- Fotón a Xiaomi 15 Ultra kamerái
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Apple Watch
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ofgm
tag
Sziasztok,
OLED Tv-t szeretnék vásárolni, és én ezt a típust néztem ki: LG OLED55G13LA
Mennyire lehet ez jó választás? -
ofgm
tag
válasz ricsip #62278 üzenetére
A talp nem szükséges, bár lehet külön rendelni hozzá. Engem, inkább az új modell ár/érték arányában az érdekelne, hogy van-e akkora "technikai ugrás" ami ad olyan plusz élményt, mint például azt ígérik, hogy sikerült a fényerőt növelni. Önmagában ez már jó hír az OLED technológia terén, de mivel még soha nem volt OLED Tv-m, nincs igazán nagy viszonyításom egy régebbi készülékhez képpest. Nyilván egy új készülék mindig nyújt valamit amiben több, de valóban több?
-
ofgm
tag
válasz ricsip #62282 üzenetére
Srácok, Köszi a válaszokat.
Tulajdonképpen (amint most én látok a válaszokból) az a C és a G verzió közötti beépített hangrendszerek különbözősége, a talp nélküli csomagolás és az "érintésmentes hangvezérlés" ami szerintem sokat nem dob az élményen. Viszont az árát azt megkérik. Nyilván, egyszer majd valamikor beszélgetni is lehet a tévével, de addig is, nekem bőven elegendő a MagicRemote távirányító, mert ez egy messze nagy találmány az LG-től.[ Szerkesztve ]
-
-
ofgm
tag
Az MM-ban van színhelyes kalibrációs szolgáltatás (20.000.-Ft.) valaki csináltatott már ilyet? Kérdeztem a srácot aki éppen egy C1 OLED készüléket kalibrált és amit mutatott a gyári deltaE és a kalibrációs referencia értékhez képest elég nagy szórást mutatott. Nyilván a gyártósoron nincs se idő sem kapacitás egy színhelyes kalibrálásra, de érdekelne, érdemese-e erre áldozni, vagy elégséges lehet ha majd én otthon megpróbálom szemre beállítani?
[ Szerkesztve ]
-
ofgm
tag
válasz gulyasa #62987 üzenetére
Ja, ez nem igazi kalibráció, ez csak amolyan: "nekem szemre egész jónak látszó beállítások"
Az igazi kalibrációt spektrofotométerrel csinálják, legjobb deltaE referencia értékek alapján, ez egy külön tudományág, ugyanis a color management az egy szigorú ISO szabvány alapján van meghatározva. -
ofgm
tag
Sziasztok,
Lassan kettő hónapja tulajdonosa vagyok egy 55" LG C2-nek, de igazából a TV adásokhoz a képi beállításokat nem tudom isten igazán eltalálni, itt nem is a színekről beszélek, mert azokat szerintem jól belőttem, hanem olyanra gondolok, hogy az emberi alakok, arcok vagy esetleg még betűk körül is felfedezhető olyan ködszerű fátyolos sziluett, legyen az HD vagy SD adás. Mellette még zavaróan nem természetesek a gyors testmozgások is, de pl. az F1 versenyek, hiába HD adás, a megjelenítése is nagyon nem okés. Esetleg aki meg van elégedve a saját beállításaival leírná ide a beállítási listát...? Én már minden képi feljavítást oda-vissza kapcsolgattam, de nagyon sokat nem tudtam elérni vele.[ Szerkesztve ]
-
ofgm
tag
válasz alaves #77733 üzenetére
Köszi, bár picit javult a helyzet, de van egy adag hiányérzetem. Nyílván ezekből az adásokból nagy csodát nem lehet elvárni, meg valaki írta is, hogy a digi jeltovábbítása nem éppen a leggyorsabb. Másrészről meg amúgy is nehetelek az új "tulajdonosrsa" a digi természet és dokumentációs csatornáit legyilkolták, szóval igazából nagyon nem is ragaszkodnom hozzájuk így már, érdemes lenne magentára váltani???
-
ofgm
tag
Sziasztok,
Adott egy LG C2-es 55''-os 2 éves televízióm, egyik napról a másikra a képernyő bal alsó sarkán az alábbi képeken látható félkör-íves foltosodás jelent meg, bár nem ennyire durván de a képernyő mind a 4 sarkán észlelhető már alig láthatóan de hasonló efektus. Esetleg tud erre valaki mondani valamit, van esélyem garanciás javítást kérnem rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest