- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Viszlát
addikt
válasz
zoltanz #49099 üzenetére
Kicsit úgy csinálsz, mintha ez az egy szavunk lenne és mindenkit bele kéne valahogy tuszkolni. Pedig nem így van, remekül ki lehet fejezni a "fokozatokat", különböző élethelyzeteket. Prostituált, örömlány, szajha, ribanc, lotyó, könnyűvérű, és így tovább (sajna a gold digger magyar megfelelője nem jut eszembe).
-
parandroid
félisten
válasz
zoltanz #49099 üzenetére
"Természetesen csak akkor ha összejön az aktus."
Tehát aki hagyja, hogy meghívják mindenhova, fizessenek neki mindent, és még csak nem is hagyja magát, az nem kurva, aki meg igen, az meg az.
A 15 éves drogfüggő prostituáltakat meg ne keverjük ide, mert ők többnyire kényszerből csinálják, és nem poénból, főleg, hogy ez Európa szinte minden országában eleve törvényben tiltott a koruk miatt - nemcsak nekik, hanem az 'ügyfeleknek' is. De ha sikerül kimásznia belőle, és úgy-ahogy helyrepofozza az életét pár év alatt, akkor te nem barátkozol vele, mert kurva.
Két lányom van, az egyik már 12, most serdül, hidd el, érint a téma, nem kívülállóként ugatok bele. (Szerk.: OMG, ez úgy hangzott, mintha ténylegesen a prostitúcióban is érintett lenne az ifjú hölgy, pedig tényleg csak serdül.
) Egyértelműen arra nevelem a gyerekeimet, hogy tisztességes munkával, szorgalmasan bármit el tudnak érni az életben, nyilván mindent megadok nekik anyagilag és azon felül is, amire szükségük lehet, és amire képes vagyok. Nyilván van etikai mércéjük, és nyilván megbeszélem velük, hogy mi helyes, és mi nem. Ezzel együtt olyan lehet ez, mint amikor kiderül, hogy homoszexuális a gyerek. Nem utálhatod érte, legfeljebb jó alaposan magadba nézel, hogy mit rontottál el, aztán még az is lehet, hogy akárhogy keresed, kiderül, hogy semmit. Na bumm, akkor mi van?
És mi van azokkal a lányokkal, akik nem ilyen háttérrel nőnek fel, hanem tényleg rákényszerülnek egy 'támogatóra', hogy egyáltalán el tudják kezdeni az életüket, szerezzenek egy jó diplomát, vagy hogy gondoskodjanak magukról, szüleikről, akárkiről. Persze jöhet az a kérdés is, hogy mit csináljon, ha férfi, de ott is lehet egyrészt olyan választás, hogy tényleg árulja magát, másrészt egy férfi a fizikumából adódóan sokkal könnyebben talál munkát (és itt nem feltétlen bűnözői karrierre gondolok).
Összességében hajlamos vagyok azt gondolni, hogy korlátozott élettapasztalattal a hátad mögött ülsz egy nagyon magas lovon, és talán érdemes lenne leszállni és alaposan körülnézni, mielőtt mindent és mindenkit elítélsz. Az rendben van, ha van egy jól definiált erkölcsi mércéd, de nem minden fekete, vagy fehér, és az ilyesmi nagyon könnyen farizeusságba csap át.
p
-
Integra
titán
válasz
zoltanz #49099 üzenetére
nem, valóban nincsen, de az, hogy neked van, absz nem igazolja ezt a korlátolt és konzervatív elítélő hozzáállást. és ezzel takarózni eléggé visszás és magadra és a lányodra nézve is káros.
montoya:
persze, önigazolás és kifogás keresés, aztán az a legrosszabb fajta. nem lehet őket irigyelni, mert ami megaláztatást, netán verést is kapnak ezért cserébe.... -
Integra
titán
válasz
zoltanz #49091 üzenetére
miért nem becsületes foglalkozás? mi a becsületes foglalkozás? politikusnak lenni becsületes? vagy banki tisztviselőnek? buszsofőrnek? takarítónak? puff-ban dolgozni vagy privátban miért nem becsületes?
és ahogy peterket is mondja, ki a kurva? ki minősül annak és miért? aki vállalja és csinálja, vagy aki csinálja pénzért, drága táskáért, utazáésrt, de közben a többire mutogat és minősíti őket, hogy ők a kurvák? vagy akinek "véletlen" minden hónapban más gazdag pasija van? vagy aki beházasodik, "véletlen" terhes lesz, hogy bebiztosítsa magát? az én értelmezésem szerint ezen utóbbiak azigazi büdös kurvák, de őket sem ítélem el, ezt dobta nekik az élet, ők választották, mindenki megkapja azt, amire született és amit beakar vonzani. nekik ez az osztályrészük. hidd el, nem boldogok, sosem lesznek azok.
de ha a klasszikus prostitúciónál akarunk maradni, akkor azt gondolom, hogy többen közülük becsületesebben, keményebben dolgoznak, mint az irodában lebzselők, vagy akár itt a topicban közülünk is a legtöbben. több ilyen barátnőm van, ők a komolyabb kategóriába tartozó nők, nem az egyetemi tandíj miatt fekszenek le másokkal. nem köpködnek a másikra, csöndesek, talán még belül szégyellik is, de megoldják magukban az elszámolást, nem mutogatnak másokra. tiszták, igényesek, nagyon jó nők, kifizetik a számláikat, nem drogoznak, nem alkoholisták etc. általábban mindegyik életében valami tragédia van, az anyagi kompenzáció édes kevés az elszenvedett verésért, halálért, sérelmekért. és mégis, kedves, segítőkész emberek. futottam már bele prostiba, sejtettem róla, de nem érdekelt, orbitálisan jókat keféltünk. aztán később konkrétan bizonyítódott is a kérdés. és? elsőre azért sokkolja az embert a tudat testközelből, főleg ha nem jár kurvázni és sosem fizet szexért. nyílván nem volt hosszú életű történet, nem is azért kerültünk össze, hogy ásó kapa meg harang lesz, de ettől még biztosan nem köpöm le, legkevésbé vágok a fejéhez olyat, hogy nem becsületes a munkája. hamarabb számíthatok ezekre a barátnőimre, mint azokra a haverokra, akik menő karrieristák jó fizetéssel, akik "becsületes" munkát végeznek. és a legtöbb ilyen nőben sokkal több az emberség, a szolidaritás, mint a becsületes munkásokban. -
parandroid
félisten
válasz
zoltanz #49091 üzenetére
"Legalább is biztos, hogy én nem fogadnék barátnak kurvát."
Most én jövök integra minap feltett, kissé tán demagógnak ható, de elgondolkoztató kérdésével: és mi van, ha nem tudod róla, hogy az?
Másrészt meg ugye idekívánkozik már megint a klasszikus kérdés, hogy ki is a kurva? Aki az út szélén napi 12 menetet bevállal, akit havonta kétszer meglátogat egy tehetős ismerőse, vagy esetleg az is, aki a boldogabb élet reményében 17 évesen és szűzen hozzáment egy (hozzá képest) jómódú fickóhoz, aztán szült neki 2 gyereket és együtt öregedtek meg, viszont az érzelmi kapcsolat hiányzik? Esetleg azokat a lányokat is idesorolod, akiket a minapi, nagy vihart kavart kezdeményezés is említett, miszerint ingyen léphetnek be szórakozóhelyre, csak azért, mert mutatósak? Vagy csak akkor lesznek azok, ha valaki vesz nekik egy italt, hogy nagyobb eséllyel csíphesse fel őket? Akkor is azok, ha öszejön az este az aktus, vagy akkor is, ha nem? És ha egy ilyen felcsípés vége hosszútávon házasság, gyerekek, és az egész a klasszikus, keresztényi családmodellbe torkollik, akkor is kurva a hölgy?
Egyébként is tisztázzuk: az a kurva, aki pénzért cisnálja, vagy az a kurva, aki sokat és sokféle partnerrel csinálja? Csak mert az utóbbi esetben könnyen lehet, hogy sok férfiismerősöd is beleesik ebbe a kategóriába.
Szóval hogy is van ez a kurva-élet? (Uhh, ez annyira szar lett, hogy nekem fáj, de mindegy...)
p
-
föccer
nagyúr
válasz
zoltanz #49077 üzenetére
Azért ezeket a felhőkapcolókat le is kellene alapozni. Budapesten meg nem nagyon találni éppeszű mélységig sziklát, csak homokat, meg kavicsot meg egy kevés mészkövet.
Manhattan sem véletlenül úgy épült, hogy két, különálló csoportban vanak a felhőkasrcolók, köztük meg nincs magas épület. Ott találtat kellő teherbírású sziklát.
És egyébként terveztek Budapestre 120m magas toronyépületet, de szerencsére nem lett belőle semmi.
üdv, föccer
-
tildy
nagyúr
válasz
zoltanz #48085 üzenetére
Mitudomen, lehet etika neven fut.
Mindenesetre a volt sulimban ez a helyzet, aki ateista, annak is benn kell ulni hittanon, tanaroknak kotelezo 3 havonta vizit az egyhazmegyeben, egesz faluban meg csak egy iskola van. Csinalj amit tudsz. Sokan reggel 6-ra jarnak dolgozni, nem tudjak elvinni a gyereket mashova, mig azert helyben egy 9-10 eves gyerek mar elbicajozik iskolaba.Amugy egyre masra lenek le a tanarok , erdekes egy helyzet.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
zoltanz #29700 üzenetére
a mi első gépünket '90-ben hozta a Jézuska, és úgy emlékszem, 170 ezer Ft-ba került, ami akkor kurvasok pénz volt. Egy olivetti akármicsoda volt, kicsit már jobb, mint az XT-k, de még rosszabb, mint az AT-k. 640 KByte memória, mert az elég. a vinyó 20 mByte-os volt. Volt hozzá egy fasza monochrome CGA monitor is... ezen a gépen tanultam meg a dos-t
megvolt egészen '96-ig.
Aztán valamikor '93 körül szereztünk egy 286-ost, '95 körül 386-ost, '97 körül 486-ost.
Én az első saját gépem '98-ban vettem, egy AMD K6-2-s proci volt, 266 MHz-en, asszem 32 MByte memóriával, 3,2 GB-os vinyóval... na nekem az volt a nagy előrelépés.
Aztán 2001-ben tönkrement. 2002 januárjában jött helyette az 1 GHz-es Duron, majd 2003-ban a Barton magos Athlon XP 2600+, ami egészen 2010-ig(!) kiszolgált... -
fokukac
nagyúr
-
Lortech
addikt
válasz
zoltanz #29243 üzenetére
Szerintem is, de ezt a legegyszerűbb felmutatni. Nem igényel szemléletváltást, folyamatos, magas színvonalú munkát a dolgozók, vezetők részéről, és nem sokmilliárdos befektetés. Ki lehet tenni a kirakatba, hogy a MÁV halad a korral, már wifi is van. De mindettől függetlenül pozitív, hogy van wifi.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
zoltanz #28141 üzenetére
Erről jut eszembe, ma reggel hallottam a petőfin Norah egyik új számának, a "she's 22"-nak valami remixét, ilyen elektro-borzasztó stílusban, annyira disszonáns volt, hogy égnek állt a szőr a hátamon... hogy hogy lehet azt a szép fülbemászó dallamot így elkúrni...
Ezúton küldenék egy ordenáré nagy pofont a petőfi rádió zenei szerkesztőjének, hogy még a jó kurrens zenék helyett is képesek azoknak ilyen eltorzított feldolgozását játszani, vérlázító.
Ha egyszer milliárdos leszek, veszek már egy rádiót, mert katasztrófa, ami itt van.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
zoltanz #24870 üzenetére
Kicsit zúzósabb feldolgozás
Stone The Crow - People are people -
-
-
venember83
nagyúr
válasz
zoltanz #16233 üzenetére
Igen. De a versenyíven volt Rossi meg Edwards is, onnan pedig határon motorozva (ahogy ők teszik), nem lehet csak úgy irányt változtatni. Motor bedöntve, a kanyar végéig nem lehet hirtelen manővereket végezni.
Chuck Norris rúgásai lelassultak, a vetítőgépek már nem bírják a tempót?
WhiteRaven: Csak a gázolaj.
-
zoltanz
nagyúr
-
-
kételkedem
addikt
válasz
zoltanz #9442 üzenetére
Nevezzük ezt az egészet gumicsontnak.
Én voltam katona, de én is csak 12+2 hónapig. Szakácsként szolgáltam, fegyverekről, harcászatról, harcjárművekről a 13 éves fiam is többet tud mint én, ő ugyanis szereti a különböző lövöldözős, katonás játékokat.
A honvédség személyi állománya nem éri el a 30 000 főt tisztekkel, tiszthelyettesekkel, köztisztviselőkkel és közalkalmazottakkal együtt. Ebből a 30 000 főből talán ha 5000 fő az aki bármilyen szinten hadra fogható, tehát lövész, helikopterpilóta vagy bármi más. A 13 db Gripen a hangárban csücsül, van olyan hét, hogy összesen 6 órát repülnek. Erre a honvédelmi miniszter azt mondja, hogy béke van, minek repüljenek? (sic!)
Tehát összegezve: rendkívüli védelmi helyzetben behívnák a 18 - 40 közötti embereket (kivéve aki egészségileg alkalmatlan, vagy legalább három kiskorút nevel. Szintén nem mozgósítható még rendkívüli helyzetben, aki egyenes ági rokonát ápolja, vagy gyermekét egyedül neveli. Mentesülnek a szolgálat alól továbbá a politikai elit tagjai, vagyis európai parlamenti, országgyűlési képviselők, polgármesterek és az önkormányzati testületek tagjai.), aztán gyorsan haza is engednének mindenkit, mert ennyi embernek még májkrémet se tudnánk adni, fegyvert pláne nem. Talán jobb is, hogy nem adnának fegyvert, még belegondolni is rossz, hogy ennyi kiképzetlen ember mit művelne!
Az adatok többnyire az indexről vannak!
-
NoLF
veterán
válasz
zoltanz #9099 üzenetére
amint látod írtam, pécs
aztán szigetvár, aztán ismét budapest hogy elbúcsúzhassak az ottani ismerőseimtől (ezúton ragadom meg az alkalmat, aki inna egy sört vagy adna egy pacsit, azt pénteken várom a főzdefeszten szeretettel), aztán haza kecskemét, ki a nyaralóba kertiparti, aztán másnap garázsrendbehozatal hogy legyen hol pihennie az autónak, a jöüvő hétről meg fogalmam sincs, de a szombat estét már bristolban kell töltenem -
kételkedem
addikt
válasz
zoltanz #7049 üzenetére
A sikeres vizsgához az általános iskolai Alkotmányos alapismeretek című tankönyv anyagát és Magyar Köztársaság Alkotmányának tartalmát kell ismerni
Van állampolgári ismeretek, irodalom, történelem és még egy csomó tantárgy. Itt viszont van egy rakás olyan kérdés, amire finoman fogalmazva sem könnyű a felelet!
pl ez:
15/a. A demokrácia reménye és esélye
15/b. A magyar művészet világa: mutasson be 1-1 Ön által kiválasztott személyt az irodalom és a festészet világábólA demokrácia reménye és esélye? WTF?
-
-
-
lujó55
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- HP ELITEBOOK 850 G8 i5 1145G7/16GB ram 256ssd/FHD
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest