Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
EmThor
üzenetére
Ha világosban nézed a tvt, akkor 2.2 gamma sokkal jobb választás.
75 fényerő nem sok ez is attól függ milyen környezetben használod és a szemednek mi a kényelmes.
HGIGt csak játékkal kapcsold be, filmekhez nem igazán ajánlott, bár ha nem kell a tone mapping akkor jó lehet, de a maximális fényerőtöl felfelé Hard clipelni fog a tv és így részletek vesznek el. -
hm_guesswho
tag
válasz
EmThor
üzenetére
Köszi! Még az érdekelne, hogy tényleg inkább C1-re érdemes költeni és nem CX-re?
Valamiért ez a kifutó modell dolog engem sosem zavart.
Ezt a tesztet néztem összehasonlításra. -
hm_guesswho
tag
-
-
thomasvold
őstag
válasz
EmThor
üzenetére
Voda-ról rosszakat hallottam másik topikban TV rendelésnél. Sérült dobozt küldtek, valószínűleg szállítás során sérült meg, kibontani nem engedték és Voda konkrétan sza.t bele. Remélem tiéddel minden rendben lesz.
#64099 Pro Koryak : Igen, igazad van.
-
alaves
addikt
válasz
EmThor
üzenetére
Célszerű figyelembe venni, hogy az A80J-t 'semi-gloss' kijelzőréteggel szerelik (hasonló mint a HZ/JZ980). Én pl. nem vennék ilyet, mert zavarja a látásom a matt felület, örülök hogy megszabadultam az "agyonpauszpapírozott" LCD-ktől. Az A90J nem véletlenül 'glossy' (és a többi gyártó készülékei is).
-
mrThomi
addikt
válasz
EmThor
üzenetére
Szia, nekem nem erne annyival tobbet, ha jatszol az lg szerintem jatekra meg jobb is. En 350 korul szereztem be raadasul a c1-et, nekem az volt a best buy. Leg eger, nekem szemely szerint nagyon adja, talan mar nem is fogok masra valtani ha oled vonalon akarok tovabb mozogni. De ha neked fontos a ps kupon akkor az sem egy rossz vetel. Üdv
-
m.martin
csendes tag
válasz
EmThor
üzenetére
Ez a tv a másik nagy befutó. Néztem is egy összehasonlító videót a C1-el és a tesztelő szerint valamennyivel jobban teljesít és szebb a képe a C1-nek gamer módban. És ha jól tudom, akkor a Sony még mindig csak ígérgeti a játék funkciókat, VRR stb.
Ettől függetlenül, legyen bármelyik is, rosszul nem választok.
-
ricsip
addikt
válasz
EmThor
üzenetére
A gratulát maximum annyiban veszem magamra, h. képes voltam beszuszakolni egy közepes (szedan) kisautóba, előretolt első ülésekkel (homlokom hozzáért a tető belső kárpitjához).
A képet még szokni kell. A MM-ban kalibráltat kértem, egy 20-ast megért h. tényleg stimmeljenek a színek, magamnak nem tudnám beállítani és érteni se értek hozzá. A boltokban demozott ÉLES profil nagyon részletgazdag képet ad, viszont kisüti az ember retináját otthon rövid használat után, annyira erős kontrasztos a kép. Nagy faszok az LG-nél is, mert a demo felvételek csili-vili tarkák, és azokon jól mutat az ÉLES profil. Csak hat az embert filmeket nézne, nem demóvideókat. A kalibrálás a MM-ban adott papír alapján a SZÍNHÁZ profilon végezték el. Ott már kicsit sárgás-barnás a kép, és a sötét kép miatt a részletek is elvesznek. Szokni kell. Nappal a nappali szobában (hülyén hangzik) ha nem az ÉLES profil aktív, hanem pl. a SZÍNHÁZ, akkor leginkább a fekete dominál, nem látszik a film sötétebb részein a részletek. Valószínűleg napközben ezeket a felhúzott fényerejű kontrasztú profilokat kellene használni, és este a sötétben érdemes átkapcsolni a színhelyesebb SZÍNHÁZ / Filmmaker profilra. De majd rászánom magam elolvasni a leírasokat, melyik profil mire való. Nagy minusz pont, h. 20 ezerért nem fért bele kinyomtatni a kalibrált beállításokat a MM-nak, csak a mérési jegyzőkönyvet adták ide 4-5 nyomtatott oldalon. A factory reset törli a kalibrálást, ezért előtte nekem kell kiírkálni a beállított értékeket egy papírra kézzel, mint az állatoknak.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
EmThor
üzenetére
Nekem is jobbam tetszik a sony oled képe, de a tesztek szerint az lg is ugyanolyanra állítható.
Soha nem állítod sony szintre (nevezzük így) egy lg-t, panasonic-ra meg végképp nem.
A megoldás: Egymás mellett még véletlenül se legyen a két tévé. Egyszerűen a két japán olyan szinten megbuherálja a képminőséget és a panelt, amit az lg (még) nem tud, vagy tudja, de, akkor nagy ívben tojik rá...
Szerintem inkább nem tudják. -
totalwarrior
tag
válasz
EmThor
üzenetére
Mindenkinek be van ragadva ez a VRR ps5 mellé, egyrészt nem tudjuk hogy mikor lesz, ha lesz egyáltalán, másrészt minden játék kb 60 vag 30 fps-en van lockolva, és ezt stabilan tartják is, így nagyjából felesleges a VRR. Pár játékot leszámítva ez a 120 Hz-re is igaz, egyszerűen nem használod ki. Marad a minél jobb HDR, amihez fényerő kell. Nappaliba a tükröződésmentes bevonat sem hátrány.
Ha ekkora a büdzsé, akkor egyértelműen Q95T vagy QN90A (itt megkapod a nextgen gaming tulajdonságokat is, leszámítva a Dolby Visiont, de az szinten ps5-re nincs) , esetleg Sony XH9505.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Még mindig hanyagolja a High-NA EUV berendezéseket a TSMC
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Fotók, videók mobillal
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Trollok komolyan
- Milyen monitort vegyek?
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- További aktív témák...
- LG OLED 55 G2 okos TV - 139cm, 4k - színkalibrált
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- LG 77B4 - 77" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple MacBook AIR 13 / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A kifutó jelző ebben az esetben tényleg hátrány? Láttam teszteket és a C1 a CX-re papíron azért nem ver annyit rá, hogy jobban a zsebembe nyúljak. Most például látni 320-340 között 55 colos CX-et.
Vhiktor