-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CptAdamica #89107 üzenetére
Ha nincs kalibrálva én megpróbálnék egy gyári visszaállítást, ami gyalul minden szoftvert.
Ami még szokott ilyen galibát ritkán okozni az a gyorsindítás, én az kikapcsoltam (nem CX, de azonis biztos ki lehet). -
alaves
addikt
válasz
CptAdamica #75775 üzenetére
Majdnem biztos, hogy Paju-ban gyártott WBC kijelzőt kapsz, amíg működik ez a gyártósor. Kicsi a valószínűsége, hogy WBE (evo vagy ex) kijelzőt kapsz.
-
alaves
addikt
válasz
CptAdamica #75767 üzenetére
A területi szervizes egyeztetett időpontban, igényed szerint, háznál cseréli a kijelzőt, ha van itthon raktáron akkor pár nap, ha külföldi raktárból kell hozni akkor 7-10 nap.
-
Nescafé
őstag
válasz
CptAdamica #60392 üzenetére
Akkor pár nap és jelzi majd a tv is..
-
Bilux
veterán
válasz
CptAdamica #60392 üzenetére
Arra még nem érkezett meg. Koreai oldalon még nem néztem
-
Bilux
veterán
válasz
CptAdamica #60387 üzenetére
Cx
-
GalaHU
addikt
válasz
Ez a “No signals” probléma az, hogy hiába küldöd rá a jelet az adott bemenetre, nincs kép? Mert akkor ez a frissítést feltenném, ugyanis hébe-hóba olyat játszik a TV, hogy az alaplapi boot-nál még van kép PC-ről, de mire bejönne a winfos, már csak a képkereteket lehet nézegetni…
Csak eddig ódzkodtam a frissítésektől a hdr mizéria miatt, de ez jobban idegesít.
-
ReFleXx
addikt
válasz
lehet van tobb is amugy, direkt ilyen iszonyatosan feluletesen neztem at
, mert 55os meretben 4ks felbontasban eleg pici egy alpixel ahhoz hogy normal korulmenyek kozott ne legyen zavaro.
-
törölt tag
válasz
CptAdamica #60296 üzenetére
Remélem, működik az online user guide-hoz a link, itt a Using the Magic Remote alatt több olyan funkciót is leírnak, amire valószínű amúgy nem gondolna az ember.
Azt nem tudom, hogy a mellékelt papír alapú kézikönyvben ezek bennvannak-e, én már online gyerek vagyok.
-
HdRew
őstag
válasz
CptAdamica #60292 üzenetére
-
törölt tag
válasz
-
válasz
Tegnap olvastam erről, nagyon tetszik.
-
adm
őstag
válasz
CptAdamica #60288 üzenetére
pont azért kérdeztem, mert 2019-es akció az utolsó amit találtam.
-
adm
őstag
válasz
CptAdamica #60280 üzenetére
lg-nél veszed a garancia kiterjesztést?
-
salapp
addikt
válasz
CptAdamica #60277 üzenetére
Megéri. Akkor ezek szerint már vége a 25K-s akciós gar kiterjesztés időszaknak.
-
knorbi90
csendes tag
válasz
CptAdamica #59542 üzenetére
Köszönöm a segítséget. C1 lesz végül.
Annyit még tudtok nekem mondani hogy ha meglesz a tv akkor az elején ne nagyon erőltesek rajta HDR gaminget?
Olvastam az összefoglalót, a bejáratásról de nagyon kíváncsi vagyok mit tud a tv. Ha nem tesz neki jót akkor azért kivárom azt a pár órát. -
knorbi90
csendes tag
válasz
CptAdamica #59535 üzenetére
Köszi! És a kettő 48C12LA és a 48C11LB között van érdemi különbség?
-
allein
addikt
válasz
CptAdamica #59306 üzenetére
Nàlam működik.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
CptAdamica #59084 üzenetére
Nálam 03.21.18 és nem talál frissebbet.
-
Müszi
senior tag
válasz
CptAdamica #59084 üzenetére
Nálam is tölti. Reménykedem, hogy megoldja a problémám a live play-el.
-
flake
csendes tag
válasz
CptAdamica #59020 üzenetére
Nálam nincs ilyen probléma. De a legjobb megoldás tényleg egy jó médialejátszó.
-
flake
csendes tag
válasz
CptAdamica #59003 üzenetére
Ha a TV appon az audio beállításoknál, azon belül talán supported audio format - bár ebben nem vagyok biztos, mert nem vagyok otthon, nincs előttem - kiveszed a pipát a dts mellől, akkor átalakítja és lejátssza. Vagy veszel egy média lejátszót/streaming boxot.
-
törölt tag
válasz
CptAdamica #59003 üzenetére
Ezt én is akartam kérdezni, hogy ilyenkor a Plex szerver transzkódol-e PCM-be, vagy más formátumba.
Ha nem, akkor a HandBrake-kel vagy más programmal lehet-e konvertálni egy batchben az egész könyvtárban a hangsávot.
-
törölt tag
válasz
CptAdamica #58848 üzenetére
Szerintem mindegy, hogy milyen, csak puha legyen és tiszta. Én az Obiban és Sparban szoktam ötös csomag mikroszálas kendőt venni. Ezzel törlöm le a tévét is, két év alatt nem vettem észre, hogy megkarcolta volna a képernyőt. (Az összes lakkfekete hangdoboz bezzeg full mikrokarc közelről, de ez ilyen.)
-
CptAdamica
veterán
válasz
CptAdamica #58729 üzenetére
Hirtelen felindulásból beállítottam. Ez sem volt nehéz, viszi a HDR-t és a Dolby Vision-t is, ez nekem több, mint tökéletes, köszönöm az ajánlást!
-
blakey
titán
válasz
CptAdamica #58725 üzenetére
Serviio mint DLNA szerver, Plex/Emby mint szerver/lejátszó és van DLNA részük is. Ezeket érdemes próbálni. A Twonly mint DLNA szerver a legegyszerűbb, ha lehet ilyet írni, tehát simán tallózás és indítás, nincs borító, stb.
-
adise
őstag
válasz
Inkabb a plexet probald
-
vfrtibi
csendes tag
válasz
Szia
Én Pc-n MPC HC + madVR használok , de jó lehet még a KODI MÁTRIX HDR edition .Media szerverként a PLEX nekem bejött -viszont a BDMV formátumot nem tudja lejátszani. -
Skynet258
veterán
válasz
CptAdamica #58290 üzenetére
Nekem sem volt logikus, hogy a "magas" igazából az "alacsony".
Én megállítottam a tv adást, ott volt a logó, kapcsolgattam és látszódott, hogy a "magas" értéknél lesz halványabb a logó.
-
alaves
addikt
válasz
CptAdamica #58285 üzenetére
Azt hiszem, ha "magas", akkor csökkenti legjobban a logo fényerejét.
-
3L1T3
addikt
válasz
CptAdamica #58143 üzenetére
Száraz mikroszálas törlőkendő, amennyiben pedig van rajta olyan szennyeződés amit nem tudsz leszedni szárazzal akkor desztillált vizes mikroszálas, majd száraz mikroszálas.
Ha olajos folt van rajta, akkor desztillált vízbe 1 csepp mosogatószer, lehetőség szerint a legalapabb amibe nincs semmi más plusz vegyszer. Szintén mikroszálas, ezt követően sima desztillált vizes mikroszálas, majd szárazzal.
Fontos, csak minimális PERMET menjen a mikroszálas és ne a készülékre. Nem kell áztatni. -
válasz
CptAdamica #58143 üzenetére
Én erre nagyon háklis vagyok laptopomnál rengeteget ki próbáltam és pont most vettem ilyen hamat én nagyon meg vagyok elégedve ami fontos nem hagy maga után foltot elő fordult már velem hogy hagytak foltokat elkenődéseket egyéb képernyő tisztítók.
-
fuze
őstag
válasz
CptAdamica #58019 üzenetére
Szerintem sokkal szebb az új távirányító. Nem is értettem, hogy ilyen csoda-modern TV-hez hogy lehetett ilyen bazári kinézetű dolgot adni.
-
prolad
addikt
válasz
CptAdamica #57999 üzenetére
Köszi, ez elég jól hangzik. Ismerek ilyen praktikákat és tényleg odafigyelve használnám. Azt meg jó tudni, hogy az LG iyen téren partner a garanciával.
Jelenleg egy 34es ultrawide van, azt kb 40, max 50 centiről nézem és jó lenne valami nagyobb. Úgyhogy a meret miatt nem aggódom. -
Atee25
újonc
válasz
CptAdamica #57962 üzenetére
Azt kikapcsoltam már.
-
Strezi
őstag
válasz
CptAdamica #57933 üzenetére
Zöld Szubpixel nem megy. Ha tartós és automatikus ill. Kézi frissítés után is marad, akkor eldöntöd mennyire zavar😉=> gari bejelentés, panellottó...
-
DarkByte
addikt
válasz
CptAdamica #57933 üzenetére
Nem ezt látod véletlenül? (nagyíts rá, így bélyegképben nem jön át jól; így is elég nehéz volt mobillal értelmesen lefotózni
)
Minden telt sárg blokk körül van balra-jobbra egy piros-zöld határoló. Ez a WRGB subpixel elrendezés miatt van és normális. Az Rtings monitorkénti tesztje is említi. Nem halott képpont. -
-=Jam=-
őstag
válasz
CptAdamica #57842 üzenetére
Az volt igen.
-
arn
félisten
válasz
CptAdamica #57817 üzenetére
Tvnel en hasznaltam, az energiatakarekos moddal kombinalva. A szobank ejjel sotet, nappal vilagos
-
freemanone
addikt
válasz
Monitorként engem idegesített, mindent kikapcsoltam ami a fényerőt birizgálja.
-
szabeska
addikt
válasz
Szerintem többet árt, mint használ.
-
válasz
CptAdamica #57719 üzenetére
Hogy lehet különböző tartalmaknál máshogy állítani automatikusan?
Vagy mindegyikre létrehoztál egy profilt és azt váltogatod amikor olyan tartalmat nézel? -
Calogero
addikt
válasz
CptAdamica #57742 üzenetére
LG esetén a szerviz menübe tudod megnézni [link]
-
freemanone
addikt
válasz
CptAdamica #57742 üzenetére
[link] - Én szereztem egy kölcsön androidos infrás telót, majd megtanítottam a "varázs gombot" a smart IR hub-ommal.
#57743DarkByte: Szintén!
Olvasgatom itt a sok problémát és borzalmat... de közben inkább élvezem, hogy eszméletlen jó monitor! Vannak apró hiányosságai, de ekkora méretben és árban nincs vetélytársa monitorként!
A pixel frissítést is rábízom a TV-re, csak kíváncsiságból ellenőrzöm, hogy idővel mi történik. -
freemanone
addikt
válasz
CptAdamica #57732 üzenetére
Amit kézzel tudsz futtatni az a nagy frissítés, aminek 2000 óránként kéne futnia a gyári beállítás szerint. Na azt ne futtasd nyakra főre!
A kicsi fut minden 4 órányi futás után. Tehát ha nézed 1 órát kikapcsolod nem fog lefutni, majd nézed 6 órát kikapcsolod, akkor fut 1x. Ha nézed 4 órát és kikapcsolod szintén lefut.
Nálam jelenleg 109x futott le a kis frissítés 1228 óra használat mellett.#57738DarkByte: Jaja, amikor kikapcsolod, ha nem kattan a relé pár másodpercen belül, akkor fut a képfrissítő.
-
válasz
CptAdamica #57732 üzenetére
Nem ugyanaz a kettő, és nem érdemes kézzel indítgatni.
Használd a tévét és ne foglalkozz ilyenekkel.
-
válasz
CptAdamica #57722 üzenetére
A valaki pedig ittvan, és elmondja miért nem jó levenni a fényerőt, ami még maxon se elég amúgy mindenre (is).
[Fact: Your OLED TV is Not Bright Enough for HDR. Here's Why.]
Amikor ti lecsavargatjátok, mert "vakít", vagy azt hiszitek káros... még durván rontotok ezen is.
-
ImACeltic
őstag
válasz
CptAdamica #57719 üzenetére
Pedig a HDR-nél elvileg 100-on kéne hagyni, nem? Hogy kihasználja a TV a HDR előnyeit.
-
törölt tag
válasz
CptAdamica #57512 üzenetére
Fordított irányúról tudok, de olyat nem sajnos, hogy tévés távirányítóval lehessen vezérelni a PC-t. A HDMI CEC lenne a legkézenfekvőbb alternatíva (ilyenre találták ki), csak a PC-k nem támogatják.
Ez az egyik ok, ami miatt én határozatlan időre lemondtam arról, hogy PC-t is kössek a tévére.
-
törölt tag
válasz
CptAdamica #57498 üzenetére
Megoldható, de ehhez CEC adapter kell, pl. ilyesmi.
Én infravevő (FLIRC-SE) és univerzális távirányító (Harmony Elite) összeállítást használtam, de körülményesnek találtam, elsősorban a Harmony borzasztó szoftvere miatt. Meg is
szabadultamváltam tőle, amíg a Logitech nem állítja le a szolgáltatást. Csak megérzés, de szerintem érik a bejelentés. -
wallace 234
őstag
válasz
CptAdamica #57054 üzenetére
Japán cégek, fogtak össze nyomtatással készülő oled panelt, gyártanak. [link] j betű a Japánt jelenti
És RGB oled. -
freemanone
addikt
válasz
CptAdamica #56887 üzenetére
A fene... pedig úgy rémlett az még megy. Akkor viszont tényleg marad a 4K60, avagy gaming előtt átváltani mint ahogy Balika911 is mondja.
-
törölt tag
válasz
CptAdamica #56887 üzenetére
A HDMI 2.0 sajnos ennyit tud 2160p@120-ban. De legalább a CX fogad ilyen jelet, a C9-en pl. ez nem megy (ha mégis, akkor jó soká kaphatta meg hozzá a firmware-t).
HDMI 2.0 kártyával érdemes szerintem 2160p@60-on maradni a desktopon, esetleg játékhoz átállítani 2160p@120-ra.
-
freemanone
addikt
válasz
CptAdamica #56884 üzenetére
Ja hát igen, a chroma subsampling miatt. Én csak 2 hétig éltem vele együtt szerencsére, még a megjelenés küröl lett egy 3070 a gépbe.
Esetleg 8bit RGB módban, szintén megy a 4K120 és ugyan picit fakóbban a színek, de jók a betűk és mégsem 60hz.
Engem az idegesített a legjobban, 144hz után nagyon nem akaródzott megszokni újra a 60-at. -
freemanone
addikt
válasz
CptAdamica #56872 üzenetére
Nvidia control panel-ben a resolution alatt mit használsz?
Nekem így ment a 4k@120 egy 2060S-el:
PC - 3840x2160 - 120hz
use nvidia color settings:
32bit - 8bpc vagy 10bpc már nem emlékszek
YCbCr420 - Limited
Illetve a "set up gsync" alatt "enable for full screen mode" kell. Ez mellett szükséges a TV-ben a "HDMI ultra HD deep color" beállítás is, valamint a "freesync premium" és "intant gaming response" beállítások is kellenek. -
ferensz
senior tag
válasz
CptAdamica #56870 üzenetére
Megnezhetem neked valamivel, pont elobb lattam a posztod 2070 topikban
-
válasz
CptAdamica #56680 üzenetére
Nekem is PC / játék -ra van használva ,de filmeket is ugyanígy nézek rajta :
Energiatakarék - OFF
OLED fény 85
Komtraszt 90
Fény 50
Élesség 0
Szín 60
Árnyalat 0
Speciális > Dinamikus tónus > HGIG
minden más OFF -
CptAdamica
veterán
válasz
CptAdamica #56672 üzenetére
Amúgy rájöttem, hogy ez a képernyőváltás funkció tologatja időnként, mindig máshol jobbra/balra/fent/lent lóg ki kb 20-30 pixelt, ha kikapcsolom, akkor visszarakja rendesen. Viszont így már maradhat.
-
DarkByte
addikt
válasz
CptAdamica #56666 üzenetére
Régebben volt az Nvidia Control Panel-ben és a Radeon-os cuccban is Overscan beállítás. Lehet mivel TV-nek látja valamiért ott sem 100%-on van. Egy ránézést megérhet.
-
Segal
veterán
válasz
CptAdamica #56650 üzenetére
Ennyire nem kell véresem komolyan venni a dolgokat. Nálam már november eleje óta a 48-as van monitornak és minden tökéletes.
Persze a tálca nálam is el van tüntetve (de előtte is elvolt), de az ikonok maradtak meg le nem mondanék a mozgó háttérről -
Joci??
senior tag
válasz
Bocs lemaradtam, milyen tv-rol van szo?? Mert a tema beallitas enegem is erdekelne ha Lg.
-
freemanone
addikt
válasz
Fekete háttér és fekete téma mellett nem láttszik semmi.
-
freemanone
addikt
válasz
CptAdamica #56646 üzenetére
Majd megszokod! Nekem már a fordítottja tűnik fel.... kicsi a 32-es.
Miért akarod eltolni a képet amúgy....? -
alaves
addikt
válasz
CptAdamica #56646 üzenetére
Talán a négyirányú nagyítás opciónál megoldható.
-
carbapenem
tag
válasz
CptAdamica #56593 üzenetére
decemberben még 490 körüli volt ahol volt egyáltalán 48cx, azóta szépen jön lefelé és csőkken a "felár" az 55cx-hez képest
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
CptAdamica #56597 üzenetére
Épp most beszéltem a lányommal, 2 órája elvitte a szervizes a GX tevéjüket. ami a CX falas változata. Még én vettem nekik a nyáron 1.2 millióért ajándékba. Elrohantak az MM-be a csereutalvánnyal, hátha van valami tv, de ugyanolyat nem akartak elhozni és Qled-et sem.
Ezért ajándékkártyában visszakapták az összeget, de csak 3db kártyával tudták megoldani délelőtt. Egy 500 ezres, egy 385 ezres és egy 315 ezres kártyával, mert egy összegben kell lennie a kasszában 1.2 milliónak kp-ben, mondjuk ezt a részét nem értem, de mindegy. Plusz kp-ban azonnal visszaadták a külön vett platina garanciát. Az talán 150 ezer volt, ha jól emlékszem...(nem biztos)
És annyi forgalom még nem volt, nem tudom, mint írtam, én ezt a részét nem értem, de a lényeg, ha pl online vásárolnak, akkor egymás után kell megadni a kártyán lévő (lekaparható) pink kódot és úgy csökken az ár. Ha minden igaz HZ2000-et fognak rendelni és így lesz 14 nap elállásuk is.
A kártya 5 évig érvényes!Na ezért más, mint a többi bolt az MM. Ebben fejet hajtok előttük.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
CptAdamica #56593 üzenetére
Akkor ezek szerint sokan vannak, akiknél a műszaki cikk, csőlátásban csak is az MM.
Az biztos viszont, hogy senki más - mert én is nem egy árut- nagyon drága műszaki dolgokat vittem vissza és azonnal visszafizették az árát néhány apró ellenőrzés során. Ebben az MM magasan a többi bolt előtt jár. -
piszam
csendes tag
válasz
CptAdamica #56517 üzenetére
Köszi
-
xedamen
senior tag
válasz
CptAdamica #56491 üzenetére
Az
jó panelnek jár a minőségi szalag, ennek nem...
-
LógaGéza
veterán
válasz
CptAdamica #56454 üzenetére
Én először a MediaMarkttól akartam. Bementünk hozzájuk személyesen múlt pénteken, mondták ugyanazt az árat, ami weblapon van, utolsó darab, nem is lesz ilyen áron több, szokásos értékesítős szövegek, megegyeztünk, hogy akkor oké, hozhatják ma (hétfőn). Tegnap küldtek este egy SMS-t, hogy bocs, töröljük a rendelést, mégsincs - gondolom odaadták olyannak, aki azonnal elvitte...
Így végül Emag maradt, hivatalos LG partner ők is, ha valami baj van úgyis az LG-t keresem, nem a boltot először. -
szokika66
csendes tag
válasz
CptAdamica #56454 üzenetére
En euronicsben vettem 3 ev garancia van ra
-
alaves
addikt
válasz
CptAdamica #55663 üzenetére
5000 óra fölött járok (PC monitorként úgy a 2/3-a lehet benne). Ha ~100 nit-en használod a monitorokat, akkor bátran vehetsz CX-et, hosszú ideig fogod tudni használni látható kifakulás nyomok nélkül.
-
F-ECT$
titán
válasz
CptAdamica #55663 üzenetére
Itt van elég hosszú tapasztalat. Ha főleg monitorként használod, és vannak statikus részek, akkor azért van esély a beégésre pár év alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged