Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Tudom, külső srt-ről van szó.
blakey: ez a belső appos dolog új infó, köszi.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
belan
addikt
Szerintem én is hónapokig így használtam fel sem tűnt csak egy játéknál több fényerőtt kellet rá adni és úgy vettem észre ezeket a dolgokat! Neked is meg oldotta akkor a problémát?
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
belan
addikt
Igen mióta ilyen neked? Nálam látod kijelző új, alaplap új, és hiba mindig jelentkezik! Ha a beállítások alacsonyak akkor csak közelről lehet észre venni vagy hogy kávája kicsit vastagabb mert ha fényerő alacsony vagy oled fény akkor nem látszik annyira csak akkor ha fehér a csík de az meg nem mindig olyan! Nekem bal oldalt van de még felül is, alul ritkán van a csík! Gtaati köszi! Már bánom el adtam b7
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
athomi
veterán
Ha hátrébb ülsz akkor is látszik? Vagy ha elkezdesz valamelyik oldalra mozogni, akkor az egyik oldalon eltűnik, míg a másik oldalon nő a kék árnyalat területe? Ha igen, akkor színtorzulás. Nálam is jelentkezik fehérnél enyhén, sárgánál meg durván, de az zöldbe megy át.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
Azért az eARC-al jobban jártál volna. Relatíve már most is HD hanggal vannak a sorozatok, hisz mind veszteséges Atmos. És ennek is az adatforgalom csökkentés az oka (nem mind1, hogy 500 vagy 5000), így ahogy nő a sávszél úgy fog nőni ennek is a minősége. Pláne, hogy már tavaly bejelentette több streaming szolgáltató, hogy Dolby Atmos fejlesztéseken dolgozik.
Mondjuk ezekhez már egy komolyabb HM is kell...KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Fisha
őstag
Igen, sok helyen átmegy. Ahogy próbáltam feljebb megfogalmazni, csak talán nem lett egyértelmű: ez erősítő kérdéskör, nem pedig TV (legalábbis a mi esetünkben).
Viszont sajnos az nem igaz, hogy ha az erősítő tudja a DD+-t és van rajta ARC, akkor tutira tudja a DD+-t ARCON keresztül. Nálam pont ez a felállás. Mediaplayerről megszólal a DD+, ki is írja az erősítő, hogy ez a formátum, de ARCon keresztül csak kerreg. Denon közepesen régi modell.[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
Annak át is kell mennie ARC-on, ha mindkét végén ismerik a DD+t . Sőt, ha Dolby TrueHD Atmost küldök át a tévén abból is DD+ lesz az erősítőnél...hiába az eARC.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
janos666
nagyúr
A BD lemezeken többnyire képként van meg a felirat. Egy ügyes lejátszó esetleg tudja manipulálni képként (tehát nem betűtípust állítasz, hanem egy filtert húzol a feliratsáv képre, vagy épp eltolod, mint egy overlay-t), de az szerintem ritka.
De ja, HDR-hez max 100 nit-re kéne hagyni a feliratot. Főleg, hogy eleve nem visszafelé kompatibilis az SDR-al a HDR anyag, így azt sem lehet mondani, hogy akkor a régi TV-ken lenne nehezen olvasható.
Én az apró áttetszőt szeretem. Gyorsabb elolvasni, ha szemmozgatás nélkül egyszerre látod az egészet. Bár én csak néha pillantok rá, ha nem értek valamit, amúgy hallgatom.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
renatto
őstag
Ez "csak" PCM-et érinti. Mondjuk ennek is leginkább játéknál van jelentősége >> 120Hz, VRR, mert amúgy nem sok értelme van direktbe a TV-re kötni ezeket és nem az erősítőbe. És így az eARC-nak sincs sok értelme.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
powerup2
addikt
Mennie kéne de nem megy pedig a kábel amivel össze van kötve a tv az erősítővel az tudja a 4k hdr-t is szóval nem lehet ez sem gond. Tanácstalan vagyok sőt a 2 profil is ugyan ugy van beállitva az erősítőn.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
Milyen tv-d van ? állitottam én mindent már de maradt minden úgy ahogy irtam
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
hangnál nálam automatikus volt beállitva most átállitottam DD+ra de az erősítőn továbbra is csak az van irva hogy Dolby D 3/2.
-
törölt tag
Itt az AVS-ről a C9 eARC thread. A DTS:X-re keresve nem kaptam találatot, de azért érdemes lehet megnézned, sőt, rákérdezned, mert ott első kézből tudnak válaszolni.
Más hasznos infó is kiderülhet belőle, pl. hogy melyik erősítőkkel problémás a C9 + eARC.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
Nem 100%, hogy a 2019-es C9 nem tudja kiadni, de mint mondtam magával az MKV-val van a gond. Én anno vettem egy 30k-s HimediaQ30 lejátszót és azóta is azt használom, minden hiba nélkül, tökéletesen visz mindent (Atmos/DTS:X/4k/HDR).
-
renatto
őstag
Az Atmos hangot eddig is ki tudta küldeni (sima ARC-on is), amennyiben Dolby Digital Plus-ba volt, viszont a Dolby TrueHD-t nem tudja kiolvasni magából az MKV konténerből és ez sajnos ha jól tudom nem változott.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest