- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wallace 234
őstag
válasz
mrThomi #68422 üzenetére
Elvileg a QD-oled jobban bírja, de ott is fenn állhat a beégés! De majd a tesztek meg mondják, hogy mennyire lesz stabil. Annyi a különbség, hogy itt kék színű oled adja a fényt, és Quantum Dot réteg alakítja ki a színeket. Így jobb a hatékonyság, nem kell annyira hajtani a panelt.
-
-
krx21
nagyúr
válasz
mrThomi #65680 üzenetére
Hát akkor nem tudhatod meddig kell várnod. (Reméljük nem sokáig) Ráadásul PS5 esetén a 120hz-et sem tudod beállítani csak 120fps esetén…
Nem úgy mint a XBox-nál, ahol állandóra mehet a 120Hz. Hisz a 120hz, 60fps esetén is hoz a “konyhára”.
A VRR + erre rátesz még egy lapáttal, jó értelemben… -
krx21
nagyúr
válasz
mrThomi #65672 üzenetére
Az, hogy jó ideje a Sony ígérgeti, hogy lesz egy frissítés ami majd lehetővé teszi a VRR-t. Hát már ideje ígérgeti az biztos, pláne, hogy a box szinte az elejétől tudja ezt. Remélhetőleg mostmár tényleg nem kell sokat várni, mert már a TV-ide beletette Sony. (amelyik HDMI 2.1 persze)
-
válasz
mrThomi #65674 üzenetére
3 ev garancia van ra szerintem
Pontosan igy van, inkabb 3 even belul egjen be, mert tudjuk, hogy az LG nem szorakozik evvel es csereli. Ha ilyen utemben megy le az ar, akkor paromat ismerve, max 1 evig lesz meg a mienk. A 65 CX ara a PH teszt szerint 820K volt, mi 520-ert vettuk. Jovore ha lemegy a 77 col ara 700 korulre, biztos vagyok benne, hogy olyan meret lesz
-
válasz
mrThomi #65672 üzenetére
Ne feljetek mar ettol a beegestol ennyire. LG-d van, ha beeg siman csereli az LG a panelt, ugyan ugy lesz garid ra. Komolyan mondom, hogy igy nyugodtan nem is lehet felhotlenul kikapcsolodni normalisan. Nehogy mar mi legyunk egy hasznalati targyert, ugy ertem, hogy normalis hasznalat mellett!!
-
NoMagix
addikt
válasz
mrThomi #65130 üzenetére
Nagyon erős sűrű fehér ledes szalag volt otthon ezt csak próbából raktam fel, de gondoltam kipróbálom milyen lesz úgy a fénye mivel nem volt otthon sem aluprofil sem matt fedőlap!
Levett a fényerőből picit melegebb is lett + sokkal egyenletesebb lett a fény!
Majd idővel kicserélem melegfehérre vagy valami másra, igazából csak az ambilight hiányzik a philips tv-ből! -
NoMagix
addikt
válasz
mrThomi #65127 üzenetére
Wow, fasza lett!
Tetszik a kék, bár én zöld párti vagyok!
Én a szekrény élére raktam a ledet és onnan világítja meg a tv hátulját, nem akartam ráragasztani semmit! Viszont leszórtam a fényét sütőpapírral(nem volt otthon világosítós fóliám) a hatás ugyan olyan jó lett!
-
alite
senior tag
-
alaves
addikt
válasz
mrThomi #64815 üzenetére
Megnyugvásképpen kipróbálhatod: előkészítesz egy 5-10%-os szürkéskék egyszínű 4k-s képet ---> mindkét logó beállítással megjelenítesz egy tetszőleges statikus elemet (azért ne legyen túl kicsi: ~ 5-15 x 5-15 cm) ~20 percig ---> átkapcsolod az 5-10%-os képre ---> amelyik logó beállítás állásban sötétebb foltot látsz a statikus elem helyén, annál véd jobban.
-
alaves
addikt
válasz
mrThomi #64774 üzenetére
Low: kicsit csökkenti a statikus elemek fényerejét
High: nagyon csökkenti a statikus elemek fényerejét
Pixeleltolás: amikor eltolja, akkor egy pillanatra megszűnik a működése és áttér a mellette lévő megjelenítésére, még ha az azonos is az előzővel. Azzal véd, hogy nem működik folyamatosan. -
alaves
addikt
válasz
mrThomi #64181 üzenetére
A 'logó fényesség csökkentő' minden statikus elemet érzékel (HUD). Van különbség a beállítás fokozatai között, de nyilván nem nagy és nem is feltétlen lineáris, feltételezem, hogy az algoritmus dinamikusan is követheti a statikus elem fényerejét, szín-összetételét és megjelenítés idejét. Ha 15-20 percig megjelenítesz egy statikus elemet és utána pl. 2-5%-os szürkén elvileg egy kis ideig 'foltot' láthatsz a helyén.
-
lajbii
tag
válasz
mrThomi #64163 üzenetére
Sajnos nem sikerült. Belefáradtam feladom.
Amit a linken letöltöttem anymote remote távirányítót azon nincs az instart gomb.
Így nem tudom mi lehet az oka de feladtam. Csak azért érdekelt volna hogy megnézzem
hány óra van a nyáron vásárolt 55b9 -esembe mivel használtan vettem. De semmi baja amúgy
csak kíváncsi lettem volna. Én belefáradtam ebbe a szevizmenüsdibe. -
gulyasa
őstag
válasz
mrThomi #63913 üzenetére
A kérdésem háttere:
A médialejátszóm HDMI-vel csatlakozik a tévéhez és optikaival a házimozi erősítőhöz. Mindkét irányban ki lehet küldeni a hangot, ez eddig egyértelmű.
Sorozatok nézésénél nem szoktam behangosítani a szobát, csak a tévé hangszórójáról hallgatom (sztereó magyar hangsávhoz nem kell több, meg mondjuk este nem szerencsés "bömböltetni" a szomszédok miatt).
Filmnézéskor viszont le szoktam némítani a tévét (legalábbis a régi tévével így használtam), és ha senkit nem zavarok vele, akkor csak a házimozi hangszórókból jön a hang.De míg a régi tévé nem jelezte semmivel a némítást, addig az új ("új"
már legalább két hónapos) C1 némításakor folyamatosan villog a "néma hangszóró" ikon a képernyő jobb oldalán. Erre nincs szükségem, csak nem tudom, hogyan lehetne eltüntetni - ha egyáltalán lehetséges...
Egyelőre azt tudom csak tenni, hogy filmnézéskor be kell mennem a médialejátszó hang beállításaiba és kikapcsolni a HDMI hangkimenet felé a hangot. De ez így kicsit kényelmetlen.
-
gulyasa
őstag
válasz
mrThomi #63791 üzenetére
A beállításokban bekapcsoltad a "Use Alternate IR Commands"-ot?
Ahogy a korábban linkelt hozzászólásban is szerepel? -
gulyasa
őstag
válasz
mrThomi #63760 üzenetére
Majdnem jó, csak épp nem a jó appot telepítetted.
A régebbi hozzászólásokban mindig az AnyMote-ra szoktak hivatkozni, de azzal az a helyzet, hogy már nincs fent a Play-en (2018 óta leállt a fejlesztése), ezért máshonnan kell beszerezni, pl. az apkmirror-ról. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
mrThomi #63662 üzenetére
24p filmeknél ilyen, mert másodpercenként csak 24 darab kép van és pasztazo mozgasnal szépen kijon, hogy nem elég a 24 frame. Erre be lehet kapcsolni a motion interpolationt de kephibakat okoz.
48 vagy 60fps filmek kellenének és akkor nem lenne ilyen. Egyszerűen a 24fps már kevés, de már a 48fps is adattarolasban a dupláját jelenti. Ezért nem lépik meg.
-
Chaser
legenda
válasz
mrThomi #63662 üzenetére
én inkább azt mondamá begyorsult a jelenet hirtelen, meg picit mintha megtorpant volna néha, de csak a használat első pár napjában
tegnap este elmaradt a katt ( : és egész biztos később kapcsolt ki a c1, figyeltem a racket és a led világít, áramtalanítás után már nem
szóval állítanom kellett a pixel ftrissítést, defaulton nem csinálta eddig az biztosElektrosokk
én az lg-k képét is vmilyen 3d-nek érzékelem
valószínűleg a kontraszt és a nagyon elkülönülő részletek miatt, de ez is feltűnt a legelején anno a b8-nál ( : -
Chaser
legenda
válasz
mrThomi #63655 üzenetére
ez az, nálam mindig egyből kattan - volt hogy 4+ órát is ment egyhuzamban
most tesztjelleggel járatom már pár órája, mi fog történni kikapcsolás után
ránéztem du. a menüre, állítottam valamit a frissítésnél, hogy kikapcs. után csinálja ha szükséges
ugyanaz a tv van nekem is - c11 fekete hátuljú, de elvileg ez most az 1-es széria, azért hívom c1-nek, ebből az ezüst hátuljó már c12 nevet kapott - -
Chaser
legenda
válasz
mrThomi #63637 üzenetére
bevilágítás biztosan nincs, nem is lehet
az olednél minden képpont egy led ami önállóan világjt, nincs ami bevilágítani tudna
az lcd-nél - teljesen mindegy hogy nanocellnek vagy qlednek hívják - van egy lcd réteg és vagy "sávos" megvilágítás van mögötte led-ekkel, vagy csoportosan elhelyezett led-ek vannak, különben nem látnánk az lcd képét
ezek okozzáka bevilágítást, ráadásul extra érzékeny az lcd a legkisebb fizikai behatásra is - jelen esetben nyomás -, ha egy picit is pontatlan a panel beszerelése már bevilágítások, felhők lesznek
a homogenitás lehet nem egyenletes az olednél, de az egészen más dolog - nyilván minden led nem fog tudni pontosan ugyanakkora fényerőt produkálni, ott még nagyon nem tart a tech -
kopp-kopp de ebben is nagyon okés a 48-asom
azt tudom hogy ahogy megynk fentebb méretben úgy nagyobb az esélye az ún. tinting jelenségnek - ha jól emlékszem így hívják -, mikor bal oldalon pl zöld még a fű, de a tv jobb oldalán már sárgás - ilyet sem tapasztaltam az enyémnél -
ennél a képnél olyan mintha picit feszülne a panel bal oldala, bár passz az oledet hogy "ültetik" panelbe, de nekem úgy tűnik mintha picit feszülne, gyanúsan jobb oldalt a panel szélén feltánően sötétebb a kép -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
mrThomi #63493 üzenetére
Igen elöször minden nagy aztán az idő elteltével össze zsugorodik
Pl jétékra szerintem sem jó a nagy látótér lefedettség (próbáltam), de filmre verhetetlen.
Bár ez is egyéni preferencia kérdése, mint ahogy az is, hogy a moziban ki hányadik sorban szeret ülni, esetleg szereti-e az IMAX-et. -
Elektrosokk
veterán
válasz
mrThomi #63487 üzenetére
Engem Alaves kolléga hozzászólása meggyőzött. Bár ez egy korábbi modell
bemásolom hátha másoknak is hasznos lesz.:
"PHILIPS 55OLED754/12 /2019/ összefoglaló:
A képe a csúcs OLED-ekével gyakorlatilag azonos, a P5 gen2 processzor egy igen jó képjelet ad az OLED panelra.
1.Beállításaim (referenciához közeli): SDR
-Picture Profile: Film
-Color: 50
-Contrast: 22 (ez az LG OLED fény)
-Sharpness: 0 (éljavítás így is marad, nem kapcsolható ki)
-Brightness: 50
Advanced
-Color space: Normal
-Color temp: Warm
-Perfect Natural Reality: Off
-HDR Perfect: Off
-Dynamic Contrast (tökéletes kontraszt): Off
-Video contrast: 100
-Light sensor: Off
-Gamma: 0
-Ultra resolution: Off
-Noise reduction: Off
-MPEG artefact reduction: Off
-Motion style: Film
HDR: ugyanaz mint az SDR: contrast 100 a teljes dinamika kihasználásához (nekem elég 60), HDR perfect: ki, esetleg minimum
2. A Philips OLED-ek képe szemre a legszebb (a P5 gen2 processzor), azonban ennek ára van, zajosodás, near black flashing, gradient (color banding) megjelenhetnek főként jobban tömörített forrásoknál (pl. Netflix-nél és TV adásoknál is), remux anyagoknál rendben van. A kontraszt maximalizálva van, azaz nem állítható alacsonyabbra (az AVS HD 709 Contrast Calibration.mp4-nél a 234-ig villog stabilan, még akkor is ha a videocontrast értéket 0-ra vesszük, az is csak az OLED fényt veszi lentebb). Pl. LG B7-nél alap gyári 85-ös kontraszt értéken szinte végig villog, de 250-ig biztosan.
Tisztességesen, jól beállított kamerával és fényekkel, jó minőségű filmszalagra felvett moziból készített eredeti BD, UHD BD (vagy remux) lejátszásakor nyoma sincs színátmeneti problémának (color banding). Nem véletlenül annyi a bitráta amennyi és a többi tömörítési paraméter.
3. Interpolációs mozgásjavítás (Philipsnél csak a Sony-é jobb): kevésbé hangolható
A film beállítás LG szerinti ~0-2 de-juddernek és ~5-10 de-blur-nak felel meg, ami nagyon jó mozgást eredményez és nem látok hibát (artifact). Viszont egyéni beállításnál a Perfect Natural Motion minimum szintje is 5-7 de-juddernek megfelelő interpolációt csinál látható artifacttal (közepes: 7-9, maximum: 10 de-judder).
4. Pixel shift: kicsit nagyobb mint az LG-é, nem kacsolható ki-be, monitor és játék kép-üzemmódban ki, a többiben bekapcsolt állapotban van.
5. Logó védelem opció nincs.
6. Az operációs rendszer (SaphiOS) kezelhető, majdnem webOS sebességű. Virtuális billentyűzet is van, tehát távirányítóról minden megoldható. HBO go nincs, Netflix, Amazon jó.
Az OLED754 lába zseniális, gyakorlatilag nem látszik, olyan kicsi.
7. Tinting, banding elhanyagolható.
8. Ambilight: jó, 5-ös erősséggel elegendő, sok sötét jelenetet tartalmazó forrásnál inkább kikapcsolom.
9. Az Nvidia software Philips FTV néven írja, de persze beállítható HDMI Ultra HD Optimális opcióval: 2160p/60Hz/12bit/YCbCr 4:4:4 (GTX950-el max. 4:2:2). PC-ről MPC-BE-madVR-el a HDR forrást is remekül megjeleníti. A HDMI jelminőséget is méri.
10. Játékra kevésbé jó mint az LG a nagyobb input lag és HDMI 2.1 hiánya miatt. Agresszívebb ABL, mint a többi gyártónál (kijelző védelem).
+Tech. info: a Philips OLED754, amikor szükséges használja a BT.601-es színteret is. (Nem tudom, hogy a többi gyártó TV-je használja-e még, és hogy van-e jelentősége.)
Korrekten összerakott alap OLED TV, ár-érték arányban a nálunk kapható megjelenítők között a legjobb (az LG B széria mozgásmegjelenítése gyengébb, ezért nem versenytársa) feltételezhetően a Philips minőségbiztosításával átvett kijelzővel. Az OLED754-hez viszonyítva képileg egy szinttel elmarad minden LCD (Q90-95 is)." -
-
DVlad
őstag
válasz
mrThomi #63372 üzenetére
"Ez a méret táblazat szerintem inkább attól függ hova lesz a tv."
Dehogy.
Ez a táblázat (és az összes hasonló is) az ideális távolságot mutatja a nézői pozíciótól. Hogy mi az ideális nézési távolság, annak van szakmai definíciója.
Felesleges elmenni olyan irányokba, hogy én csak oldalt fekve nézek reklámokat, nem fér be a szekrénybe, uralná a szobát, nem ér meg annyi pénzt az a +10", stb.
Szakmai és vizuálbu#i szempontból igenis támpontot adnak az ilyen "táblázatok". [link]
És ebben a témában nagyon igaz, hogy azonos minőségből a nagyobb mindig jobb.
Ezen az ábrán csak a FHD van ábrázolva, de jól mutatja, hogy milyen összefüggéseket is figyelembe lehet venni, ha valóban a minőségi képernyőnézés a cél.
-
PuMbA
titán
válasz
mrThomi #63262 üzenetére
TV leírását elolvastad? Ha még nem tetted, akkor ideje megismerni a TV-d funkcióit, hogy ne találj ki fejből dolgokat. Létezik olyan, hogy képeltolás a panel védelme miatt. Nekem LCD-m van, de így is tudok erről a dologról valami folytán
Sokszor nem csak előny, hanem hátrány az internet, mert az emberekből kimegy az utánanézés művészete. Amíg nem volt net, ki kellett találnunk magunk a dolgokat, ami egy kis agytorna volt
Ma már egyből írhatunk a netre 0 elmélkedés után.
-
gulyasa
őstag
válasz
mrThomi #63194 üzenetére
Nem mindegy, hogy az otthoni hálózaton - és ezáltal több eszközön - keresztül küldesz adatot, vagy közvetlenül (Wifi Direct) a tévére.
Általában azt szokták mondani egy hálózatra, hogy maximálisan csak annyi lehet az átviteli sebesség, mint a leglassabb elem maximális sebessége (nevezzük "útszűkület"-nek).
Ráadásul az 5GHz-es hálózat is csak addig tökéletes, amíg pl. a szomszédok miatt nem telítődik egy-egy csatorna. És ha pont azt használod, máris "megbicsaklik" az adatfolyam.
Némelyik router ezt automata módon jól tudja kezelni, de valljuk be, vannak minőségbeli eltérések a különböző gyártók különböző típusai között...
Amíg nem volt olyan sok 5G-s router használatban, addig elég jó volt a helyzet, de ma már egyre többen vesznek olyat (is).Kicsit kapcsolódó...
Valószínűleg pár szomszédom (lakótelep, 5 emeletes lakótömb) is mostanában vehetett új tévét, mert oda kell figyelni, hogy tényleg a saját tévémre akarjak csatlakozni a telefon által megtalált választékból.
Volt már olyan is, hogy tévénézés közben (számomra) ismeretlen telefon akart csatlakozni az én tévémhez - ezeket le is szoktam tiltani, a továbbiakban már nem okoznak problémát... -
wallace 234
őstag
válasz
mrThomi #63099 üzenetére
Dolby vision, És a HDR és családja ahogy lentebb írják, hasonlóak. Eddig a Dolby Vision volt dinamikus, míg a HDR10 statikus. De most már van a HDR 10+ ami szintén dinamikus. [link] itt találsz infókat a hdr vs Dolby vision kapcsán. Hdr nél ha lentebb veszed, akkor romlik az élmény, ill ahogy fentebb írtam részletek vesznek el. Nyugodtan használd Dolby Vision vagy HDR10 HDR+, nem lesz gond. Sdr nél 35 elég ott más a helyzet.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
mrThomi #63099 üzenetére
Mert rövid ideig ad ki hirtelen nagy fényerőt a hdr,DV , és ettől nem ég be, viszont a dinamika,részletek megmaradnak. A hdr tartalmakat 1000nit fényerőre van programozva,annyit kell tudjon a tv-d hogy maximális hatása ki legyen használva . Van amelyik hdr tartalom 1000-nél is nagyobb,de az ritkább. És az oled tv-k meg örülnek ha 700-950-et kiadnak magukból, el sem érik az úgymond “ muszáj értéket “, szóval nem kell félned, mehet 100% fényerőre hdr,DV tartalmaknál. Csak így van értelme hogy lásd mitől hdr a hdr, ezt úgy készítik hogy jó legyen , ha kárt tenne a tv-ben be is tiltották volna már a hdr tartalmakat.
én is paráztam mindentől oled tv vásárlás előtt, de sok informálódás után ,meg vásárlás után ,rájössz majd te is hogy ugyan úgy kell használni mint bármilyen mást , be kell kapcsolni ezt-azt a beallitasokba , pixel eltolás, helyi kép védelem, a pixelfrissítés meg automata . 1x megcsinalod és használod úgy ahogy szeretnéd.
-
-
Pro Koryak
addikt
válasz
mrThomi #63017 üzenetére
Elég egyszerű a képbeállítás.
Válaszd ki valamelyik normális képmódot, amiket itt ajánlottak és úgy állítsd be a fényerőt, kontrasztot ...stb. hogy a sötét részek ne bukjanak be = ne csak egy homogén paca legyen, hanem láthatóak legyenek az apró, finom részletek/árnyalatok, de persze a legsötétebb/fekete részletek ne menjenek át szürkébe.
Próbáld ki több videón, filmen...stb. -
válasz
mrThomi #63011 üzenetére
Ki kell kapcsolni az osszes ilyen hulyeseget, hogy energiatakarekossag meg stb. ha normalis kepminoseget akarsz. Filmmaker vagy valamelyik expert mode es allitasz fenyerot ahogy neked tetszik. Egy egy TV, nem valami himestojas. A lenyeg, hogy a legjobb kepminoseget produkalja es azt pont elbaltazza ez a sok "okos" automata funkcio.
-
wallace 234
őstag
válasz
mrThomi #63012 üzenetére
Automatikusan sötétbe biztos nem lesz 80 on az oled fény. De amúgy sdr nél 35 is bőven elég! Hdr nél nyugodtan mehet 100 on az oled fény nem okoz neki problémát! Igazából ha képi hiba van azt a kompenzációs ciklus hozza rendbe. Egy a lényeg használd nyugodtan, nézz filmeket élvezd a tvt. Ha komoly gond lenne azt még az ezerszer le futott ciklus se fogja helyre hozni! Ha első 100 óra alatt nem lesz gond, akkor utána már elég kevés az esélye!
-
wallace 234
őstag
válasz
mrThomi #63006 üzenetére
Eco beállításokba ha automatikusan van, akkor az oled fényt azért nem lehet állítani, mert a környezeti fényhez igazítja a pixelek fényerejét. Így lehet kímélni is a panelt. De amúgy nincs értelme járatni, ez egy legenda, ami már jó ideje itt kering! Egy a lényeg egy kis oda figyelés és nem lesz gond. Pixel frissítést, elvégzi amikor már nem nézed a tvt. 4 óránként nem kell le kapcsolni, elvégzi azt 6 vagy 8 órás tvzés után! Nagy frissítést meg úgy is jelezni fogja. Az meg 2000 óra után lesz.
-
junior19
senior tag
válasz
mrThomi #63006 üzenetére
Az Eco képmód az egyik legrosszabb, tedd valamelyik Szakértői képmódba, a legjobb a Sötét, s állítsd be az oledfényt a környezeti fénynek megfelelően 30-50 között. S nem kell járatni, használd, ha tudod, kb. 4 óra használat után kapcsold ki, hagy menjen a kompenzáció. Negyedóra múlva mehet tovább újra.
-
válasz
mrThomi #62913 üzenetére
Miert adna barki oda szinte ingyen, ha siman gariztathatna? Hiszel meg a csodakban?
Szamlat meg hagyjuk mar, en is nyomtatok neked barmennyit. Ha Amazon-os, akkor mutassa meg, hogy ott van az accountjaban. Utana meg fel lehet hivni az LG-t, hogy ez a tipus nalunk garis-e. Szerintem nem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Crucial 240GB SSD eladó
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest