- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
válasz
#72042496 #60051 üzenetére
Meg lehet nézni a dugóban a feslett szőke ribiket és magastalpú cipős Norbi Rudikat, mind böszme SUV-ban vagy terepjáróban, Bentley-ben (párnával a popesz alatt, hogy kilásson) ül magában, esetleg néha hátul befér egy-egy elkényeztete4tt SNI-s poronty. A baromságok mindig bejöttek a csodás Nyugatról.
-
blakey
titán
válasz
#72042496 #60049 üzenetére
Amerikában mindegy, hogy mit vesznek csak jó nagy legyen, nem mérvadó az az ország, nem kell mindenben "majmolni". Nézd meg, hogy milyen kiszerelések vannak mega pack, family pack, stb néven, akkora autókat vesznek, hogy Európában 3 autónyi helyett foglalnak, olyan szélesek az utak, hogy nálunk autópályának számít míg náluk sima autóút, stb.
-
Peace
nagyúr
válasz
#72042496 #59970 üzenetére
Biztató. Megveszel majd 600-ért egy tv-t és ott is rághatod a körmöd, hogy vajon milyen **arság jön elő. Mondjuk én már a 450k-s Samunál is azt hittem, hogy végre lesz egy premium televízióm, amivel minden rendben.....aztán jött a pofára esés. Majd a Samsung részéről a teljes közöny és a kijelentés, hogy a tv-vel semmi baj és tökéletesen működik.....
-
wallace 234
őstag
válasz
#72042496 #59960 üzenetére
Ks8000 ret, nem láttam élőbe arról nem tudok nyilatkozni! YouTube videó arra jó, hogy megmutassa, hogy melyik tv kb mit tud. Persze élőbe szabad szemmel, az igazi! 120PWM játék módba, engem nem zavart. Mondjuk ha már film módba 960hz tudja, játékba is lehetne több. Bár akkor gondolom romlik az inputlag.
-
Peace
nagyúr
válasz
#72042496 #59748 üzenetére
Remélhetőleg nem para. Csak ugye minimálisan előredől a tv és a hátlap alja van közel a falhoz. Legalábbis most a 65Q70R-el. De csak gondoltak erre is a megálmodásánál.
Amitől tartok, hogy a 4 furat jóval lejjebb van, mint a Samun és így feljebb fog kerülni a tv. Úgyhogy lehet majd lejjebb fúrni azt a rohadt falra csavarozott keretet.........
-
-
kenuba01
tag
válasz
#72042496 #59087 üzenetére
Nem tudom mikor jelenik meg a pana JZ2000 de valószínű 1,4-1,5 millió körül lesz az ára annyit meg nekem nem ér meg, mivel nem olyan sokat tvzek..hétköznap max 3 óra, hétvégen 5..6 órát használom...
Pl a hamarosan eladó 65 e7v tvm-ben még csak 2x ment le a nagy pixelfrissítő ami ha jól tudom 2500 óránként megy automatikusan....
A sony felé hajlok...talán az idei foci EB-re lesz 950 k körül az ára...vagy ha nem akkor azért addig várok...talán nyár vége ősz elejére lesz annyi. -
krx21
nagyúr
válasz
#72042496 #58861 üzenetére
Én az ellenkező véleményen vagyok… Pont ezzel nem karcolsz, hisz nem súrolja a felületet. Az a lényeg, hogy nem nyomod rá és csak a port szedi össze. Nekem nagyon bevált, évek óta használom. Sokkal kíméletesebb mint bármelyik rongy. Persze ez nem arra van, hogy a maszatot töröld le, arra ez nem jó. Csak a porra.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
#72042496 #58551 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, dts hang többcsatornás pcm-ben külső forrásról megszólaltatható a tévén. Belső lejátszóval nem lesz hang, FZ-n sem!
Viszont szerintem felesleges a tévé 2.1 vagy 2.0 hangszóróira 5.1 dts-t küldeni.
Igaz HZ2000-en van soundbar(előre + felfelé sugároz), de a dts nem erre lett kitalálva. -
Pro Koryak
addikt
válasz
#72042496 #58538 üzenetére
Külső lejátszónál maga a lejátszó dekódolja a dts hangsávot, nem a tévé, így lesz hang a tévén, jelen esetben pl. pcm. A külső lejátszó menüjében beállítod mit csináljon, mivé alakítsa.
Mint írtam, az FZ800 belső lejátszója sem tudja dekódolni => "A hangformátum nem támogatott" felirat jelenik meg.
Felesleges is lenne dts/többcsatornás hangot ráküldeni és megszólaltatnia a tévé sztereó hangszóró "kezdeményeinek". -
Pro Koryak
addikt
válasz
#72042496 #58531 üzenetére
Külső forrásról miért ne szólaltatná meg a dts-t?
Pana FZ800 pl. koncert kizárólag dts csatornával:
külső hdd --> tv belső lejátszója = Hangformátum nem támogatott, aka kép van hang nincs.NAS --> Dedikált médialejátszó + hdmi --> tv: hang és kép is van.
Szóval #58530 Il Dottore jól gondolod.
-
Il Dottore
tag
válasz
#72042496 #58531 üzenetére
"surround anyagok közül a Dolby True HD, a DTS HD Master Audio és a Dolby Atmos is áthághatatlan akadályok elé állította."
Ebből indultam ki, továbbá néztem a specifikációt, ahol a dts kifejezetten jelezve, hogy nem támogatja.
Külföldi oldalakon erre nem térnek ki egyáltalán, ez az oka a felvetésemnek, valamint az, hogy még a jelenleg használt pana plazmáim mindegyike (15, 12 es 5 éves) gond nélkül kezeli direktben az eddig útjába kerülő valamennyi formátumot, mínusz atmos, itt erősítő játszik.
Relatíve sok dts anyagom van es a tv egy olyan szobába kerülne, ahol nem lenne megtámogatva erősítővel, hangrendszerrel, standing alone-ként dolgozna egy külső médialejátszó+hdmi-vel.
Ezért is lenne fontos egy aktuális tulaj visszajelzése.
Köszi! -
ribarszki
őstag
válasz
#72042496 #58478 üzenetére
Igen várható, hogy egy idő után anyagilag ez nem fogja megérni. Viszont egy 600ezres tévén más színű a focipálya bal oldala mint a jobb, számomra elfogadhatatlan.
Ha most vennék oledet, megrendelném neten, és ha bármi gondja van a panelnak, 14 napon belül visszaküldeném. Tudom kicsit sem elegáns, de már nem lenne kedvem képernyőt fotózgatni, hibát bejelenteni, szerelőre várni, izgulni hogy milyen lesz az új panel, cserélik-e újra.. 3x játszottam el. -
xerobyte
aktív tag
válasz
#72042496 #58452 üzenetére
Az ajánlásom a 'mozi' részére vonatkozott a dolognak. Abban teljesen igazad van, hogy alapvetően konzervatív beállítottságúak az ottani topiclakók. Oké, néhol maradiak. Hangrendszerről lehet sokat tanulni, meg vászon/projektor választásról, dedikált moziszobákról.
Tudjuk jól, hogy miért ágálnak a 24p oled ellen, technikailag igazuk is van, csak mi mást priorizálunk, mint ők. Ennyi. Személy szerint a még megfizethető otthoni projektorok képét mosott kakinak tartom, ahol a fekete az szürke. Ezért bármennyire is mozis a képmegjelenítés, nem tudnám megszeretni. Az OLED előtt volt VA Sony-m, még azon is minden másnap fintorogtam a fekete miatt.
Azért a 4K-t már egy hangos kisebbségen kívül mindenki befogadta. A HDR fikát meg azzal le is vezetted, amit előtte írtál: vetítőn nem sokat fog érni a HDR, ha nem költesz rá egy fél vesét. És azért senki sem tökéletes, ők is ugyanúgy igazolják maguknak a döntéseiket, hogy miért költenek 'gigantikuis' pénzeket egy FullHD vetítőre 2021-ben
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
#72042496 #58310 üzenetére
Nekem nagyobb fényerő kellene. kb. 30-40%-al kisebb a fényereje, mint a régi VA, Direkt LED-es TV-nek. Ha felteszem maximumra, Dinamikusra állítom, akkor sem olyan egy napfényes felvétel, jobban ragyog a régin. VA már vakít maximumon. Szerintem ezen kalibrálás sem segít, egyszerűen ennyit tud a panel. Igazából a HDR filmeken látszik, hogy mennyivel jobb az Oled. 3 méterről nem látok különbséget a kettő TV között, FHD, 4K esetén. 1 méterről már jobb a 4K-s TV.
-
-
blakey
titán
válasz
#72042496 #57913 üzenetére
A nem megfelelő használat jellemző a legtöbb TV, autó, számítógép, telefon, stb. tulajra, lehet sértődni, sz@rul használja a felhasználók 80%-a. Emlékeztessen bármire amire csak szeretnéd, ez van. Tökéletesen tisztában vagyok, hogy ezután mi fog következni a hsz-eket illetően, de továbbra sem fog érdekelni, mert nem megsértődni kéne hanem mindent amink van tudni kell használni. Mindent meg kell tanulni, még akkor is ha azt hisszük, hogy mindent tudunk, mert ugye "mi" mindent tudunk csak a "többiek" vannak alacsonyabb szinten.
-
-
freemanone
addikt
válasz
#72042496 #57755 üzenetére
Igen olvastam, köszi. Ettől még látom, hogy monitorként, game mode-ban alapból világosabb lett minden UI felületem és ezzel a csúszkával szépen vissza tudtam vinni a megszokott értékre.
Mármint, nem VRR módban, simán desktop alatt. Elvileg VRR csak full screen lép be ha tartja magát az nV control panel beállításokhoz, de az új opció megjelenik és eltolja a feketéket, az új default pedig magasabb mint eddig volt. -
Skynet258
veterán
válasz
#72042496 #57683 üzenetére
Egész nap a nyomorult monitort bámultam a home office miatt és már nem fogtam fel, hogy milyen betűket látok. Remélem a meló alatt ez nem történt meg.
Beraktam ezt a 30-as OLED fényt, hát nekem ez kevés.
Pedig nem az a cél, hogy kiégjen az agyam de sötétnek tűnik. Most 55-ön van, so-so...
-
törölt tag
válasz
#72042496 #57661 üzenetére
Azért vannak ebben érdekes dolgok, megnézném pl. az image retentionre teszt szerint egyáltalán nem hajlamos CX-et, hogy mit csinál a Last of Us (HDR) menüjében, illetve utána, a fekete töltőképernyőn.
Szeptikus vagyok, mert a C8-on talán még 10 méterről is látszana, hogy erősen átüt az ablak sziluettje, pedig csak pár másodpercig szokott látszani a menü.
-
DarkByte
addikt
válasz
#72042496 #57444 üzenetére
A Level1Techs-es review-ban említette Wendell, de akkor lehet félreértettem.
-
arn
félisten
válasz
#72042496 #57418 üzenetére
Rtx2070et probaltam (uj kartya nemtom mikor lesz). Ott nem tunt rossznak, de vmifele hattervibralast en is lattam. Hasonlot, mint az lg monitoromon, de az hulyesegeket csinal, ha bekapcsolom a gsyncet (hivatalosan freesync 75ig).
En doson szocializalodtam 5-20fpsel, szoval nekem a 60fps folyamatos
a konzolok szvsz a 60fpst sem fogjak megugorni.
Egyelore nem lenne kihasznalva, de en otevente ha cserelek tvt, ha konzolt vennenk, nem akarom, hogy ezen muljon vmi. A cx kerek tortenetnek tunt a panellottoig.
-
DarkByte
addikt
válasz
#72042496 #57371 üzenetére
Jáj, nagyon fáradt vagyok, pár napja nem sikerül értelmesen aludni.
Szóval a tetejét lenne jó kicsi hátra buktatni. De megszokható.
Illetve a korábbi edit válasz akart lenni arra amire most válaszolok. Lécci olvass vissza, köszi!Na mindegy, holnap már ezen dolgozom, kíváncsi leszek
A Lively Wallpaper-ek közül egyébként a Rain v2 valami mocsok jól mutat rajta animált háttérnek.
-
DarkByte
addikt
válasz
#72042496 #57369 üzenetére
Igen, erre figyeltem, mert már a 32"-os Samsung monitorral is jártam így. Elsőnek nem is volt jó, valami összetekeredett. De egy kábel csere után jó lett. Viszont ugyanaz a kábel a notimmal simán működik 4k60 RGB-vel rajta. Fene se érti.
Balika911: Igen, 2160p@60 RGB.
Azt már olvastam máshol is cikkekben hogy az RGBW pixel elrendezés a TrueType-al szembe megy így érdemes másik font smoothing-ot használni. A BetterClearType-al grayscale-ra áttéve határozottan jobb. Szerintem kell pár nap és megszokom.Ellenben ez az elektromos asztal jó ötlet volt hozzá, mert amúgy hiányozna, hogy nem lehet dönteni. Picit még így is szívem szerint a hátulját hátra buktatnám.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#72042496 #57318 üzenetére
Nem akarok segget csinálni a számból, ha egyszer azt írtam, hogy kiszállok ebből, de annyit még leírok, hogy itt szinte mindenki JUDDER, vagy DE-JUDDER-ként írja.
Az előbbiből jóval több a kereső alapján, ahogy így nevezik még azok is, akikről tudom, hogy mindent tudnak a tévékről, mert ezzel foglalkoznak, pl Joshi...de mindegy.Mert mindenki rögtön érti az LG webos által, de pl a Panasonic-nál Blur Reduction a neve, a sony-nál megint más, de ne állíts már be hülyének, hogy nem értem és sértésnek veszem.
Nem sértésnek vettem, de mint írtam, amíg nem válaszolod meg ugyanezt mindenkinek, aki csak simán judder-t írt, addig ne engem találj meg ezzel. Mert én akkor is így fogom írni, ha törvényi szabályban hozzák ki, hogy ezt csak így lehet leírni, szóval az nálam marad JUDDER.
Lapozzunk már, szép napot.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#72042496 #57312 üzenetére
Te most tényleg ezen fogsz rugózni B+? Mert akkor innentől, kezd el megírni ezt mindenkinek, kezdve, pl a nagy Rtings-nek is. [link]
És aki nem rakta elé a DE-t, annak mind írd meg egyenként, jó sok lesz!
[link]
Komolyan, tudnék írni mást is, de inkább menj és vagy 2x könnyíts magadon, mert túlságosan ráérsz... -
arn
félisten
válasz
#72042496 #57039 üzenetére
ezek akkor jok (erted, joled...) lesznek?
fura, hogy epp az lg az elso, aki a konkrurencia paneljaval ad ki eloszor vmit hasznalhato meretben. ennyiert nem tudom mennyien vesznek monitort. plane ugy, hogy kell ebbol par generacio, mire kinovi a gyerekbetegseget. itt megoldottak, hogy egyszerre oregedjen mindegyik szin? vagy ok is siman wrgb?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#72042496 #57021 üzenetére
Én örülnék neki, ha tényleg frankó tv lenne, de az ilyeneket mindig fenntartással fogadom.
100-ból 99 és fél ember azonnal elfogult lesz a megvett terméke iránt, ezen a fórumon és minden máshol is biztosan. Csak jót tudnak írni...
Jobban védenek egy hardvert, telefont etc...bármit, mintha az anyjukat k...nák!Ettől függetlenül remélem, hogy tényleg nagyon jó tévé lesz, mert tegnapelőtt este - amiről írok majd később- sikerült végre tesztelnem egymás mellett egy (65 ös méretben mind a kettő) Panasonic hz2000 és egy Cx-et, majdnem teljesen lekapcsolt lámpák mellett.
Nem tudom a többi Panasonic típus milyen, de HZ2000, kb porrá alázta mindenben a CX-et.
Jelenleg - nagyon - magasan a legjobb OLED tévé a világon képminőségben, egyszerűen nincs párja! Nagyon nagy kár, hogy a 65-ös a legnagyobb méret a Panasonic-nál.Írom ezt, mint CX tulaj. :-/
-
GalaHU
addikt
válasz
#72042496 #56988 üzenetére
Azért az elég nyilvánvaló hogy OLED-et az a szűk réteg veszi akit érdekel a technika, nem utolsó sorban meg ki is tudja fizetni az árát. Ebből adódóan érzékenyebb minden apróságra. Az LCD meg az 50k-s Tesco-s/Aldi-s kategóriától indul, nagysàgrendekkel többet adnak el belőle, de a felhasználóik döntő többségének se affinitása, se kedve vele foglalkozni a üzembehelyezés után. Ketyeg ahogy ketyeg...
A felsôkategóriás LCD tulajok között (mondjuk a sokat emlegetett Samu QLED vonalon) érthetően többeket érdekelnek a részletek.
Arra céloztam csak, hogy megint sikerül almát körtével hasonlítani, konkrét adatok nélkül. -
krx21
nagyúr
válasz
#72042496 #56944 üzenetére
Ha kipróbáltad, majd megírod milyen...
Én sajnos 30fps játékkal nem tudok játszani. Ezért adtam el a régi konzolt, mert kevés volt a 60fps játék. Az új konzoloknál már sokkal jobb a helyzet... Sőt kipróbáltam a 120fps-t is Oled-en, bár ne tettem volna...Az az igazi...
-
arn
félisten
válasz
#72042496 #56936 üzenetére
En errol nem tudtam, csak tegnap lattam a videoban, hogy igy hivjak
az magamtol tunt fel az elso probaknal, amikor tobb filmet megneztem (pl indiana jones eleje), hogy a sotet resz reszletszegeny, es tul kontrasztos.
Ha manualisan allitanam a kontrasztot, mint egy fotonal, a sotet reszeket felhuznam. Ezen a brightness sokat nem segit (gamma sem), mert a fekete kitoltesi aranyok nem stimmelnek, nincs eleg dinamika. Ez a “tokeletes” fekete dolog nehany problemat megold, es nehanyat felvet. Microledek kellenenek
-
-
F-ECT$
titán
válasz
#72042496 #56878 üzenetére
Azért kíváncsi lennék, hogy egy 3 vagy 5 éves tv esetén hány százalékát adják az eredeti árnak. (Nekem eddig csak garancia kiterjesztéses tapasztalatom van, a gyári 2 évhez vettem +3 évet, 4.5 év után romlott el a tv-m, de ott visszaadták a teljes vételárat levásárolható formában.)
-
Joci??
senior tag
válasz
#72042496 #56442 üzenetére
Ez nem jo hir, mert mar megforudlt a fejemben hogy lecserelem egy masik markara, bar nem szivesen tennem mert hangra teljesen meg vagyok vele elegedve, az erosito jo megoldas lehetne de ez igy kompaktabb, illetve nem kell kulon hangfalakat elhelyezni az amugy is kicsi nappaliban.
-
korpicschess
veterán
válasz
#72042496 #56290 üzenetére
Köszi, lehetséges, hogy ez volt!
Felmerült egy új kérdésem: Netflix HDR (Dolby Vision) tartalmak felirattal szinte nézhetetlenek, olyan világos a felirat. Találtam rá, hogy állítsam semi-transparentre, meg feketére a feliratot. Szürke nincs persze, csak rikító színek a fehér-feketén kívül.
Bármi más egyéb megoldás erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen videókártyát?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest