Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• poli27

veterán

válasz Dragonhunter #63189 üzenetére

Nekem pont ez van, és teljesen elégedett vagyok vele, viszont kis átalakítást kellett eszközölni a falon, hogy kábelmentesen fel tudjam tenni, ahogy értelme van :D Szerencsére a fal mögött egy gardrób van :D

• alaves

addikt

válasz Dragonhunter #63193 üzenetére

Az OLED evo kijelző inkább fejlesztés, mint marketing, de még drágább mint a 'standard', ezért van a csúcsmodellekben (LG G1, Sony A90J, Panasonic JZ1500-2000, Philips OLED936). Beégéstől már nemigen kell tartani a védelmi rendszer miatt (pixeleltolás, logó fényesség csökkentés [HUD is], ASBL/ABL). Játék 'pause' esetén az ASBL pár perc alatt 0 alá csökkenti az OLED fényt és a képernyőkímélő is bekapcsol. Világos (közepesen árnyékolt) szobában is elég a fényerő.
    Bátran vegyél OLED-et, ne hagyd magad eltántorítani.

• ricsip

addikt

válasz Dragonhunter #63191 üzenetére

Ja, a kérdésedre meg b@sztam válaszolni!
    Én nem játszok rajta. A beégés ellen amit tudsz és kell is tenni, hogy bekapcsolod a logo védelmet "low"-ra, és a pixeleltolást is engedélyezed. Elvileg gyárilag mind2 on, de érdemes leellenőrizni. Illetve ha nincs engedélyezve, érdemes azokat a védelmeket is bekapcsolni, h. változatlan kép esetén (pl. filmlejátszást megállítom) 2-3 perc után halványítsa el a képet, további 2-3 perc után meg átkapcsol fekete screensaverre. Nem tudom játéknál ez működik-e egyáltalán, mert a filmlejatszás szünetelést le lehet informálni a tv-nek szerintem hdmi cec-nek vmi varázsszóval. De játék esetén ha rádjön a cifrafosás és fél órát a klotyón vagy, miközben áll a játék, na ezt nem tudom hogyan tudja detektálni a tv.
    Ja, az LG használati utasítása egy kalap szar, 140 oldal, látszólag magyar SZAVAK vannak benne, de hogy nem magyar NYELVŰ az biztos. Elmagyarázni mit miért van meg hogy működik arra teljességgel alkalmatlan. Szóval majd mászhatsz az internetre/jutubra, ha érteni akarsz bármit abból a milliónyi dologból, amit amúgy a tv tud.

• ricsip

addikt

válasz Dragonhunter #63189 üzenetére

Én is vacilláltam kb 3 hónapja h. G1 vagy C1. Végül győzött a józanész (pénz lett volna rá, ha annyira szórni akarom, de a c1 is kib. 620 ezer volt, most már "csak" 580, esik lefele az ára; na szóval nem pont kenyérre kellett). A C1 ugyanebben a méretben 150 ezerrel olcsóbb, és kb. semmivel nem tud többet a G1 hogy megérje. Eleve fej-fej mellett kellene látni a 2-t, h. annak a 150 ezer koszos magyar forintnak a sorsát reálisan el tudd dönteni.
    Eleve ez az evo panel süketelés (szerintem) csak marketing leginkább. Nappali világosságnál amúgy is gyenge a fényereje mindkettőnek, este sötétben meg még túl sok is.
    Valamint G1-hez csak falra szerelhető tartót adnak hozzá, talpat nem. Ha nem falra megy majd, akkor a talpat külön kell megvenni hozzá jó drágán ha egyáltalán van a boltban. Hangszóróból talán 1-el több van G1-en mint C1-en, de ezek a papírvékony Tv-k a törpe gyári hangszórójukkal így is szarul szólnak, szóval az árkülönbözetet inkább egy külön soundbarba v. házimozi rendszerbe pocsékold bele, a kép már meg lesz hozzá.
    Ja, ha kalibráltatni akarod (C1-ek képe a gyárból kigurulva elég szar műszeres méréssel megnézve), csak 1000+ óra használat után érdemes, ne boltban 0 kilométeres állapotaban kalibrálásért fizess ki MediaMarktban 20 ezret! Mert ha 2 hónaposan befoltosodik a kijelző és panelt kell cserélni garanciában, a kalibrálást buktad. Az ugyanis csak konkrétan arra az 1 adott panelra érvényes, a csere után effektív egy tökúj tv-t kapsz, amire ergo újra kell csinálni a kalibrálást.

Ja és köszöndd meg a prohardvernek és a topikgazdáknak, hogy ezeket a valódi vásárlói valódi tapasztalatokat úgy kell 60 ezer hozzászólás között elrejtve minden új kérdezőnek kikeresnie, mert annyira félnek a gyártóktól hogy ha látványosabb könnyen listázható termék review-k lennének ezek a vásárlói vélemények, a gyártók nem küldenének több ingyen teszteszközt nekik.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés