- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Netfone
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz
torma1981 #86929 üzenetére
Ööö... Valami alternatív valóságban szerezted ebbéli tapasztalataidat szerintem. Három Sony OLED van a közvetlen családban, mind kezdettől fogva hibátlan. Sosem vennék sem LG, sem Samsung műszaki cikket. Ahogyan Danone tejterméket se (úgy nyírták ki annak idején a magyar tejipart, mint a kínai-koreai csapatok a nagy múltú japó műszaki cikk gyártókat.) Ha egyszer nem lesz más tv gyártó, akkor inkább nem lesz otthon tv. Tévét eleve nem nézünk már évek óta, az egyéb néznivaló is egyre szarabb, szóval akkor többet társasozunk, kirándulunk, stb.
-
komi77
senior tag
válasz
torma1981 #86921 üzenetére
Régóta figyelem ezt a topicot. Nagyon szeretnék (főleg mozizásra, játékra) egy oled tv-t. Lg-ben gondolkodtam (esetleg Samu). Az utóbbi időben annyi negatív komment van, hogy kezd elmenni a kedvem az egésztől. Lg-k sok esetben nyavalyások, viszont jó a szervíz. Samuk talán kevésbé ekkora hiba százalékkal de több kompromisszummal és gyengébb szervízzel. Többi márka annyira nem győzött meg. Fel van adva a lecke. Amolyan lutri az egész ahogy lejön.
-
so_ha
senior tag
-
wallace 234
őstag
válasz
torma1981 #84414 üzenetére
Családba van TCL X815 tv bő 3 éve működik hibátlanul! 5 év garancia van rá! Sajnos más márkáknál is vannak érdekes dolgok szerviz téren. Az biztos, hogy az LG nagyon korrekt ha probléma van. És nem csak tv ügybe! Tcl szerviz nem sok van az országban! Ha jól emlékszem egy darab van. Székesfehérváron.
-
Lackooo84
nagyúr
-
bigdigit
addikt
-
-
ribarszki
őstag
válasz
torma1981 #77451 üzenetére
Nagyon egyszerűen. Engedte a kupon halmozást. Telefonbászámításért is kaptál valami 50k-t, de telefont nem kellett beküldened, csak megadni egy imei számot.
A S22 170k-érr ment, de volt egy saját privát kuponom, szóval valóban, aki olvasta a fórumit, 170k-ért vehette meg.
Nézz be a best buy fórumba. De itt ne offoljunk tovább. Ha már itt tartunk, a Fold 3 250k-ért inkább vicces -
Pro Koryak
addikt
válasz
torma1981 #72198 üzenetére
Attól még az LG G2 800e-be kerül, szóval az LG-t jobban szidjad az árképzése miatt, mivel ugyan azt adja jóval drágábban!
"Világszínvonalú garancia háttérrel" - Itthon ennyire elnézőek, külföldön nem cserélnek 1 pixel miatt kijelzőt.
Panasonicot vettem 3éve. De igazad van, csakis az LG.Samu qd-oledet sem vennék még, nem az ára miatt, de ki tudja milyen valójában ill. hosszútávon. Oledet is 4-5 évig nézegettem mire be mertem vállalni.
-
gertitorpe
tag
válasz
torma1981 #72062 üzenetére
Drágának drága, de ha már sok pénzt költök akkor szívesebben választom a kevésbé kompromisszumos megoldást és a QD-Oled több szempontból jobbnak tűnik az eddig kiszállított példányok alapján. Homogén panel, fényesebb, több szín.
Várhatnék, hogy olcsóbb legyen, de mint írtam meguntam a soha véget nem érő várakozást a tökéletes és olcsó TV-re
Vennék én nagyobbat, de idén 65" a legnagyobb ebből a technológiából.
55-ös TV-ről jövök, így már a 65" is nagy előrelépés. Ha hiányzik a nagyobb méret, akkor jövőre majd eladom a 65-öst és veszek egy nagyobb QD-OledetDolby Vision: igen ez, hiányzik de a sokat tudók az AVS forumon azt írják hogy sem a Sony sem az LG Dolby Vision implementációja nem túl jó és egy jól kalibrált sima HDR előbbre van. Megnéztem volna, hogy milyen a DV, de így hogy még sose láttam legalább nem fog hiányozni
-
so_ha
senior tag
válasz
torma1981 #64640 üzenetére
"Alza, Mall külföldről szerzik pl be."
Az Alza is hivatalos LG partner. A weboldalról a Vodafone maradt csak le. -
alaves
addikt
válasz
torma1981 #62678 üzenetére
Sajnos a költségtakarékosság miatt nincsenek felkészítve a TV-k ilyen fizikai behatásokra. Nálunk egyszer a kislányom óriási hiszti közepette mérgében nekivágta a távirányítót a régi HD ready-s Panasonic plazmához, amely pont a sarkával csapódott a kijelzőbe. Gyakorlatilag csak akkor volt látható a nyoma, ha kikapcsolt állapotban úgy esett rá a fény. Bekacsolva nem is látszott.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
torma1981 #62623 üzenetére
Tudom, már nem lesz kapható a tv . Ha rámész a tv készülékekre ,ott kiválasztod hogy a a philipset mutassa csak, már meg se jelenik a 806
már érthető miért volt ilyen nagyszerű áron , furcsa is volt
minden esetre én nem bánkódom,
holnap után szállítják ki,már nagyon várom
azért nagyot versenyzett a QN95A-val remélem jól döntöttem hosszú távon .
-
no!smak3r
kezdő
válasz
torma1981 #62240 üzenetére
Ezt az "LG-t kell venni garancia miatt" dolgot továbbra sem értem, bár elhiszem, hogy ott szükség lesz rá, saját példámból kiindulva 4 TV-ből 4 volt kula, a szervizes srác már gps nélkül odatalált hozzánk.
Azt is leírtam, hogy régebben kompletten kicserélték a Sony TV-met, pedig még csak OLED-sem volt, hanem egy alsó kategóriás XG80.
Nem szarakodtak helyszínen javítással, nem akadékoskodtak, cserélték.Aztán az LG próbálkozások után úgy voltam vele, hogy legyen ismét egy Sony, így kipróbáltam egy A8-at ami egyből jó lett és semmi baja a panelnek. Egyáltalán nem vagyok bérenc, csak nem kellene félretájékoztatni másokat, hogy más márkáknál elzavarják az embert, ha esetleg garis probléma van. Szabályok ugyanúgy vonatkoznak az összes gyártóra és ezt be kell tartaniuk, nem hajthatnak el, ha a vak is látja hogy rossz panel került a TV-be.
No offense, de közben pedig azt is látni, hogy számottevően több a hulladék amit az LG kigurít a gyáraiból.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
torma1981 #58920 üzenetére
Még jó, hogy van olyan ember a topikban, akinek nincs gond vele.
De mennyi van, aki szopott vele, képekkel illusztrálva, köztük én is. Csak itt a topikban k...va sok, akkor nem beszélve sztráda szerte miket olvasni, elég csak a reddit-re menni.
Sokan észre sem veszik azokat a hibákat, vagy letojják.
Felhívtam a panasonic-ot, hogy megy náluk a garancia. Kijön házhoz a szerelő a panasonic-tól, nem alvállalkozó és ha a hiba valós, azonnal cserélik a panelt. Erről ennyit. -
tamassneff
kezdő
válasz
torma1981 #58920 üzenetére
Örülök neki, hogy jó lett a CX-ed, nem mindenki jár így, vagy van aki kritikusabb a képminőségre. Én az LCD-LED duót átugrottam vállalhatatlan sztem a minőségük, plazma párti vagyok vártam az oled-re egy ideje. Hát elsőre nem lett túl jó (CX) de mégyegyszer aki LCD-LED-en nőtt fel észre se veszi amit nekem elfogadhatatlan. Ja és a szervizről, én inkább abban bízom, hogy nem lesz rá szükségem és elsőre kapok normális terméket.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
torma1981 #58185 üzenetére
Akkor ez már nem probléma, ha senkinek sem volt gondja vele.
flatpanelshd-nél az LG CX a legjobb ár/értékű Oled TV. Panasonic HZ1000, GZ2000 között van, amik jóval drágábbak nála. Panánál jelzik, hogy OS not receiving updates, remélhetőleg azért az alkalmazások, Netflix, Youtube jópár évig frissítve lesznek.
Egyébként szerintetek melyik a legjobb/hitelesebb tesztoldal? Rtings is jónak tűnik, de ott nincs Panasonic, Philips. Mondjuk ott is az LG CX a legjobban ajánlott. -
petoth
csendes tag
-
-
esox
senior tag
válasz
torma1981 #52030 üzenetére
A tévéd egyébként még garanciális volt?
Nálunk a WebOS (factory reset) halt bele az újraindírtásba, azóta csak pörögnek a kis szines pöttyök. 55B7V
Sajnos fél évvel túl vagyok a gari idő végétől, de nem érzem, hogy ez az én hibám lenne. Szerivezes úr azt mondta megpróbál utánakérdezni, de 5-6eze Ft-ot áll max az LG ebből. -
Crus
őstag
válasz
torma1981 #52714 üzenetére
Nem lesz túl nagy 65" PC monitornak? :-)
Nálam kb. 2.5-2.7m a táv a szemem és a tv között és ez a határ. Felette nem jó, nem tetszik (PC monitorként). Viszont 50"-al még teljesen jól elvoltam, nyilván az 55" az op.
Az árak? Hááát most vannak BF napok, szerintem ez nem mostanában lesz olcsóbb már ennél. Az a helyzet, hogy lassan jönnek a 2021-es modellek. Ami raktáron lesz azt kiszórják, de nem kénytelenek bagóért kiszórni, mert ezek mindig remek tv-k. Ergo most vársz a bizonytalan mínusz 20-40 ezerre? Szerintem legyél fékezett habzású
-
Crus
őstag
-
Crus
őstag
válasz
torma1981 #52692 üzenetére
Nyilván látszik, de ha 90% sötétben használod, akkor bőségesen elég oda a BX is, ami abszolút nem egy szar tv. Nekem 50.000 Ft difit bőven megért a különbség, mert bár árnyékosabb helyen használom, de nyáron azért elég világos tud lenni még itt is.
A jobb proc konzolos felskálázásnál, meg alacsonyabb felbontású tartalmaknál nem elhanyagolható. Tegnap néztem rajta (újra) egy idei film 1080p verzióját és egészen elképesztő volt a különbség a QLED és az OLED között, pedig a QLED felskálázása se volt rossz, de amit én tegnap itt láttam az OMG!
Ezt gondolom láttad már: [link]
(Egyébként 50k az nem tudom mennyire számít nálad soknak, nálam ennél az összegnél már nem oszt, nem szoroz.)
-
Crus
őstag
válasz
torma1981 #52682 üzenetére
Ennek alapján könnyen eldöntheted:
- Nagyobb fényerő. HDR-nél a csúcson: 454 cd/m² vs 685 cd/m²; SDR-nél a csúcson: 321 cd/m² vs. 285 cd/m²
- Jobb proci. α7 Gen 3 vs. α9 Gen3
- Jobb hangzás. Clear Voice III vs. Clear Voice IV
- Talp. Könnyebben fellökhető műanyag vs. nehezen fellökhető fém.Nálam is rengeteget megy PC monitorként, de vannak rákötve konzolok is és ott már pl. egy Switch-nél nagyon nem mindegy nekem a felskálázás. PC-n és PS4 Pro-n meg a HDR fényerő nem mindegy. Itt egy tv szekrény tetején trónol, ami azért nem a világ legstabilabb dolga, nagyon jó, hogy ilyen masszív a talp.
A hangzás is fontos, bár a hangrendszerem gyakori használata miatt, ezt megoldja az erősítőm. -
sakal83
addikt
válasz
torma1981 #52606 üzenetére
Sehova csak lehetetlenseg veluk érdemben targyalni. A kozpontra mutogattak nalam, azokkal meg nem lehet targyalni. Meg az Lg is megprobalt segiteni de nem tudott érdemben. A csereutalvanytol szamitva 1 honapra lett tvm... Mar az lg is mondta hogy fogadjam el mert jobban jarok... Termeszetesen igy ket db c9esem volt mert masfel hetig szopattak hogy odaadjak a penzt csak nincs a kasszaban annyi es ezert vettem egyet...
Remelem nalad eccerubb lesz
-
sakal83
addikt
válasz
torma1981 #52559 üzenetére
A te nevedre szol a szamla? Sajnos velem is ezt jatszottak. 3x mentem be a pénzért mind a 3x epp most szallitottak el volt a szoveg ugy hogy ok mondtak mikor menjek. Jo nagy balhet csaotam mire 1 hetre ra kitalaltak hogy nem kaphatom vissza a penzt es postaztak egy c9et.. Az volt az egyetlen oledjuk akkor es amint lement a szamla aram ala a c9 ara abban a pillanatban mar csak tvt adtak. Vmi olyanra hivatkoztak hogy mivel szolgaltatas kereteben vett volt ezert nem jar vissza a penz. Halkan megjegyeztem hogy epp 1 evvel vagyunk tul a huseg lejarata utan... De hagytam oket a francba... Azota kerulom a telekomot... Sajnos ha szolgaltatas kereten belul volt vasarolva az nem tiszta hekyzet sajnos
Javaslom hogy kuldess veluk egy kb pariban levo oledet es felejtsd el oket örökre
-
daneel_hu
addikt
válasz
torma1981 #52559 üzenetére
"Ma elvitték a régi tv-t és adták a csere utalványt. Be mentem vele a Telekomba mindjárt. Mondtam a srácnak miba szitu. Azt sem tudta mit kezdjen vele. Gondolom nem sok ilyet látott. Eltűnt jött kicsit később vissza. Mondta, hogy nem tud vissza adni penzt, majd ajánlatot teszenek az eredeti áron ők mit tudnak adni. Mondom ilyen nincs szeretném a pénzt. Mondta ír a központnak. Úgy hogy most itt tartok. Érdekes a hozzá állás a Telekom részéről. Tudok valamire hivatkozni, hogy a pénzt szeretném kérni? Amúgy nem félek, hogy nem adják vissza, mert érdekes is lenne. Nem vagyok köteles elfogyadni amit ajánlanak."
Ha fizettél érte, akkor vissza kell adják.
Szerződés előtti állapot visszaállítása a cél, törvény szerint. Ők elvitték a tévét, te visszakapod a pénzt. -
alaves
addikt
válasz
torma1981 #52351 üzenetére
Az LG ügyf. szolgálatra írj mail-t, amelyben részletesen kifejted az álláspontodat arról, hogy nem bízol már a készülékben (előzményekkel, minden hibával). Ezen túlmenően beszélj telefonon a területi LG-s szerviz-vezetővel, hogy támogassa a kérésedet a központ felé.
-
wulfi
tag
válasz
torma1981 #52083 üzenetére
"Ha nem fejlődsz véged képletesen."
Ebben igazad van, a baj ott van, hogy ez negatív irányba fejlődés.h377: Az jó kérdés, hogy mi történik panelcsere esetén....utána fogok járni mert én is kötni fogok a tv-re, biztosítást, legalább is majd meglátom, hogy mit ígérnek és mi van a szerződésben.
-
Landon
addikt
válasz
torma1981 #51819 üzenetére
Pont ilyen 3 csík van a 3 hónapos CX-emen. Várom az LG-t hogy cserélje a panelt.
@krx21 - Erdekes amit írsz. Pontosan milyen elektronikai hibara gondolsz? Lehet hogy panel csere meg sem oldja ezt? De alaplapi elektronikai hiba miért okozna ilyen képi hibát? Én valami olyasmire tippelnek hogy ebben a 3 sávban valami probléma van a feszultseg értékekkel? De nem akarok hülyeséget írni... Még túl szabályosnak tűnik a 3 csík. Nem értem de 3 hónapja kutatom a témát de semmilyen magyarázatot nem találtam csak egy jó adag esetet 8-as szériáról a 10-sig. A fenti kolléga 7-ese az első amit látok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Spórolós topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Synology NAS
- Home server / házi szerver építése
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest