- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
válasz
Lajmund #96331 üzenetére
Plex meg a gyàri hálozati megoldása az lg-nek szar.
mi a szar benne? Nekem pc-n plex szerver, LG c3-on kliens. Mocskos gyors testre szabható minden, még a média lejátszót is eladtam.xd.
Nem értem mi a szar a plexben...pedig ott a megoldás...
Plex majd azt állításuk a tv-n amit akarsz.
Akár stuttert... -
Dare2Live
félisten
válasz
Lajmund #90931 üzenetére
Ez az egeres talán mégérthetetlenebb mint az, hogy UTPn közlekedik meg a villámvédős elosztót is tönkrevágja.
Akkor beszéltem szomszéddal neki villanyszerelős cége van/volt mondta van ilyen és ez ellen csak a megfelelő villámos fizikai leválasztás ér valamit az meg erősen drága és helyigénye is van.
Nálunk kb semmi se volt bejelentve biztosító minimálisat fizetett.Én azóta kihúzom ha villámlik... és ott 15éve megtanultam, hogy backup.
-
wallace 234
őstag
válasz
Lajmund #90917 üzenetére
Hát nem tudom, de nálam évek óta áram alatt vannak a termékeim és nincs semmi bajuk. Az, hogy nálad garis probléma volt az nem biztos, mindenkinek az lesz. Le mérted a 7 percet vagy úgy olvastad? Mert nálam 5 perc alatt futott le.
Laraxior #90918
Mint amikor a kúton az 5ös bömbibe 2ezerért tankolnak
Hihetetlen amúgy ez a hozzá állás, kapcsoljunk le mindent, mert az amit ezzel meg spórol az nem sok. Ill ezeket a termékeket úgy tervezik, hogy bírják a folyamatos áram alatt legyenek, sőt némelyiknek ez a lényege, hogy jól müködjön. De vannak akik tudatosan csinálják a hülyeséget hát lelkük rajta 🤣 -
Pro Koryak
addikt
válasz
Lajmund #90650 üzenetére
Bazz, 3-4e Ft-ért igényes gránit lapot veszel, nem ilyen 1kg-os sz.rt 43e-ért!!!
Ráadásul ezt írják:
"Nos, az Entreq kiegészítői a nem kívánt rezgések energiáját hővé alakítja, mert ez az energiaforma befolyásolja legkevésbé a zenei jelet. Érdemes kipróbálni, az eredmény sokkoló lehet!"Hővé alakítja a rezgést
Egy hangfalnál meg krvára nem fogod meghallani hogy rátetted ezt a kis szutykot!
Sokan ráadásul mindenféle hifi termékre ráteszik. -
Dare2Live
félisten
válasz
Lajmund #90650 üzenetére
A kábeltartó is okozhat javulást de bkki régóta megvan a filléres megoldás az analog jel zaj problémára. balanced jel, XLR kábel. Ehez képest HiFi vonalon meg 2023ban milliós hangfalaknál is tök átlag, hogy RCAval kötögetnek. Ami 2-3méter felett azért össze tud szedni zajt kerüljön akármennyibe és lógjon akár 150.000Fts kábeltartón.
Ha zaj akkor másik kedvencem a bakelit. Amit utána rákötnek a csövesre = zaj az egekben, a hang brutál torz de "becsokizol" rajta.Közben a pro audio vonal ott tart, hogy szög egyszerűen a studio/szobához lehet kalibrálni a hangfalat. [link]
-
hunspikey
őstag
válasz
Lajmund #90634 üzenetére
bazzz ettől most még én is lefagytam - azt hittem már mindent láttam ebben a szektában - de ezek szerint közel sem.. tápkábel bejáratás...9 rongy- gecc
Eskü lehet nem is kellett volna G3-at megvenni, elég lett volna a jó öreg C9-et bejáratott kábelre tenni- azzal tutti 3000 nit lett volna a fényerő, mivel négyszer jobban mentek volna az elektronok...
-
Gicz
addikt
válasz
Lajmund #90632 üzenetére
az bemegy az apple store-ba vagy az apple.com-ra és vesz egyet. Ezeket a szarokat direkt keresik "hifisták" "hívők", 0 műszaki és szakmai érzékkel és tudással. Pont azok akik megveszik a százezer forintos HDMI kábelt mert "mélyebbek a színek" vele. Általában ők azok akik miután az erősítő tápkábelét kicserélték úgy érzők, hogy kinyílt a színpad és szellősebbek a magasok. Persze pakstól nem számít milyen kábelen megy oda, meg a házban sem, csak az utolsó 1 méter számít a faltól az erősítő seggéig.
Ezek a cégek pedig a tudatlan emberekől kuuuurvanagy hasznot húznak. Szerintem ez a digitális homeopátia.
-
hunspikey
őstag
válasz
Lajmund #90048 üzenetére
Neked van igazad! Most kapcsoltam ahogy olvasom soraid hogy lehet ugyan az zajlik mint amin a tetves zeneipar átment az elmúlt 3 évtizedben - és követték el ugyan ezt a bűnt (tisztelet a kivételnek pl Chesky Records meg a hasonlók), szóval a normalizálás bűnét. Ha megnézel egy mai tracket soundforgeban akkor azt látod hogy nulla dinamikája van. Lehet videonál is leveszik 1 nitre hogy a csalós LCD-ken is nagyjából sötét legyen
-
blakey
titán
válasz
Lajmund #89916 üzenetére
Nincs hardveres probléma, az automatikus mód akkor működik, ha a készülékek valalmilyen módon kommunikálnak egymással, anélkül viszont necces, mert a szerencsén múlik, hogy melyik mit küld a másiknak. Próbáldlj változtatni a bekapcsolási sorrenden, hátha úgy a TV nem fog olyan jelet küldeni a DAC-nak, amit nem ismer. Azért "zúg" a DAC, mert pl. Dolby hangot kap, amit nem tud feldolgozni, ilyet lejátszók esetében is tapasztaltam, ha direktben ráengedtem a DAC-ra vagy az erősítőre olyan hangokat, amiket nem kezelnek.
-
Gaben360
senior tag
válasz
Lajmund #89916 üzenetére
Tuti a hangbállításod nem jó a tv-n.Millió egy szar van amit állogatni lehet,legalábbis C1-en.Gondolom a C2 se különb.Nem tudom milyen opciók vannak optikán,mert 1000 éve nem használom,de a hdmi-n én is szoptam a hanggal.
Szerintem áthaladásra állítsd és ne automatára.
Meg van ott még opció,hogy milyen hangformátumot engedjen át a tv. -
-
Lajmund
őstag
válasz
Lajmund #89913 üzenetére
The 2nd generation XMOS solution supports DoP256 and native DSD512, and PCM supports up to 32bit/768kHz.
Ezt támogatja a DAC-om ha bárkinek netán ez lenne a kérdése. És eddig müködöt a teljes áteresztés. Szóval a tv-el történt valami szoftveresen mert zug sug és nem teljesen csöndbe van mint ahogy akkor kéne ha nem támogatná.
-
hunspikey
őstag
válasz
Lajmund #89876 üzenetére
LG-k ezt nem kötik az orrodra, csak a szervizmenüből lehet kiolvasni. A G3-ban (nem tudom a többi hármasban van-e) megjelent egy családi menü ami egy napi szintre bontott utolsó egy hetes használatot végre hajlandó mutatni illetve a heti átlagot és az aktuális hét ehhez történő eltérését mint statisztikát listáz. De össz üzemidőt továbbra sem sajnos.
-
dropi
senior tag
válasz
Lajmund #89684 üzenetére
Én azt értem, de nem keresem ezeket a részleteket, nem analizálni akarom a Vajákot, hogy vajon a kardján éppen hány karc van, vagy a farkas medálján hány szőre van a farkasnak. Azt akarom látni, hogy a vér fröccsen jó vörösen, meg hogy vakítson Yennefer jégkék szeme.
Ha ezt igénytelenségnek hívod, akkor vállalom, bár továbbra is az a bajom, hogy valaki lenéz ezért és nem fogadja el, hogy én ezt így szeretem.
A hang ugyanez. Nekem tökéletesen elég ennek a tévének a hangzása. Ugysem hallom ki a különbséget a jobb hifikkel szemben, már azt is próbáltam többször.
Érted, én ha elmegyek egy koncerte, akkor üvölteni akarom egy sörrel a kezemben, hogy Az élet a legjobb méreg, nem érdekel, hogy a Fejes mennyire tud dobolni, vagy hogy mennyire másképp szólna az az Akváriumban, mint a szombathelyi Végállomás klubban. Én elvezem h hangos és jól érzem magam a koncert közben.
Nem mondom, hogy ez a jó megoldás, de hogy emiatt bárki degradál engem, azt nem fogom elfogadni soha.
(Jah, és valóban nem sportolok, ellenben minden időmet annak a nézésével töltöm) -
so_ha
senior tag
válasz
Lajmund #89674 üzenetére
"lehet egy nagyon világos szobába nappal kell ez a fényerő"
Nem arra kell gondolni, ha 5.000 nitre képes egy kijelző, hogy így "végre" állandóan "kiégetheted a szemed", hanem hogy a fényerő növekedésével az energiahatékonyság is javul (ahogy ez G2 kontra G3-nál is tetten érhető), amivel az élettartam is növekszik. -
hunspikey
őstag
válasz
Lajmund #89495 üzenetére
Már bocs de lehet én vagyok hülye de hol van a g3 távirányítón a pause gomb? A c9 távirányítón volt, pause és play, erre nem tettek, cserébe tele van teljesen felesleges semmire nem jó gombokkal és 5x kenyelmetlenebb.
Veszek egy régit és azzal fogom használni.
Egyébként totál egyetértek az általad leírtakkal.
-
-
Yodamest
veterán
válasz
Lajmund #89308 üzenetére
Sok sok próbálgatás után én ugyanarra a konfigurációra jutottam végül, amiket Vhiktor is elmond a videójában. Valóban a legegyszerűbb a legjobb, ugyan úgy van nekem is.
Ez nyilván nem írja felül a tv beállításait, csak egy kalibrációs színprofilt hoz létre arra a kimenetre szoftveresen. Tehát az első persze az, hogy jól beállítani a tv-t és utána ha kb minden már megfelelő, akkor hozzáadni ezt a kalibrálást.
Én amit a tv-n, magán a kép preseten állítottam az csak:
tone mapping - Hgig
color temperature - warm50és így ennyi, minden más a gyári "game optimiser" mód alapbeállítása. Gamer menüben van még a sötét szoba1 mód belőve, mert az pont annyit tompít, hogy tökéletes legyen a főnyerő is.
-
Yodamest
veterán
válasz
Lajmund #89303 üzenetére
Ahogy tudod állítsd be, sokkal jobb lesz a kép dinamikája. Amit pluszba ajánlok, de ez teljesen személy függő, hogy az utolsó pontnál felkínálja a program, hogy a színtelítettséget is feljebb tudod húzni. Na azt én maxra kihúztam (nem olyan sok mint amennyinek hallatszik), így élettelibbek a színek és mégsem látom azt hogy elveszne a színátmenetek közti finom részlet. Gamingre, multimédiára szerintem ez abszolút hozzáad az élményhez, kissé élettelibb lesz minden tőle. (szinte mintha qd-oled lenne, hasonló a hatás)
Ha már qd oled, nem gondoltam volna, hogy ezt fogom írni (korábban leírtam már az ellenkezőjét a 42" C2-nél), de most így hogy méretben feljebb léptem, illetve használtam ezt a windows hdr kalibrációt, azt kell mondanom, hogy a 55" C2 képe már egálban van az S95B képével. Biztos a méret is kellett hozzá, nem csak a kalibráció, sőt a színtelítettség is jót tett neki (anélkül sterilebb, mint a samsung), de így már azt mondom tök partyban vannak, sőt...
-
-
Gicz
addikt
válasz
Lajmund #89267 üzenetére
42c2-t hasznalok monitornak. Munkára 20-30 oled fény gaming módban. Így a legkisebb a lag. Szerintem jobb egy sötét háttérkép helyett, ha van ami random váltogat. Nekem kb 50-60 tájkép van, par percenként vált, igy az egesz oled felulet haszbálatban van, nem csak a közepe ahol az ablakok szoktak lenni.
-
bzoley
veterán
válasz
Lajmund #89267 üzenetére
Ahogy írták, aztali elemek megjelenítése ki, tálca automatikus elrejtése, alacsonyabb fényerő, nálam pár percenként változik a háttér is. Ja és a tálca is átlátszó. Mondjuk ez nem fontos, csak így tetszik.
Yodamest:
Ennyire tudod, ki hogy és mire használja a tv-t? Nálam a bekapcsolt idő legnyagyobb részében a képernyő kb egy negyedén egy ablakban vagy tv, vagy valami sorozat/film megy, egy másik ablakban pedig valami kártyajáték. Nem lényegtelen, mi van még az asztalon. Ritkán megy a tv teljes képernyőn. Teljes képernyős film/sorozat meg csak este.És akkor a kisebb "monitort" nem is említettem, de azt nem is kímélem.
[kép] -
szkutyi
addikt
válasz
Lajmund #89225 üzenetére
Szia
Azért tűnhet túl melegnek mert eddig amit néztél, rosszul volt beallitvaígy áll legközelebb a helyeshez
A tv 4óra kijelző idő után fog kikapcsolás után regenerálni...
Az mind1 hogy egyszerre vagy 10 alkalommal jön össze az a 4óra..ezt onnan fogod tudni hogy kikapcsolod a tv-t de nem kattan a relé majd csak kb 10 perc múlva
.biztos fel fog tűnni, neked főleg
Amit lathattál, az minden bizonnyal a vertical banding! Első bekapcsoláskor eleggé gyatra, aztán élsz első regenerálás nagyon sokat javít...kb 100 óra alatt már nagyon sokat dob rajta...ha akarod ellenőrizni, Vhiktor youtube fiokján van egy Grey test, ahol.5%onként emeli a fenyerőt...álltalaban ez a vertical banding 30-40% fenyerőn már nem látható..
Itt az enyem 94 oránál: [kép] [kép] [kép] -
Gunnerboy
csendes tag
-
dropi
senior tag
válasz
Lajmund #89200 üzenetére
Nekem volt ez előtt egy 55-ös A9G. Én bírtam a Hisense-eket, az is már a harmadik volt, ezt a hülye Magic Remote-ot, kétnaponta vágom bele majdnem a tévébe, az oprendszer egy borzalom, de éltem egyik legjobb döntése volt a csere. A Hisense-is tök oké volt, de a C2 egyszerűen egész más liga a megjelenítésben.
-
apszi
őstag
válasz
Lajmund #89194 üzenetére
"Jobb ár alatt mit értesz és mikor?"
Ez teljesen kiszámíthatatlan, de ha mondjuk a C2 árazását veszem alapul, emlékeim szerint kb. nyár elejétől előfordult 550-600 közötti árazás teljesen random, illetve érdemes nézegetni az LG saját webshopját, időnként adnak kuponokat, idén pl. többször is volt 10%-os, és ezzel együtt, ha netán drágábban is adja, mégis kijöhetsz olcsóbban mint máshol. Volt rá példa, sokszor figyeltem az oldalt.
-
apszi
őstag
válasz
Lajmund #89186 üzenetére
Ahogy elnézem sunyi módon elkezdtek felfelé kúszni az árak C széria tekintetében. C2 fekete hátlapos, ha ez szempont, már csak zöld manónál van 549-ért ami már az alja árazásban véleményem szerint, és azon kívül már csak az MM forgalmazza a "normális" boltok közül, nagyjából a készlet erősen kifutott, de kb. a fehér hátlapos verzió is már a végét járja. Ahogy a többiek is írták, kizártnak tartom, hogy idén lesz C3 550 környékén, a BF meg valóban a vicc kategória, arra egyáltalán nem apellálnék. Sőt, BF-en kívüli időszakban sokkal jobb áron meg lehet venni a kiszemelt dolgokat.
-
blakey
titán
válasz
Lajmund #89186 üzenetére
1 év múlva annyi lesz a C3 is. Most határozottnak kell lenned, el kell döntened, hogy mi a minimum, ami megfelel és mi az az összeg, amit nem haladhat meg, tehát, ha most a C2 mindenben megfelel, akkor vedd meg. Mindig lesz olyan, hogy valami olcsóbb lett, vagy elfogyott, stb. Ha most megtudod venni és azt, amit szeretnél, akkor ne habozz. Most a következőképpen fognak alakulni az árak, a mostani árak 2-3 hétig maradnak, majd emelkednek és 2-3 hétig azon lesznek, majd visszakerülnek a mostani árszintre vagy egy hangyányival lentebb, és meg is van az akció.
-
Isikamika
tag
válasz
Lajmund #89186 üzenetére
Én se, bf egy vicc (legalábbis nálunk) A tapasztalat,hogy vagy van 1db készleten,vagy egy sem ,de mivel rá vagy készülve a vásárlásra teljesen Így veszel mást ha már ott vagy oldalon ( magyarán kedvcsináló árakat bedobnak ...) Illetve ekkora valós "akciót" nem gondolom,hogy ilyen deviza árfolyamnál bevállalnak.
Persze ne legyen igazam,de sajna a nagyátlagban mindig ez van. -
-
-
blakey
titán
válasz
Lajmund #89139 üzenetére
Nincs ilyen vagy olyan mind egyforma. - sajnos van.
Azt még elképzelhetönek tartom hogy emiatt nincs is annyira csucsra járatva és talán kevesebb a beégés veszélye. - vagy több.
azt venné ami jobb árba van - azt is kell venni, és otthoni körülmények között nem is jönne elő a probléma, tehát fel sem tűnne, hogy mennyivel gyengébb egy B3 a C3-hoz képest. Rtings-en vannak képek is, csak szakértő látja a különbségeket, elenyésző. Eredeti felvetés az volt, hogy a B3 a tavalyi C2, de nem az, bármennyire is próbálják elhitetni. Tehát ha most egy B3 árában van egy C2, akkor mindenképp az utóbbit kell választani. Jobb kép, jobb "hangrendszer", 4 HDMi 2.1, …
…ha lesz olcsobban b3 akkor az lesz… - attól függ, hogy mennyivel, mert 20e nem különbség, 50e már kezd azzá válni, annál nagyobb, meg már egyértelmű.
ahogy néztem Vhiktor videoját youtube-on ott kb minden ki van kapcsolva - de az elektronika nincs kikapcsolva, és a "nyers" felskálázás a jobb, nem a sok "varázslat" számít, na meg a mozgás is jobb a C sorozaton, szintén kikapcsolt állapotban. -
válasz
Lajmund #89106 üzenetére
Ha mégis az ágyra rakás/teljes kicsomagolás lenne egyedül, egy másik praktikus tanács, hogy ne az ágyra tedd közvetlen, hanem a dobozát az ágyra és utána a dobozára tedd a TV-t. (vagy a földön ugyanígy). Ez azért jó, mert utána a doboz segítségével fel tudod újra nagyon könnyen állítani, és onnan meg már lehet alul a vastag részen fogni, a tetejét meg csak gyengén fogni, hogy ne dőljön.
-
blakey
titán
válasz
Lajmund #89106 üzenetére
Ti egy ilyen b3 c2 c3 65" mernétek egyedül ágyra tenni a talp felszerelés idejére és utána asztalra a végeleges helyére? - ha úgy érzed, hogy megtudod egyedül fogni, akkor nem lesz gond, ha bizonytalan vagy, akkor inkább segítséggel csináld, nem nehéz és csak a tenyéren kell "tartani", könnyen mozdítható.
…ezek elég vékonyak - azok, de elég jó a "fogás", + nem olyan nehezek, mint a korábbi modellek. Két ember alul felül, a tenyerén tartva, könnyen mozgatható. Azért a panelt nem kéne megnyomni. -
RaGi91
senior tag
válasz
Lajmund #89106 üzenetére
A TCL csereutalványomat megtoldottam kicsit és én is C2-t vettem végül.
Maga a tv nem nehéz és elég masszív még a vékony részeken is de ettől függetlenül én egyedül nem mertem hozzányúlni. Egyszerűen nem ért nekem annyit. Kicsit várni kellett, míg haver ráér. 20 perc alatt feldobtuk a falra, teszteltük, oszt csókolom.
A héten megjött hozzá Govee T1 Dreamview ambilight kit. Elég jól működik élvezem.Ui.: Mondjuk, ha talpra kellett volna tennem, nem fel a falra, akkor azt megcsináltam volna egyedül.
-
válasz
Lajmund #89106 üzenetére
Meg lehet oldani egyedül, nagyon óvatosan, a doboza és a hungarocellek segítségével.
(i.e. nem csomagolod ki tejlesen, csak a lábát rárakod és tudod cipelni mozgani a vékony részét a dobozzal/csomagolással együtt)
De, ha van két ember, az a jobb.Énis egyedül csináltam ezeket...
Úgy mint Vincent (HDTVtest), ő is egyedül szokta.
-
válasz
Lajmund #89099 üzenetére
B3 biztos gyengébb, szóval, ha egy árban vannak, nyilván a C3 a logikus vétel.
De azért eget rengető különbség amúgy nincs az OLED TV-k között (azonos vagy egy évvel korábbi modelleket nézve - ami a piacon elérhető mindig), ha nagyon számszerűsíteni kéne, kb 5-10% érdemi különbség van bármiben. (kb ez a véleményem, de nem csak ezen típusok között, hanem minden OLED között: 𝗗𝗢𝗡'𝗧 Buy a 2023 OLED TV… These 2022 OLEDs are 97% as Good - YouTube - tehát 90-95% bármelyik OLED van olyan jó, mint a másik ne vedd a sokkal drágábbat
) Tehát csak amolyan filozófikus vita melyiket vegye az ember. Aki minél olcsóbban akarja megúszni, vagy tudatos, annak bőven elég az épp aktuális legolcsóbb. Akinek annyira nem fontos az ár, azoknak érdemes filózni márkák és típusok között, teljesen egyéni fontossági/preferenciák szerint, attól függően van e valami dominánsabb használati mód vagy kivánalom a termékkel szemben.
A különbségek többsége olyan, hogy kb csak egymás mellé téve látnád, önmagában sose derülne ki/venné észre az ember (egy két extrém kivétellel).Nekem még mindig az az elvem a fentiek alapján, ha 15-20%-al drágább egyik OLED a másiknál, akkor az olcsóbbat kell venni.
-
alaves
addikt
válasz
Lajmund #89089 üzenetére
Persze van különbség a miniLED-ek között is (mint ahogy az OLED-ek között is), de ha világosban jelentős különbséget láttál a C2 javára a QN95 v. 90-el (valamelyik minden MM-ben van kirakva) szemben, akkor nem kérdés, hogy OLED (sötétben még nagyobb a képminőség különbség).
-
csenzi2
tag
válasz
Lajmund #89013 üzenetére
Én évek óta egy ilyet használok. Bármilyen infra jelre bekapcsol, be tudod állÍtani a stby. fogyasztást, és amikor a memorizált érték van kikapcsol. Tehát ha kikapcsolod az oled TV-t és tv regenerálni akar, akkor a stby. áramnál többet fogyaszt és amig nem végez a folyamattal nem áramtalanít. Panasonic 65GZ950 van rákötve évek óta és az összes regeneráció lefutott ( menüben könnyen nyomon követhető )
Persze ez csak azoknál az oledeknél jó, amelyek a kikapcsolás után egyből kezdik a regenerációt. Pana Lg ha jól tudom ilyen. -
szkutyi
addikt
válasz
Lajmund #89065 üzenetére
Ezek olyan. Minimális kompromisszumok....simán megér sztem ennyit az oled!!.az a fránya képernyő kímélő legyen már a legkevesebb.xddha már egyszer nézni veszünk tvt...és a tvnek egyetlen egy fontos dolog van ..a képminőség ..ezt pedig leg nativabban egy oled tudja jelenleg!
-
blakey
titán
válasz
Lajmund #89065 üzenetére
Egyszerű példa. Berakok egy zenét és kimegyek főzni és a kép úgy marad - nem marad, mert az oledbe épített képernyővédő elég hamar elindul, tehát emiatt semmilyen beégésed nem lesz.
És ha rá akarok nézni vagy valamit csinálni nem akarom ki be kapcsolni ezért a kijelzőt. - nem kell, klikkelsz egyet.
Vagy böngészöben olvasok nezezek bármi és körbe orákig ugyanazt mutatja.- nem, mint írtam, ha nem mozgatod az egeret, nincs semmilyen aktivitás, akkor ott e képernyővédő, plusz a logóvédelem is működik ilyen helyzetekben, Philips oleden ez jól látható volt, LG-n már sokkal komolyabban dolgozik az algoritmus, nem látszik annyira a védelem "helye". -
blakey
titán
válasz
Lajmund #89057 üzenetére
Az összefoglalót ideje lenne frissíteni, mai oledeket már használhatóbbak, pl. volt, hogy 6 órán keresztül ugyanazt a csatornát néztük, nyoma sem volt a logónak, jól működnek a védelmek. 2-3 órás játékot már játszottam, nem volt nyoma, de én normál beállításokkal használom. A pixel eltolást sokan kikapcsolják, monitornál ez szükséges. Sokan vannak, akik monitornak használják és 2 év elteltével sincs beégés a TV-jükön. 3 évvel ezelőtt még én sem mertem volna monitornak oledet venni, de több évnyi oled-használat után, ma már azt írom, hogy bátrabban bele lehet vágni. LCD-t az vegyen, aki kevésbé igényes.
-
blakey
titán
válasz
Lajmund #89023 üzenetére
A hangfalaimnak benne van a leírásában hogy ha nem használják áramtalani érdemes - Aktív hangfalak?
Erősen túlgondolod és nyilván vannak még hozzád hasonló gondolkodású emberek, de ennyire nem egyértelmű, hogy ez a legjobb. Én pl. a hálóba nem tartok komolyabb elektronikai eszközöket, egy 32"-os TV-n van meg egy rádiós óra van ott. A legtöbb és legfontosabb eszközök a nappaliban vannak, a dolgozó sarok is ott van, semmi nem zavar, a NAS 1m-ről már nem zavaró, csendes, mondjuk azt éjjel 1 és de. 10 között kikapcsolom, de minden más áram alatt van és teszik a dolgukat.
Az oledek tulajdonsága, hogy alvó módban regenerálódnak, ahogy az ember is, úgy neki is szükség van "levegőre" (áramra), szóval a teljes kikapcsolás nem a barátja. LCD és plazma TV-k esetében sem nyerő az állandó ki/bekapcsolás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged