- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
7
addikt
válasz
asuspc96 #25302 üzenetére
A vonat eleje arra van, amerre a vonat megy.
A példa azt írja, hogy amikor a motor a vonat elejétől a hátuljáig halad (értsd: vonat menetirányával szemben), akkor 12 s alatt húznak el egymás mellett. Ha a másik irányba megy (értsd: vonat menetirányával megegyezően), akkor ehhez 48 s kell.
Rosszul értelmezted.
-
Kassadin
addikt
válasz
asuspc96 #24610 üzenetére
Angolt már tanulom, németet meg majd kellene, de az angol most elsőbbséget élvez.
Mondom, attól is függ, hogy hol akarsz majd elhelyezkedni, miben akarsz dolgozni és melyik országban. Orosz is nagyon jó választás, és azok cirill betűk, nem újak.
IT-ben az angol az alap. Külkeresként meg attól függ például, hogy milyen országokkal van kapcsolatban a céged. De ha teszem azt, hogy boltvezető akarsz lenni, akkor valószínűnek tartom, hogy a német érdekeltségű LIDL-nél behívnak állásinterjúra, ha megfelelsz az elvárásoknak és beszéled a németet, és előnybe kerülhetsz más munkavállalóval szemben emiatt.
-
lujó55
addikt
válasz
asuspc96 #24604 üzenetére
az oroszok jobban beszélnek angolul, mint mi magyarok (sajnos)
a kínait meg úgy se fogod tudni olyan szinten elsajátítani, hogy bármilyen körülmények között megértesd magad, mert a mandarin nyelven kívül van még náluk 3000, az írásukat meg maguk is több éven keresztül tanulják.
inkább próbáld megoldani a matek és fizika feladványokat és ha jó jegyeket szerzel elmehetsz egyetemre és akkor majd jó lesz neked. ne abból indulj ki, hogy mi lesz a gazdasággal jövőre, mert brüsszelben még a holnap reggeli gazdaságról sincs fogalma senkinek.
amúgy ezt nem értettem: kezdő vs. haladó.
most akkor milyen szinten is állsz? vagy a gazdaság a nyelvi fokozatokkal van kapcsolatban? (gyenge németgazdaság: D-alapfok, erős amerikai: E-felsőfok?)
nem is értem mit akarsz... -
válasz
asuspc96 #24412 üzenetére
nálam már anno a szűlő-gyerek vitatkozós kérdésed is fura volt, aztán jött a napelemes GW óránkén dolog, aztán meg ez. hogy lehet ilyen hülyeségeket kérdezni?
tele a net infóval, még ha 96-ban születtél is, talán már fel tudod ismerni, hogy melyek számítanak hihető, hivatalos, autentikus forrásnak. kiválasztod őket a google találati listából és elolvasod. szóval sztem fogd a pirula vírusod és ne kérdezgess ilyen baromságokat.
-
FehérHolló
veterán
válasz
asuspc96 #24378 üzenetére
Bankok honlapján szokott lenni gazdasági hírekkel foglalkozó rész is a megtakarítások/tőzsde szekción belül. Példát direkt nem mondok, mert kapnak elég reklámot enélkül is, de ha nagyon nem boldogulsz, szólj. (Nem otp.)
Ezen kívül vannak nagyobb, közgáz hírekkel foglalkozó portálok, például az economist. -
lujó55
addikt
válasz
asuspc96 #24218 üzenetére
leadási határidő ma van?
ha esetleg hamarabb szóltál volna, megnéztem volna mit lehet tenni, de így...
Nekem azért kéne rá 2 nap, mert ilyen szintű matekból nem vagyok naprakész.
(#24219) neduddki jól segített. szerintem a 1120-asnál jó irányban indultál el.
a 1121-esnél rá kell jönni, hogy a számlálóban 9, 16 és 25 n-edik hatványa van, a közös nevezőben pedig a 9*16*7. Innentől ha felismerted, hogy a 7=16-9 és 25=16+9 akkor valószínűleg kapsz egy olyasmi azonoságot, hogy [(a-b)^(n+1)] / [ab(a-b)] ahol a=9, b=16 de inkább próbáld meg levezetni, mert lehet, hogy nem erre az azonosságra vezet. erre tényleg több időt kellett volna fordítani, most csak azért léptem be, hogy UPoljam a cuccaimat.
Na, menjünk tovább. 1122 tuti, hogy Thalész tételét használja fel, ez olyan, hogy vagy beugrik, vagy nem, így hirtelen nem találtam meg az odavezető utat.
A 1123 szerintem ismétléses variáció, vagy sima permutációszámítás. Nézd meg hányféleképpen lehet kirakni téglát a 64 kockacukorból.
1124: passz, szerintem valami logaritmikus vagy exponenciális azonosság lesz a megoldás, de lehet, hogy be kell vezeni valami új változót, mondjuk x+y=a.
De az is lehet, hogy egyáltalán nem úgy kell megcsinálni. Nincs valami matekos fórum?
Na megyek ágyba, mert türelmetlenkedik a feleségem...kikapok ha kések
Jóéjt!
-
tbs
addikt
válasz
asuspc96 #23849 üzenetére
Lehet független épületet építeni, de... Erősen megkérdőjelezhető az értelme. Aminek látom értelmét, az a napkollektoros rendszer napelemes működtetése.
Az a baj a napelemmel, hogy nem tudod értelmes áron visszatáplálni a rendszerbe (nagyon sokat kellene betolni, hogy az elműnek megérje a házadig oda/vissza rendszerűvé bővíteni a hálózatát). Tárolni meg pláne.
-
válasz
asuspc96 #23849 üzenetére
olyat lehet, hogy van neked egy 30 GW teljesítményű napelem parkod, ami teljes kihasználtsággal egy óra alatt termel neked 30 GWh villamos energiát. az, hogy 30 GW-ot termel óránként, az pontatlan megfogalmazás, mivel teljesítményt nem termelünk, csak energiát, de az más mértékegység. szóval csak pontosítok
-
tbs
addikt
válasz
asuspc96 #23831 üzenetére
Vákuumcsöves napkollektor (pl. -> [link]), visszafolyós vizes rendszer, gigantikus (1-2m3 minimum) tárolótartály, primitív folyadék-folyadék hőszivattyú a tárolótartályból való melegkivételre a téli napokra (pl. -> [link]), levegő-levegő hőcserélős ellenőrzött szellőzés az épületbe, trükkös szerkezetfűtőkör a napos téli napokra, melegvizes gravitációs szökőkutas pancsoló a nyári napokra stb.
Ha jól csinálod, kihajíthatod a klasszikus fűtési rendszereket.
-
kételkedem
addikt
válasz
asuspc96 #23327 üzenetére
Önkormányzatnál megmutatják a hivatalos jogszabályt, addig is itt egy kis olvasnivaló!
Csodálatos ez a mai nap! Hétvégén míg nem voltam itt a szemben levő étterem helyén rúdtáncos night clubot csináltak!
-
lujó55
addikt
válasz
asuspc96 #21701 üzenetére
Most akkor mit is szeretnél?
Lehet, hogy nem értettelek meg. Én azt hittem, hogy végeztél valahol egyetemen és mennél dolgozni. Ha más a helyzet akkor világosíts fel, miért kell a nyelvtudás és mihez.
Én pl. suliban tanultam. Angol, német, középfok C, orosz középfok A. Nap, mint nap használom az angolt a munkámhoz, de lebutultam a "szakmai" szintre. Értsd: nem biztos, hogy értenék egy Byron művet ha most olvasnom kéne, de a szakkifejezéseket jól használom, publikálok folyóiratokban. A német viszont totál megmaradt a társalgási szinten, el tudok vezetni egy túristacsoportot a városban, de nem tudnám elmagyarázni még egy mosógép részeit se. Vért izzadva tanultam a nyelveket, görnyedve a könyv felett. Ezzel szemben öcsémet többször buktatták minden nyelvből (másból is) mégis bejött neki az élet. Tele lett a töke, kiment az USA-ba, 4 év múlva visszajött és csinált egy magyar-amerikai kereskedelmi céget. Jobban beszél mint én, pedig azt se tudja mi az a past participle.
Neked mihez kell? Az AutoDesk fejlesztői munka szaknyelvet kíván. Semmi extra. A legjobb nyelvtudás a nemzetközi jogásznak kell a cégnél, nem hiszem, hogy egy kis tanulással nem tudnál betölteni egy fejlesztői-programozói állást.
HR = Human Research. Ők a régi szóhasználatban a munkaügyisek. Teletömi a zsebüket a cég, hogy kiválasszák a cég számára megfelelő munkatársakat.
"Sajna sok helyen még mindig az államilag elismert a munkáltató által elismert"
Értsd: állami finanszírozású intézetek esetén (iskolák, kórházak, bíróság, múzeumok, közTV, stb.) a nyelvvizsga számít. Ha hülye vagy és meg se tudsz szólalni, akkor is. Erre építették a Rigó utcai vizsgaközpontot ahol aztán szopattak mindenkit ahogy tudtak, mert monopolhelyzetben voltak. A munkáltató csak akkor tud alkalmazni, ha megfelelsz a követelménynek: államilag elismert középfokú nyelvvizsgád van. Na. Ennyi. -
lujó55
addikt
válasz
asuspc96 #21696 üzenetére
Kérdés: "A tanult és persze használható nyelvek növekedésével egyenesen arányosan növekedhet a fizetés is ?"
Válasz: Nem!
Régen a nyelvtudás kiváltságos ismeret volt, néhányan beszéltek idegen nyelvet (az orosz kivételével) és ha nyelvvizsgájuk volt, a szintnek megfelelően bérkiegészítést kaptak. Ennek vége. A nyelvtudás alap. A multiknál előfeltétel, már a HR kiszűri, hogy alkalmas vagy-e kommunikálni számára elfogadható idegen nyelven (tehát nem a bölcsészek által népszerű lovári). Tőlem soha nem kértek semmiféle papírt. Mondjuk aki interjúztatott nem is beszélt magyarul.
Ha a közig. szférában szeretnél elhelyezkedni akkor először puhatold ki milyen szintű nyelvvizsga kell a munkakörödhöz. Sajna sok helyen még mindig az államilag elismert a munkáltató által elismert -
-
kételkedem
addikt
válasz
asuspc96 #21007 üzenetére
Nem könnyű gyerek-szülő kapcsolatban vitázni! Lehet, de arra nagyon figyelni kell, hogy ez ne fajuljon veszekedéssé, ne sértsük meg a másikat. Egy bizonyos életkor (érettség) elérése előtt nem igazán lehet vitatkozni, mert a szülőnek érvényesíteni kell az akaratát.
Ez egy nagyon bonyolult kérdés, még a konkrét helyzet ismeretében sem biztos, hogy lehet rá egyértelműen válaszolni! Ha még élne, lehetne tanácsot kérni Ranschburg Jenő-től. Én az ő nevelési elveit követve nőttem fel és a gyerekeimet is ezek alapján nevelem. Ha komolyan érdekel a téma, akkor az ő könyveibe érdemes beleolvasni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest