- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bzoley #83447 üzenetére
Elhiszem, hogy neked ez nagyon fontos. Ezért írtam, hogy van, akinek ez kiemelkedően fontos. Viszont, akinek nem, annak nem mindegy, hogy a kijelzője esetleg nem tud 1000 nitet? Én pl. a magam kis 15-ös oled fényerejével, valahol 120-180 nit körül mozizgatok és sokszor már ez is rengeteg. Ha vakota sötét van a szobában, még így is epilepsziás rohamot kapok a villódzástól.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
bzoley #83060 üzenetére
De attól még szabbványos,.
De nem volt semmi baj annak a filmnek a színeviel, ha eljösz hozzám szívesen megmutatom.
Ellenben ha ezt valki egy rosszul beállított tv-n nézi, amin mondjuk gyárilag sok a sárga vagy éppen a kék vagy zöld dominál akkor valóban elcseszett lesz a színvilága.Erre kiváló példa az Alkonyat első része, amiben nagyon hideg a színvilág, de ahol a rendező mást szeretett volna láttatni azokban a jelenetekben meg teljesen természetes. Ha valaki ezt a filmet egy hideg kalibrációval rendelkező tvn nézi, mondjuk a tv nézők 99%-a akkor nézhetetlenül kékes, zöldes lesz, de ez nem a film hibája, hanem azé aki beállította a tvt.
Persze ezek a jelenetek kalibrált tvn is hidegek lesznek, de éppen annyira amennyire kell és akkor már hangulatot, érzést váltanak ki, nem pedig nézhetelten okádék képet adnak.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
bzoley #83054 üzenetére
De mi volt rajta az elcseszett? Rengeteg olyan film van ami ettől sokkal erősebb színvilágot használ.
Én a ZS kategóriás és nagyon amatőr filmeknél szoktam látni a bajt, de ott is inkább azért mert használnak valamilyen elcseszut szűrőt, hogy majd az alkotó ezzel megmutatja mekkora látnok/tehetség, csak éppen nem az.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
bzoley #83054 üzenetére
Láttam azt a filmet, kalibrált projektoron és tv-n is, tökéletes volt a színvilága
(mármint technikailag mem volt semmi baj vele, az hogy kicsit meseszerű volt a szinvilag az nem hiba, max valakinek nem tetszik, de a színek és bőr tónusok is a helyükön voltak, meg minden más is.)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
bzoley #82859 üzenetére
Semelyik tv gyártó nem ajánlja a manuális pixelfrissítést, csak akkor, ha képvisszamaradást lehet észlelni. Egyébként is másik tévénél (pl LG) gyakran kapcsoltam be a tv-t, miközben a kompenzáció futott, mert egyszerűen nem figyeltem erre, de így biztosan tudom, hogy addig nem kell csesztetni a Pana-t, míg visszavált pirosra.
Nekem pluszban az sem tetszik a Sony-ban, hogy alvó állapotban is áram alatt vannak az USB portok. A szoftveres baromságai meg egyenesen kiakasztóak számomra, egy lényegében high-end besorolású tévénél. Én már többször írtam, egyetlen terméket sem fogok bevédeni, mert az birtoklom, nem úgy mint a többi hardver tulaj ezen a fórumon, nemcsak a tévékre értem. Persze ilyenkor nagyban korrigál a jó oldalra, a DV képminőség, a DTS, a Bravia core blu ray minőségű tartalmak, amibe még mindig, legalább 10-ből 5-ször nem tudok belépni, csak ha kilövöm az applikációt.
És 1 hónapja nem volt semmilyen! frissítés, mármint egyetlen új film nem került fel Bravia Core-ra..
Mostanában leginkább azt vettem észre, hogy a legjobb filmeket (sorozatokat), az Apple készíti.
Nem a rengeteg zs kategóriás mennyiségre mennek mint a Netflix, hanem minőségi tartalmakat gyárt, amit aztán küld 40M körül, de csak a saját hardverén, tv applikáción észrevehetően ez nincs annyi.. -
alaves
addikt
válasz
bzoley #82856 üzenetére
Éjszaka vagy nappal azért nyilván alszol legalább 4 órát, erre gondolt a Sony, az nem probléma ha kevesebbszer fut le, mint pl. az LG-n. Az üzemóra növekedtével egyébként sem lesz 4 az időköz, nálam 10000 óra környékén már simán felmegy 9-re (a nagy napi üzemóraszám miatt).
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
bzoley #82856 üzenetére
Tejesen hülyén működik - ha egyáltalán működik- a sony A95K-n a kompenzáció.
Tehát a tévének minimum 4 órát ki kell kapcsolva lennie, hogy a pixelfrissítés végbe menjen.
Hogy ez a QD OLED-ek saját el...ott hülyesége, vagy csak a Sony-é azt nem tudom. De a véleményem szerint, ez hosszútávon nem fog jót tenni a tévének.
És azért írtam, ha egyáltalán működik, mert erről semmilyen tájokoztatást nem ad a tv, sőt lényegében semmiről. Egyedül a Panasonic-nak jutott eszébe az az apró okosság, hogy amíg a pixelfrissítés tart, addig a led narancssárgán világít. -
alaves
addikt
-
alaves
addikt
válasz
bzoley #82847 üzenetére
Ezért írom évek óta, hogy 12+ napi üzemóránál nem biztos, hogy elég a gyárilag beállított üzemóránkénti pixelfrissítő (pl. 2000). Ha jól tudom, a C2/G2-nél már 500, S95B-nél nem tudom. Tehát a teszt esetében 1200 üzemóránál a C2-nél már egyszer v. kétszer lefutott a pixelfrissítő, az S95B-nél pedig még nem biztos.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
bzoley #69320 üzenetére
Más beállításait teljesen felesleges használni, nagy valószinűséggel csak rontasz vele a képen.
Műszer nélkül nem lehet színhelyesre beállítani.Ha valaki úgy használja az SDR-t mint ahogy leírtad, akkor nem is lesz világosabb, ez igaz.
De sokan SDR esetében is feltekerik maxra, vagy túl magasra.Olyan beállításokat használj ami Neked megfelelő képet ad
Nekem senki nem jelzett olyat vissza, hogy felesleges pénzkidobásnak érezte, mindneki azt mondta, hogy az utolsó fillért is megérte, sőt volt olyan aki azt mondta utólag, hogy még a dupláját is kifizette volna érte.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
bzoley #66903 üzenetére
Be kell kalibrálni és tökéletes lesz.
Az a83j-nek nagyon jó képe van, egyáltalán nem sötét.
Nálad és fultonnal is beállítási hiba lesz.Akkor lehet sötétebb a HDR ha SDRben a fényerő fel van véve
HDR-nel az 50% fehér fenyereje 94 nit, ha SDR filmnél a fényerő fel van tolva akkor az 50% fehér fenyereje akár több 100 nit is lehet és ez még jobban igaz a fekete közeli vagy sötét részekre, ezek a részek SDR-ben feltekert fényerő mellett sokkal világosabbak lehetnek mint HDR esetében -
TechN7ne
nagyúr
válasz
bzoley #66903 üzenetére
Érdekes ,mert pont a HDR alatt minden kivilágosodik és értelmet nyernek a sötétebb helyek is...
LG-n a HDR nagyon szép ,annál a szériánál vlmi nagyon nem stimmel ,mégis csak jobb hogy nem Sony-t vettem.fulton
HDR tartalomnál automatikusan átvált a TV a megfelelő üzemmódra ,legyen az külső eszköz ,youtube vagy bármi (jobb felső sarokban jelzi az LG ha HDR tartalom indul).
Nálad sem stimmelSötétséggel én is küszködtem mikor C1 volt ,viszont a G1 nél már semmi panaszom nincs - pont olyan picivel több a fényerő ezen a szérián amire szükségem volt.
Az is érdekes ,míg a C1-en állandóan a kép beálltásokat piszkáltam addig a G1-nél hozzá sem kell nyúlnom semmihez - minden tökéletes.
Este vagy alvásnál a energiatakarékosságot veszem lejjebb azt csumi. -
fulton
addikt
válasz
bzoley #69104 üzenetére
A brightnes állítás ami finomhangolható a poctures beállításainál, az más mint ami a fömenüből elérhetö(ami olyan allasokon lehet mint : "max" "40" "30" értékek...ha jól emlélszem?) Melyik minek a fényességére vonatkozik? Ez nem olyan mint az lg nél a fényerő, és az oledfényerő?köszönöm
-
wyll358
tag
válasz
bzoley #66903 üzenetére
Ez a jelenség nem normális, amit írsz. Ha sdr csúcsfény alacsony és fényerő 30-on teljesen jó, akkor hdr-ben ki kéne égetnie a szemed a 6-7x-es fényerőnek az sdr-hez képest, a látványosabb/színesebb képnek meg rögtön szembetűnőnek kéne lennie. Ez vagy gyári hiba és cserés a tv, vagy a beállítások nagyon el vannak tekerve hdr módban, vagy nem tud normálisan hdr-t lejátszani amivel a tv-t hajtod. hdr módban nincs véletlen az auto fényerő bekapcsolva, peak luminance high-ról lentebb véve vagy a gamma elállítva? Ezek mind tudnak szar sötét képet eredményezni. peak lumi és brightness igazából szinte törvényszerűen kijelenthető, hogy maxon kell legyen helyes hdr/dv megjelenítéshez (ezen is vannak elvileg alapból).
-
RazoR
veterán
válasz
bzoley #65717 üzenetére
Ha ez a véleményed akkor minek vettél oled-et????
Másrészt SDR tartalomról beszélünk, tehát a magyarországon sugárzott HD tv csatornák minőségét hasonlítod egy hegyekben látható látványhoz...
Hát oké...
Nyilván megvannakl a technológia korlátai (pl fényerő) de nem értem, hogy ez, hogy jön a színekhez? -
wallace 234
őstag
válasz
bzoley #65175 üzenetére
Nincs egyforma tv, ezek a beállításokat amiket mutogatnak, az ott arra tvre jó! De már más tvn már nem biztos, hogy jó lesz! Ill nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a jó! Adj neki fényerőt, ami neked megfelelő! Gamma 2.2 legyen. Kicsit világosabb lesz. Kell egy kis idő, mire az agy el engedi az előző tv által látott képi világot.
-
blakey
titán
válasz
bzoley #65162 üzenetére
Az A83J-ról egyre több fura dolgot olvasok, nem csak a színekkel kapcsolatban. Egy jó OLED nem fakó, plazma után sem kell különösebb megszokni, maximum akkor, ha 1080p-ról egyből 4K-ra történik a váltás és nem volt köztes ismerkedés a nagyobb felbontással meg az aktuális TV-kkel.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
bzoley #24255 üzenetére
Vannak ám ott olyan emberek, akik zsebre dugnának "innen" bárkit. Komoly, nagy tudású "szakikkal " találkozhatsz és kaphatsz tanácsokat, ha komolyan érdekel a dolog és tanulni is vágysz, nem csak kritizálni. De ha "odamész" triviális kérdésekkel, számíthatsz érdekes reakciókra. Ezért is van kezdő és haladó szekcióra bontva a fórum ezen része. És az, hogy Te pl nem hallasz különbséget kábel és kábel között, az nem rájuk nézve gáz, hanem valószínűleg a rendszered olyan, amilyen. De attól még lesz különbség...
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bzoley #19108 üzenetére
Azt azért erős tulzásnak tartom hogy ócska
Ha zavar a vertical banding, akkor ne nézz semmit, mert LCD nél is van, mondjuk ott még bevilágítás is van
Ez egy olyan dolog amivel egyenlőre együtt kell élni, ugyan úgy van az 1 milkás tv be, és ugyan úgy van a 100k-ban
Ha a többi pozitívumát nem tudod értékelni, akkor egyszerűen nem a te tv-d
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest