- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
Algieba #24523 üzenetére
Ha a Párod is hasonlóképp látja a világot, akkor ez teljesen rendben is van. Egymásnak éltek és egymásra számíthattok.
Én is túl vagyok az első házasságomon és - őszintén bevallom - örülök neki, hogy nem született abból a kapcsolatból gyermekem.
Szerencsére ettől a "kalandtól" nem lettem túlzottan borúlátó és az új Párommal szívesen gondolok a család alapításának lehetőségére, csak rendeződjenek a körülményeim/nk.
-
shaft72
tag
válasz
Algieba #22989 üzenetére
Szűk a látókör ott a toronyban
Egy normálisabb 10 millió dolláros ingatlan ki se futná ebből a pénzből. Komolyabb jacht, helikopter, magángép szintén bukó. Társasházi ingatlan beruházás szintén. És még annyi van felfelé, hogy nem igaz.
Én azért gyönyörűen beosztogatnám, hogy halálomig ne legyen probléma
-
Viszlát
addikt
válasz
Algieba #22991 üzenetére
Egyéni célokra valóban hatalmas összeg, de nekem lenne egy-két ötletem, amik kapcsán még gondolkodni is kellene, hogyan osszam be okosan azt a 2 milliárdot.
Én ismerek, 460 millát nyert. Hét testvére van, hamar elment, de okosan költötték el (ingatlanra, vállalkozásfejlesztésre).
-
-
Timocicu
senior tag
válasz
Algieba #20911 üzenetére
Nekem viszont az a meglátásom, hogy minden nap éreztetni kell a Párunkkal, Kedvesünkkel, Férjünkkel - Feleségünkkel, stb ... Kinek mi van, hogy szeretjük, hogy fontos számunkra, nem csak ezen a napon. Bár egy kis apró kedvesség, meglepi, ajándék jól tud esni, akár adni, akár kapni.
-
Mawyx
őstag
válasz
Algieba #20762 üzenetére
Miért nem termeltétek be a fát már nyártól? Anyuék már akkor elkezdték
pont azért mert a vizes fa annyit ér mintha nem is lenne. Ráadásul nem két perc kideríteni hol van épp ingyenes vagy nagyon olcsó ritkítási lehetőség, segítséget kell szerezni a munkához, a fűrészt rendbe kell szedni, futóval kimenni, hozni fát nekünk, a segítségnek, majd összedarabolni mindkét helyen és behordani a színbe.
-
válasz
Algieba #20765 üzenetére
hát nem értek ehhez, sosem magunk fűtöttünk, de gyors kereséssel ahogya nézegettem 1 m3 fa ára olyan 12k huf körül van, a szén mázsája pedig 4500 huf, és kb duplája a fűtőérték. biztos, hogy drágábbra jön ki?
egyébként kitartás, néhány nap és vége! szerdától felmelegedést jósolnak!
-
-
lujó55
addikt
-
tildy
nagyúr
válasz
Algieba #20520 üzenetére
Futamidotol is fugg, de szerintem is jogos, nem csak a bank szerint.... Aki tanult kamatos kamatot , meg tudja mi fan terem az arfolyamingadozas, az tudja mirol van szo...
Csak halkan jegyzem meg, hogy en is idegosszeomlas vagy valami hasonlo szelen allok, meg ha nem is ri le rolam. Szivdobogas az alap, meg ogy nyugtatoval kezdem a napot. Mert felek. Felek, hogy nem vagyok eleg jo az uj helyen , ugy erzem keves vagyok.Felek az angolom miatt is, es egyszeruen nem tudom kontrollalni ami velem zajlik. Nem feltetlen a munkahellyel van baj - fel kell nonom hozzajuk, de egyelore nem erzekeltettek, hogy nagok lennenek az elvarasok- egyszeruen tul magasra teszem a lecet,es panikolok. Kivancis leszek, holnapi napom milyen lesz, bar mar elore rettegek. Hozzateszem-> nem adnak ra okot, az ok en magam vagyok.
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
válasz
Algieba #20520 üzenetére
Ez a magáncsőd intézménye lett volna, még nem működik Mo-on.
Amúgy a házat addig el sem nagyon tudják adni amíg a jelzálog rajta van, tehát ha adásvételre kerül a sor akkor először ki kell tisztázni a hitelt róla.
A maradék tartozás pedig elviekben EU-n belől behajtható a kinti jövedelemből is. -
válasz
Algieba #20517 üzenetére
egyáltalán nem értek veled egyet, és k. kollégával se... miért max 5 milla? miért max 10 évre? hülyeség ilyen általános szabályokat hozni.. neked lehet, hogy ezek az elveid, de ezt teljes mértékben kereset függő.
úgy gondolom, hogy egy bank sem kényszerített senkit fegyverrel, egy kormány sem kényszerített senkit fegyverrel arra hogy akár deviza, akár forint alapú hitelt vegyen fel. más kérdés hogy sokan nem tájékozódnak megfelelően, nem kalkulálják bele az árfolyamkockázatot, stb, stb. ezek után persze a bank a szemét. vajon a pék is szemét, mert drágábban adja a kenyeret az emelkedő energia és üzemanyag árak miatt?
-
k.
őstag
válasz
Algieba #20517 üzenetére
Én azt gondolom-lehet, most lehurrognak ezért-, hogy szabad hitelt felvenni, de mértékkel.
Én pl úgy gondolom, a max hitel összegnek 5 millánál nem szabad nagyobbnak lennie, és max 10 év.
Ismerősömék is vettek fel 15 millát 20 évre, aztán elszállt nekik is. Ki tudják fizetni,de érted, azért nagyon gáz ez.
Szóval a hitel nem rossz, csak mértékkel. Sajnos a hugodék elszámolták magukat-rosszul gondolom, hogy 0ft indulóval vágtak neki a lakásnak?-, nem szabadott volna igy kezdeni.
Valószínüleg az albérlet maradt volna nekik a megoldás-ahogy sok bedőlt hitelesnek-, de hála a sok köcsög tulajnak, nem csodálom, hogy elegük lett. -
föccer
nagyúr
válasz
Algieba #20514 üzenetére
A legnagyobb baj az, hogy ha ha nem tudják kifizetni az eladási árból a teljes tőketartozást (nem fogják tudni), akkor a fennmaradó összeg továbbra is jogos követelésnek lesz elszámolva, ami elől nem tudom, hogy el lehet-e bújni. Talán külföldön, de ott sem biztos.
Tényleg sajnálom a tesódat, de még rengetegen vannak ebben a helyzetben, többek között az én bátyám is. Nem ér annyit a lakása, mint a jelenleg fennálló tartozása. Észbontó, de ez van...
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Algieba #20510 üzenetére
Ezzel sajnos senki nem számolt.
A legnagyobb baj az egészben az, hogy nincs rá jó megoldás. Az sem, hogy nem fizetik és eladják a fejük fölül a házat, ugyanis a kifizetetlen részt adók módjára behajthatják, ráadásul örökölhető...
A többit had ne részletezzem. Ez ellen sajnos még mindig az a legjobb megoldás, hogy fizetik hónapról, hónapra és megpróbálnak nem belegondolni, hogy mennyit is melóznak azért a kis értékért...
üdv, föccer
-
tildy
nagyúr
válasz
Algieba #20510 üzenetére
De ha't mit gondoltak, lehetett latni az angol fontot is , meg a dollart is mozogni hatalmasakat (280-410, 140-230), 20 ev alatt meg egy gyerek is felno, vagy barmi tortenhet... Na mindegy, megvan a sajat bajuk, inkabb befogom...
Tudom, a forinthitel meg dragabb volt. :S
Amgy ugy nez ki , mi sem usszuk meg hitel nelkul, megtalatuk azt az alberletet, amit megvennenk, amit raadasul mint ittlakoknak 5%-al olcsobban is adnak. Egyetlen egy gond van: Amibe kerul, abbol otthon kb egy normalis lakasra, plusz kb 5-10 evnyi megelhetesre futna...
40 nm , £189 000.
foccer: orokolheto, de csak a orokolt vagyon mertekeig. Tehat negativba nem tudsz lemenni, csak az orokolt vagyon ertekeig felel az orokos, es le is mondhat az oroksegrol...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Algieba #20497 üzenetére
Az az agyrém, hogy annakidején nem mondták el nekik, hogy minden kölcsön, hitel orosz rulett. Hogy látszólag minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden rendben lesz, de azt soha senki nem mondta el, hogy a kedves, aranyos, drága jószívű, bankok és hitelintézetek kicseszett Gollammá válnak amint a pillangó megrezgeti a szárnyait, és a világ túloldalán leomlik egy hegy. Hogy mindenki iszonyat kockázatot vállal ezzel, hogy az egész világ hitelekre épül, de a kurva hitelt nem lehet megenni, nem fizethetsz vele, de szabadulni sem tudsz, nem menekülhetsz előle. Abban a pillanatban hogy egy hitelezés létrejön, egy ember annyival gazdagabb lesz, ahányan érintettek a másik oldalon. A hitel lényege a világ kezdete óta az, hogy valaki kölcsönad, és többet kér vissza, mások meg kapnak valamennyit, és többet fizetnek érte.
Szóval értem én, hogy hitel nélkül ezrek lennének utcán(?)..(plazmatévé, kocsi, nyaraló nélkül)...de őszintén...most jobb? Viszont ha valaki elmondja ezt nekik, ha az árfolyamkockázatra felhívja a figyelmüket, akkor kevesebb hiteles lenne? Azt hiszem minimálisan. Az emberek előtt elhúzott mézesmadzag csodákra képes. De hogy elhitették tízezrekkel, hogy hitel nélkül nem létezik mai modern magyar ember, az több mint geciség.
-
Mawyx
őstag
válasz
Algieba #20327 üzenetére
Van olyan krumpli féle, amit nem lehet ropogósra sütni? Ezt már majdnem megégettem, de nem ropog, összefonnyad mindig. Nagy felületű lapos edénybe öntöttem ki, hogy kapjon rendesen levegőt és nem sóztam be azonnal, mégis puha, nem igazi ropogós sült krumpli. Az előző fajta egész más ízű volt és ugyanígy sütve ropogott szépen. Annál arra kellett vigyázni, hogy nem kellett várni, hogy piruljon, mert akkor már olyan volt, mint a hungarocell...
-
Mawyx
őstag
válasz
Algieba #20327 üzenetére
Én kimentem egy kis kajáért, nekem kifejezetten jólesett ahogy ropogott a talpam alatt a hó és süvített a szél. Persze nem mentem messzire. Így most már bent is tök meleget érzek, a kintihez képest kánikula van
Nincs hőmérőm, nem tudom valójában mennyi a hőmérséklet, kicsi a kecó, de egyetlen fűtőtest van az egész lakásban, így nincs bent túl meleg, de két pulcsiban ki lehet birni, fel kell öltözni, tél van nah.
-
degu
senior tag
válasz
Algieba #20275 üzenetére
Dehogy nincs remeny!
Pl. rosszul szamoltak ki a kisbolygo palyalyat,ami kozeledik a Foldhoz,es megsemmisul a parlament,a toltelekevel egyutt!
Vagy kitor a Krakatau,es most nem a dinosaurusok,hanem politipitisaurusok halnak ki.
Egymasra csuszik ket kereglemez a tengerfeneken,es gigantikus szokoar/foldrenges kezdodik,ami elsopor mindent.
Egy kellemetlenseg van ezekben...hogy mi is megszivjuk... -
Algieba
őstag
válasz
Algieba #20270 üzenetére
A legégőbb, hogy fiatal szavazóként megilletődve szavaztam rájuk. Csodáltam bátorságukat, hogy vállalják az ország gondjainak a megoldását.
De szörnyen rossz példának bizonyultak. Rájöttem, hogy oda-vissza működik a szelekció. A rossz lelkiismeretű, piti csalásokat elkövető polgárok őszintén rajonganak az igazi gazemberekért, és lelkesen felsegítik őket a csúcsra. Aztán nem is veszik észre, hogy az arcukon taposnak a vagyonos politikusok. Ez mindenki számára csudijó.
Ez egy öngerjesztő folyamat. Nincs remény. -
Mawyx
őstag
válasz
Algieba #18931 üzenetére
Magadra szoktad mondani úgy emlékeztem, ha nem akkor bocsi, féreértettem. Így értettem, hogy én is magammal kapcsolatban jussak erre a kövektkeztetésre vagy hova lyukadunk ki?! (Nem kérdés, hanem felkiáltás.) Lediplomáztam, lenyelvvizsgáztam, elhelyezkedtem, ez szerintem nem a nem teszek semmit, csak otthon nyavalygok 8általánossal kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest