- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
moland007
tag
válasz
ricsip #66334 üzenetére
Az 55A83J vásárlás előtt pont itt a topikban segítettek, hogy kiadja a többcsatornás hangot ( optikain is ) ezért is választottam a Sony készüléket. Az, hogy emberek nem mennek utána, hogy valójában neki mire is lesz/lenne szüksége, az mindenkinek a saját problémája. Feljebb már írtam korábban ... mehet és vásárolhat egy médialejátszót is, ami tudjuk, h nem olcsó.
-
ooloo
őstag
válasz
ricsip #65562 üzenetére
Jó a kérdés ... ellátogattam az euronics-be , ahol az eladót kérdeztem . Nem volt túlzóan tájékozott , de annyi választ azért kaptam ( ami gyakorlatilag semmi ) , hogy vagy működik vele vagy nem . Ezért gondoltam itt kérdezni ... hátha valaki innen már próbálta és van némi tapasztalata ebben az ügyben .
-
ricsip
addikt
válasz
ricsip #64500 üzenetére
Na végül csak megjött a szervíz távirányító.
Mivel az összefoglalóban ez sincs benne, keresni meg darabonként kell összerakni, itt van magamnak az emlékeztető:
- INSTART gomb megnyom
- 0413 a jelszó
- bejövő menüben bal alsó sarokban: a teljes bekapcsolva töltött idő: UTT : órában van megadva.A 4 óránként lefutott felületes pixel refresh-ek számának titkos kódjelét és menübeli megtalálhatóságát, illetve a 2000 óránként lefutott baszomnagy pixelrefresh ciklusok számát és szintén megtalálhatóságát, titkos kód nevét 1 hozzászólásban írja már meg valaki, és akkor 1 hét múlva is meg fogom találni! Összefoglalóba be ne tegye a topikgazda!
-
adm
őstag
-
mrThomi
addikt
válasz
ricsip #64605 üzenetére
Nekem is kb ugyan ez amit irsz.2honapja van meg es 100% fehernel nekem is feltunt valami, de lehet csak a szemem kaprazik Csereltetni nincs ertelme ugyan ilyen lesz. Majd elmulik talan, en ilyenek miatt nem szenvednek a cserevel. Ha majd csereltetem akkor beeges vagy pixel hiba miat, de a tinting es a banding mindig is ott lesz
-
BullZeye
veterán
válasz
ricsip #64605 üzenetére
Nekem is eltelt jó pár hét mire előjött. Gariban LG ezt cseréli vajon?
(#64606) Celtis
Megjavul panel cserével, vagy mind ugyanolyan? Elállni nem tudok, mert hetekkel ezelőtt lett véve, szép fokozatosan jött elő, az elején nem volt, aztán azt hittem káprázik a szemem.Az is OLED sajátosság, hogy ha bal oldalról nézem a TV-t (elmegyek oldalról előtte) akkor pirosasból zöldesbe vált a kép?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
ricsip #64553 üzenetére
Itt elég sokan lenézik/lenézték a Pana rendszerét, hát az mennyire béna, elavult ősrégi sz.r, bezzeg a webos!
Lehet, csak ezt nem kell frissítgetni havonta, megy minden hibátlanul.
Igaz, kinek mi jön be.
Egy érv, ami az LG oled mellett szól, a szerviz hozzáállása.Szerintem.
-
adm
őstag
válasz
ricsip #64536 üzenetére
azért ezt így kijelenteni erős egy "ilyen eltudom képzelni" fórumbejegyzés alapján.
az mondjuk természetes hogy egy főverziót összerakó csapat nem ragad le és követi az életciklus végéig a terméket, de nem lesz ugyan arra a funkcióra több párhuzamos csapat.az hogy a lejátszási képesség veszélybe kerül pedig kizárt hogy véletlen legyen és nem azon múlik hogy új csapat étveszi-e. biztos vagyok benne hogy tudatos döntés, nem véletlenül herélik ki a szabványokat, és ezeket is csak fizetős stream szolgáltatókkal lehet kihasználni. hogy pl: egy DV és DA csak pont azon szinten elérhető tvk-ben amire a netflixnek és appletv szüksége van? ha neked ez nem elég venned kell erősítőt+hangrendszert+BR lemezeket.
meg lehet nézni rajta az amatőr családi videókat, a félprofi esküvői videót és minden másért fizess (jog)díjat.
mivel a 11. tv generációnál a 6. webos-nál tartunk így jó eséllyel, inkább a SOC-hoz esetleg egyéb fődarabhoz kötődik még csak nem is az újraírás, hanem csak a főverzió váltás. ezekben bőven benne van a gui frissítés/csere is.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
ricsip #64531 üzenetére
Én hiába osztok meg belsó hálón akármilyen mappát, vagy fájlokat, a tv magát a gépem látja, de a megosztott tartalmat, mappákat nem látja, csak a saját előre telepített szarságait mutatja. A belépő samu tévémmel anno ez nem volt gond... Qrva idegesítő. Ha meg átküldéssel akaro valamit lejátszani, akkor kiírja azt a hibát, hogy az eszköz nincs csatlakoztatva, akkor ha leokézom visszaugrik az előz tartalomra (általában tv adás), és 10-20mp után egyszer csak gondol egyet és elkezdi lejátszani a videót....
Serviiot használok alapból, de annak meg van most valami hülyesége, hogy bizonyos videó fájlokat nem lát, ha fejre állok se. Ez előtt is értetlenül állok...
-
-
gulyasa
őstag
válasz
ricsip #64337 üzenetére
Nem ezt írtam.
Ezt írtam: "Az LG soundbar külön "állatfaj". Saját cucc, ezért "jól" meg van támogatva."
Nem tudom, hogy jobb, vagy rosszabb. Semmilyen soundbar-t nem használok.
Csak adm posztjára reagáltam, hogy az LG saját soundbar-jához a tévében van külön menü (akkor aktív, ha olyat csatlakoztatsz a tévéhez). -
krx21
nagyúr
válasz
ricsip #64298 üzenetére
Ez senkinek nem az érdeke… Ha hiba kerül egy firmware-be, pláne nagyon zavaró, azt pont úgy javítják mint az előző hibát…
Persze lehet összesküvés elméleteket szőni, hogy pont most az én TV-met fogják tönkre tenni szándékosan. Alapvetően nem ez a szándék.
Én több mint 30 éve minden eszközön felteszem, kis információ után…
Nem emlékszem olyanra, hogy nagyon megbántam volna bármelyik frissítést. Persze lehetnek hibák. De pont azért jön a következő firmware…És most biztos hallani ellenkezőjét is, lehet hogy csak szerencsém volt…
Ha félnék az új firmware-től a jelenlegi TV-nél (65E9), akkor nem lenne rajta jó a 4K-120Hz-VRR funkció. De javították -
Celtis
veterán
válasz
ricsip #64034 üzenetére
Most majd le fognak hülyézni az okosok, de a képjavító processzor sebessége igazából akkor sem számít amikor be van kapcsolva. Nyilván kisebb a teljesítménye, ezért szerényebb képjavító algoritmusok elvégzésére képes, de azt tudnia kell realtime. Ráadásul ugye 60Hz-es a készülék, tehát eleve kevesebb dolga van.
Kizártnak tartom., hogy emiatt pl. akadozzon a kép. 125 ezért már márkás 4K TV-ket lehet kapni, akkor azokban milyen képfeldolgozás lehet? Ilyen elven azok csak diavetítésre lehetnek képesek.
Nyilván a felhasználói felület látványosan lassú, és van akinek ez fontos szempont.Abban is igazad van, hogy ha kikapcsolod a képjavítókat, akkor még kevésbé fogod a gyengébb képfeldolgozás hátrányait megtapasztalni, ha egyáltalán.
Ami problémás lehet 60Hz-es tv-n, az a 24p anyagok judder-mentes lejátszása, különösen alkalmazásból. Na ezt pont tudja az A1.
Nyilván a C1 sok mindenben jobb, de pl. pont filmnézésre talán épp az A1 stutter értéke miatt kellemesebb, ahogy egy lassabb LCD panel is az. -
wallace 234
őstag
-
gulyasa
őstag
válasz
ricsip #63797 üzenetére
De sajnos nincsenek, pedig ez pont hasznos lenne. Legalábbis nekem hasznos volt, mert nálam működik.
Viszont annyiban egyetértek, hogy nem minden kezdőnek van szüksége rá (lehet azért nem került be az összefoglalóba), mert míg az INSTART-ban jóformán csak infókat talál, de ha "véletlenül" betéved az EZ-ADJUST-ba (az igazi szerviz menübe), az már mélyvíz kategória.Csak az volt nekem is a zavaró az elején, hogy a Play-en hiába kerestem akkor az AnyMote-ot.
Később jöttem rá, hogy 2018-ban leálltak a fejlesztésével és törölték is a Play-ről és persze nem azonnal jutott eszembe vésztartalékként az apkmirror, ahol alapban sokkal több minden megtalálható (a Play-ről eltávolított cuccok is). -
Chaser
legenda
válasz
ricsip #63274 üzenetére
ezért érthetelen egy olednél - nekem legalábbis -
Pro Koryak
a futár dolga az amit a cég mond, ha kibont és beüzemel, akkor az a dolga, ha csak kibont akkor az a dolga, emagnál ez standard is volt pl
én részemről biztosan nem adok ki ekkora pénzeket egy sértetlen dobozért, pláne nem ilyen kategóriás terméknélde inkább kábelt mondjatok
-
so_ha
senior tag
válasz
ricsip #63190 üzenetére
"köszöndd meg a prohardvernek és a topikgazdáknak"
Csak a keresőbe kellett volna beírni, hogy "G1", és a 2021.01. utáni hozzászólásokat átfutni.2021.09.06. #61668 Balika911
HDTVTest, LG G1 vs C1 Comparison Review -
Lackooo84
nagyúr
-
adm
őstag
válasz
ricsip #63140 üzenetére
ezzel kezdtem hogy ez magánszemélytől nem elvárható ez a szintű ellenőrzés.
most olyan esetekre ami 10.000 vagy 100.000ből egy eset nem lehet kizárni az emberi tényezőt. egy ember életében nagyon kevésszer működik a túl szép hogy igaz legyen.
hogy egy láthatóan sietve kiürített irodából vagy egy lepecsételt üzlethelyiségből nem veszek egy kétes eredetű vagy tulajdoni viszonyú tvt vagy vállalom a kockázatát. -
-
adm
őstag
válasz
ricsip #63133 üzenetére
ilyen szintű nyomozás nem várható el egy magánembertől. 99,999%-ban lefedi ezt az egyszerű alaposság. és nem véletlen jelenik meg sok helyen a jóhiszeműség fogalma sem.
volt egyébként erről egy átfogó anyag (nagyon halványa talán napló), még az eldobós cégek fénykorában, de ilyen részleteket már nem tudok felidézni. ha felszámolás alatt történik akkor már a felszámoló biztos felelősségi köre is felmerül, sőt nav zárlatnál a zárolást felügyelőé is.
céges szinten viszont vannak olyan iparágak, ahol ajánlatadáskor és megrendeléskor is ellenőrzik a megrendelőt hogy az eltelt pár hétben hónapban is változatlanok-e a kondíciók.
-
adm
őstag
válasz
ricsip #63125 üzenetére
igen láttam, de ismeretlenül nem akartam belemenni összetettebb helyzetekbe. lehet legális meg lehet simlis, attól függetlenül ekkora összegnél kell az adásvételi amiben kijelenti az eladó hogy vagy az övé vagy jogosult eladni. amit FingR86 említ már csak azért is érdemes a papírmunkát megcsinálni.
fordítva van, még ha jóhiszeműen és körültekintően vettél is meg valamit, de felmerül hogy jogtalanul adták el neked, akkor tőled elkobozzák és kész. majd pereskedhetsz te, hogy kártalanítson az akkor már bizonyított elkövető.
-
-
Chaser
legenda
válasz
ricsip #63044 üzenetére
tele van ák-s értékelés edigiről, miszerint teljesen sérülésmentes csomagban töröt/sérült szállítottak ki, és persze ezek az emberek nem bontatták fel a futárral a csomagot
edigi meg vonta vállát
1,5-2 éve volt nagyon sok ilyen sztori, aztán pereskednek-e a károsultak a mai napig vagy sem azt nem tudom - itt is voltak elegen akik megjárták, de más üzletekkel is volt ez, csak ediginél nagyobb arányban -egyébként nem kötelezhető a futár arra hogy csomagot bontson, de én sem, hogy átvegyem a csomagot...és én nem is venném át, idegeskedés árán nem kell oled - sem -
és vannak olyan szolgáltatók akiknél ez alap, emag így promózta magát sokáig - ma ránéztem, covidra hivatkozva most nincs -evidens lenne ilyen termékeknél kizárólag olyan futárcéggel szállíttatni, akik külön kérés nélkül bontják a csomagot, addig át sem adják, szerintem - a futárnak még mindig annyi a kötelessége amit a cége mond, ha ezt mondja akkor ez -
Sidorovich
pereskedjen aki akar, én megelőzöm amit lehet
de off end, mindenki úgy veszi át a tv-jét ahogy akarja -
válasz
ricsip #63041 üzenetére
Expressone ugy hozza, hogy a szolgaltatasok kozott szerepel a biztositas es a kicsomagolas. Tehat elviekben meg kellene varniuk a kicsomagolast, de ha nem szolsz, akkor nem nagyon kapkodnak miatta.
Oszinten szolva en mar reg nem aggodom ilyenek miatt, ha a doboz nagyon durvan leharcolt akkor szolok, egyebkent pedig jovan az ugy. Ha torekeny arut hoznak, akkor csinalok par fotot a dobozrol, kicsomagolasrol es ennyi. Ha nagyon feltenem, akkor elmennek erte en kocsival es nem biznam masra, de aki fel millas TV-t vesz, annak elvileg nem kene, hogy nagy problemat okozzon, ha benne all a penze, vagy kell egy masikat venni akar. Akinek tobb havi fizetese van egy TV-ben, az meg magaban is butasag.
-
Chaser
legenda
válasz
ricsip #63041 üzenetére
és akkor nekem mért bontották ki és sokaknak?
eszembe nem jutna kifizetni előre egy ilyet, de kibontás nélkül sem
ketten vannak, tudják jegyzőkönyvezni ha sérült, biztosító meg intézi
majd én parkoltassam benne a pénzem mert valaki valamit elb@szott? jó vicc ( :
majd amikor látom hogy sértetlen majd akkor kifizetem, részemről
de kinek mi
látom azért sokan szeretnének felkerülni ák-ra a "sérülésmentes csomagolással törött készülék" csoportbaedigi elég hírhedt volt eről egy időben, persze mindenki hibás, de ők biztos nem
-
ricsip
addikt
válasz
ricsip #62961 üzenetére
Ezt a szemüveges kínai YT csávó írta a legutóbbi C1 update videó ismertetőjében.
1) Jól értelmeztem h. ez azt jelenti, vagy sem amit írtam 2-vel ezelőtt?
2) Pendrive-on keresztüli update az factory reseteli a TV-t, vagy TELJESEN ugyanaz az eredmény, mint internet-es updaten keresztül? -
wallace 234
őstag
válasz
ricsip #62764 üzenetére
Próbálkoztak, ezzel a tömeges perrel a deviza hitelekkel. Más a jogrendszerünk,mint az övék. És persze oled tvt Amerikába is árulnak, szóval ott azért hamarabb lenne gubanc az ügyből. Itthon meg tudjuk milyen a fogyasztó védelem. Egy biztos Lg jelenleg nagyon korrekt ez ügybe.
-
moland007
tag
válasz
ricsip #62597 üzenetére
+1 na pont ezt látom én is ... ismerősöknél
a sávszélességet is meg kellene határozni az NMHH -nak, hogy HD adásnál mi a minimum. Mert, amikor nem történik semmi a képenakkor persze szép a kép, de egy csatajelenet az csak blokkokból áll - majdnem SD szintre esik a kép ( szemre )
-
Celtis
veterán
válasz
ricsip #62548 üzenetére
Nincs más szituáció. Az eszközök egymással tudnak egyeztetni támogatott formátumok stb, tekintetében, de a kábel képességeiről fogalmuk sincs. Azon aztán vagy átmegy a jel vagy kisebb nagyobb mértékben hibásodik az átvitel során.
Illetve ha hiba nélkül átmegy a jel, akkor a képminőségre semmilyen hatása nincs a kábelnek. A legolcsóbbal is pont olyan lesz a kép, mint bármelyik mással.
-
vg
addikt
válasz
ricsip #62549 üzenetére
Ezt még nem próbáltam, de majd megnézem. Amit én tapasztaltam, az, hogy nem minden ethernet kábelt szeret a tv. A fém csatlakozós kábellel valami baja van, minimális kapcsolat vele kb/s alatti, amint kicseréltem műanyag csatlakozósra jó lett, pedig minden otthon fém csatlakozós. Aztán lehet csak ez a készülék ilyen.
-
gulyasa
őstag
válasz
ricsip #62532 üzenetére
Szerintem is valamelyik zárolás aktiválódott.
Egyébként azt az elején, első bekapcsolás utáni beüzemeléskor, ha nem ignorálod (és esetleg beállítasz egy új 4-jegyű kódot), akkor a fenti történik.
Egyébként: Beállítások - Biztonság - itt lehet aktiválni a különböző lehetőségeket.
Ha nem adtál meg új jelszót, akkor az aktiváláshoz/deaktiváláshoz az alapértelmezett jelszó: 0000 -
noblem1983
senior tag
válasz
ricsip #62534 üzenetére
Nekem Sony XR55 A83J-n be kellett állítanom konfigurálásnál egy pin kódot ha esetleg gyerekzárat akarnék beállítani. Egyébként nagyon elégedett vagyok a készülékkel. Védelem résznél a pixel eltolás itt is be van kapcsolva automatikusan. Vincent Theo ajánlásait felhasználva működik jelenleg és tényleg elképesztő a különbség a korábbi 49" Samsung MU7002-höz képest bár annak is nagyon jók voltak a feketéi. Mozgás megjelenítése hibátlan, PS5 is szereti, jópofa dolog, hogy a bemeneteket át lehet nevezni és a Google TV rendszer is elég jó, átlátható a rendszer. Soundbar itt is csak akkor férne elé ha a talpakat magasabbra állítom(csavarhúzó kell hozzá) viszont 5.1-es rendszerem az van úgyhogy marad a legszebb pozíciójában-laposan
. 449 e Ft-ért kicsit húzós volt de megint felnyomták az árát aztán lehet jövőre lesz megint ennyi.
-
l.skywalker
titán
válasz
ricsip #62493 üzenetére
Az összefoglaló megírása nem a TG feladata. Ő szerkesztheti, de nem kötelessége naprakészen tartani. A TG feladatkör önkéntes, nem kinevezéses alapon működik, hanem önként jelentkeznek rá, akik úgy érzik szeretnének tenni a közösségért.
Az összefoglalót bárki megírhatja. Te is. Ha kész van, küldd el a Topikgazdának és berakja a megfelelő helyre.
-
wallace 234
őstag
válasz
ricsip #62493 üzenetére
Leírják, hogy minek mi a baja. (már aki). Az más kérdés, hogy oda kell figyelni az érzékeny oled, tulajokra is! A másik probléma ma már egy teszt, úgy zajlik,hogy a gyártó oda adja a tvt, azt mondják fiúk csak óvatosan a kritikával. Meglehet nézni azokat a teszteket, ahol ez nincs. Egész másképp beszélnek, az adott gyártó terméke után. Nehéz helyzetben vannak,PH - nél is mert amikor el mennek a Samsung vagy Lg székházba, úgymond tesztelni, hát nem lehet könnyű nekik, hogy ne az legyen többet ide ne gyertek.
-
alaves
addikt
válasz
ricsip #62488 üzenetére
Vannak olyan TV-k, amelyek talpát nem soundbar-hoz tervezték (pl. Philips OLED806, viszont a 856 elé már odafér).
A topic összefoglalóban sem szerepelhet minden, azért hívják "összefoglaló"-nak. A topic-on belüli kereső viszont jól működik, így már szinte minden kérdésre megtalálható a válasz, amelyeket már többször megbeszéltünk. -
alaves
addikt
válasz
ricsip #62366 üzenetére
A Sony sem engedi kikapcsolni a statikus elem beégés elleni védelmét. Soha nem vettem észre hogy zavaró lenne. Szépen felismeri az összes játék HUD-ot is. Ha sokáig ott van a statikus elem és utána rögtön nézel egy 2-5%-os szürke tesztképet akkor szépen látszik egy kis ideig, hogy hol volt aktív a védelem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Futás, futópályák
- sziku69: Szólánc.
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest