-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz
#72042496 #56031 üzenetére
"Nem tudom, nekem is elég könnyen ment. Azért először utánanéztem és kellett pár nap, mire otthonosan mozogtam a menüben, csak az interpolációt fedeztem fel későn. Tudom, ezt sokan nem is szeretik, nekem OLED-re kell. Most viszont tényleg pár perc átrakni a megszokott beállításokra."
Nem kell ezt túlracionalizálni.
Nekem egy tv nem érzelmi kérdés, de pl egy autó már az.Szerintem az oledek között nincs akkora különbség, hogy itt ezen sokat rugózni lehessen.
Méretben vannak diffik, design-ban is. Részemről nem választanám azt, ami könnyen beállítható a másikkal szemben. (főleg, hogy a garancia könyebben érvényesíthető LG esetében)
De mindenkinek más fontos... nekem pl a design, anyaghasználat (is) számít.pl. a következő autóm Alfa lesz, akárki akármit mond. Ez van.
nem szoktam ott se hallgatni senkire, főleg nem a sok németautóbuzira. -
daneel_hu
addikt
válasz
#72042496 #56031 üzenetére
"Nem tudom, nekem is elég könnyen ment. Azért először utánanéztem és kellett pár nap, mire otthonosan mozogtam a menüben, csak az interpolációt fedeztem fel későn. Tudom, ezt sokan nem is szeretik, nekem OLED-re kell. Most viszont tényleg pár perc átrakni a megszokott beállításokra."
Az E8-asra is megjelent valami új FW (ja igen, az AirPlay miatt), ezért teljesen széthullottak a fényerő beállítások. Factory reset kellett.
Ha jól emlékszem 3 perc alatt állítottam be a szakértői profilt, a Technicolor HDR-hez meg úgysem kell nyúlni, jajjde...meleg1-ről át kell pattintani meleg2-re.Szerintem akinek ennyi ideje sincs egy ilyen drága műszaki eszköz beállítására, az inkább ne vegyen.
-
daneel_hu
addikt
válasz
#72042496 #56010 üzenetére
"Mindenkinek a saját döntése. Nekem 65C8-am van, egy újabb tévében jól jönnének a HDMI 2.1 funkciók (ezek gyakorlatilag csak LG-ben érhetőek el), de hiányozna a DTS passthrough.
A mostaniak közül nem cserélném semelyikre, csak valamelyik Evo panelesre majd egyszer. Illetve én egy jóval nagyobbat is szeretnék."LG 2018-as sorozata azért elég jó lett.
Az egyik legfényesebb a mai napig a 2019-esekkel együtt.
Elképzelni nem tudom viszont mit lehet szopni a képbeállításokkal.
HDR-re van kiváló profil, a szakértői profilokból pedig kb 2-3 kapcsolóval lehet igen jó profilt varázsolni.
(kb 3 perc alatt) -
atom18
senior tag
válasz
#72042496 #56010 üzenetére
A nagyobb méret számomra is játszana de amíg millió felett van az áruk addig marad méretben a 65". XSX van kötve a tv-re de számomra annyira nem fontos sem a hdmi 2.1 sem a 120Hz. Tesóm mondta, hogy megvenné a tv-t de azért nem adom el, hogy én meg +200e-ért vegyek másikat, főleg ha nem kapok érdemlegi különbséget...
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#72042496 #55914 üzenetére
LCD és OLED, az LCD-t meglehet fogni mert "vastag" a kijelzője és védve van, a 77-es OLED kijelzője, mint a papír és úgy hajlik, ha nem több ember fogja, simán kettétörik.
Egyikhez sem kell ész és erő, hiszen adott, hogy kell összeszerelni, de a kettő közt, az a szó, hogy óvatosan fogd meg a panelt, majd a tv-ét rakd a helyére, elég nagy hangsúly van az oled szempontjából.
Részletesen leírtam képekkel, mekkora szopás volt a 77-es panelcsere nálam, amihez 4 ember kellett.
-
jilian
addikt
válasz
#72042496 #55916 üzenetére
sorry
Kevertem a Gsync - el. Annak kellett a kézi szoftver az elején.
De az hogy már tudja 4K-ban?(mondjuk nincs nagyon rá szükségem
)
Én meg kicseréltem a Gaming room-ból az 55 C9-et egy 55 BX-re.
Jó gondolom ha 90%-ban játékról van szó akkor nincs is vissza lépés, a nappaliban meg akkor a C9 jobb a tv adásokhoz / film nézéshez.... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#72042496 #55890 üzenetére
Abból hsz-ből márpedig úgy lehet(ett) értelmezni, hogy azt egy egyedül is simán össze lehet rakni, függetlenül, hogy előtte miről volt szó. Mindegy...
A tv összeszerelve a talpával 36kg. A dobozában meg több, mint 50, ezek számomra nem is súlyok, ha lenne fogásuk. De nincs, ha meg panelt kell cserélni, akkor 4 ember kell hozzá. -
Partz
senior tag
válasz
#72042496 #55584 üzenetére
Ennek lehetséges dizájn okai vannak, G széria falra szerelhető alapvetően. Lehet ez már túl súlyos lenne hozzá, esetleg hülyén nézne ki, mert változtatni kéne a konstrukción a méret miatt.
Igen, a Panasonic idén is 65"-ig gondolkodik oled-ben, náluk valószínű gazdasági okok állnak a háttérben.Az is furcsa, hogy a jóval drágább 8K oled panelek továbbra is a régi struktúrával készülnek. Van még itt válaszra váró kérdés.
-
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #54578 üzenetére
A 2017-19 modelleken nincs gond az ABL-ekkel, ha kikapcsolsz minden releváns dolgot a szervizmenüben (static és "news channel" dimming, stb). Ezek néha még filmekkel is össze tudnak akadni és ~120 cd/m^2 alatt maradsz SDR-ban (nem teljesen egyforma az évjáratok közt, de sötétített szobába mindenképp elég mindegyiken, amit enged).
HDR-ben már agresszívebb az ABL akkor is, ha csak SDR tartomány van a jelben (pl. az átkonvertált Windows asztal behúzva ~100 cd/m^2 fehérre). De ki akar HDR desktop-ot...? (Jó, kivéve, ha HDR képeket szeretnél nézegetni/szerkeszteni, és nincs fullscreen opció, mint filmlejátszóknál és játékoknál.)
A 2020-asokon nem néztem, hogy hol van ez a határ. -
KTTech
veterán
válasz
#72042496 #54578 üzenetére
Nem a maximális fényerő a kérdés, hanem a stabilitása. Egy monitornál semmilyen ABL nem lehet benne, egyébként monitorként helyből használhatatlan, bármilyen komolyabb dologra (ahol fontos a fix fényerő, képernyő tartalomtól függetlenül pl. fényképszerkesztés). Az is kérdés, hogy milyen lesz a near-black handling, mert ez esetben szintén létfontosságú, semmilyen sávosodás, blokkosodás nem lehet.
Persze játékra jó, de nem hiszem, hogy sokan fognak 300+E - ért 31.5"-os OLED monitort venni
-
Haart
addikt
-
birorichard
őstag
válasz
#72042496 #53870 üzenetére
Ja, csak en mar kevertem a szezont a ...mal, hogy o 4k 120-on akar vrr-rel jatszani.
Amugy a gtx10-es szeria nem tudja a hdmi csatlakozo savszelig (felbontas, kepfrissites) a freesync-et? En meg nem probaltam, de olvastam sok helyen, hogy igy hasznaljak kb egy evvel ezelotti driver frissites ota. -
-
xerobyte
aktív tag
válasz
#72042496 #53820 üzenetére
Én (is) írtam ezt itt, illetve Vincent mondta a videójában eredetileg.
Ha akarná az LG, akkor hozhatná a 83C1-et az idei 77CX árban. Aztán tudjuk milyen az LG
Ha tippelnem kellene EU-s nyitó árak:
77C1 = 5000EUR; 83C1 = 7000EUR
Ha álmodozok és bilibe lógatom:
77C1 = 4000EUR; 83C1 = 5000EUR -
daneel_hu
addikt
válasz
#72042496 #44899 üzenetére
"Első körben 590 ezer forint a 48CX."
Szerintem első körben sokan monitornak akarják majd, vagy szimplán csak konzolhoz játékra.
Egyszer rákötöttem a 65 colos tévét pl Doom-hoz, menekültem vissza a 24 colra.
De ez nyilván megszokás kérdése.300e alá ez sem fog túl gyakran bemenni. (szerintem)
Tehát aki ettől várja a 150e forintos oledet, az csalódni fog. -
válasz
#72042496 #39037 üzenetére
Köszi, ezzel sokat segítettél! Még keresek pár megerősítést ez ügyben, de ha ez így van, akkor érdemes lehet elgondolkodnom egy C9-es vagy még inkább E9-es LG beszerzésén. Nyár végéig biztos, h esni fog még az áruk, szval idén valószínűleg ezek lesznek a legjobb ár-érték arányban.
Bár most utánaolvastam a tízes sorozatnak, nagyon úgy tűnik, h érdemes megvárni a piacra kerülésüket. Azt lehet már tudni, h mikortól lesznek elérhetőek ezek a modellek? -
válasz
#72042496 #39026 üzenetére
Köszi a gyors választ! Igen, az idén megjelenő konzolokra gondoltam! Csak azért nézegetem a jelenlegi OLED generációt, mert ár-érték arányban talán jobban járnék ezzel, mintha ősszel megvennék egy frissen bemutatott tévét "teli áron". Így be tudom állítani az árfigyelőket és lecsaphatok egy jó akcióra - ha lesz ilyen. Ebben a kategóriában szerintem akár 2-300k-t is megspórolhatok így - de ebben sajnos nem vagyok biztos. Soha nem vettem még day-1 tévét, szval nem tudom, h milyen gyors áresésre számíthatok?! Az új konzolok elvileg novemberben érkeznek, így talán várhatok a TV vásárlással pár hónapot az új széria bemutatása után.
Szerk.: Nem a HDR 1000 címkére gondoltam!
Hanem konkrétan arra, h 1000 nit alatt nincs "értelmes" HDR. De ezek szerint ez az OLED tévékre nem igaz?!
-
renatto
őstag
válasz
#72042496 #38526 üzenetére
Nekem a Yamahán sehogy nem jelenik meg DTS-X vagy TrueHD. Vagy PCM lesz vagy DTS/DD+ Atmos (a PCM másképp is szól). Tehát vagy dekódolja vagy csak ezt olvassa ki, szóval nekem ez továbbra sem tűnik 100asnak. Lehet a lejátszóval/AVR-el nem képes kijönni. Nem is használom ezt, de most ránéztem megint...
-
Fisha
őstag
válasz
#72042496 #38530 üzenetére
Köszi a kifejtést. Mindig kiderül, hogy minden, elsőre értelmetlennek tűnő konfignak van értelme.
Engem eleve nyugtalanítana, hogy mit variál esetleg az erősítő a képpel, így látom ennek a létjogosultságát. Nagyon várom, hogy kijöjjön az eARC frissítés LG-re, hogy lehessen új erősítőt nézegetni. Engem legjobban a belső lejátszó -> eARC hang boldogítani, minden körülményt és saját preferenciát mérlegelve.
-
Fisha
őstag
válasz
#72042496 #38526 üzenetére
Mármint külső forrásból is csak akkor van, ha átfűzöm azt az erősítőn, nem?
Úgy persze, hogy van, ahhoz TV se kell.Vagy lenne úgy is, hogy a TV egyik HDMI-jén bejön a jel és az eARC-on kimegy? Nem mintha sok értelmét látnám ennek a felállásnak, de teoretikusan érdekes.
EDIT: Közben agyaltam és mégis csak lehet értelme ennek a setupnak, ha esetleg az erősítő tud eARC-ot, de 4k/HDR pass-t nem.
-
daneel_hu
addikt
válasz
#72042496 #33515 üzenetére
"Fali karra is lehet tenni, és úgy kihúzható marad a tévé, ha a kábelezéshez akar nyúlni az ember. Amúgy meg betolható a fal síkjába. Csak ennyire egy konkrét tévéhez építkezni szerintem necces.
"
Nem tűnik ennyire macerásnak. Nálunk gipszkarton van, miért lenne olyan nagy macera 30-40 cm-en bemarni a falat, betenni a kábelt, majd lefedni és lefesteni?
Ehhez képest felfúrsz a mennyezetre egy nagyobb lámpát akkor fúrnod kell 4-5 lyukat minimum. -
krx21
nagyúr
válasz
#72042496 #29933 üzenetére
Nem is értem miért.
Amikor a plazma volt, akkor csak a fekete számított... Projektor esetén már nem is annyira, csak legyen nagy.
Képminőség szempotjából az OLED közelébe sem ér egyik se...
Szerintem teljesen jó a 24p is. Nincs itt már semmi baj... Érdekes, de a projektoroknál sincs kritizálta a sok esetben vacak 24p... Ja mert az “mozis” -
-
gu007
aktív tag
válasz
#72042496 #28457 üzenetére
Pár óra olvasás után azt szűrtem le, hogy erősítő oldalon az idei Marantz/Denon szériák jók lehetnek eARC szempontból (pl: Marantz NR1710). Viszont a tv C9 nem támogatja a veszteségmentes hangsávokat belső lejátszóról és a dlna sincs felkészítve rá. Külső lejátszóról érkező hd hangokat átengedi az erősítőre de én ezt akartam elkerülni és a tv saját lejátszóját használni. Vásárlás előtt megvárom ennek fejleményét.
-
-
Fec9
csendes tag
válasz
#72042496 #28316 üzenetére
A ház kész van már, igazából meg tudnánk még oldani, de egy nagy tévé mindenképpen jó lenne.
Viszont méretben pedig jobb lenne egy motoros vászon, egy 4K-s projektorral, de az a jövő zenéje.
Legutóbb néztem egy ilyen rendszert, de nem ájultam el tőle.
Mondjuk valószínű nem egy csúcs volt a vetítő, pedig 4K-s volt az is.
De a fekete nem fekete, és a kép élessége, kontúrja sem kápráztatott el. -
-
válasz
#72042496 #28260 üzenetére
Biztosan benne van az is, hogy valaki olyanon problémázik, amin nem kellene, mindenkinek más az ingerküszöbe. Van aki mindenbe beleköt, semmi sem jó neki. Én azt is fenntartom, hogy végülis itt az LG-s problémázók felénél végülis nincs is gond, csak túl sok tesztábrát nézegetnek. 😁
Én legutóbb nagyon rosszul jártam az LG-vel ahogy fentebb írtam, többek közt ezért sem akartam LG-t. -
válasz
#72042496 #27958 üzenetére
Végre egy hivatalos statisztika...
Köszönöm. De elképzelhető, hogy van ország, ahol nem az LG ad el több oledet. Pl Japán esetében elég nagy pénzt tennék erre.😃 Ráadásul ott valószínüleg tényleg a néptv típus az oled.
Amúgy nem kötözködésképpen, de a forrás: Source:Business Korea
😁 Isten ments, hogy arra gondoljak, hogy Koreában maguk felé húznak.
-
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #27927 üzenetére
MPC+madVR biztos. Mindig annak a kijelzőnek az EDID-jével dolgozik, ahol az ablak aktív (ebből látja a támogatott képmódokat, mint felbontás, frissítés, bitmélység, SDR/HDR), azt váltja át (az még külön konfigurálható, hogy mikor mit próbáljon aktiválni a lehetőségek közül és mit hanyagoljon).
-
-
válasz
#72042496 #27596 üzenetére
Ezt ismerem, már néztem, semmit sem láttam az egyenletes szürkén kívül. De mivel semmiből sem áll, megnézem mégegyszer. Az 55 coloson fogom tudni megnézni.
Amúgy köszi, hogy mondod, hogy ne nézzem, végre egy normális ember (már elnézést a többiektől, senkit sem akarok megbántani), aki normális tanácsot ad anélkül, hogy globálisan állítana bármit is, amit valójában nem tudhat. -
-
Joshi
titán
-
renatto
őstag
válasz
#72042496 #27499 üzenetére
Csak HDMI 2.1-en engedi az LG-n, de HDMI 2.1 forrás még nincs, így nem tudják tesztelni. A Samsung ugye nem tud HDMI2.1-et így az általad vázolt módon működik is HDMI 2.0. Nem tudom, hogy az LG okkal vagy véletlenül nem tudja az utóbbit, de kinézem, hogy miután az övék tudja a teljes HDMI 2.1-et így nem is foglakoznak a HDMI 2.0-ás megoldással. A Samsungnak viszont nem volt más választása. Bár megjegyezném, egyesek az írták tudhatják a Samuk is a 2.1-et, csak a hivatalos "papírozás" csúszik, de mivel ugye nincs eszköz, ezt sem tudják tesztelni...
-
janos666
nagyúr
válasz
#72042496 #27505 üzenetére
Már a C7-en is ment az 1440p60 (HDR10 is), csak az 1440p120 az újdonság.
Játékban nekem is szebbnek/gazdagabbnak tűnik az 1440p, mint az 1080p, de Windows asztalon szebbek/olvashatóbbak a betűk 1080p-ből. Ebben gondolom inkább az aliasing-nak van szerepe (kevesebb és jobban elmaszatolódik játéban az aliasing, ha nagyobb a felbontás. akkor is ha nem kijelző-natív és nem is egész szám arányú, olyasmi ez is mint az SSAA 1080p-re, csak extra blur-el).2160p-ben tényleg nem annyira rossz a 4:2:0 játékra. DolbyVision módban gyakorlatilag csak ez lehetséges most (fixen YCC 4:2:0 van bepakolva RGB-be). Nem szeretem, látszik hogy furák a színes élek (akár falevelek, sziklák peremei elütő színű háttéren, stb) de nem folyik ki tőle a szemem. Ez összességben még mindig jobb, mint az 1080p 4:4:4 (de főleg 1080p 4:2:2 és már azzal is elvoltunk régen FHD korszakban). Sőt, aki bekapcsolva hagy mindenféle blur filtert és hasonló maszatoló effektet (ami konzolon általában nem opció), annak valószínűleg többnyire édes mindegy (a 4:2:2 biztos, de a 4:2:0 sem hasal el annyira úgy).
Persze apró szöveget olvasni, főleg ha színes a betű és/vagy a háttér, akkor a 4:2:2 is kaka, a 4:2:0 pedig borzalom. Ez nyilván előjöhet akár játékban is néha, de általában ~12 pontostól nagyobb betűket szoktak használni HUD-okon.
Ha működne a 2160p120 4:2:0 a C8-on, biztos kísérletezgettem volna vele és talán azt használnám néhány játékhoz. De e tekintetben abban sem vagyok biztos, hogy minden VGA HDMI 2.0 portja tudja ezt, vagy hogy minden DP 1.4 -> HDMI 2.x átalakítóval működik (mindkét VGA gyártó driver-ével).
De általános PC használatra nyilván erős pozitívum a 4:4:4 / RGB még a 4:2:2 felett is. Jó enne ha el tudnánk felejteni a subsampling-et.
-
Locutus
veterán
válasz
#72042496 #27499 üzenetére
De PC-ről hajtva senkit se érdekel a 4:2:0. Annyi erővel kvarcjátékról 720p/30fps-el is lehet bohóckodni
Meg mondjuk az 1440p se tudom hogy jelenik meg egy 4K kijelzőn. Egyáltalán élesebb, jobb lenne mint az FHD? Ami legalább kerek pixelszámra osztható le. Meg mit kell ezen támogatnia a C9-nek? A 8-as széria is tudja az 1440p-t, nem? Vagy 120Hz-et nem enged hozzá?
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
#72042496 #27276 üzenetére
Igen, innen van a link.
"A részletekről érdeklődjön áruházainkban szaktanácsadóinknál, vagy olvass el a 2018. szeptember 1-től érvényes Biztosítási feltételeket!"
Próbáltam a boltot hívni (egészen pontosan 9x), de nem sikerül utolérni őket.
Így majd bemegyek, de még nem döntöttem el, hogy megéri-e ez a gari/biztosítás.daneel_hu:
Pedig amit küldtem, annak az elején szerepel a GARANCIA PLUSZ GOLD felirat is.
Aztán inkább ne legyen igazam.Elég jelentős avulást írnak. 30 naponta 1%, ami az 5. év végére 60%os avulás, 3,5 év után pedig 42.5%. Még ugye ebből lejön a biztosításra költött pénz is.
Ilyeneket szeretnék majd kérdezni tőlük, hogy pl ha rendes garanciaidőn belül az LG cseréli a tv-t, akkor az extra biztosítás átszáll-e az új készülékre is, vagy buktam. Esetleg beégésre érvényes-e (a leírásban csak a pixel hibára térnek ki).
-
bigmasterg
addikt
válasz
#72042496 #27261 üzenetére
Erre gondolsz?
innen
"IX. Önrészesedés
A biztosított vagyontárgyak garancia időn túli garanciális jellegű meghibásodása esetén a Biztosító önrészesedést nem
alkalmaz, szolgáltatását önrész levonása nélkül teljesíti. "Illetve utána írják, hogy kiterjesztett garancia esetén vagy a javítást állják, vagy ha ez nem lehetséges, akkor avultatott értéket térítenek vissza.
Ha jól értem, akkor javítják a készüléket egészen 5 éves koráig. Ami egy olednél nem mindegy.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
#72042496 #27251 üzenetére
Belső lejátszón sajnos nem tudom, egy 32gigás pendrive-om van csak, de a sample-t kipróbáltam egész más a képi világ. Aztán kipróbáltam ezt a plex nevű csodát, ott tökéletes a képminőség, de sajnos sűrűn pufferel, pedig 5ghz-es a wifi stickem is meg a tv is 5ghz-en volt...
HDMI-n keresztül való rákötéssel meg tényleg nem tudom mi van, de köszönőviszonyban nincs a képminőség ahhoz, ahogy plex-en keresztül kinézett.
-
tomi5244
őstag
válasz
#72042496 #26929 üzenetére
Igen, kb 1-1,5 év mire költözni tudnék egy nagyobb helyiségbe. De addig nem várnék a TV vásárlással. Azért vennék most "nagyot" hogy az oda is jó legyen. Bár ott se nézném túl messziről
TV idővel nyilván kicsi lenne, mint mindig, de azért 2-3 évente nem cserélnék. 5+ évre tervezek.
Most 27" elött ülök az 80-90cm ről kényelmes. Ha ezt átszámolom 65"-ra az 220-ra jön ki. Tehát arányaiban kb ott lénnék mint most, csak az élmény lenne más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Filmvilág
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honda topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EA Sports WRC '23
- Gumi és felni topik
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged