- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
patyi1989
tag
Én elég kényes vagyok ilyenekre, de ezen kívül, hogy egy fotón látszik ilyen esetben, hol jelent ez számomra problémát? Mert egyelőre normál használatnál nem veszem észre, de eddig kB csak játszottam rajta, ezért kerdezem, hogy később kiütközhet e annyira, hogy zavarjon. Köszi előre is. :)
@Wellin9 Köszönöm, pont nem vettem észre, hogy írtál te is hozzá, nagyjából meg is válaszoltad a kérdésem.
-
DarkByte
addikt
Te most az Energy Saving: Auto opcióról beszélsz?
Bilux: Soundbar topikban lehet hamarabb tudnak segíteni.
-
wallace 234
őstag
WOLED, azaz White OLED panelekben a szokásos RGB panelektől eltérően az egyes képpontok nem piros (R), zöld (G) és kék (B) fényű alképpontokból tevődnek össze. Ehelyett kizárólag fehér tónusú OLED fényforrást használnak a pixeleknél, amelyek elé színszűrőket helyeznek el. Ez egyben egyébként azt is jelenti, hogy a három említett alapszín itt kiegészül egy negyedikkel, a fehérrel, amelynek köszönhetően növekszik a fényerő és csökken az energiafogyasztás.
Gondolom erre gondoltál, hogy van egy plusz fehér pixel. -
alaves
addikt
A fórumtárs elsősorban monitornak használja a TV-t, így célszerű kikapcsolni a fényérzékelőt (esetleg úgy használni, hogy maximalizálni az OLED fényt ~100 nitre és így az LG-s fényérzékelő már csak alá tud vezérelni csutka sötétben). (Philips fényérzékelő ha aktív, akkor nem veszi figyelembe a beállított OLED fényt, így 0-100-ig vezérli azt.)
-
törölt tag
Hmm, érdekes amit írsz, számomra a VRR épp a 60-120 FPS tartományban fontos, egyben sajnos problémás is. A 40 (alsó határ)-60 FPS egy szűk intervallum, itt könnyebb és érdemesebb megcélozni a stabil 60-at szerintem.
Gondolom, hogy PC-ről játszanál, egy próbát megér a FastSync ha nVidia kártyád van. Eggyel röcögősebb mint a VRR, de ha nem veszed észre, akkor átvágtad vele a gordiuszi csomót.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Az esélyed egy homogén panelre a CX-nél, elég kevés, illetve egyre kevesebb, mert fogy a készlet, sokat visszaküldenek, újból eladják etc... viszont egy újabb szívásra annál nagyobb. Én, ezt nagyon meggondolnám a helyedben. Viszont az is röhej, hogy maga a PS gyártója a saját tévéjét nem tudja felkészíteni, hogy ki tudja használni.
Szerencsére ez engem nem érint, mert nem játszom, így nagy ívben le...rom ezt a részét.
A 83-ast azonnal megveszem, ahogy kidobják piacra... -
törölt tag
De azt tudod, ott sincs teljesen rendben a 2160p@120? A mérték változónak tűnik, de VRR mellett villogó képről írnak, illetve Vincent pár napos videójában az emelt feketeszint is megvolt még.
-
freemanone
addikt
Nemtudom, szerintem ez nagyon egyén függő dolog. Feleségem ha 15 percig nézi ahogy játtszok valamivel, kijelző mérettől függetlenül, ahol kicsit nagyobb kamera mozgások vannak felkavarodik a gyomra.
Falra van téve nekem is, én baromira élvezem.#57387Pro Koryak: jajaja, 30+ éve ezt mondják, mások is folymatosan a setupjaimat látva! Azért köszi a tanácsot!
A szemész szerint minden frankó pedig évente ellenőrzik.
#57388DarkByte: Én bekapcsolva tartom, eleinte zavart, de mostmár fel se tűnik. Betűtipusban változást nem vettem észre, de a nagyítást igen. Filmezésnél idegesítő, hogy kb 1 óra alatt bemászik az egér a képbe ha épp balra mászik a pixel shifter. Máshol nem vettem észre zavaró hatását.
-
alaves
addikt
Tegyük hozzá, hogy a látószög, DPI, stb. paraméterek hatása egyén függő. A családban is van aki 14"-17"-nél nagyobb monitort képtelen sokáig nézni közelről. Én és kislányom simán nézzük az 55-ös OLED-et 70-100cm-ről online tanuláshoz, játékhoz, stb. Nekem a 17"-es laptop-tól egy idő után nagyon elfárad a szemem (3-4 óra).
-
freemanone
addikt
Nekem 55" van ~90cm-re az arcomtól és egyáltalán nem érzem nyomasztónak. Persze ez egyenesen ülve kissé előre dőlve van így, ettől csak távolabb vagyok, de 1,5m a legtávolabbi pont, ha "űrhajós" pózban vagyok a székkel. Szóval szerintem ez is egyén függő dolog.
Skálázás 100%-on, 48"-en viszont tuti felvenném 125%-ra, mert kicsi hozzá... vaciláltam sokat, hogy melyik legyen, de én nem bántam meg a nagyobbat. Mondjuk 65" erre a távra már nagy lenne és pixeles látványt adna. Így is épp a határon van számomra az 55-ös és egy kicsit több pixelt el tudnék viselni, de a többi élmény kárpótol.
-
DarkByte
addikt
Azért 48" és 65" között van egy nem elhanyagolható méretkülönbség.
Okkal nem akartam én 55"-ost. 42"-os monitor volt eredetileg kinézve, valahol ott lehet a sweet spot ilyen nagy monitorban tényleg. Monitorban messze drágábban kaptam volna bármit ami ezt megközelíti képminőségben és tulajdonságokban (4K, nagy méret, high refresh rate, nem TN vagy VA panel betekintés és feketék).
De itt is megteheted, hogy középen tartod ami fókuszban van és a szélekre csak olyasmit pakolsz amit ritkábban kell nézni. (Teams, levelezés, stb.)
Azért még ezen 125%-os skálázás mellett is sokkal több hely van összevetve egy 150%-ra skálázott 32"-os 4K monitorhoz képest.
-
jugeen
addikt
-
esicyhun
tag
Igen, azt írta az LG az ügyfélszolgálatuknak küldött levelemre válaszul, hogy a kicserélt alkatrészre (nálam a panel) újabb 2 év van (a szerelő nem igazán volt képben). De ezt már írták itt többen is, akiknél panelt cseréltek, csak akartam én is tőlük egy megerősítést. Törvényileg talán tényleg nem jár, de örülök neki, hogy adják.
Így meg írásba is adta egy kollégájuk, később esetleges vita esetén lehet rá hivatkozni.
-
Pro Koryak
addikt
"de ficsor szinten mindegyik rosszabb volt, hasonlo aron."
... és inkább nézed a bebukott feketét az LG-n...
minthogy
néznéd a filmeket, műsorokat pl. egy másik oleden.
Amúgy mi a franc annyira fontos a webosban, hogy arra izgultok????? Milyen okos funkciókat és napi, heti hány alkalommal használtok, hogy nem lehet nélküle élni???
-
alaves
addikt
5500 üzemóránál járok (van akinél ez 5-6 év is lehet), semmilyen paraméter változást nem észleltem szemmel. Rtings-ék 10000 üzemóra fölött járnak és még a fényerőben sincs érdemleges csökkenés.
Nálam a fényes felület is az OLED előnyökhöz tartozik, nem bírom az LCD "pausz papír" külső rétegét nézni üzem közben. Tapasztalatom szerint pl. MM-ben erősen kivilágított teremben is az OLED képe a legszebb, jelentősen. -
Pro Koryak
addikt
Abból, hogy a feketét bebuktatja.
Tehát minden sötét/fekete rész rossz rajta vagy csak ha több a fekete, mint a világos részlet vagy fordítva vagy mikor? Nem mindegy, esetleg csak ha gyenge a forrásanyag minősége ...stb.
SDR tévéadásból ne indulj ki, az van amikor nálam isde van hogy
a minősége.
Dobj már egy videót, amin nagyon ba...a a szemed/agyad ez a jelenség.
-
daneel_hu
addikt
"ez azert eleg jol latszik bizonyos helyzetekben."
Nem... nem látszik.
Kamerával felveszel két ilyen tévét, akkor csak azt fogod látni, hogy összességében melyiknek nagyobb a fényereje. Az oledé bőven a qled alatt van, de ezt eddig is tudtuk.Ez pont olyan mint aki youtube SDR-videón akarja megmutatni az oled feketéjét.
Amit meg lehet abban az esetben, ha oleden nézed meg a bemutató videót.Annyiban igazad van, hogy az oled esetében a sötét részek is a sötétebb tartományokban vannak, mint ahogy a világosabb színes is. Mivel 1000 nit a felső határ (nagyjából), bár az újabb modellek esetében azt mondják ez lejjebb került.
De ez nem jelenti azt, hogy egy kalibrált vagy jól beállított oled bebuktatja a sötét részeket.
Nyilván fényerőben nem fog konkurálni egy 2000 nitet tudó (?) qleddel. Egyértelmű, hogy a qled sokkal világosabb tartományokat tud pontosan megjeleníteni.Az oled sötétben brillírozik. De a többség sötétben néz filmet.
Aki nem, az vegyen qled-et. Pont. -
Pro Koryak
addikt
Kalibráltasd be vagy állítsd be a fényerőt/kontrasztot/oled fényt ...stb, hogy megfelelő legyen.
A linkelt videódnak meg akkor lenne értelme, ha mind kalibrálva lenne.
Amúgy a Samun az összes világos képrészlet csak egy fényes paca, nesze neked nagy fényerő. Mivel zónánként tudja csak vezérelni, sosem lesz oled szintű dinamikai különbség a képen. A hdr-nek pont ez lenne a lényege. -
daneel_hu
addikt
"Attol fugg...
az oleden a sotet reszek pl bebukottak, de az osszhatas jobb persze. Vilagosban mas a helyzet, ott inkabb mar csak a betekintesi szog elony."
HDR-ben bizonyos körülmények között érezhetsz ilyet, feltéve ha valami süti a retinádat 900 nittel a képen.
(közben vannak sötét részek is a mozgóképen)
Ilyenkor nem a tv buktat be, hanem a szemed.
SDR-ben ha be vannak bukva részletek, akkor nincs jól kalibrálva a tv, vagy szar a forrás. -
Jorgi Kormi
senior tag
Nekem világosban is jó ( pedig csak 30-as fényerővel megy SDR , HD ,SD , a lányom sima tévét így néz rajta és szemüveges is , még nem panaszkodott) , DV , HDR, anyaggal meg mindegy , hiszen olyan mint egy "napkitörés"
(ki a f...nak hiányzik az 1000-1500nit vagy esetleg 2000nit)
[ /OFF] -
törölt tag
A black crush többnyire beállítás kérdése. Én jó parasztosan annyit csináltam, hogy 50-ről 54-re emeltem a brightnesst SDR-ben és HDR-ben is, így szemre okés (LG C8). Ennél többet egyelőre nem is akarok foglalkozni vele.
#56935 horny
Igen, attól, hogy a weben nincs fenn valami, adott üzletben még lehet, hogy kapható. A Media Markt webáruház és az egyes üzletek külön cégek, nincs összekötve a készlet. -
Strezi
őstag
Lapozz vissza az első és második oldalra
Igaz, az egy álltalam vélt HDMI hiba miatt pénzvissza lett(Emag), de a következő kettő(55 1080p, 65C6) lassan öt éves.
A kisebb, ha éppen nem asszony vagy gyerek néz rajta YT-t vagy TrollHuntert, akkor mindíg kellemes meglepetés akár Netflix vagy még inkább1080p BD filmekkel.
A nagyobbon pedig leginkább XSX konzol megy most, hibátlan. Amikor este "berobban" egy CP2077 HDR jelenet, az ugyanolyan ütős mint öt éve voltak az akkori demó anyagok.
WebOS mindkettőn használható, a nagyobb procija érezhetően arősebb ott pörgősebb a rendszer. WiFi, kapcsolatok mennek rendesen, XSX kapcsolgatja ki-be a tévét. Hangra analóg kimeneten használok sztereó erősítőn(néha), tévé addig Dolby Atmoson kívül mindent kikódolt, igen kényelmes így. De, sokszor elég csak a beépített hang, így minimális, egy távos a vezérlés. -
xedamen
senior tag
Használtál már Android TV-t? Az sem a legsebesebb, WebOS egyáltalán nem rosszabb, sőt, engem kifejezetten idegesít a teljeskijelzős smart menü Androidnál. Tizen meg WebOS megoldása nekem sokkal jobban tetszik, hogy tartalomfogyasztás közben is tudsz válogatni. Ráadásul csak Android 9, ami bár még annyira nem gáz, de van pár app, ami 10-es vagy a feletti Androidtól támogatott.
Egyébként sikerült a Google Assistant-et beállítanom CX-en, Google Home-hoz hozzá van adva, így Mini hangszórókkal is tudom kapcsolgatni, vezérelni, TV-n is működik minden Google Assistant funkció természetesen
Azért nagy szám, mert sokan szívnak vele, nem támogatott régió miatt...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A lényeg, hogy legyen róla dokumentum, írásban (e-mail) is tedd meg, a lényeg, hogy az 14 napon belül legyen elküldve, utána már - ami nyilván téged nem vígasztal- elvihetik később is, de a 14 napos elállásról hivatalosan legyen bejelentésed.
Én, nem is gondoltam, hogy az Osztrákoknál ilyen genyó módón intézi, intéznek, pl ez a cég is a dolgokat, ami egyértelműen EU törvény, előirás, szabály. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem 14 napos elállással vetted a tévét? Ha igen, akkor minek megindokolni egyáltalán bármit? Ha meg nem...
Miért nem rögtön az LG-t hívod ilyen esetben?
Nyilván mindenhol ugyanúgy működk a hiba elhárítás, így ők azonnal tudnak intézkedni.
Küldik a szerelőt, legtöbb esetben még aznap hív...
Nem hinném, hogy Ausztria valami külön állatfaj lenne, ami Eu törvény és azt áthágná. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Az nem számít, nincs olyan szabály, hogy te köteles vagy 14 napig így nézni a tévét.
Szóval nyugodtan tépd le róla, minden honnét, sőt ezeknek a ledeknek szükségük van hűtésre, azzal, hogy fóliában megy a tévé, inkább nagyon is rosszat teszel vele. Még az emanual is írja, bekacsolás előtt szedd le róla a védőfóliát. -
sub71
aktív tag
Persze, nem is akartam megvenni (na jó, egy pillanatra megfordult a fejemben
) hanem az üzletláncok hozzáállására próbáltam rámutatni. Tudom, hogy itthon a Media Markt messze a legkorrektebb, de azért na... Szintén a bécsi Shopping Cityben levő MM boltjukkal jártam úgy még nagyon régen, hogy vettem egy videókártyát, amit megbántam, mert volt sokkal jobb, alig drágábban. 3 hét múlva visszavittem, egész úton azon gondolkodtam, hogy mit hantázzak, mi a baja, miért hoztam vissza! Mikor elkezdtem magyarázkodni az információs pultnál, hogy mit szeretnék, az eladó rám nézett, végig se hallgatva megkérdezte, hogy másikat szeretnék, vagy a pénzt kérem vissza...
-
Amióta létezik az OLED tudjuk, hogy a homogenitással alacsony fényerőn szürke képnél lehetnek problémák. A kérdés az, hogy normál felhasználás mellett látszik-e ebből valami. Véleményem szerint amit itt egyesek lenyomnak az szörszálbaszás lvl999 és kb 2-3 havonta mindig jön valaki, hogy neki rossz a tv-je... Akinek nem inge nem veszi magára.
Ha meg tényleg rossz akkor meg vissza kell vitetni vagy ki kell cserélni. Ennyire egyszerű.
-
Szerintem alap, hogy a tv-n kikapcsolsz minden automatikus beállítást. Plusz ha ennyire kényes vagy akkor meg kalibráltatni kell. Én is megtettem, nem bántam meg.
Az meg, hogy 1% szürkénél nem tökéletes a homogenitás na bumm. Plusz egy kamera sokkal fel is nagyítja a az eltéréseket.
Aki pedig tökéleteset akar az vegyen egy JZ2000-et EVO panellel.
-
Tiszteletes
aktív tag
Sőt a paneleket kategóriákba kéne sorolni azok etalonhoz való viszonyulásuk szerint.
A gyártó szempontjából: A nagyon szar, de még eladhatót listaáron hozni, az egyre jobbakat pedig egyre drágábban ugyanabba a modellbe szerelve.
A vevő szemszögéből: Az etalont elérő, vagy annál jobb panelt listaáron az annál rosszabbakat pedig fokozatosan diszkontálni.Teljesen egyet értek "piroshfbcsillag" fórumtárssal, annak kivételével, hogy egy normálisan működő ügyfélszolgálat igenis megsüvegelést érdemel.
Amíg - a leginkább koncolni való - tőkések érdekérvényesítő képessége erősebb lesz, mint a plebsszé addig, mindig az első módszer kerül megvalósításra, pusztán azért, mert ez több profitot termel.
Amíg a nép az ürüléket megveszi, megszavazza... stb. addig nem is érdemel mást. Óriási közhely, de a világ így működött, működik, és sajnos a jövőre nézve sincs túl pozitív prognózis.Olvasva ezt a sok kárváliát, én csak csendben remegek a január végén vásárolt outletes 55C97LA-mmal, hogy azon nincs egy deka hiba sem eddig. kopp-kopp
Majd jól megnézhetem magam, amikor megdobáltok kakival. -
xedamen
senior tag
30% OLED fény, ugyanúgy ahogy a régit is fotóztam...
Élőben amúgy semmi nem látszik az új panelen, telefon szépen kihozza a láthatatlan "hibákat".
@Galahu #56566Igen, igazad van, én is direkt ezzel kezdtem, hogy 1 órát ment eddig, de az előző 30-40 óra után nem volt ennyire homogen, 4-5 pixelfrissítéssel... Ott a YouTube app hátterében élesen lehetett látni a függőleges csíkokat, itt tökéletes.
A régi panel 15%-ig csíkos volt, ez 5%-on vajsima élőben. -
Müszi
senior tag
Én január 13.-án rendeltem online egy CX55-öst MM-től amit két nap múlva 15.-én ki is szállítottak. Leginkább az volt a meglepő, hogy pár nappal előtte jött ki a gyárból. Egyébként teljesen rendben van a kijelző panel. Én semmilyen sávosodást vagy tintinget nem látok rajta szerencsére bár mint írtam ez 55"-os.
Ahogyan itt olvasom leginkább a 65"-osokat érinti az ilyen panelhiba. Mivel LG-ből jóval többet adnak el mint a többi márkából összesen így nyilvánvaló számomra, hogy azok vannak itt beírogatva leginkább. Akinek nincs hasonló problémája az meg nagy valószínűséggel nem is fog róla itt értekezni hanem megelégedéssel használja.
Persze maximálisan megértem az elkeseredettségét annak aki egy rakás pénzért ilyen ocsmányságot kapott. Kevés vigasz ugyan de legalább az LG nagyon rugalmasan és korrekten kezeli az Oled panaszokat. -
MrBazsi
senior tag
Így már azert jobb bár oledtől szerintem siralmas így is. Azért ennyi pénzert ez tényleg kiabrándító. Amikor megvettem. B8at 2019ben akkor itt a fórumot figyelve alig alig volt panelhiba, mostmeg szinte csak ilysneket látok...Ha visszamész az lcdre az mindenképp visszalépés lessz, én a helyedben ragaszkodnék egy panelcseréhez hátha jó panelt kapsz. Bár szomorú h ennyire panellottó van már az olednél is. Tavaly októberben sokat agyaltam azon h megerné e az X széria a plusssz 180-200k plusszt. Egyre inkább úgy érzem h nem. Mintha felhígult volna a minőség. Nekem tényleg homogén a mostani panel is, bár nálam nincs enegriatakarékos mód, nem is lessz, de attól független h ki hogy hasznalja akkor is illene normálisnak lennie, mégiscsak prémimum oled....
-
MrBazsi
senior tag
Tisztára úgy néz ki mint egy rossz lcd. Nekem a B8on sem volt semmi ilyesmi, a B9 meg még homogénebb mint a B8volt. Úgy latszik nem volt olyan rossz vetel, de ha az enyém ilyen lenne, en biztos cseréltném, nem tudom neked mi a terved vele, normál tartalomnál mi látszik ebből?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Oké, ez már leírtad jó párszor, de ilyen beállítást nincs, vagy az oled fényt feltolod 100-ra, a fényerőt is 60-70 körülire és akkor tartalom közben nem lesz ott a VB. De este kiégeti a szemed a fényerő és amikor leveszed, nahát... megint ott lesz. Köztes állapotra próbálj meg egy 75-ös oled fényt, 55-ös fényerővel szakértői fekete módban. De még az is brutálisan erős lesz este.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem fog eltűnni, ha ekkora kicseszett pacaszemétlófüttyhiba van rajta.
De ha mégis teszel vele egy próbát, akkor folyamatosan sima UHD 4K (tehát nem HDR, vagy DV) egész képernyős, logó mentes tartalommal kell etetni minimum 3 napon át, de 4 óránként ki kell kapcsolnod, hogy az algoritmusos karbantartás lefusson, ami 6-8 perc.Az egyik USB bemenetre dugj egy usb lámpát, vagy ventilátort, vagy pl egy HDD usb házat, amin van led, mert abból tudni fogod, mikor végzett a tévé a karbantartással.
Addig azok is működni fognak, ha leáll a venti, vagy kialszik a led, utána rögtön kapcsold be a tévét és ez menjen folyamatosan minimum 2 napon át, legalább 10 karbantartás fusson le.Pl ezzel a tartalommal, ami több órás, tehát nem kell ott ülni előtte.
[link]
Nekem ez sokat segített így, örültem is, mint majom a farkának, hogy mennyire homogénebbb lett a panel, szinte majdnem eltűnt, aztán majd 1 hónap múlva még rosszabb lett. Ekkor cseréltettem ki a ...csába. A szervizes is mondta, ha egyszer ott van már, akkor az nem fog eltűnni és rengeteg panelt cserélnek, akik emiatt bejelentik hibára.De eleve jelzik az LG-nek, hogy a csere nagy százalékban nem oldja meg a gondot, mert a legtöbbször még rosszabb panelt kap a tulaj. Mert ilyenkor már egyszerűen rá van állva szeme és legkisebb hibát is keresi.
Szerencsére, nekem elsőre sikerült kicserélni egy teljesen frankó panelre, de a tkm kivolt az egésszel cserével.
Nekem erre egyszerűen nincs időm, hogy értékes (sok) órákat raboljon el az életemből, mert az LG ócska paneleket szór ki a CX/GX tévéjébe. -
-
4k HDR-t nézz rajta ne a szürke képeket! Édes Istenem. Ezért kár volt oledet venni ilyen képekben még lehet jobb is az LCD...
Én egyszer raktam ki rá ilyen képt meg is fogadtam, hogy soha többet. Mert minek. Normál használatnál ilyent úgysem látsz. Azóta is boldog tulaj vagyok.
-
Gaben360
senior tag
Szerintem váljatok el, az lesz a legjobb mindkettőtöknek, téged sem esz az ideg és a tv sem lesz havonta szétszedve.
Nem értem mi van itt hetek óta, de áldom az eszem, hogy tavaly májusban még vadásztam egy C9-et, és nem ugrottam bele a CX-be jóval drágábban.
Én nem tapasztalok se foltokat, se TT és a hangjával sincs semmi probléma.
Az egyik haverom azt hitte valami soundbar szól, pedig nem csak a tv. -
snpetit
aktív tag
Nagyon forrás "érzékeny". Sajnos amit más kijelző el tud "kenni" hibákat az itt kíméletlenül meglátszik.
Pár nap egy két nap használat után nézz rá megint az 5% feketére meg a teljes fehérre. Most úgy látszik, hogy bal oldalon van egy banding csíkod, ami esélyes hogy megmarad, meg ezeken a képeken borzasztóan látszik a tinting.
A lila csóvás képed inkább forrás miatti színátmenetnek néz ki nem Tv hibának. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
De értem, de ez nem így van, hogy mindenki össze-vissza tesztel. Mert ezzel csak magad akarod meggyőzni.
Szakértő sötét mód, 30-35% oled fényerővel használjuk a tévét a legtöbben, ez az ajánlott.
Ha úgy nem látszik semmi (függetlenül a fényképezőtől), a paneled frankó, de most tényleg kiszálltam a veled való témából. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem tudom miről beszélsz, de hogy érthető legyen.
#56365 hsz-ben
A képen, kb 2-3 hetes a kép, mert reménykedtem benne, hogy eltűnik, aztán rosszabb lett.
A másik kép pedig panelcsere után van, ami teljesen homogén.Ha most magadat akarod meggyőzni, hogy a paneled frankó, ám legyen, de ne engem, mert a paneled mind VB, mind TT terén az egyik legrosszabbak közé tartozik a képekből ítélve.
De most ebből a témából kiszállok, ha neked jó, az a lényeg, én ezt azonnal lejelenteném hibára. Szürkét már láttad, és hogy milyen lett a fehér?
klikk ide:
[link]További szép napot...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem, és nem...amit kicseréltek az full homogén és a TT is homogén fehér, tehát előtte egy moslék panelem volt 2 millióért, most olyan benne, ami minden tévébe illene rakni.
Tartalom közben látszott, mint az istennyila, annyira zavaró volt.
Tehát, amit kicseréltek, az teljesen homogén, ha nem az lenne, már a kezemben lenne rég a csereutalvány. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ilyen alacsony fényerő mellett (vaku nélkül), minden éjjel látó szarság kikapcsolva, hogy egyáltalán fény jusson a lencsébe, még a 12-es pro max is szenvedett vele.
De itt a lényeg a 15%-os fényerő, 1%-on, de ilyet is tudok mutatni, hogy milyen fostákolmány volt előtte 30%-os oled fény mellett már 5%-on...
És nem is kell védeni az LG-t, ahogy én láttam, régebben B, C9, E paneljeikkel ilyen trágya minőséget nem szórtak ki a piacra. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
77 cx...1% -os teszten! Oled fény 15%, fényerő 30%!
Direkt addig vettem le az OLED fényerőt és ez lett 15%, ahol már kezdett valami látszani, de így nem használunk tévét.
Mert 33%-os oled fény (amin használom szakértői sötétben) fényerő 50% mellett meg teljesen homogén, ismétlen 1%. És így semmilyen tartalomban nincs képhiba. Előtte meg a hajam téptem, mert olyan volt, mint tied. A legtöbb sötét jelenet filmekben, 1%-on történik, ritkán van olyan film, ahol még nem kapcsol be a led, vagyis teljesen fekete.
Olyat, max a youtube-on tudsz nézni demókban... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Tied az eddigi legrosszabb panel. amit eddig láttam.
A tesztet szarkétői feketében, max 30-35 oled fénnyel illik tesztelni, ha nagyon muszáj, akkor 40.
Attól, hogy felnyomod a fényerőt, csak a szart "takarod" le, de attól az még ott van.
A TT ráadásul már itt olyan színekben játszik, hogy az röhej.
Akkor még egyszer.
25-ös oled fény, 1%, pana hz2000
[link]
Az én panelem most (majdnem) ilyen jó 1% a cx-ben csere után. Tehát van ám nekik teljesen frankó kijelzőjük, csak szórják ki a sok hulladékot. Viszont...
Ha téged ez tartalom közben nem zavar, akkor ne törődj vele. -
Haart
addikt
Volt nemrég egy frissítés a TV-re legalábbis a CX-re és orvosoltak elég sok ilyen gondot, legujabb szoftver van fennt? Az a fura hogy ennyire rossz nem hiszem hogy 2 ugynolyan TV között enynire nagy lenne a különbség a uniformity-t megértem mert az minden TVnél más de a tintinget nem egészen értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Motoros topic
- Autós topik
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Építő/felújító topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- HyperX SoloCast gaming USB mikrofon
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Schiit Magni 3 fejhallgató erősítő
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest