- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hakydakillah
senior tag
-
PuMbA
titán
válasz
Dreamie #63289 üzenetére
De az az én hibám. Nem kell rajta izgulni meg a futárszolgálattal / boltba telefonálni, levelezni hogy ki volt a hibás az ezzel járó hercehurcával együtt
55 colnál nagyobb TV-t mondjuk sose tervezek, de az igaz, hogy egy 65 colos már autóba bajos lenne. Ott a pont azzal.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
Dreamie #63023 üzenetére
A nagy cégek ezeket a nagyobb elektronikai termékeket a HDT-nek adják át. Home Delivery Team. Nekem is ők hozták az oledet, ketten voltak, szállítása pedig állítva , ki kötözve ,ahogy kell. Itt azért tudják a dolgozok mi újság ,és mit hogy kell szállítani , nem szokványos futár akik cipősdoboz nagyságú csomagokat kezbesitenek.
-
Chaser
legenda
válasz
Dreamie #63023 üzenetére
tehát újra:
vettem már az mm-ből oledet
kibontották a futárokés fizetés előtt...és természetesnek vették
a futárnak az a dolga, amit a cége mond neki, se több se kevesebb - beüzemelésről nem beszéltem -
de nem tudom akkor kik szállítottak az mm-nek - ez már két éve volt kb -
már akkor is sérülhet a panel mikor dobozba rakják, de bármikor szállítás közben és egyáltalán nemm biztos hogy lesz külsérelmi nyom a csomagoláson -
nézz ák-s véleméyeket bármiről, mennyein kaptak sértetlen csomagolásban sérült/törött terméket bárhonnan...én biztosan nem állok be a sorba, ha nem bontanák ki át sem veszem, vihetik ahonnan hozták
egyszer vettem series s-t ami piszkos! egy helyen..gyárilag, tuti nem volt előtte bontva, a srác el sem akarta hinni alzán hogy van ilyen, de van - azt pl lesz@rtam, mert elfér, legaább egyedi :d -
én személyesen is mindig megnézem amit veszek, ne érjen otthon meglepi -
ambushka
aktív tag
válasz
Dreamie #62264 üzenetére
Neten rendeltem chaten keresztül, mert nem volt kedvem p*csölni a magentánk módosításának összeálíltásával (módosult pár előfizunk és kértem egy új sim kártyát, stb).
Kiderült, hogy az ügyintéző kisasszony valamit fordított sorrendben állított be a csomagban, ezért technikai hibára futott az egész accountunk, aminek a kivizsgálási ideje 30 nap, végül 3 hét alatt oldották meg, addig nem tudtunk leadni új rendelést.
Egy totális káosz az egész, de még vár ránk egy új próbatétel, mielőtt megkapjuk a TV-t, mivel a HDT akivel küldi a telekom EGYÁLTALÁN nem rugalmas kiszállítás tekintetében.
Feleségem nevén van az előfizunk, amit csak ő vehet át, csak a szolgáltatásaink címén, amivel nincs baj, de ha a HDT azt mondja, hogy ma 10 és 13 között hozza ki, akkor SEMMILYEN módosításra nincs lehetőség, csak és kizárólag ekkor jön a futár, amikor bizony feleségem a munkahelyén ül.
Két napunk van átvenni, ha nem vesszük át, visszaküldik.
Ma reggel éreztem egy pici együttérzést a futár hangján és azt mondta, hogy MEGPRÓBÁL holnap 4 körül felénk jönni.
-
Crus
őstag
válasz
Dreamie #52978 üzenetére
Alapvetően egyetértek, de a tartalomtól függ leginkább, hogy mennyire szedik le a tévét a falról. Nekem QLED-em volt és a HDR tartalmak, valamint az ilyen alapból is látványos természetfilmek baromi jól néztek ki rajta. Most OLED-en meg még jobban néznek ki rajta, de a korábbit se lehetett szarnak hívni.
-
Chaser
legenda
-
NYPD
aktív tag
válasz
Dreamie #52496 üzenetére
Igen, szolgáltatótól kell igényelni, beviszed nekik a boxot mindennel együtt és ha van már a kezedbe is nyomják a kártyát helyette, ugyanazt tudja mint a box, csak nincs se kábel, se plusz fogyasztó eszköz a hálózaton, se még egy távirányító amivel p*csölni kell. TV CI nyílásába kell bedugni, illetve az antenna kábelt is a TV-be, és a kártyán keresztül dekódolja az adást. UPC-nél van ilyen kártya, szerintem T-nél is illene. Esetleg, ha olyan a boxod, amire közvetlenül felveszel, akkor lehet hátrány a kártya, mert ilyenkor csak külső tárolóra tudsz felvenni a TV-ből. (Bár ha jól tévedek azt hiszem a UPC-nél már egy ideje nincs is felvevős box, inkább azt mondják vegyél merevlemezt/akrámit és vegyél fel arra)
-
Celtis
veterán
válasz
Dreamie #52499 üzenetére
Tapasztalatom szeirnt csak akkor kell a LAN-nál nagyobb sebesség, ha helyi hálózaton belül akarsz nagy bitrátájú filmet lejátszani. Online streaminghez nem szükséges.
Ha azt látod, hogy a TV-hez menő kábelen egy laptoppal ugyanúgy megvan a 600mbit, akkor végülis tehetsz oda valamilyen 5G képes wifi routert AP módban. Igen, így az utolsó 50 centi wifin menne. 150 mbit így elérhető.Talán a többiek akiknek van CX pontosabban meg tudják mondani, hogy milyen sebesség érhető el LAN-on és wifin.
-
Celtis
veterán
válasz
Dreamie #52496 üzenetére
A TV LAN portja eleve csak 100mbit/s-es, tehát az elvi mérhető maximum is olyan 90mbps lenne. Persze ehhez képest a 30 mbps is kevés, de online streaminghez még az is elég.
A hol elindul hol nem, az nem annyira sebesség, mint inkább valamilyen egyéb hálózati problémára utal. Nála PC-n működik jól az HBO?
A kábel is lehet a ludas. Próbáld meg a TV helyett egy notebookra dugni a beépíett kábelt, hogy azon milyen a sebesség. -
Crus
őstag
válasz
Dreamie #52051 üzenetére
Quakefény. Minél közelebbről nézed, annál több jut be a retinádba. Szépen megzavarja a melatonin termelődést, felületes, vagy nyugtalan lesz tőle az alvás és ha nem alszol jól onnantól minden borul.
Nem véletlenül veszem le én is 21:00 után a sárga földik az aktuális tv-n a fényerőt + mivel PC-ről nézek filmet még a W10 beépített "éjszakai fénye" is aktiválódik. És még ez is rossz ám! Úgy értem az igazi az lenne, ha kb. 20:00 után már semmi kijelző bemulás és inkább könyv.
-
Crus
őstag
válasz
Dreamie #52045 üzenetére
Szvsz az nem jó döntés. 2.4 méter? Szvsz nagyon nem lesz az úgy jó. Túl közel van. Persze mozi feeling, meg betölti a látóteret mantra, de a szemetek egészségére is kéne egy kicsit gondolni. Őszintén szólva nekem erre kb. 3 méteres távra úgy érzem, hogy sok az 55". Amikor 50" volt azt éreztem optimálisnak.
-
h377
tag
válasz
Dreamie #51999 üzenetére
Zöld gombot kell nyomogatni 5-7x a FreeSync infohoz
De ha részletesebb infót akarsz akkor Beállítások -- > Csatornák --> legelső menüpontra állj rá, de ne válaszd ki majd nyomd meg az 1-est 5x: 1 1 1 1 1
Ekkor teljesn képernyőn bejön a HDMI port infó, majd ott bal alsó sarokban HDMI-n tudsz még további részleteket aok OK-val -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Dreamie #51490 üzenetére
Ez a karbantartás dolog ez mi is pontosan? Mire jó? Homály vagyok, elnézést.
4 óra folyamatos használat után (összeadódik), kikapcsoláskor fut le, és kb 6-8 percig tart.
Ez nem azonos a manuálisan elérhető pixelfrissítéssel. Ha van kapcsolva valami a tévére, pl világító usb hdd, vagy pendrive etc, amiből látod, hogy ténylegesen kikapcsolt, akkor amikor fut a karbantartás ezek is aktívak addig, tehát világít a led, vagy forog pl az usb venti, amíg a tv ki nem kapcsol. De ezt hallani a táprelé kattanáskor is.Ez mondjuk azért is jó, mert "illik" megvárni, amíg végig csinálja.
Nálam az előző panelt is így rakta helyre a karbantartási ciklusok, mármint a vertical banding-et, vagyis 1 hétig lényegében folyton ment a tv, majd 4-5 óránként, aki éppen ráért, az kikapcsolta, majd amikor lefutott a karbantartás, rögtön bekapcsoltuk.
Most is ez megy már két napja, de mint írtam, már teljesen homogén a panel. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Dreamie #51263 üzenetére
Nem írok regényt, a tkm tele volt/van a panelcserével. Több, mint 2 órán át szenvedtünk tegnap, még ismerőst is kellett hívnom a 77-es cx kiemeléséhez, elfektetéséhez és a többi, mert a szerelők is azt mondták, hogy erre nem elegek ketten úgy hajlott ez a redva panel.
Na mindegy. Nem kell beletörődni semmibe, ha a két képet összehasonlítod. Egyébként a vertical banding 2 óra múlva döbbenetesen megjelent. Nagyon pipa voltam, azóta folyton ment a tv, 5-6 karbantartás futott le. Lényegében csak ilyen 4k [link] videókkal futott a tv, ma délutánra szinte teljesen eltűnt.Te képed, meg az enyém is ilyen volt...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Dreamie #51263 üzenetére
Ez sajnos ugyanolyan fos, mint az enyém, csak itt középen pirosas, és körbe meg zöldes.
----És olvasva téged is a "leszarom" emberek közé tartozol és pontosan ezt használja ki az LG. Egy rakás, mit rakás, rengeteg selejtet gyártó majd eladó genyó cég. Nézz meg boltban, vagy máshol egy sony-t, vagy panasonic-ot, én tegnap 5 tévén is benyomattam a gugli keresőt (media markt), egy miliméteren nem volt a kib...tt tinting!
-
Landon
addikt
válasz
Dreamie #51287 üzenetére
Napi szinten olvasom az AVS Forum CX Owner es Uniformity topic-jait. Gondolhatod, hogy ha valahol akkor ott koncentrálódik a világon fellelhető összes problémás OLED. Minden típusú probléma: grey/black uniformity, white uniformity, tinting stb. stb. Ezek mellett sok olyan panel is megfordul amelyikre rámondjak hogy "lottó nyertes". Én személy szerint még egy olyat nem láttam egyik gyártótól sem ami makulátlan. Idén a nagyobb problémák az 55"-os szegmensben az white uniformity-val vannak. Minden panelen van valamilyen fokú tinting. Aki azt mondja hogy neki 100%-os fehér a fehér az nem látja.
És ez így van jól! Fel nem foghatom hogy aki elégedett azzal amit lát miért keresi tovább a hibát és kér meg másokat hogy találjanak helyette - rengeteg ilyen van a neten.
Mindenki más toleranciával rendelkezik. Érdemes a saját toleranciához mérni a dolgokat mert úgyis találunk olyan éles szemű illetőt aki azonnal kiszúr képről 1 halott sub-pixelt.Ezt azért írom mert a tinting talán még a legkissebb probléma ha nem nagyobb fokú "szivárvány hányásról" beszélünk.
Ha a grey uniformity jó és a fehérrel sincs komolyabb probléma (nincsenek horizontális csíkok vagy DSE vagy HDR cross hatch pattern) akkor kisebb tinting miatt nehogy egy percig is aggódj.
Contentben úgy sem fog materialisan latszodni. Ami nálad jelen van az kb. az átlag norma.
-
khg
újonc
válasz
Dreamie #50869 üzenetére
Nem volt túlpapirozva, szerintem bárki átvehette volna. Nem tudom felviszik-e, nálam nem kellett, de nehéz és nagy - kétemberes. Minden OK volt, elégedett vagyok egyelőre nincs para. új Belkin HDMI 2.1 kábellel raktam össze, de bizonytalan volt a működés (AVR, STB, több HDMI forrás...) volt mindegy a bekapcs sorrend, vagy valamelyik HDMI hisztis. kicseréltem 2.0 de minőségibbre, lépésrél lépésre megnéztem a HDMI controlt és jó lett. Most stabilan megy, ráfogtam a Belkinre - pedig az se volt olcsó. Ja össze és falra rakás is kétemberes, érdemes megnézni unboxing videokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest