hát na, az insignia szép lett de kopogós gagyi a belseje ez van.
Kilyukadni? Sehova
Ilyen irányú terveim nincsenek
Csak szóba került a kényelmes nagy autó és leírtam mit értek alatta és mindenki elkezdett kombinálni rajta 
Összehasonlítani nem akarok én sem semmit, csak a fórumtárs akar meggyőzni, hogy az omega is van olyan jó mint az általam említettek meg gondolom abból a felindulásból teszi, hogy leírtam, hogy opel nincs olyan ami megfelelne 100%-ig a nagy kényelmes autó feltételének és erre példaként jött az omega ami nagy meg kényelmes valóban de csak opelek között igaz ez rá sajnos.
2 millió... hát na, hamarabb is meg lehetne de még 2-3 év és 7-8 éves 7-es bmw lesz annyiért.... kb nekem még ennyi ideig tuti nem aktuális az autó csere bár kétlem, hogy ilyen nagy batár lenne majd a közvetlen utód de HA ismétlem HA megtehetném ilyen lenne.
Amúgy számomra kisebb rizikója lenne egy 7-es bmw-nek mint sokaknak egy új swiftnek tekintve mennyit árulnak "ingyen" igaz mint kiderült a prémium kategóriás autók és a legolcsóbb 0%-os autók között volt a legtöbb visszafoglalás.
Amúgy meg kb tudom mikor meddig nyújtózkodhatok, a mostanimat is megvettem egy összegben kp-ra és még volt komplett vezérlés cserére, generálra, még hifiből is csúszott be nem kevés + még sok sok minden. Inkább veszek olcsóbb elérhetőbb autót mint minden pénzem egy olyanra költsem aminél ha kimegy 1 alkatrész hónapokig áll mert nincs rá pénzem. Ja és anno gondolkoztam e39 5-ös bmw-n is de akkor minden pénzem autóban lett volna és valóban sokba van fenntartani de nem is bántam meg a vectrát.
Szóval ha úgy tűnni, hogy álmodozó kategóriájú vagyok lehet igaz de csak az elején

A vectra még marad egy darabig sőt... mielőtt új autó lenne hamarabb nézünk valamit barátnőmnek pl valami pug 206 félét és ha az is megvan utána jöhet majd nekem autócsere ha már konkrét tervről van szó
De még ez is távoli
A vectra köszöni szépen jól van sőt, megkapja mikulásra, hogy a jövő évi biztosítást már most kifizetem egy összegben 
-
válasz
_seth_
üzenetére
Ultem benne. Ennyi erovel kopog ax X5 kilincse is, mert aposomnak meg az van.
Nem nagyon ertem, min agyalsz te most, es hova akarsz kilyukadni. Egy BMW-t egy Opellal csak feleszuek hasonlitanak ossze. En imadom az Opelom, de nekem is a BMW a gyengem. De nem nzem sokba a VW-t, es miatta az Audi sem tetszik. Megakaszt, hogy 126 modellen at oroklodik minden. Lenyegeben a VW nem csinal autot, csak megnezi, mi van a raktarban, aztan osszelegoz valamit. Szerencsere az Audi ebbol kilog, de az A4-bol lett Seat mar a kozrohej kategoria.
A BMW az mas teszta. Bar az NCAP bukas valoban eleg emlekezetes, de akkor is mas kategoria.
Ugyanakkor nalam mindig a mosoly kategoriaja volt, amikor valaki luxus autot akar venni (7-es, Phaeton 6.0), mert arra gerjed, de megvarja mig ketmillio lesz az ara. Ez aert vicces, mert ez azt jelenti, hogy valojaban nem engedhet meg maganak egy ilyen kategoriaju autot, es valoszinuleg szevizelni sem tudja. Ne haragudj, de valahogy nem nagyon ertem a gondolatmeneted. -
torokzoli
újonc
C Vectra I 1.9 CDTI alkatrészek ELADÓK
Külön külön vagy egyben is!!!Fényszórók jobb-bal 15.000Ft-15.000Ft
Gépháztető 45.000Ft
Első - Hátsó Lökhárító 30.000Ft-30.000Ft
Park. Szenzorok előre hátulra 10.000Ft / db
Hátsó lámpák jobb – bal 10.000Ft – 10.000Ft
Sárvédők jobb – bal 20.000Ft – 20.000Ft
Gyári alufelni nyári gumival 4db/gyári/100.000Ft
2db első ajtó 30.000Ft/db csupaszon
2db hátsó ajtó 30.000Ft/db csupaszon
Pillangó szelep 219DT 120L-es hőz 65.000Ft
Egy szelep 219DT 12Le-es hőz 70.000Ft
219DT 1.9CDTI Turbó; turbócsővel 90.000Ft
219 DT 1.9CDTI Porlasztó csúcs 4db 90.000FtÉrdeklödni Mobil: 06306258425
-
Tom-e
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Az a 80 kiló kimondottan azért került bele. Volt erről magyar, ill. angol cikk is. Tehát nem a mostani állapotokhoz írom ezt a +erősítést, hanem önmagához az omegához mérten. Ergo céljuk a jobb ütközésvédelem volt. 2000-ben pedig már tudták, hogy ezt az anyagot hova kell tenni, nem úgy, mint pl. az 50-es - 60-as évek nagy autóinál. Igen, manapság már minden nagyon jól szerepel törésteszteken, ezzel tisztában vagyok, a típust a kortársaihoz mértem. Megjegyzésként még annyit, hogy a kis autók is nagyon jól szerepelnek manapság. Csak az a helyzet velük, hogy azok ált. 2-szer pattannak, mert rendszerint ők a kisebbek. Azaz a teszteken mindig az van, h ütközik, majd elrepül. Ezen repülés alatt pedig már egy tört autó repül.. Ez most picit megalomán-ul szólhat, de tényleg ez van a videok többségénél, szállnak mint a győzelmi zászló

-
_seth_
veterán
Na várj, csak, hogy egy tévhitet eloszlassak:
A 80 kiló az nem jelent semmit sem. Egy fiat 500-as 3x olyan jó teszteredményt kap ma mint egy batár nagy omega. Ez van.... nem a súly a lényeg hanem az extra szilárdságú acél megfelelő helyeken, a gyűrődési zónák kialakítása, a légzsákok összehangolása. Ez a minél nehezebb annál biztonságosabb dolog már évekkel ezelőtt megbukott.
Az E60 BMW töréstesztje pedig amúgy is egy szégyenfolt a BMW-nek mert közismerten jobbra számítottak csak nem sikerült

E39 BMW az egyik kedvencem, de már öreg olyat nem vennék pedig lassan egy 530D ára annyira lent lesz, hogy a vectrából akár át is ülhetnék de az is olyan mintha omegába ülnék: nincs akkora változás, hogy számomra megérje. Az már inkább az általam említett autók csak ugye azokat meg fenntartani nehéz de hát az élet nem egyszerű

-
-
Tom-e
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Attól függ, h mi a megítélésed alapja. A 80 kilót azt kaszni merevítésnek szánták, ez szerintem jó dolog. Ha azt nézzük, h ezzel effektív megnő a fogyasztás (vajmi keveset) akkor rossz dolog. A legújabb generáció előtti, '03-tól gyártott (e60) bmw szintjét hozza ütközésvédelemben. (nem a '98-ban tesztelt 2 légzsákos omega ncap töréstesztjére gondolok, hisz az az oldallégzsákok hiánya miatt 3 csillagot kapott. (igaz így is hozta egy a6-os töréstesztjét pontok alapján
('97-től gyártott szériájú a6-osét)). Aztán tesztelték oldallégzsákkal is, itt már jobb eredményeket ért el. Ezen tesztek mind a '99-ig gyártott omegára vonatkoznak. Nyilván az a +80 kiló itt jótékony hatással szerepel. Szégyen picit a bmw e60-tól - ami újabb technika - hogy nem hoz jobbat. Ezentúl minden más számomra már szubjektivitás dolga. Omegát is lehet választani lomhább 2.0 dti-től egészen 5.7 V8-ig. (m.o.-n nem volt elérhető). Én a realitások talaján maradok és nem istenítek egy márkát sem, de az érdemeket elismerem, a "presztízs márka legendákon" pedig jót mosolygok. A '04-ig gyártott a6-os semmiképp nem veri meg az omegát semmiben, hacsak valakinek nem kimondottan az audi tetszik, mert azt megértem, szíve joga. De az adatok/tesztek/használhatóság terén nincs előrébb. Ugyanígy pl. az e39 bmw sem. -
_seth_
veterán
Én elhiszem de az akkor is egy régi technikára alapul már

A +80 kiló meg nem feltétlenül pozitívum semmilyen téren sem.
Azért omega szerintem 5-ös vagy A6-os kategóriát nem éri el így sem
Insigniára mondták, hogy ez már talán de majd még a következő generáció lehet már olyan valóban. -
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Kezd ott, hogy ülj be egy insignába
Az ami abban van kopogós kínai műanyag! Ez van.Az ülés lehet, hogy díjat nyert de én a műszerfalra gondoltam ami biztosan nem nyerne
Nem tudom miért nem tudtak valami szebbet tervezni bele mert amikor megjelent is kockának számított.Igen, mint írtam ezeket 3-4 misiért nem megvenni drága....
-
Tom-e
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
A legutolsó (2.5 DTI) omega már eléggé elhúz a vectrától (szerintem C-től is), többségében színes displayesek és felszerelték őket minden földi jóval (aut. fényszórómagasság, esőérzékelő ablaktörlő, fejlettebb dupla digit. klíma, esp (tc helyett), asr, gyári sperr diffi, stb). A B sorozathoz képest cirka 80 kliót tettek még a kasztniba (Bár ez utóbbi az összes '99-től gyártott "C" (B2, vagy B FL omegára vonatkozik). Ezek (2.5 DTI) tartják legjobban az árukat, még mindig 1.6M felett vannak. Itt már javítva vannak az omega idegesítő gyermekbetegségei (díszlécek, kapcsolók, egyéb mütyűrök). Ezekben már nem a régi adagolós 12V dízel van, hanem 24V common rail (DTI). Amúgy ez is bmw motor, mint a TD volt.
A6 audi, bmw5 kategóriája. Phaeton az inkább A8, bmw7 kategória.
A forma viszont teljesen szubjektív. -
válasz
_seth_
üzenetére
De cserélni nem cserélnék rá, újabb de beülve nem valami kellemes Az insignia jobb de az is kopog nagyon és minden csupa műanyag mint egy suzukiban .
A Vectra C ulesei dijat nyertek, direkt valami orvos es mernokgardaval terveztettek.
Az Insigniaban egy gramm kopogos muanyag nincs, szinten agyondicsertek a felhasznalt anyagok minoseget a tesztekben.
Ettol fuggetlenul nincs olyan belseje, mint egy Phaetonnak vagy egy &-es BMW-nek, ugyanakkor BMW-hez nincs utangyartott alkatresz. Ha valamit cserelni kell, megy ra egy fel auto ara. Hogy erezd, baratom otosehez egy vizpumpa 280e volt. A nagy autot megvenni kisebb kunszt mint fenntartani. -
_seth_
veterán
-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Ha már nagy kényelmes erős autóról volt szó na akkor ilyen kellene

Amúgy meg mire eljutok addig, hogy egy ilyet megvegyek lesz vagy 2 misi....

Amúgy meg szeretem a kényelmet és a nagy autókat
Persze, hogy ki mit szeretne és mi lesz belőle megint más dolog
Na de a vectra is összejött remélem majd más is 
-
_seth_
veterán
-
Tom-e
aktív tag
válasz
_seth_
üzenetére
Opelből is van ilyen kategória. Pl. a 2001 végétől-2003-ig szériás Omega 2.5 DTI 24V. Nagy, tele kényelemmel, túlvilági csend és csak "vasal" egyenletesen, mindemellett húz is ahogy kell. Legutolsó szériás (abból is a nagy opel emblémás (2001 végétől)) omegáknak még elég jó eleganciája is van sztem.
-
JanR
addikt
válasz
ocsi19
üzenetére
Omega-nál én úgy hangoltam a kocsira a távzárat, hogy beültem a kocsiba, betettem azt a kulcsot, amire hangolni akarom, gyújtást adok a kocsinak, és lezárom a központot (persze a kulcson lévő gombal), majd kinyitom. Utána pedig azzal tudom használni a központi zár vezérlőt. Ha jól láttam, akkor ez is az

-
ocsi19
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
autóval együtt vettem, az egyik működik, a másik táv pedig nem akar...világít a piros jelző, most vettem bele elemet.
-
_seth_
veterán
Nekem is ez tetszik..... most még a b vectra elég jól felszerelve az x20xev-vel de később ha lehetőségem lesz rá majd valami hasonlót szeretnék: bmw 730d (előző), új mondeo, s80 volvo, audi a6-a8, valami szép nagy merci.... csak ugye még ha használtan van is már 6 éves bmw széria is 3-4 misi között nem megvenni drága....

Kadett: jó volt, jól ment ez is igaz de az inkább gokart a jelenlegihez képest
És ugyen egyszer-egyszer beleülnék kicsit megkergetni de már napi használatra nem kellene de még csak hétvégi autónak sem
Akkor már inkább valami pug 206cc vagy ilyesmi kis kabrió... -
ocsi19
senior tag
Valaki esetleg vágja, hogy kell egy ilyen távkapcsolót beprogramozni

Pontos típus, ami rá van írva: Laserline T101V3
-
TasiA
senior tag
Én speciel tudod hogy csinálnám? (már persze, ha megtehetném)
Nem vágyom sokra, lenne egy C Vectrám, vagy Zafirám, de valami 2-3 éves maximum, a mostanit pedig szórakozásra tartanám. Vagy 2.5-3.0,esetleg C20XE. LET-en nem is gondolkodom, mert annyira problémás motor+váltó, hogy nem kínódnék vele. Szívemhez legközelebb a 3.0-áll. Kapna nagy féket+ültetést és szórakoznék vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A hátsó szélvédő meg a legjobb mert mire lekaparom a többit a bekapcsolt ablakfűtéssel nem, hogy a jég leolvad de még teljesen meg is szárad kívül-belül 

Legkisebb fékezésre is blokkoltak a kerekek.. Áááh

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)