- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #21776 üzenetére
Tudom nem vigasztal, de most nálunk is cudar hideg van! Ma reggelre -8°C volt. A vonaton sajnos nem működött a fűtés, de legalább a befújó ventilátor nyomta a fagyos levegőt!
Más
Kisvárdai baleset, Opel a magasabb rendű úton haladó VW oldalának ment és a tetejére borította. Az eset után Pusztai Sándor videót készített, amit fel is lőtt a tecsőre.
Rendszám kitakarás fail! -
Tikakukac
titán
válasz
BlacKSouL #21743 üzenetére
Nekem is van nagyon sok kedvenc topikom, de pont így vagyok én is. Van 1-2 amiben aktív vagyok, mert tényleg sikerült olyanra zsugorítani az embereket, hogy jól érzem magam bennük. A többiben meg olyan elmaszatolt, fura érzésem van. Nem vagy ellene semmi újnak, csak tényleg jó lenne olyan frankó kis 100-200 hozzászólásos kapcsolatokat olvasni 4-5 embertől akik tényleg tudták ösztönözni az embert az infók befogadására. Nem pedig arra, hogy menjek a modkerbe keríteni valakit, aki kiszedi a topik 80%-át.
-
lujó55
addikt
válasz
BlacKSouL #21647 üzenetére
Nem akarok kötekedni, de ez mire is való? Nem barnulsz tőle, nem melegít, akkor mit csinál? Ha UV fény, akkor mondjuk megöli a bacikat a levegőben, de ha nem szellőztetsz akkor ózonmérgezés. Az meg egyáltalán nem játék.
Szóval mire használod? Komolyan érdekel, mert akkor szólok az asszonynak, hogy nőnapra kap egy ilyet a vateráról és a szoli pénzt meg félretesszük és veszünk belőle Amstel bulihordós sört nyáron -
lujó55
addikt
-
Tim82
félisten
-
-
Viszlát
addikt
válasz
BlacKSouL #21487 üzenetére
Vitatkoznom kell, a felsoroltak közül Svájcra igaz teljes mértékben, hogy rendben tartják az utakat, de hát ott annyi az összelopkodott pénz, hogy nem tudják mit csináljanak vele (egyformára nyírt fák, stb). Németországban is elég jó a helyzet, angoloknál elfogadható, bár ott meg van ahol hókotró sincs ugyebár.
Ha nyaralni jártál ezeken a helyeken, az azért eléggé becsapós. Most már harmadik éve, hogy foglalkozásszerűen járom Európa útjait, néha igen meglepő dolgokat tapasztalva. Spanyolban is, ha eltávolodsz a turista övezetektől, pl Madrid, Cadiz vagy Zaragoza felé, leszakadt szélű utak, sok helyen vöröses porral beterítve, hogy 30-40-nél többel nem tudsz menni az előtted közlekedő által felkavart por miatt...
A lengyelekről meg ne is beszéljünk, ahol autópályán!! előfordul a 15 km/h-ás sebességkorlátozás, mert akkora hupli-kátyú kombó van az úton. És még sorolhatnám.
-
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL #21400 üzenetére
Bookmarkoltam! Király ötlet.
koxx: Jaja, circlip pliers a disznó, közben (eztkapdki!) beugrott...
szerk.: BS kolléga, tud onnan rendelni..? Ha nézek
szarteszközt, van remény..? (Nincs most talonban semmi, de szoktak hülye igényeim lenni (0.7-es imbusz és hasonló baromságok).) -
Mawyx
őstag
válasz
BlacKSouL #21154 üzenetére
Én Pesten se vagyok képes rendes melót találni. Mondjuk a melóm rendes, csak a főnök nem, iszonyat miket kell elviselnünk, de muszáj ezért a trágya fizetésért, de örülni kell neki hogy egyáltalán van.
Főnök múltkor mondta ő mennyi mindent megtesz értünk, gondoljunk bele milyen jó hogy bevezette az áramotmondom ez bolond, van áram melóhelyen, ez mint juttatás, szóval örüljünk
mondjuk melegvízre már nem tellett, sokba kerül az Audi terepjárók tankolása...
(#21177) bandus: nettó 140 pályakezdőként nekem az álom kategória lett volna, az se sikerült. Dehát egy depis rinyagép nem kell senkinek, töröljem szemem szám inkább...
(#21186) Viszlát: kuckuc rinyált? mik derülnek ki, érdemes visszaolvasni
(#21245) Dylen:
(#21272) tbs: sört kiborítani?? Idd meg
vagy majd én
Végigolvastam, most már lefekszem, fellőtték a pizsit
-
hallari
tag
válasz
"Pesten elmehetnék budit takarítani másfélszer ennyiért."
Ne gondold. Sok helyen most csökkentettek bért, nagyon sok cég egyszerűen megszűnt (építőiparban voltam diszpécser tavalyig, erről a szegmensről beszélek). Én már lassan egy éve keresek munkát nem felsőfokkal, de elég jó végzettséggel (a munkaügyi központ szerint) és közel 20 éves gyakorlattal. 175 nettót kérnék, de belemennék akár bruttóba is, mert most járt le az ellátásom. És egyszerűen vissza se írnak, 100 helyről, ahova leadtam az önéletrajzomat talán 10-ből szóltak/írtak vissza. A MOL-nál egy helyre több, mint 2.000 jelentkező van és máshol is bőven válogathatnak. Buditakarítóként/biztonsági őrként meg keresnél kb. nettó 80-90-et - ha éppen van felvétel.Nem olyan fényesek itt sem a kilátások.
Ja és ahogy olvasom az előző kommenteket a másik probléma a nepotizmus: tényleg sokat számít, hogy kinek a kije vagy.
-
Timocicu
senior tag
válasz
Szomorú, hogy ennyire becsülik meg a tanulást, a diplomát, a nyelvtudást ...
Pároméknál a céghez olyan emberke jelentkezett udvarosnak, minimálbérért, Akinek kertészeti főiskolája van. Nem tud mit tenni, el akarja tartani a családját és itt a környéken nem talált más lehetőséget. Udvarosnak, aki sepreget, havat takarít, füvet nyír, épp azt teszi, ami az évszaknak megfelelő, kint az udvaron. Ennek ellenére felvettek egy olyan embert, Aki egész nap csak lebzsel, nem csinál semmit, a hó sem volt eltakarítva, inkább bent a gyár területén komázik egész nap, azért Őt, mert Valakinek a Valakije.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #21141 üzenetére
Te egy hős vagy.
És elég fényesen élsz ahhoz képest, ha tényleg ennyi a bruttód...Itt az ideje, hogy tegyél valamit a saját sorsod érdekében, pl. elmenj mondjuk egy másik céghez, ahol jobban értékelik a munkád, a tudásod, és az általad generált hozzáadott-értéket.
Ismerek beszerzőket, logisztikusokat, akik háromszor ennyit keresnek, szóval nem lehetetlen.
Egyszerűen csak el kell már jönnöd abból a periférikus városból, valami jobban prosperáló (és jobb éghajlatú) vidékre, az adottságaid meg vannak hozzá, beszélsz angolul, rinyálni is tudsz… csak el kell magad adnod, az egész csak erről szól.
Ui. ja, és legyen lift!Ui. ha az a 185-190k az euró, és éves, akkor visszavontam!
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #21141 üzenetére
Mindezt egy olyan irodában, ahol meg lehet főni. Ez az iroda ráadásul egy olyan városban van, ahol alig süt a nap, télen nem takarítják rendesen az utakat és a járdát. Ha télen egy kicsit enyhül az idő, akkor a sós-salakos-homokos-fűrészporos latyakban lehet csak sétálni. Persze levegőt nem lehet venni, mert mindenki azzal tüzel, amit éppen talál.
Ugyan ezt a munkát Tokióban lehet, hogy nem br 77000 jenért végzi valaki
-
venember83
nagyúr
válasz
BlacKSouL #20898 üzenetére
Bár késő, de érdemes pontosítani a dolgokat. Probléma leginkább lent délen van, Temesvár meg úgy a nyugati régió teljesen rendben van, járhatók az utak folyamatosan. Lent délen azonban a Román-alföldön nagyon komoly a szél, és mivel mindenfelé csak síkság van, össze-vissza fújja a havat, sok esetben valóban belep házakat, meg úgy szinte mindent.
-
zolynet
veterán
válasz
BlacKSouL #20754 üzenetére
csak fura volt h az jelet boldogságot ha a hardveraprók munkába állnak, mind1, túl van spilázva ... zagyvaságot nem írt, tény van itt bőven érdekesség
na az már nagyobb öröm talán h a gyermeke felállt, grat!egyedül kocsmába, nagyon nem egészséges, hát senki sem ért rá?
én csak egy ilyet vertem le tegnap: -
degu
senior tag
válasz
BlacKSouL #20646 üzenetére
Nagyon igaz,es jopofi volt,amit irtal,de miert van az /ha eltekintunk a del-brazil tutajosoktol/
hogy ha kimegy valaki,valamelyik orszagba /akar EU-s,akar Ausztralia,vagy Delafrika/ ha tud nyelvet,es becsuletesen dolgozik,akkor emberi modon tud elni?! Nem valogat a munkaba,
elvegzi azokat a sz*r munkakat is /eleinte!/,amit az ottaniak nem igen komalnak.Es elobb-utobb boldogul!
Mert en meg nem olvastam itt olyan hsz.-t.hogy kimentem,de ott is sz*r volt,nem volt munka,agyonadoztattak,nevetseges fizetes,szivattak,hulyenek neztek,ezert haza?jottem. -
Algieba
őstag
válasz
BlacKSouL #20503 üzenetére
Egyszerűen 30 évesen akartak egy saját otthont. Sose gondolták volna, hogy pár évvel később a lelkiismeretes törlesztés ellenére elszabadul a pokol, és extrém magas lesz a törlesztendő összeg. Igen, kötöttek egy üzletet a bankkal. Számoltak a kamatozással. De azzal, ami történt... ha csak sejtették volna, hogy ilyen előfordulhat, nem vették volna fel a hitelt. Most már ők is okosak a bank markában vergődve.
Persze a bankot kibaszottul nem érdekli a húgom élete és sorsa. Ha el is tudnák adni a lakást, ami már nem ér 7 millió forintot a felújítás ellenére, akkor is ott maradna egy csomó visszafizetendő pénz, ami végül is a semmiből teremtődött, mert anyagi fedezete nincs! És sosem lesz, akkor sem, ha a húgom és szerelme vért izzadva gürcölnek. Értelmét vesztett célért taposómalmoznak.
Aggódva figyelem a húgomat, mert az ideg összeroppanás szélén egyensúlyoz.Szerk.: Éveken át albérletről albérletre vándoroltak. Nem akartak szülőkhöz költözni, mert a szerelmének anyja az alkoholista mostohaapával él együtt még mindig, és mindig is utálta a srácot. A mi őseink pedig másként idegesítőek.
-
-
föccer
nagyúr
válasz
BlacKSouL #20503 üzenetére
Nekem elmondták. Ennek ellenére belementem, megszívtam, majd a nagy V lenyomta a bankok torkán a gombócot, akkor két marokkal kapartam és fizettem. Összeséében ~2,5 millát buktam. Benne volt ez is a pakliban.
Persze lehet mondani, hogy én könnyen beszélek, mert mit csinál az aki még mindig benne van. Semmit. Dolgozik tovább és próbál fizetni. Az én szemem is jojózott, amikor megláttam, hogy 217k-t vontak le a csúcson.
üdv, föccer
-
válasz
BlacKSouL #20449 üzenetére
...Hát igen, azok még autók voltak, vasból, annak minden előnyével és hátrányával együtt, rohadtak is ahogy kell, a maiak pedig műanyagból készülnek. Annyi hogy a miénk 1500ccm-es volt, ha jól emlékszem 75Le-s. Akksi és gumik már nem gyáriak voltak rajta, az első H4-es izzókat emlékszem hogy cseréltük erős fényűekre, és téli gumi garnitúrát is vettünk hozzá, illetve vonóhorgot szereltettünk rá. Viszont egy ilyen gyári 2107-est elspájzolnék az utókornak, vagy ezt.
-
válasz
BlacKSouL #20429 üzenetére
Anno (kb. 89/90-es évjáratú) fehér Lada 2105-ösünk volt, ott -25/-30 fokban is elég volt kihúzni a szívatót, lenyomni a gázpedált félig, azután kitartóan indítózni. Ha elsőre nem jött össze akkor újra játszani a szívatóval (ki-be) és a gázpedállal, de második-harmadik kísérlet mindig sikeres volt, bármilyen hideg legyen is, viszont arra figyelni kellett hogy az akkuba legyen erő. Nyáron pedig pikk-pakk pöccre indult mindig. Nagyon sok szép emlékem fűződik ahhoz az autóhoz, télen sokszor keresztben csapattuk, és volt benne ez-az hogy ne rohadjon a kaszni, talán 10 éves volt 83 ezer km környékén járt, akkor adtuk el, és akkor jött elő az első rozsdapötty is. DCR-177-es vagy 174-es rendszáma volt, visszavásárolnám ha megvan még valahol szép állapotban
.
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #20223 üzenetére
Egy nyíregyházi srác ma reggel akart malév géppel repülni, élőben folyamatosan bejelentkezik a helyi Retro rádióban és mondja a fejleményeket! Egészen abszurd az egész! Azt mondja, hogy a becsekkolást végzők voltak a legnagyobb zavarban, fogalmuk sem volt róla, hogy mit csináljanak és mit ne.
A srácnak azt mondták, hogy mivel érvényes jegye van, majd a BA elviszi. A BA pultnál pedig azt mondták neki, hogy ha leperkál 120 rugót, akkor szívesen elviszik, ugyanis tartanak tőle, hogy a malévtől nem kapják majd meg a jegy árát.
Mennyire lehet klassz egy semmire sem jó sajtpapírt szorongatni a kezedben és kolbászolni a reptéren?
Más:
USB sticken levő portable FF-al böngészek. Tegnap netezés közben a Win buborékokat dobott elém, hogy néhány fájlt nem tudott elmenteni. Arra gondoltam, hogy talán tele a pendrive, ezért sajátgépben megnéztem, hogy mi a helyzet. Azt írta, hogy elfoglalt terület 0b. Azóta bármit teszek vele, nem látja a gép. Eddig nem találkoztam olyannal, hogy látszólag minden ok nélkül pusztuljon el egy pendrive. -
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #20168 üzenetére
Olvastam ezt a hozzászólásod, azt nem értem, hogy hogyan lehet elérni egy irodában télen +27 fokot! Ha normális lenne a páratartalom, a kardigánosokról is lerohadna a pulóver és lejjebb vennék a fűtést. Egyáltalán lehet szabályozni a fűtést?
Korábbi munkahelyemen a főnököm a padlófűtés sajátosságát nem értette. Délután munka után lecsavarta a mechanikus termosztátot 18 fokra, nehogy már menjen a fűtés, mikor senki sincs bent. Másnap reggel az első dolga volt, hogy legalább +25-re tekerje a termosztátot. Elindult a kazán, nyomta a padlófűtés csöveibe a 40 fokos vizet. Az egész aljzatbeton, padlólap teljes tömegében átmelegedett 40 fokosra, mire kattant a termosztát. A padlót nem állta a cipőbe bújtatott lábam! Már olyan meleg volt, hogy ki kellett nyitni az ajtót és levenni az összes levehető ruhadarabot, amikor a padló még mindig ontotta a forróságot.
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #20104 üzenetére
Nemcsak fűtésre megy el több, a kocsi is többet eszik.
Reggel azon röhögtem, hogy a vonat fűtő rendszere képtelen megbirkózni a feladattal ha tényleg szükség van rá! Mínusz 1-2 fokig működik, de a reggeli 12-15 fokos hidegben csak éppen langyos levegőt fújt a rendszer.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #20054 üzenetére
a france telekom ilyen lassú salgóland-ben?
szerintem befagyott a mínusz 14-tőlUi. amúgy élsz még, nem fagytak el a végtagjaid?
én bejöttem az irodába, és konkrétan 17 fok volt, mert ezek a b.zik spórolnak hétvégén. eddig termo-pulcsiban ültem itt...Uui. amúgy én már a járdadíjat várom!
és szedjenek parkolási díjat a padokon ücsörgőktől is! -
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #20056 üzenetére
Táppénzen lenni sokszorosan szívás. Beteg vagy, drága gyógyszert szedsz, kevesebb pénzt kapsz, izgulhatsz, hogy megmarad a munkahelyed vagy sem. Több helyen vonnak meg kedvezményeket, vagy egész egyszerűen elküldik azt aki táppénzre ment. Sokan emiatt csak akkor mennek táppénzre, ha olyan súlyos gondjuk van, ami miatt képtelenek bemenni a munkahelyre. Egyébként jól látod, ez azok miatt alakul így, akik sportot űztek abból, hogy ha volt valami dolguk (fusi meló, gyümölcs szedés stb), akkor 2-3 hétre ki íratták magukat a dokival.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen routert?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux felhasználók OFF topikja
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- További aktív témák...
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest