- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
Köszönöm a tájékoztatást! Nem értek hozzá, csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy csak olyan változtatásokat végeznek el az fw-ben, amely feltétlenül szükséges. Jelen esetben a 2023-as TV-knél tizen 7.0 > tizen 8.0, illetve webOS23 > webOS24. Nem gondolnám, hogy pl. a webOS23 beállításait használná a webOS24.
De szerintem Vhiktor-nál (és az avs forum-on) hamarosan kiderül, hogy a 2023-as TV-ken az új OS-okkal milyen fényerőértékek mérhetők. -
lajbii
tag
Igy van,
Én is azon akadtam ki hogy a 4 évvel ezelőtti LG "B9" -es ami 360.e.ft-volt "még csak" meg az előtte levő "B7-B8" -as kezdő LG -ken tök alap volt mindem kép, videó és hangformátum támogatása természetesen DTS-is!!!
Erre 4-év "fejlődés" után a 2022-es modellekből mint például 600.Ft-os LG 65C21 -ből szoftveresen kivették a DTS támogatást.
Majd most a 2023-as modelleknél Újításként beteszik mint valami csoda!?Ez ugyanúgy otvar dolog az LG részéről mint a Samsung Oled tv-je nem tudja a Dolby Visiont !!!
Majd jövőre mint valami isteni csoda meg újdonság a Samsung is beteszi a Dolby Vision támogatását!!!??? -
blakey
titán
Akkor olvasd el még 1x, a bizonytalan dolgokra írtam. Ha már a B3-ról írunk, amennyiben a B3-at az LG nem EVO-ként hirdeti, akkor ott bármi lehet és ez már zsákbamacska. Egyébként, ha már panelek, akkor a C2-be is már az új, C3-as paneleket is beletehetik, sőt, valószínűleg azok kerülnek bele. Tehát a tesztoldalak annyiból adnak téves infót, hogy a most kapható C2 és C3 közötti különbség lehet, hogy most nem ugyanazt eredményezi, mint az adott időben, tehát a C2-t tavaly, C3-mat idén tesztelt eredmények. Simán lehet, hogy egy idén gyártott C2 jobb, mint egy tavaly gyártott.
-
dgyuri0123
nagyúr
Semmi fura nincs itt, csak ezek szerint te nem érted hogy mi miért történik. Más dolog a valós idejű zenehallgatás és más dolog az adatátvitel, pl fájlok másolása. Ja és a Klotz kaka. Dáridózni elég lehet, de ennyi. A Van Damme sokkal jobb, színpadi hangosításra is alkalmas kábeleket gyárt, nem sokkal többért.
-
dgyuri0123
nagyúr
"Kedves Dgyuri, köszönhetően a "tanítóidnak", te a vallás irányából közelíted meg a hifit, én meg a tudomány oldaláról. Te hinni akarsz benne, én meg amíg nincs több független mérés által bizonyítva valami, addig bullshitnek kezelem, akármennyi birka bégeti is.
Kérj meg bárkit, hogy cserélgesse a csuda USB kábeledet, két db 500 ft-ossal. Meg lennék lepve, ha 50% fölött lenne a találati arányod. Nem skálázódnak azok sehová. El akarod hinni, ezért elhiszed. Méghogy ércesebb a "hangja" egy USB kábelnek, édes istenem... Visszamondod az avonline "szakértőinek" a "tesztjét".
De bocsánat, tudom, értelmetlen a vita, befejeztem."Na itt kellett volna kezdeni. Vagy bele sem kellett volna kezdeni, az lett volna a legjobb.
A tudományra hivatkozol, miközben a cikk, amire hivatkozol, tele van közhelyekkel. Nulla konkrétum, nulla bizonyíthatóság. Teljesen hiteltelen előttem a fotográfus úr. Jobban tenné, ha maradna a fényképezésnél, de talán abban is tehetségtelen. Olvastam egy másik irományát is az oled beégésekről. Na az is aztán egy tudományos valami ám. Mi itt a PH-n többet tudunk és bővebben a beégésekről, mint az úriember, aki tringstől idézget, meg innen onnan szedett cikkekből, információkból ollóz össze véleményt. Saját tapasztalata oled téren nulla, de adja a tanácsot. Klassz, hogy ilyen emberek képviselik nálad a tudományt.
USB kábelek... Mivel volt dolgom tucatnyi usb kábellel és évekig próbálgattam is őket, ezért nem a levegőbe beszélek. Bármikor bárkinek be tudom bizonyítani, meg tudom mutatni, hogy milyen egy szar hangú usb kábel és itt van a kutya elásva. Tudniillik, ha van nem fizikai állapota okán rossz hangú usb kábel, akkor van jó is, nemde? Hiszen ha abból indulunk ki, hogy minden usb kábel pont ugyanolyan "hangú", akkor mégis hogy lehet olyan, ami séróból annyira szar, hogy még egy süket is meghallja. Tompa, mélybehúzó, fásult, sáv határolt, stb. Erről van szó egyébként: [link] Ha erre azt mondja bárki, hogy az AQ Cinnamon pont ugyanúgy "szól", az jobb ha elmegy a rendelőbe hallásvizsgálatra.
Úgyhogy kérlek szépen, hagyj engem békén az ilyen hülyeségekkel. -
Vhiktor
Topikgazda
Nem tudom mire gondolhatott az eredeti cikk szerzője.
Az IQ pont arról szól amit írsz.De gyakorlatilag szabvány szerint a Dolby Vision és a HDR10+teljesen uyganaz, kivéve, hogy a Dolby Vision 12 bit is lehet.
A különbség abból adódik, hogy általában a Dolby Vision pontatlanabb képet add mint a HDR a mostani tv-k többségén, nem véletlenül nem látsz Dolby Vision mérési eredméyneket tesztekben (én azért megmutatom).
Attól más még a kép Dolby Vision esetében, hogy ott dinamikus metaadat van, ami akár képkockánként vagy jelenetenként is tartalmazza a metaadatot, míg HDR10 esetében ez statikus és a film egészére vonatkozik, ezért lehet jobb DV esetében a tone mapping. De a HDR10+ a 12 bitetet leszámítva ugyanazt nyújtja mint a Dolby Vision, mert a HDR10+ is dinamikus metaadatot használ..
-
Vhiktor
Topikgazda
A filmmaker kepmod csakúgy elnevezés, semmi más. Nem arról van szó, hogy másik kepmod ne lenne annyira szonhelyes mint az. Csak egységesíteni akarják, hogy ne az legyen hogy az egyik tvn a gyárilag "legszinhelyesebb" képmódot Refenerce-nek, a másikon pedig Móninak, vagy Natural-nak, stb hívják.
A DV-s részt nem értem, hogy mire gondolsz.
-
Vhiktor
Topikgazda
Kivansci leszek ra, de 99%, hogy szimplán át lesz nevezve egy eddig is elérhető kepmod, ahogy az eddig is történt az sdr filmmaker mód esetében, teljesen ugyanaz mint az isf, a mozi, stb, sőt az isf sötét sokkal közelebb van a szabvanyhoz mint a filmmaker, legalábbis fényerő tekintetében, minden másban kb ugyanaz.
Bár a felhasználónak jó lesz, mert nem fog elveszni a rengeteg felesleges képmód között.
-
Vhiktor
Topikgazda
Én azt nem vitatom, hogy jelenleg a legjobb technológia és a leghomogénabb képe neki van.
A legujjab fw-el sajnos nem láttam még a game modeot, de legrosszabb fw-el kalibrálassal szépen javítható.
Olyan ez mint egy házi mozi rendszer, lehet akár milyen drága az avr és hangrendszer, akár 7-8 millió is akkor is kalibrálni kell hogy a legtöbb legyen kihozva belőle. Érdekes módon ott senki nem sír hogy gyárilag nem jó a hangzás.
-
Ronam
addikt
A PS5-ön a HDR beállításoknál pontosan lehet látni a hibát. Ha nulláról állítod, akkor nem 15 lépés után tűnik el a napocska, hanem ha jól emlékszem 21.. ugye ennek 15-nél kéne eltűnnie, Vincent is beszélt erről az egyik videójában. Amúgy átmenetileg pontosan ezt a megoldást választottam, amit írtál, filmmaker módban játszom. Egyébként szeretem ezt a tv-t, de mivel sokat játszom ps-en és xbox-on, így elég nehéz ezt elnéznem a Samsungnak, hogy nem képesek hónapok óta ezt javítani.
-
TJ2
csendes tag
https://www.trustedreviews.com/versus/sony-a95l-vs-samsung-s95c-4305920
Tetszik, nem tetszik, jelenleg az első helyekért a QD-OLED típusok versenyeznek… Még 1-2 év, pár új FW és nem lesz több kérdés. -
Ronam
addikt
Az ugye megvan, hogy ezeket ugyanúgy műszerekkel mérték, és az alapján írták ezeket?
A tesztelőkről meg annyit, hogy az rtings azt írta egy frissítés után, hogy semmi változás nem történt a game mode-ban.. Teljesen egyértelmű, hogy kiadták a tv-t, és butítottak rajta, már csak ez önmagában eléggé felháborító. -
törölt tag
"Hihetetlen, hogy amiket tesztelők műszerekkel lemérve a jelenleg megvehető legjobbnak tartanak, azt egyesek néhány panaszkodó miatt "vállalhatatlannak" tekintik."
Az "egyesek" ezt a gyári profilra írták zárójelben, és úgy a műszerek szerint is egy agyoszaturált vacak az S95-ben a game mód. Azt valóban nem követem olyan közelről, hogy mikor milyen, elnézést, ha ezen a héten épp jó.
"Ez a TV, ha fontos a játék, akkor az egyik legjobb választás (bármelyik W-OLED-hez képest)."
Neked. Én meg egy nagyobb FALD LCD-t is előbb vennék, főleg ha tud DTS-t (mert nem csak a játék fontos, hanem az is).
-
Vhiktor
Topikgazda
Pont tegnap szívtam egy S95B game módjával, de nem a legújjab fw volt rajta.
Kicsit több meló árán azt is majdnem tökéltesre lehetett állítani. Kellet egy kis kompromisszumot kötni a max fényerő és a helyes EOTF görbe között. De a minél jobb EOTF görbét céloztuk meg, mert különben pl. 5-50%-ig a szürkék 3-szoros féynerővel jelentek meg, ez pedig nagyon bántotta a szemet.
A végére vesztettünk 100 nitet, de cserébe majdnem tökéletes lett az EOTF görbe game módban is, illetve természetesen a színek is.A HGIG bekapcsolása nem kapcsolja ki tlejesen a tone mappinget.
-
törölt tag
Az AVS-en mások a tapasztalatok, plusz a beszámolókból az S95 Game módját bugoktól függetlenül sem lehet igazán helyesre kalibrálni. (Gyárilag pedig gyakorlatilag vállalhatatlan.)
Vannak más szempontjaim is: 80-90" közötti méret és DTS, vagy legalább az előbbi teljesüljön.
-
AZ általad linkelt tesztből:
"so you need to manually change it to 'Native' when you start watching HDR content. This setting results in the widest color gamut the TV can display, but it also clips in some places and many colors appear oversaturated, so it's not very accurate. With the Color Space set to 'Auto', colors in HDR are far more accurate and there's less clipping, but it only covers about 75% over the Rec. 2020 color space.Mindegyik Tv szerintem jó és hétköznapi felhasználásban mindegyiknek megvannak a maga gyengeségei és erősségei mondom ezt Philips tulajként, mi is én is kaptunk meleget hideget,de az ember rájön idővel hogy saját magának kell elégedettnek lennie a választásával, nem másnak az enyémmel.
Nekem egy barátom karácsonyra vett egy 65" verziót a samsungból, az én TVmen felbuzdulva, imádja sokat tesztelgettem, segítettem neki beállítani, jövő héten megy hozzá az emberke beállítani aki nálam is volt . Például számomra sokkal nagyobb előny az én TV mel szemben hogy mind a 4 port teljes értékű HDMI 2.1 a Samsungon,de a Dolby Vision miatt inkább erősítőt cserélek amin több HDMI 2.1 bemenet van.. -
Sasi001
senior tag
Tényeket közöltél ami valós! Erre hozzászólnak burkoltan egy példával, hogy van sok szín csak színhelyesre nem lehet beállítani. Ugyanolyan színhelyes mint a G2 sőt esetenként jobb. Ha Samsung-ról van szó ezt valami miatt többen nem tudják elfogadni. Úgy látom már a mért adatok sem számítanak.
-
krx21
nagyúr
Nekem volt, az első quantum dot LCD tv-m ami kijött (Sony W905. )
Pontosan tudom, mit jelent egy új technológia kiforratlansága. Volt sok és több szín, csak színhelyesre nem tudtam soha beállítani…
A Samsung qd-Oled minden bizonnyal egy nagyobb potenciállal rendelkező panel mint a Woled. De egy tv nem csak abból áll. Én örülök, hogy vártam még vele. Sok fórumot elolvastam… De simán elhiszem, hogy van aki elégedett vele. -
Lujo123
junior tag
Pl szarul van ragasztva a cucc és leválik, eldeformálódik stb. És ha már a külső látható részen érezhető a gagyizás akkor belül is simán elképzelhető. Meg mivel a nappali része amit nagyon sokszor látok, nekem fontos, hogy néz ki. Sokminden eszembe jut róla, de a minőségi jelző az nem. De ez már ízlés kérdése. Meg mint írtam korábban, vannak gyerekek otthon, nem mindegy mennyire sérülékeny, de a Samu nagyon annak tűnik.
A garancia időre megy csak annyit írtam, hogy ha nem mennek majd tönkre akkor a spórolással nyer a Samu. -
-
Még az általam linkelt youtube videón is látszik a különbség, de engedjük el mára szerintem ezt .Itt [link]részletesen elírják hogy működik statikus HDR hez képest. nem csak a fényerőt szabályozza.
Az a lényeg hogy elégedettek legyetek a Tv vel.
Boldog karácsonyt mindenkinek.
-
-
[link]Dolby Vision és statikus HDR között van különbség. Az hogy szerinted nem látni egy dolog, attól függetlenül jelen van. A HDR10 esetében a tartalom „metaadatai” statikusak, így egy értékkészlet egy teljes tartalomra vonatkozik, például egy teljes filmre. A DV és a HDR10+ dinamikus metaadatokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy minden képkocka eltérő legyen. Így minden képkockát a saját szín-, fényerő- és kontrasztparaméterei szerint kezelnek, így valósághűbb képet kapunk, persze megfelelő forrás esetén.[link]
Jelenleg a legfejlettebb HDR formátum a DV és a HDR10+.
Persze nem azt mondom hogy lemászik a különbség képernyőről,, de szerintem remek TV-d van szép képpel, önnyugtatásként feleslegek ezek a körök, ha elégedett vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged