- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
http://madshi.net/madVRhdrMeasure159.zip
Ha majd pár hónap múlva esetleg kiírja hogy lejárt a build érvényessége próbáld ugyanezt a linket 160-al, 161-el stb.
-
Isual
veterán
Filmmaker módban van (HBO Max, Blu-Ray lejátszó bemenete), a médialejátszónál meg ISF Dark preset - csak az OLED fényerőt vettem le, máson nem állítottam.
Utóbbinál a Hobbit tökéletes volt, de a fenti kettő másiknál szürke volt a fekete, másik bemenet BD lejátszó, eredeti BD lemez ugyanaz a film pedig korom fekete.
HBO Max - Batman, egyértelműen sötét szürke - Ez Dobly Vision egyébként.Ez nem arra utal, hogy a TV feketeszintje gondolná meg magát.
Auto-n van egyébként a Black levelszerk.: megnéztem HBO Max-ra váltva, Dobly Vision ON, itt Cinema mód ÉS a Black level valamiért "Limited" ...
szürke, nem tudom módosítani...
Nálatok ezzel tapasztalat?
-
powerup2
addikt
De akkor még nem tesztelted a c1-et és tettél olyan kijelentést ami nem állja meg a helyét. Sok olyan ember is olvassa ezt a fórumot akik annyira nem járatosak a témába és ez félrevezeti őket!!! Nekem a jelenlegi oled tv-m az 5. oled. Meg itt a fórumon van egy két illető akik kalibrálnak ők sem irtak ilyet amit te nem is olyan rég.
-
powerup2
addikt
Kérdeztem tőled itt valamit csak nem jött rá válasz. de leirom mit irtál. Esetleg ezt kifejtenéd bővebben? van c1 oled tv-d vagy csak vaktába ment az amit irtál kérdem én 77c1 tulajként.
Thom!
C1-nek számomra bebukik a feketéje, az árnyékrészletesség igencsak gyenge, a C2 már egész korrekt. -
Tyrone89
aktív tag
Tudomásom szerint igen, DE..én azt mondom ha vásárol az ember egy új tv-t, ne tesztábrákat nézzen rajta stb, hanem csak használja és élvezze. Ha normál tartalmaknál nem látszik semmi anomália vagy idegesítő dolog akkor szerintem felesleges új panelt kérni.(Egyébként sem garantált, hogy az új jobb lesz) Persze érthető hogy hibátlant szeretne az ember, főleg ennyi pénzért, de valamennyi banding/tinting úgy is lesz véleményem szerint. A lényeg, ha normál tartalmaknál, filmeknél nem látszik akkor nem hiszem hogy idegeskedni kellene feleslegesen. Ahogy pixelhiba is előfordulhat, de az szerintem normál nézési távolságból nem tűnik fel.
65C9 oledet használok, de soha néztem rajta tesztábrákat stb, azóta is nagy megelégedéssel használom, mert zavaró dolgot nem tapasztalok rajta..legalább is olyat ami engem zavarna.
-
alaves
addikt
A C1-nél is (mint minden más OLED-nél) kalibráció nélkül a 'brightness' emelhető ~52-54-re (amíg még fekete marad pl. a szélesvásznú filmeknél az alsó- felső fekete sáv), és így már nincs 'black crush'. A fekete közeli árnyékrészletesség jól látszik pl. a C64-C111(0-0.07nit)_Gray.mp4 tesztvideón. Ha megnézed a különböző típusú OLED-eket, közülük a C1 igencsak jól teljesít, az LCD-k (QLED-ek) pedig nem is tudják megjeleníteni ennek a tartománynak a részleteit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest