- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
válasz
energomatt #107079 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
Mondjuk titkon azt reméltem, hogy lehet erre valami gyorsgomb, de hát, ha ez a megoldás, akkor ezzel kell élni. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
energomatt #107087 üzenetére
5 percig sem birom...
-
TXT
őstag
válasz
energomatt #22921 üzenetére
Mielott tovabb kapnam az ivet Urak, azert kerdeztem ra, mert ezert mentem be egy ratoltott ~52GB-os 2160p-s filmmel, amit meg akartam volna nezni a B8-on es a tobbin is a MM-ba es kellett volna, hogy mukodjon. De nem mukodott es az ott dolgozo, igazan hozzaerto es segito szandeku srac, aki ert is az Oled-ekhez, sot, neki is egy 65" B8-a van otthon, azt mondta, ez a formatum, amit vinnie kellene es egyaltalan nem ertette a helyzetet. Azutan megneztuk a C8-on is, az sem kezelte, formaztatni akarta volna, ami ugye nyilvan nem volt opcio. Raadasul a Pana Oledje meg qrvara kezelte.
Szoval elnezest kerek a kotekedoktol es beszologatosoktol, pont azert kerdeztem meg itt, Toletek forumozoktol es tulajoktol, mert nektek pl lehet akar ezzel is tapasztalatotok es lehet eleg lett volna annyi is valaszkent, hogy: Figyelj, ezt nem kezeli, de pl a FAT32 mukodik, probald meg azzal!
De semmi gond, ugy tunik, van aki(k)tol csak ilyen stilus telik! (Sertodes es sertegetes nelkul irom ezt, tudomasul vettem. Ennyi!) -
TXT
őstag
válasz
energomatt #22852 üzenetére
Hat ez igazan konstruktiv es segitokesz volt ... Enelkul nem birtad ki, mi?
-
mclane_
aktív tag
válasz
energomatt #22762 üzenetére
Az elég hülyén nézne ki. Nem tudom mire akarsz célozni a válasszal, arra, hogy normális ez a sebesség az ethernet porton és ennyit tud? Vagy gőzöd sincs és vicces próbálsz lenni? Segíteni nem segített és a válaszod sem volt vicces.
-
válasz
energomatt #22721 üzenetére
-
Csiga
újonc
válasz
energomatt #22680 üzenetére
Szerintem nem be égés mivel nem mindig látszik illetve nem minden színnél kb fél éves a tv és kb 1 percnél be kapcsol a képernyő védő is, én a rétegek közti elválásra tippelek vagy valamilyen ragasztó réteg hibályára tudok gondolni!
-
törölt tag
válasz
energomatt #22670 üzenetére
Ismerem, még régen az első szériás b&w600-as 5.1 egyakkoriban hatalmasnak tartott 25cm jbl méllyel egy 6fejes panasonic hifistereo vhs és egy onkyo megnem mondom melyik társaságában volt szerencsém hozzá. Én voltam a szomszédok kedvence.
Amíg nekem nem lesz kertes házam külön garázs moziszobával addig hanyagolom a többszázezres megoldásokat. Asszonybol speciel ugyanazokat az érzéseket váltja ki a zene függetlenül min hallgatja. Anno egy mono lemezjátszó előtt ültünk 20an és ugyan úgy örültünk és ugyan úgy átjött a zene. No az esetemben ugyan ez a helyzet a tv hangszórójával ha nem kezd el recsegni ropogni a mélyeknél a hangszórója és tiszta érthető a magasa akkor srs szintű beállítással viszonylag jó hangképet lehet produkálni ami kicsit nyomott de érezhető és ez már ekem elég. Csak jó legyen a film. -
MrBazsi
senior tag
válasz
energomatt #22641 üzenetére
nekem nem "fájt" az árkülönbség. eleve a c8at néztem ki először pontosan a tesztek miatti hajszálnyi jobb eredmények miatt.
viszont személyes tesztnél meggyőzött a B8 ami Bf alatt 75k-val olcsóbb volt, és nem látszódott közte alapos teszt után ennyi árkülönbség képminőségben.
ha látok olyan hatalmas különbséget, akkor biztos azt választom. így a B8at választottam, és egyáltalán nem bántam meg. pont ezért voltam kiváncsi mikor utánam haver megvette a C8at, hogy vajon "miről maradtam le", de tapasztalat h semmiről azonkívül h szebb a talpa. -
TXT
őstag
válasz
energomatt #22623 üzenetére
Nem egeszen. Ugy ertettem, szolgaltato altal foghato tv adas, gyors megjelenitesu adasok (sport, akciofilmek...), illetve PC jatekok es konzol jatekok alatt mik a kulonbsegek a valosagban. Mert ugye mas a processzor es mas a kepfrissitesi gyakorisag a ket tv eseteben, de nem tudom, hogy mindez hogyan nyilvanul meg a valosagban. Ezert kertem valos tapasztalatbeli hozzaszolast, persze csak ha van olyan felhasznalo itt, aki jatszik is az oleden.
A masik kerdesem az lenne, hogy milyen konkret tartalommal es milyen beallitasokkal erdemes megnezni, tesztelni a B8-at es a C8-at aruhazi (MM) korulmenyek kozott? Nyilvan ott teljesen mas beallitast hasznalnak, mint amit otthon hasznal majd az ember, de jo lenne szimulalni ott es szemugyre venni. Szeretnem megnezni valosabb tartalommal is MM-ban es nem csak az ott futo klisekkel. Tudnatok ebben segiteni?
Koszonom elore is! -
Gtaati
őstag
válasz
energomatt #22597 üzenetére
Én is! Pacsi
-
Gtaati
őstag
válasz
energomatt #22587 üzenetére
Na ez mar szimpatikus fórumhoz méltó válasz volt! Sok ilyet még!!
-
Hubba12
senior tag
válasz
energomatt #22587 üzenetére
Így van nem is vitatom ezt
-
Hubba12
senior tag
válasz
energomatt #22578 üzenetére
Semmi gond uram igaza van
Azt szeretem volna tudni valaki használta e a HDR-t egyből és emiatt vett e észre valami problémát, de ha nem akkor én majd szétbombázom 12-óra ps4-pro HDR játékal meglátom mi történik
Ha szétmegy akkor le írom majd ide.
(#22581) Grande Ale válasza Hubba12 (#22572) üzenetére: Köszönöm a választ én sem fogom kimélni.
-
dh66e
veterán
válasz
energomatt #22578 üzenetére
Ennek így sajnos nincs értelme.
-
dh66e
veterán
válasz
energomatt #22576 üzenetére
Akkor válaszoljon valaki neki 4 év múlva?
Finoman fogalmazok,túltolod ezt a dolgot.Kb zárható lene a topik mert a beállítások is egyénfüggőek sok esetben ara sem kell tanácsokat adni.
Majd valaki jelentkezik aki elmondja hogy használta a B8-at HDR-re. -
dh66e
veterán
válasz
energomatt #22573 üzenetére
Gondolom tapasztalatokat vár a kolléga és nem viszont kérdéseket.
-
junior19
senior tag
válasz
energomatt #22530 üzenetére
Abban igazad van, hogy a kérdező nem pontosan kérdezett.
Kétféleképpen lehet egy tévét beállítani. Vagy ízlés szerint, s ebben maximálisan igazad van, hogy akkor a kérdezőnek el kellene tudni döntenie, neki mi tetszik. Én sem nagyon szoktam érteni, amikor beállítási értékek után kérdeznek.
A másik a kalibrált kép. Itt az ízlésnek már a beállításoknál nincs szerepe, mert mindent szabvány határozz meg.
janos666 is arra utalt, hogy a felsorolt képmódoknál, ha az alapvető csúszkákat(Oledfény, kontraszt, fényerő, színtelítettség, színárnyalat) abba az értékbe állítod, akkor mindegyik képmódnál nagyon hasonló színhőmérsékletet, gammát, színmegjelenítést, esetleg rgb együtt futást ad. Gondolom ezt ő kimérte. azért meri is kijelenteni.
Az megint természetes, hogy a képmódoknál nem mindegyiknél tudsz mindent állítani, ezért van, hogy általában kalibráláskor a Szakértői módokat használják, mert ott mindent lehet variálni.
Az viszont téves, hogy a valóságot kapjuk vissza egy akár kalibrált kijelzőn is. Azt kapjuk vissza, ahogyan elkészült, közvetítik az eseményt.
A szabvány a színtérben tér csak el egy sd vagy egy hd anyag között. Nincs szabvány sporteseményre, koncertre, vagy filmre. Így ezek használata az ízlés valamilyen színezése. Egy jól beállított kijelzőt esetleg sötét helységre és világosabb helységre érdemes beállítani, s a helyiség fényviszonyait figyelembe véve használni. -
janos666
nagyúr
válasz
energomatt #22526 üzenetére
A Színház (sima, nem Otthon), Technicolor, Szakértő-vil/söt módok abszolút egyformák, ha ezeken belül mindent ugyan oda bellentesz/húzol. Egy sémára épülnek, csak az alapbeállításaik térnek el némileg (azok, amiket te is össze tudsz hangolni a távirányítóddal). Azon túl...
OLED Fény ízlés szerint, de sötétbe/félhomályba 20-30 közt (világosba akár 40+).
Kontraszt-ot és Fényerő-t soha ne bánts.
Élességet ne húzd 10 fölé (ránézésre 0-10 egyforma, a >10 túlélesít)
Minden "képjavítót" (*dinamikus*, *zaj*, *szuper*) állíts Ki helyzetbe.
TruMotion ízlés szerint. Én hanyagolnám (Ki), de színeket nem piszkál.
Feketeszint: valami tesztábrával, vagy akár csak szemre találd ki Magas/Alacsony (ez általában triviális egy sötét jelenettel, mert nagyon furán néz ki a rossz helyzet [bár ki mit hisz jónak] --- a lényeg, hogy összehangold a forrással, szóval akár ott is billegtetheted ha külső lejátszó --- ne bukjon be feltűnően a szürke egy fekete pacába, de ne legyen mindig szürke a vak éjszaka, vagy a "mozivászon kerete" is)Kb. ennyi. Ilyenkor a gyári LUT picit bebuktatja a sötétszürkéket a feketébe, hogy megylegyen az a "Vúúú faktor", hogy "micsoda fekete" még akkor is, ha tele van finom szemcsés zajjal a sötét jelenet. De ez igazából minimális (ami azt illeti, én pont így lőttem be kézzel annak idején a PDP-ket is, pont emiatt, hogy ott 99% csak zaj volt, bár most a 10bit HDR anyagoknál, illetve a digitális kamerák térnyerésével már jobb a helyzet, ezért magamnak most "simára" van belőve, de ahhoz már szoftver és műszer kell).
---
Nem az lenne itt a lényeg, hogy ugyan azt lásdt, mint ha kimennél a forgatásra és az arcod elé tartanál egy képernyő/vászon képarányú keretet, hanem hogy azt lásd, amit a tartalom készítője láttatni akart, amit ő látott a saját monitorján, mint "végeredmény" mikor dolgozott vele (és feltesszük, hogy ő nem érzése tologat mindent a monitoron, hanem van egy jó gyári beállítás, vagy értett ott hozzá valaki).
Példaképp olvasd el mit írtam itt a film képéről: https://prohardver.hu/tema/filmvilag_2/hsz_116960-116960.html Nem biztos, hogy nekem szubjektíven tetszett, de azt láttam, amit láttatni akartak velem (nem álltam neki babrálgatni a képpel), ami hatással volt az élményre (olyan hatással, amit vélhetően tudatosan szántak).
-
daneel_hu
addikt
válasz
energomatt #22526 üzenetére
Azokra is profilt tolnak.
Jó példa erre a Roland Garros amikor napnyugtakor még megy meccs, pedig már a helyszínen éppenhogy látni lehet a labdát, annyira szürkül.A tévében ez úgy néz ki, mintha nappal lenne, szórt fénnyel, felhős idővel.
Ha a valóságot közvetítenék, nézhetetlen lenne. -
janos666
nagyúr
válasz
energomatt #22524 üzenetére
Azt nyilván mindig te döntöd el, hogy neked melyik tetszik (szubejktíven), de azt nem, hogy melyik áll legközelebb az (objektív) igazsághoz (amit elvileg látnod kéne: a tartalom leghitelesebb reprodukciója, ahogy azok látták, akik készítették). Persze ez csak akkor áll, ha a forrásanyagra vagy kíváncsi, nem pedig arra, hogy mit tud rajta átfesteni valami másra a lejátszó/tv/stb.
Amúgy pedig Színház, Techni, Prof, ezek gyakorlatilag minde tökéletesen egyformák, ha ugyan oda állítasz bennük minden piszkálható opciót, csak az alaphelyzetük más kicsit (és néhány készüléken a <4k resampling is más, de apró az eltérés, inkább csak PC játéknál jön elő).
-
Gtaati
őstag
válasz
energomatt #22499 üzenetére
Veled mindig élmény itt társalogni
-
Gtaati
őstag
válasz
energomatt #22488 üzenetére
Hát a napi 3 óráddal nem is lesz vele gond egy jó darabig. Nálunk 4200 óra van benne és ez már kezd mérvadó lenni, tudom erre lehet azt mondani, hogy majd ha 24000 lesz.... Pc minden ezen megy, mivel nincs monitorunk és tv ként is funkcionál rengeteget.
-
sakal83
addikt
válasz
energomatt #22453 üzenetére
Nem érdemes. Lazán kimentették őket a lakasuk ara majd meg3xdott bpen. Aki nem ugrott bele az meg szív... es most is veszik fel az emberek a fixnek csufolt hiteleket. Az mnb meg loki a fsligazsagot a fogyasztobarat hitelekkel. Pedig most is vagy a teljed futamidos fix van vagy valtozo. A 10 ev fix ed tarsai szimplan lehuzas
-
salapp
addikt
válasz
energomatt #22453 üzenetére
Az hagyján, de még amellett is takarón túl nyújtózkodott.
Anyámék meg minden ismerős hülyének nézett minket, hogy nem vettünk fel semmilyen hitelt és inkább felújítottuk tartalékból egy kis 50 éves házat.
Ezzel együtt az OLED marketingje minimum aggályos.
Én meg úgy vagyok vele, hogy beszéljenek csak erről minél többet, ha már a beégés rémével nyírták ki módszeresen a plazmákat, pedig az utolsó négy-öt szériában minimális odafigyeléssel meg lehetett előzni a beégést, míg az OLED esetében jelenleg még mindig ott a kumulativ jelleg, amin nem hiszem, hogy akár az alacsony OLED fény segít.
Szóval legyen téma minél több helyen és az így visszaszivatott LG vigye le hamarabb az árukat, hogy mielőbb vehessünk minél többen, örömmel elfogadva, hogy három év és kuka. (Más tévé se bírja jobban)dgyuri 0123: szóval én nem félek, pláne nem rinyálok, fantasztikus az OLED, csak remélem, még nyomnak az árán, és haramabb lehet nekem is (ráadásul nálunk 50-es a max méret, szóval még kellenek az új gyárak, nyomtatott változatos méretek)
-
daneel_hu
addikt
válasz
energomatt #22446 üzenetére
Egyértelmű.
Engem csak a “minden felelősség az usert terheli” mentalitás zavar.
Ezt itt jónéhányan magasfokon űzik. -
daneel_hu
addikt
válasz
energomatt #22406 üzenetére
Kíváncsi leszek mikor lesz erre a jogalkotótól törvény.
Ezek szerint az ausztráloknál már van ilyen.Érdekes, itthon még egy utolsó utáni pénzügyi termékre is megannyi paragrafus vonatkozik, így aztán ha változik a törvény és be kell tartatni a változást, avagy a pénzügyi termékeket forgalmazó cégek hibát vétnek a termékismertetőkben vagy csak szimplán "rosszul reklámozzák" a terméket, akkor olyan bírságok repkednek a gvh-tól, hogy csak zörög.
Ott van példának az MM biztosítása, az most mindegy, hogy ez valójában az aegon-é avagy sem...
Biztos lehetsz benne, hogy legalább 72 oldalon keresztül taglalják a jogaidat, a szolgáltatást és a kizáró okokat. -
Callisto
őstag
válasz
energomatt #22402 üzenetére
Minden OLED gyártó gyárt és árul LCD TV-t is. Hoppá!
Igen és akor mi van? Semmi jelentősége azzal kapcsolatosan amiről szó van.
Pl. apa megkapja a hírleveleket, hogy ilyen meg olyan akció és/vagy elmegy az üzletbe megnézni milyen TV-k vannak, mert lecseréli az 5-10 éves TV-t újabb 5-10 évre. (Ehhez nem is kell hú de jól keresni.)
Aztán megrendeli neten vagy megveszi az üzletben, mert épp az tetszik neki a legjobban. Az orrunk ne legyen már annyira rövid, hogy csak én vagyok és mindenhol minden ugyanúgy zajlik, ahogy nálam és velem...
Mert a többség nem ilyen TV vásárlásnál. Ideje lenni elfogadni és felfogni. Nem Te vagy Én vagyunk a többség.
Egy szerencse van azért: egyre elterjedtebb és így talán, de csak talán (hiszen eladni akarnak) az eladók egyre inkább felhívják erre a vásárló figyelmét vétel előtt a boltban.
(Mert ugye hírlevélben, webes felületen nem igazán teszik.) -
daneel_hu
addikt
válasz
energomatt #22402 üzenetére
Szerintem nincs messze az álláspontom a tiédtől.
Viszont akkor egy kérdés - attól függetlenül, tévévásárlás előtt tájékozódik-e a tag a neten vagy bárhol - bár nyilván oled esetében valós tapasztalatokat csak a netről olvashat... de abban egyetérthetünk, hogy egy megvásárolandó termék esetében nem biztos, hogy avforums vagy PH-irományokat kéne olvasgatnunk.A kérdés:
Szerinted az offline (mondjuk helyszíni promóciós és a nyomdai) vagy a gyártói online termékismertető elégséges-e az oledek esetében? -
Callisto
őstag
válasz
energomatt #22393 üzenetére
Hétköznapi emberek alatt nem az anyagi helyzetüket stb. értetem, hiszen ettől független azu OLED milyensége. A hétköznapi emberek, akik szakmai véna vagy hozzáértés hiányában elmennek TV-t venni és nem a szakmai fórumokat bújják. Igen. Tudom számodra ez meglepő, de a többség ilyen.
-
Callisto
őstag
válasz
Jajj, de magas az a ló.
Nagy baj van odafent. Én is hétköznapi embernek gondolom magam, pedig nem fáj kiadnom érte sokkal többet egy TV-ért. Nem hiányzik sehonnan és mégis... Hogy van ez?
Nem vagy ezzel egyedül. Vannak itt orruknál tovább nem látó magas lovas társaid.
A tudatos vásárlóban igazad vagyon viszont, de az egészen más dolog és bizony ISMÉLEM: aki TV-t vesz és bemegy egy euronicsba, MM-be stb. és megnézi, akkor ott kiválasztja az alapjájn amit lát és ajánlanak neki, mert ISMÉTLEM: pár szazléknyi ember az, aki esetleg utána néz alaposan, hogy vajon mi az a QLED, OLED, LED LCD stb. Sajnos az emberek többsége nem ilyen tudatos vásárló (tudod, az orr).
És az OLED annyira nem is drága már, hogy ne vehessék meg. -
daneel_hu
addikt
válasz
Ebben részben egyetértek, de attól nem hinném, hogy igénytelen lenne valaki mert a családdal teszemazt natgeo hd-t, vagy eurosport hd-t néz rendszeresen.
-
Clay
senior tag
válasz
energomatt #22380 üzenetére
Olvass vissza, kb 2 hete volt, ketten vagy hárman is nekem estek, amikor mondtam, hogy nem rendeltetésszerű használat amikor a gyereket egész napra oda ültetik a yutúb elé, vagy amikor egész nap valamelyik hírcsatorna megy, úgy, hogy igazából csak hallgatják. A másik ami szerintem gáz, ha valaki lesöpri a padlást, csak azért, hogy vegyen egy ilyen tv-t aztán meg azon idegeskedik, hogy nehogy tönkremenjen, mert teljes anyagi és idegi romlásba dönti a kár.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
energomatt #22276 üzenetére
Ez nem is baj, sőt..., de most nem tudom ki mit mondott és kinek a HSZ-e volt sértő.
Sajna bealudtam és lemaradtam a dolgokról. Na mindegy.
-
lcee79
addikt
válasz
energomatt #22196 üzenetére
Elnézést, hogy zavarlak a hozzászólásaimmal!
"Hangosan" gondolkodsz, mi ezzel szembesülünk."
Leginkább téged zavar, vagy legalább is más nem tette szóvá.Az Eisa díj leírást annak írtam le, akinek E8-a volt, érdekességképp, nem neked szólt.
De mivel ezeket írod, biztos nem olvastad végig a kérdéseket és válaszokat, amik a témában leírodtak, mert akkor nem írnád ezt.
Ha zavaróan hatnak rád az írásaim ne válaszolj, csak engedd el a szemed előtt, mert a válaszaiddal amúgy sem jutok előrébb, max felidegesedhetnék, hogy valaki kötekedni próbál, de nem fogok.A fórum többféle probléma, észrevétel, érdekesség megvitatására szolgál, nem pedig arra, hogy valaki beszólogasson a fórumtársának.
Szerintem egy OLED topicban az kisebb probléma, hogy leírom miért kapott EISA díjat egy tv, mint az, ha valaki kötekedik.
De többet nem is foglalkoznék ezzel.
-
lcee79
addikt
válasz
energomatt #22146 üzenetére
"Csak azt nem tudom, hogy hogy veszed meg hozzá az EISA díjat?"
Nem tudom ezt mire írtad? Az Eisa díjas dolgokat azt nem azért írtam, mert nekem az a fontos, csak, mert pont odavágott, és a Philips tv-kről se tudott senki semmit, gondoltam az hátha jelent valamit, hogy idén pont az nyerte meg...Én eleve ezt a Pana FZ800-at néztem ki elsőre is (vagyis másodikra, mert eleinte csak a C8-nak vártam az árcsökkenését
), csak gondoltam megvárom a tesztet, és pont jött is
Csak most már így év végén azon gondolkodtam, hogy meg kellene várni még a CES-t, hogy mik lesznek 2019-re az újdonságok, ha már egyszer idáig még úgyse vettem, akkor ezt a 2-3 hetet még megvárhatom, aztán, ha nem lesz semmi érdekes, akkor még mindig megvehetem valamelyik idei modellt
Jó eséllyel januárban amikor már senki nem vesz semmit, akkor újra le szoktak mindent árazni, van hogy olcsóbbra mint a karácsonyi ár, a black friday viccről meg nem is beszélve... -
UberMutant
őstag
válasz
energomatt #22139 üzenetére
pedig nincs értelme
-
Callisto
őstag
válasz
energomatt #22139 üzenetére
Így van. Ár nélkül kérdezni valamiről, hogy jó vétel volt-e irreleváns hiszen ár/érték arányról szól a vétel érdemlegessége.
-
daneel_hu
addikt
válasz
energomatt #22008 üzenetére
Hát akkor csak az a tuti ha = személyes átvétel, kibontott csomag, helyszínen kipróbált tv, majd visszacsomagol és hazavisz.
Minden más megoldás apróbb vagy nagyobb kockázatokat hordoz magában. -
renatto
őstag
válasz
energomatt #21998 üzenetére
Igen más a neve, de van ami ezzel foglalkozik továbbra is. És mondom, e-mailt írtam és visszahívtak.
-
renatto
őstag
válasz
energomatt #21977 üzenetére
??? Ha arra érted mikor beszéltem velük, akkor idén év elején 2 ügyben is. Az egyik a DenonMárkabolt volt.
-
janos666
nagyúr
válasz
energomatt #21771 üzenetére
Szerintem kell majd az elejére egy tartalomjegyzék, és pár hosszabb pont kompletten átkívánkozik egy-egy logout bejegyzésbe, amire itt majd csak egy link mutat címként (mint pl. az új mozgáskezelés szekció).
(#21764) renatto - A beégés kockázata jelenik meg egy pontként a hátrányok listán, és abból ágazik le az, hogy mi igyekszik ezt csökkenteni (pl. kompenzálás, eltolás...).
Ezt a mi és mi nem ég be dolgot szerintem még nem is ismerjük teljes egészében, túlmagyarázni viszont már most is lehet.
Szerintem az sem teljesen igaz, amit te írsz a játékok váltogatásáról, de nyilván az is egy légkalapácsütés a rajszögre, ami most az összefoglalóban van.Személy szerint úgy látom, hogy leginkább csak azt számít, hogy néz ki az elméletben végtelen hosszan exponált kép, ha egymásra rakod az élettartam alatt megjelenített összes képkockát. Ez ég bele az öregedéstől, ennek a negatívja jelenik meg foltként.
A másik potenciális probléma az lehet, ha számít az alpixelnek, hogy egy huzamban mennyit világít (persze figyelembe véve az intenzitást is szorzatként az idővel). Ez esetben szerintem már mindegy, hogy 20 percet vagy 10 órát játszol egy huzamban HUD-al, addigra biztos kicsúcsosodik a dolog és nem fogja úgymond "kimosni" a pihentetés ha más játékra váltasz (csak azt az időt veszed el, ami az úgymond "feltöltődéshez" kell, ahonnan érzékenyebb a pixel a terhelésre, mint általában --- persze ez csak spekuláció részemről --- bár igaz hogy ha nem 1-2, hanem 20-30 perc ez a teoretikus szaturálódási idő, akkor pont jó 30 percenként szüntet tartani, de ha 2 perc, akkor mindegy).
Ez persze csak spekuláció. Részben saját tapasztalatból (én megnéztem már azt is, hogy néz ki a panel ha teljesen lenullázod a kompenzációs térképet egy 14 hónapos képszüléken --- nem is olyan hajmeresztő, szerintem normál használatnál még nem zavarna).
Erre a "telítődés" (vagy bemelegedés, vagy akármi) jellegű dologra pedig csak a IR miatt következtetek, mert látni néha olyat, hogy kompenzációs ciklusok közt is megjelenik és eltűnik a folt (de megerősíti az is, hogy reset-elt kompenzációval hajmeresztő lenne 1 év után, ha mindig akkumulálódhatna a napi szinten előállható IR).
Ugyanakkor IR-t még úgy igazán csak a 2016-os paneleket, vagy a "bejáratós" '17-eseken láttam, most a friss '18-ason se.
-
daneel_hu
addikt
válasz
energomatt #21671 üzenetére
A hülyeségre szerettem volna reagálni.
Kvázi a tag tévének használja a tévét. Nahát.Heti 5x teniszezem, versenyekre is járok, fiam egyesületben focizik. (U8)
Gondolom megfelelően el van választva ez a tévézéstől… vagy nem?
Szoktuk nézni a tévében a nagyokat, na und? -
válasz
energomatt #21641 üzenetére
egyáltalán nem igaz, 3200Ft-es mobil csomaggal hoztam el (zárt előfizetői csoport)
-
Ateszpapa
addikt
válasz
Ez azért nem igaz.
277-ért vettem B7V-t fekete pénteken a legolcsóbb 3 ezres mobil havidíjjal.
Kamatmentes részletre. -
dh66e
veterán
válasz
Te csak hiszed ezt.
-
torma1981
veterán
válasz
Miért is? Nem mindenki él olyan helyen ahol 2k-éert gigabites netet ad a digi ha ad. Az elég kevés hely még. A UPC, DIGI nincs túl árazva? De. Ha alapból is olyanod van, telekom akkor miért nem jó?
Muterék fizetnek 8k-t netre,tv-re telefonra. Az nem sok egyáltalán.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
energomatt #21397 üzenetére
Érdemes lenne valamilyen TV okosító BOX-ot vennem? Nem rontja a képminőséget? A TV ugyan úgy a HDMI-n keresztül bejövő képet is feljavítja?
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
energomatt #21394 üzenetére
(#21393) Partizan182: sajnos a képet se jeleníti meg, gondolom a nem támogatott hangformátum miatt. Milyen konvertálót ajánlasz?
Az alap problémám az, hogy a TV-m nem játssza le, VLC egyébként simán viszi.
-
Ateszpapa
addikt
válasz
energomatt #21357 üzenetére
Most már müxik. Valami átmeneti anomália lehetett.
-
krx21
nagyúr
válasz
energomatt #21322 üzenetére
Én speciel mostanában 34-36 között használom így. (B7 Technicolor)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
energomatt #21312 üzenetére
Ez tömény butaság. Plazmánál fordulhatott elő utoljára olyan hogy fényes szobában kissé homályos volt a képe. Oledet elég 30-40 közé "felhúzni", hogy elkerüld ezt, ráadásul ez még nem az a fényerő, ami túlzottan veszélyes beégés szempontjából.
-
Partizan182
senior tag
válasz
energomatt #21216 üzenetére
Vegyen az oled mellé egy 40 ezres monitort? Böngészésre, excelre tökéletes, filmek meg mehetnek az oleden, attól nem ég be.
-
UberMutant
őstag
válasz
energomatt #21224 üzenetére
egyszerű, csak azok írnak ide, akik sírnak.
-
Interceptor
addikt
válasz
energomatt #21224 üzenetére
"Az egy visszatérő probléma, hogy az önálló döntéshez szükséges kockázat elemzést többen másokra kivánják bízni. Ehhez én nem vagyok partner." Nem kell, az elemzést én végzem a döntést is én hozom meg.
-
törölt tag
válasz
energomatt #21210 üzenetére
Touché.
-
Batyops
aktív tag
válasz
energomatt #21212 üzenetére
Ennyi erővel mindenkinek kockázatos az Oled vásárlás mert még a csatorna logó is beéghet. Mondjuk én itt a fórumon még pc monitorként használva nem hallottam senkit beégésre panaszkodni. Sajnos az oled beéghet és nem kell hozzá monitornak használni , de jelenleg a legjobb megjelenítő. Játékra se ajánlott mégis egy éve nyúzom több fórumtársammal egyetemben. Hdr játékok mennek főleg és semmi nyoma beégésnek. Viszont aki fél a beégéstől és állandóan ezen fog pörögni annak tényleg nem ajánlott ez a Tv. Amúgy kicsit vicces hogy itt sokan a beégéstől rettegnek bezzeg az Lcd felhősödése ami meg gyárilag olyan és még nem is garanciás kb szerencse hogy az ember milyet fog ki még a prémium kategóriába is az le van tudva annyival hogy ez ilyen mert a technológia velejárója. Jó mondjuk extrem esetekben ha nagyon felhős akkor lehet cserélik azokat is.
-
Partizan182
senior tag
válasz
energomatt #21212 üzenetére
A prémium szórakoztató elektronika és az "ésszerű" sose laktak még egy irányítószám alatt se
@Callisto: nem véletlenül makogja itt mindenki hogy csak hivatalos viszonteladótól szabad venni.
-
Interceptor
addikt
válasz
energomatt #21210 üzenetére
Nem várok én semmire, magam próbálom összerakni az infókból mit lenne érdemes
-
Tulku
veterán
válasz
energomatt #21146 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
energomatt #21126 üzenetére
Te meg rosszul közelíted meg a kérdést. Ma a legjobb tévé az OLED ez tény. Ha a lehető legjobb képet akarod a nappalidba varázsolni, akkor OLED tévét veszel.
Na ugyan ez van kábeleknél is. Az Audioquest széles körben elismert és tesztek alapján egy kiváló alternatíva, hogy eljuttasd a forrásanyagot A pontból B pontba a lehető legkisebb jelveszteség nélkül. Jelveszteség lesz, még a legkiválóbb kábellel is ez nem kérdés. A kérdés az hogy mennyi? És ebben teljes mértékben igazat adok dgyuri0123-nak, hogy kábelnél mindenképpen kompromisszumot kell kötni ezen a téren. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
energomatt #21118 üzenetére
Ezt írtad : "A probléma itt az, hogy ezek annak ellenére, hogy megfelelő rendszerben egyértelműen valamennyi javulást hoznak......"
NEM hoznak javulást..., hanem kevesebbet rontanak. A kábel egy szükséges rossz és elvész rajta az információból valamicske, ugyanakkor módosítja is azt, ezért van az, hogy egyes kábeleknek "jobb" vagy más a "hangjuk". Semmilyen kábel nem ad hozzá semmit a rajta áthaladó jelhez. Elvesz, módosít, de nem ad hozzá. A jó kábel az, amelyik legkevésbé szól bele az eredeti adatfolyamba. Te meg folyamatosan azt szajkózod, hogy bizony javít... De tök mindegy mit írok, mert kiforgatod a szavaimat.
Példa... egy hepehupás útról áttérve tükörsima autópályára olyan, mintha autót cseréltél volna, pedig csak annyi történt, hogy egyenletesen, döccenés mentesen haladsz és nem rázza a segged a kocsi, de attól még ugyanaz az autó van alattad. A kábel pont ilyen. Ha nem érted, sajnálom...
-
Strezi
őstag
válasz
energomatt #21109 üzenetére
Az hifis, jellemzően analóg kábelekből milyen következtetést lehet levonni a digitális jelátvitellel dolgozó HDMI kábelekre?
Vagy van köze hozzá, vagy nincs?
-
daneel_hu
addikt
válasz
energomatt #21086 üzenetére
Fogalmunk sincs, hogy az SDR oled az pontosan megegyezik a HDR oled fénnyel...
Pontosan így voltam a HDR-el, egészen addig amíg nem láttam meg ezt a Technicolor profilt.
Az nem túlvilági, kicsit sem. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
energomatt #21098 üzenetére
Beszélhetünk itt bármiről, de a "stratégia", vagy "pszichológia" nem fogja befolyásolni - felülírni egy rossz kábel/kiegészítő képre-hangra gyakorolt negatív hatását, ezt kellene tudomásul venni. Azt sem hiszem el, hogy fél millió van egy tévére, de nincs még további 20e "normális" kábelre.
Ismét hozzak fel valami "idevágó" hasonlatot? Ferrarira diagonál gumi???
Senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy 300 Ft-os IC kábel nem ront semmit a hangon, vagy hogy egy 3e Forintos HDMI kábel 8 méter hosszban semmit nem fog rontani a képminőségen.. bár lehet ez hitkérdés, de attól még nem lesz jó, csak mert hiszek benne.
-
Tulku
veterán
válasz
energomatt #21098 üzenetére
Ez így stimm...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
energomatt #21094 üzenetére
Én semmiről nem akarlak meggyőzni, de igen, azt mondom, (állítom) hogy határozottan számítanak az összekötőkábelek (is). És minden kiegészítő, ami kapcsolatba kerül az oleddel (jelen esetben), tehát még egy elosztó, vagy antennakábel is.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
energomatt #21090 üzenetére
Hát, nem így van, de ezen nem szeretnék itt perlekedni..
Mindenki úgy rontja el a kijelzője képminőségét, ahogyan csak szeretné.
De hogy értsd, veszel egy 500 ezres tévét és sajnálod a 8 méteres HDMI kábelre a 40e Forintot...Én meg azt mondom erre, hogy rakd közelebb a forrást és elég lesz 2m is, ami 10e Ft körül lesz árban.. Én amúgy AQ Forest-et használok, ami jóval drágább 8 méter hosszban, de ezt már nem is ajánlottam, mert tudtam, hogy megint "feketeseggű" leszek.
Az nem mindegy, hogy 8 méter hosszan mennyi zajt szed össze a kábel és az olcsó kábelek sajnos rengeteg zajt szednek össze, ami kihat a képminőségre, ergo, minek az oled tv, ha szándékosan lerontjuk a képminőségét olcsó kábelekkel, vagy bármilyen olcsó megoldással, mint pl. egy 500 Ft-os elosztóval, ami szintén csak a hálózati szemetet szedi össze és zaj formájában "kiül" majd a képernyőre..
Ja... "Tulku" kolléga nagyon jól rávilágított, mert én nem a javulás mértékéről beszélek, hanem "romlásról"... a "nem megfelelő" kiegészítők használata okán.
-
Tulku
veterán
válasz
energomatt #21090 üzenetére
Na de ha lefelé ellenőrizhető a minőségi deficit, akkor matematikailag akár bizonyítható, hogy felfelé is létezhet valameddig...
-
Tulku
veterán
válasz
energomatt #20998 üzenetére
Nálam nyitott kapukat döngetsz...én maximálisan meg vagyok elégedve a B7-tel...
Oled fényből valóban nem kell SD tartalom esetén 25-nél nagyobb, a többi paraméter pedig egyéni ízlés szerintem....többek között engem abszolút nem zavar a true motion, viszont nem fűrészfogas egyetlen film sem...
-
Tulku
veterán
válasz
energomatt #20995 üzenetére
Előbb utóbb a sok formátum miatt annyi helyen lesz csík, hogy ha beég sem fogod látni
Viccet félretéve, szerintem ez már nem igazán releváns a beégés szempontjából....
-
daneel_hu
addikt
válasz
energomatt #20992 üzenetére
Csak 2.35:1-es filmet nézel?
Ez itt a kérdés... szerintem pár év alatt azért meglátszódhat. -
daneel_hu
addikt
válasz
energomatt #20988 üzenetére
Viszont külföldi fórumon nem olvastam olyat hogy valakinek beégett volna a két fekete csík... illetve pontosabban látszana az öregedés a két csikon kivül. Mindenkinek logó vagy hírsáv ég be.
Rtings-en van 8000 órás oled brightness tábla b6-ra, még egy ips panel is elvérzett vele szemben.
-
Strezi
őstag
válasz
energomatt #20988 üzenetére
Nekem, amíg HTPC-t használtam alap volt a teljes képernyős nagyítás. Sajnálom, hogy már nem bírja erővel a 4K panelt, akkor még mindíg így menne.
De, kinek mi jön be. -
szabessz
tag
válasz
energomatt #20965 üzenetére
A frissítés után csinálta,kép villogást előtte jó volt.
De áramtalanítottam utána jó lett setoboxal. -
dh66e
veterán
válasz
energomatt #20882 üzenetére
Na ilyet én sehol nem látok.....
Meg nem is értem ez hogy lehetséges....
-
Anonymus23
veterán
válasz
energomatt #20882 üzenetére
De van Alpha 9-es procival? Külön gyártanának a Telekomnak?
-
UberMutant
őstag
válasz
energomatt #20872 üzenetére
valami blokkolja tuti, és az energiatakarékosok szoktak., mindet kapcsolj ki egyesével, és jegyezd meg melyik oldotta fel.
-
UberMutant
őstag
válasz
energomatt #20870 üzenetére
energiatakarékos mód kikapcsolva? ha nem , kapcsolj ki minden ilyesmit
-
atiss.1977
csendes tag
válasz
energomatt #20710 üzenetére
Csöppet sem dicsekves volt, páran írták hogy milyen filmek adják legjobban a minőséget.
Amúgy ez év végére ígérték a 4k verziót, ha ez még nem is az, de a legtöbb film jelenthet neki. De akit érdekel keresse meg, ne csak az én véleményem legyen itt.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
energomatt #20496 üzenetére
Köszi a vicces hozzaszolast
Termeszetesen a mostani se talppal van fennt a falon vhol olvastam hogy nem lehet de akkor rosszul ezek szerint. Ez +1 igy oled mellett a tobbi kerdesre vmi info? M2 szinte egesz nappal feljek e tole vagy tul van tolva ez a beeges hype.
-
Tulku
veterán
válasz
energomatt #20496 üzenetére
Úgy valóban nem...elnézést...
-
Tulku
veterán
válasz
energomatt #20383 üzenetére
Hááát...annál nagyobb térben kisebb golyót nem igazán tudnék mondani...mondjuk ha baseball-t mutatnának panorámában
...a jéghoki valóban teszt környezet lehet bármelyik tévének...
-
AkosKJ
tag
válasz
energomatt #20356 üzenetére
Ez oled szempontból jó mert így nem minden csatorna ugyanott "terheli" a panelt 😉 ha mondjuk tv adás megy. Effektív tévézel egy tévével 😂
-
i.attila
tag
válasz
energomatt #20331 üzenetére
Na ez nem jutott eszembe. Megnézem, kösz.
-
Joshi
titán
válasz
energomatt #20336 üzenetére
Igen, én csak azért jegyeztem meg azt amit, mert a #20333 hsz-ben nagyon egyoldalúan fogalmaztál.
-
Joshi
titán
válasz
energomatt #20333 üzenetére
Csak az a nagy különbség, hogy McKalton és tutitibi VT-ről váltottak OLED-re ráadásul látta mindkét megoldást egymás mellett. Aki meg fikázza az OLED-et VT tulajként az még nem látta a két tévét egymás mellett. Persze ettől függetlenül fölösleges egyiket vagy másikat dicsérni vagy fikázni, de akkor ezt mond el a plazmásoknak is.
-
a2d2
addikt
válasz
energomatt #20185 üzenetére
Egyetértek, szerintem is jobb így az összefoglaló.
Én is napokat beleöltem a témába mire kiderült számomra hogy nem csak úgy lehet beégetni hogy huzamosabb ideig mindig ugyanaz a logo vagy hud megy a képernyőn, hanem úgy is hogy közben teljesen mást is nézel rajta (nálam ez lett végül a dealbreaker).
Az összefoglalóban jól meg van írva hogy jobban "elöregednek" ezek a részek, magyarul nem segít ha egy nap 10 órát játszol ugyanazzal a játékkal majd este 2 órát átkapcsolsz másra! -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
energomatt #20185 üzenetére
Ki akar rábeszélni bárkit is ???
Akinek fontos a képminőség, az nem fog LCD-t venni...ennyi. Akinek az kell, hogy egész nap (habár rá sem néz) zörögjön a retekklub a háttérben, az a felhasználó engem speciel nem is érdekel...bocs.
Miért kellene nekem egy Ferrarihoz olyan részletes útmutatót adnom, hogy kockakövön, szántásban, vagy földúton mire számítson a gazdája ? Ne kelljen már noszogatni senkit azért, hogy oledet vegyen, hmm?
NEM mellékesen LCD fronton sokkal több a buktató, még akkor is, ha nem tud beégni. Olvasgass pár Samsungos fórumot akár, mindjárt rájössz, hogy az oled nem is olyan bonyolult, vagy kockázatos választás.
-
renatto
őstag
válasz
energomatt #20177 üzenetére
Én is a biztosításra értettem, és ezzel nincs is gond, de azt nem írtad meg miért nem ajánlanád anélkül "pont ezt".
-
daneel_hu
addikt
válasz
energomatt #20172 üzenetére
Euronics gyári gari 2 év.
+ gari alapban sehol nincs csak Telekom... és az is kérdéses mire lesz jó. -
renatto
őstag
válasz
energomatt #20172 üzenetére
Mert pont ezzel mi van (ami a többivel nincs)?! Már kitárgyaltuk, hogy a + garancia vagy fog érni valamit vagy nem... (tegnapi álláspont szerint nem)
-
daneel_hu
addikt
válasz
energomatt #20154 üzenetére
Nem tudom milyen HDR tartalmat láttál eddig, de bőven van jó is.
3d szerintem más tészta, mert a 3d-hez óriási többletforrás kell filmezésnél, míg HDR-nél elég ha a nyersanyag kompatibilis + így utómunkázzák adott esetben.
3dnél pedig két kamera kell, minden felvételnél.Nekem van egy elméletem miért hasalt el a 3d, aztán majd legfeljebb megbeszéljük.
A probléma ott van, hogy 3d-jelenetek akkor ütnek igazán amikor nagytotált filmezel, végtelen mélységélességgel.
Namármost egy 3d filmnél ez ok, de ettől függetlenül az animációs filmeket leszámítva egy jó 2d filmnél sok a portréjelenet is.
A portréjelenetek pedig a szűk mélységélességgel egyszerűen bénának hatnak 3d-ben.
Viszont egy 2d filmet nem csinálhatsz meg "csak" nagytotállal.Az animációs filmeket könnyedén 3d-re lehet szabni, maximum a virtuális kameraman kicsit utódolgozik az anyagon, és bővíti a DOF-ot.
Egy felvett 2d filmnél, valós szereplőkkel ilyesféle utómunka lehetetlen, nem tudod megcsinálni.
Az pedig képtelenség, hogy egy filmhez (később 3d-s és 2d-s kiadása is lesz mondjuk), használsz a 3d miatt eleve 2 kamerát, és még plusz egy kamerát amely esetleg másképp veszi fel a jelenetet, szűkebb DoF-al.
Ezt nem lehet megcsinálni.Még az olyan 3d etalonfilmekben is mint az Avatar vagy a Dzsungel Könyve... a portréjelenetek egyszerűen szarok, bénán hatnak. Nem sok ilyen van benne (nem véletlenül), de azért van.
Nem véletlen, hogy az animációs filmek a legjobbak 3d*ben szerintem.
Ráadásul az animációs nagyfilmek, pl Disneynél - akkora zseton áll rendelékezésre, hogy símán bevállalják azt a kevés 3d utómunkát. Moana, Aranyhaj, Jégvarázs.. ezek egyenként 150-200 millió USD-s költségvetéssel bírnak az elkészítéskor. Ez hatalmas pénz.A HDR azért más, mert nem kell hozzá másképpen filmezni. Utómunkánál azt csinálsz amit akarsz. (szerintem)
-
Batyops
aktív tag
válasz
energomatt #20160 üzenetére
Hát ez sem jöhet be mindenkinek ,ahogy a tv beállításoknál is van aki az élénkebb színeket szereti. Nekem különösebb bajom nincs a Hdr-el csak akkor ha az egy tartalomnál el van baszva mert ilyen is van. Bár az is igaz hogy filmeknél kevesebb a tapasztalatom a Hdr-el inkább játékoknál tapasztalom az Sdr és Hdr közötti különbséget.Pl. ha olyan lenne a Hdr a filmekben mint a demo anyagokban na az ütne igazán nagyot.
-
Batyops
aktív tag
válasz
Vannak filmek amik nahyon ütősek Hdr-ben vannak amik viszont nem ez sajnos ilyen de ez ugyan úgy a játékokra is igaz, viszont ahol jól meg van csinálva ott nagyon ütős tud lenni. Nincs itt a Hdr-el semmi baj.
B7, B6-nál még az ajánlott Hdr beállítás a 100 oled fény és kontraszt volt , lehet a C8, B8-nál már ez is változott. Egyébként fasza lenne ez a Hdr csak ki kellene rendesen használni. -
törölt tag
válasz
Az a poén hogy lcd fronton is panaszkodnak rá. Samuknál ki se lehet kapcsolni. 1 éve meg mindenkit ezért ett a fene.
-
Tulku
veterán
válasz
energomatt #19981 üzenetére
Nyilván vannak és lesznek kivédhetetlen szituációk....szép számmal...
És igen...egy általános összefoglaló izmos feladat lenne...komoly elszántságot igényelne...megértem...
-
jilian
addikt
válasz
energomatt #19967 üzenetére
Ne haragudj, az idődet raboltam azzal, hogy vetted a fáradságot és elolvastad amit írtam. De normális válaszra már nem futotta....
Ha olyan kérdés volt közötte amire már unsz válaszolni, hagyd. Van ott más kérdés is!Még sose vásároltam BF napján, most épp úgy adódik pénzem, hogy tudnék venni egy oledet nem 2-300ezerért, gondoltam megvárom, de mivel halvány lila fingom nincs, hogy egy 800 ezres tevére várható-e "akkora" akció bátorkodtam megkérdezni!
A kiszállítàssal kapcsolatban meg gondoltam, hátha ekkora csomagra van valami külön opció mind a bolt mind a futárszolgálatnál...plusz felár, mittudomén!Nekem nem kell különféle csicsa meg miegyéb csak normális megbízható készülék, képminőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vicces képek
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- DOOM - The Dark Ages
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged